REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Professor Ruth Kalda koroona pikaajaliste järelnähtude statistikast:
Miks kimbutavad osa inimesi koroonasümptomid ka kuid hiljem?

Tegemist võib olla n-ö long Covidiga (krooniline Covid). Kõikidest Covid-19 läbipõdenutest võib see tekkida kuni 10 protsendil. Haiglaravi saanutest aga isegi 60–80 protsendil. Põhjuseid, miks see mõnedel tekib ja teistel mitte, alles uuritakse, aga siin võib olla palju erinevaid mehhanisme – teatavasti võib Covid-19 põhjustada mitmete organite (neerud, kopsud, süda jt) kahjustust. Põhjuseks võib olla kroonilise põletikulise protsessi vallandumine või keha enda immuunvastus.

On leitud, et vanemas eas esineb long Covidit enam, samuti neil, kes põevad seda raskemalt, viibivad intensiivravil. Samuti on leitud, et kui Covid-19-sse haigestumise ajal on inimesel enam kui viis sümptomit, siis on risk long Covidiks kõrgem.

Millised võivad need sümptomid olla ja kui kaua kesta?

On leitud, et ühel inimesel viiest, kes Covidit põdesid, võivad kesta üks kuni mitu haiguse sümptomit enam kui viis nädalat ning umbes igal kümnendal kestavad need enam kui 12 nädalat. Sagedamini esinevad sümptomid on väsimus, peavalu, pärast füüsilist koormust end halvasti tundmine, õhupuudus, köha, lihas- ja liigesvalu, aga ka lõhna- ja maitsetundlikkuse häired, seedetrakti probleemid, südamepuperdamine. Esineda võivad ka mäluprobleemid, tähelepanuhäired ja ärevus. