Nutt ja hala
Re: Nutt ja hala
See eest on meil nüüd püssirohtu nuusutanud kaitseminister.
- rockrapdude
- Liige
- Kontakt:
Tuleb meelde kui koroona aja algul mingi ministriproua või nõunik või kes kurat teab, kuskil Itaalias ringi vantsis ja näitas, et terve linn on tühi, mis on tavaliselt turistidest lookas. Juba sellest ajast on arusaadav, et mitte mingit protseduuri pole ju ohuallikatest eemalehoidmiseks 
Ega see siin on lasteaed, igaüks käib kusel, millal (kus) tahab
Ega see siin on lasteaed, igaüks käib kusel, millal (kus) tahab
Kas minister ikka on niiväga oluline isik? Mu teadmiste järgi juhivad ministeeriume pigem kantslerid. Nad teavad oma masinavärki põhjalikult ja on elus palju-palju ministreid näinud. Praktikas on ministri ülesanne teha ainult lolli nägu ja jalajälgi.
Noh, läheb sõjakeerises kaduma - eks siis roteeritakse uus. Nad vahetuvad pidevalt ja mõni "universaalminister" lükatakse prundiks ette.
Noh, läheb sõjakeerises kaduma - eks siis roteeritakse uus. Nad vahetuvad pidevalt ja mõni "universaalminister" lükatakse prundiks ette.
Et kriisi ajal nagu liigne mööbel tülinaks ees?
Minister osaleb olulistes otsustamistes ja annab olulisi allkirju.
Riigisaladuse+ loaga tegelased... parem ei hakka. Marvinil on tegelt õige point, läks sitasti aga jään enda mõtte juurde, kui kollane pole, mindagu. Kiievis saab ju ka raketiga vastu pead
Ning vastutab kui midagi jälle valesti läheb! Praktilises elus käib ministeeriumites tegevus Akf Vanahalb kirjeldatud meetodil.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Võtke rahulikult ning mõelge kaasa lihtsustatud selgitusele -
- Kantsler juhib ministeeriumi tööd, kuid ei võta vastu otsuseid riigikaitseliste arengute osas ega vastuta eelarvest saadava rahastuse eest. Kantsler ei tee (üldjuhul) ka kokkuleppeid teiste riikide valitsuste tasemel. Kantsler on ministrile juhtimise süsteemi alane manager, nii nagu KVJ on riigikaitselise tegevuse nõustaja ja korraldaja. Volituste piirid on mõlemale ette antud.
- Kaitseminister osaleb siseriiklikel ja rahvusvahelistel kohtumistel ning on volitatud sõlmima riigile kohustusi võtvaid lepinguid. Ta on poliitik, kes valitsuses lepib kokku (partei poliitikast või koalitsiooni kokkuleppest lähtuva) kaitsepoliitika suunad ja selleks saadava rahastuse. Minister annab alluvatele "käsulauad", kus sees eesmärgid, rahastus ja piirangud.
Kokkuvõtvalt - minister annab suunised ja raha, kantsler ning KVJ viivad selle tehniliselt ellu.
Otsuste täitmine on juba teine (ja palju pikem) jutt ...
- Kantsler juhib ministeeriumi tööd, kuid ei võta vastu otsuseid riigikaitseliste arengute osas ega vastuta eelarvest saadava rahastuse eest. Kantsler ei tee (üldjuhul) ka kokkuleppeid teiste riikide valitsuste tasemel. Kantsler on ministrile juhtimise süsteemi alane manager, nii nagu KVJ on riigikaitselise tegevuse nõustaja ja korraldaja. Volituste piirid on mõlemale ette antud.
- Kaitseminister osaleb siseriiklikel ja rahvusvahelistel kohtumistel ning on volitatud sõlmima riigile kohustusi võtvaid lepinguid. Ta on poliitik, kes valitsuses lepib kokku (partei poliitikast või koalitsiooni kokkuleppest lähtuva) kaitsepoliitika suunad ja selleks saadava rahastuse. Minister annab alluvatele "käsulauad", kus sees eesmärgid, rahastus ja piirangud.
Kokkuvõtvalt - minister annab suunised ja raha, kantsler ning KVJ viivad selle tehniliselt ellu.
Otsuste täitmine on juba teine (ja palju pikem) jutt ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Vot selle vastutamisega on meie riigis küll halvasti. Mõni korralikuma käki kokku keeranud minister on pika palumise peale tagasi astunud ka aga enamasti jääb õigust ülegi neil.
Ma ei väida, et minister on praegu mingi riikliku käki kokku keeranud. See võib nii olla, aga võib ka mitte olla
.
Ma väidan, et mehhanism, mis peab välistama riiklikult oluliste isikute sattumise sellisesse kahetsusväärsesse olukorda, ei toiminud. Kui seda mehhanismi senini ei ole, siis tuleb see luua. Kui see on olemas, tuleb see tegelikkuses käima panna.
Ministri personaalküsimust ma siin foorumis lahata ei võta, sest Milnet püüab end siseriiklikust päevapoliitikast eemal hoida ja õigesti teeb.
Ma väidan, et mehhanism, mis peab välistama riiklikult oluliste isikute sattumise sellisesse kahetsusväärsesse olukorda, ei toiminud. Kui seda mehhanismi senini ei ole, siis tuleb see luua. Kui see on olemas, tuleb see tegelikkuses käima panna.
Ministri personaalküsimust ma siin foorumis lahata ei võta, sest Milnet püüab end siseriiklikust päevapoliitikast eemal hoida ja õigesti teeb.
Mingi salapärane mehanism (Süvariik? Illuminaadid? Bilderbergi grupi Eesti haru?) hakkab ette kirjutama millal ja kuskohas ministrid jm. riikliku tähtsusega tegelased puhata tohivad..Marvin kirjutas: ↑03 Mär, 2026 10:59 Ma ei väida, et minister on praegu mingi riikliku käki kokku keeranud. See võib nii olla, aga võib ka mitte olla.
Tegelikult kõlab teatud mõttes isegi loogiliselt. Isegi juba imestan miks see nii veel ei ole.
Lihtsam oleks selle maailma ''sõjardite'' käest igakuised luurearuanded sisse nõuda kelle nägu järgmisena ei meeldi ja kuskohas nad raketilaviini vallandavad.
Viimati muutis Walter2, 03 Mär, 2026 14:47, muudetud 1 kord kokku.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
-
varikasutaja
- Liige
- Kontakt:
Ei koti väga kedagi et see "võtmeminister" seal on, mind ka mitte.
https://www.err.ee/1609956530/tsahkna-s ... a-linnades"Küsige Pevkuri seiklustest Pevkuri enda käest. Pean tõesti tunnistama, et meie fookus on täna meie inimestel, mitte kaitseministri personaalsel probleemil," vastas Tsahkna.
Ojakivi osutas seepeale, et ka Hanno Pevkur on Eesti inimene.
"Kindlasti, aga temaga ma olen aru saanud, et ta võtab vastutuse ise, kus ta praegu on," ütles selle kohta Tsahkna.
Pidasin silmas seda et kui konkreetne isik (Pevkur) on mingit moodi võtmetähtsusega ja ilma temata riigikaitse kokku kulub on süsteem nagunii valesti üles ehitatud.
Ega seal pole vahet et kas jäi sõjavangi või sai Eestis südamerabanduse. Nagunii mängust väljas ja peab olema saapasäärest kohe uus välja tõmmata.
Hoiatamise või mittehoiatamise kohapealt. Asi susises küll juba vähemalt paar nädalat. Võib- olla oleks veel paar kuud samamoodi edasi susisenud sest läbirääkimised käisid . Siis oleks jõudnud nii Pevkur kui kõik teised oma puhkused ära puhata.
Küll jäi aga silma et USA ja Iisraeli andmetel kogunes Iraanis sel päeval tuumik kellele tuli nüüd ja kohe nätakas anda. Eile oleks vara ja homme juba hilja. Siis pole ju aega Pevkurit hoiatada, seda enam et see pole NATO sõda.
Nätakas oli muidugi sihuke et kõik kolm Trumpi väljavalitud asevalitsejat läksid samuti loojakarja
Ega seal pole vahet et kas jäi sõjavangi või sai Eestis südamerabanduse. Nagunii mängust väljas ja peab olema saapasäärest kohe uus välja tõmmata.
Hoiatamise või mittehoiatamise kohapealt. Asi susises küll juba vähemalt paar nädalat. Võib- olla oleks veel paar kuud samamoodi edasi susisenud sest läbirääkimised käisid . Siis oleks jõudnud nii Pevkur kui kõik teised oma puhkused ära puhata.
Küll jäi aga silma et USA ja Iisraeli andmetel kogunes Iraanis sel päeval tuumik kellele tuli nüüd ja kohe nätakas anda. Eile oleks vara ja homme juba hilja. Siis pole ju aega Pevkurit hoiatada, seda enam et see pole NATO sõda.
Nätakas oli muidugi sihuke et kõik kolm Trumpi väljavalitud asevalitsejat läksid samuti loojakarja
Tegelikult tuleb inimesele, kes isegi ajateenistust ei ole läbinud, kasvõi väikese militaarse isikliku kogemuse omandamine kasuks.
Miks te pole ajateenistust läbinud? 12. september 2009
https://www.ohtuleht.ee/345809/miks-te- ... 0Pevkur%20(Reformierakond,palju%20sporti%20teinud.
https://www.ohtuleht.ee/345809/miks-te- ... 0Pevkur%20(Reformierakond,palju%20sporti%20teinud.
Hanno Pevkur (Reformierakond, sotsiaalminister): Kõigepealt oli kool, siis tulid lapsed ja nii edasi. Ma ennast kehvasti küll kuidagi ei tunne sellepärast, et ma sõjaväes ei ole käinud. Hetkel pole plaanis ka Kaitseliitu astuda või mingeid koolitusi läbida. Loomulikult, kodanikukohus. Kui sõjaväekohustus on ette nähtud, siis tuleb seda täita. Ma ei karda sõjaväge, olen palju sporti teinud.
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused õppimiseks.
Siin jääb küll süü valjate kanda.OLAVI kirjutas: ↑03 Mär, 2026 21:53 Tegelikult tuleb inimesele, kes isegi ajateenistust ei ole läbinud, kasvõi väikese militaarse isikliku kogemuse omandamine kasuks.
https://www.ohtuleht.ee/345809/miks-te- ... 0Pevkur%20(Reformierakond,palju%20sporti%20teinud.Hanno Pevkur (Reformierakond, sotsiaalminister): Kõigepealt oli kool, siis tulid lapsed ja nii edasi. Ma ennast kehvasti küll kuidagi ei tunne sellepärast, et ma sõjaväes ei ole käinud. Hetkel pole plaanis ka Kaitseliitu astuda või mingeid koolitusi läbida. Loomulikult, kodanikukohus. Kui sõjaväekohustus on ette nähtud, siis tuleb seda täita. Ma ei karda sõjaväge, olen palju sporti teinud.
Kui minu kirjavead või tõlge häirib sind, joonista oma perearstile.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline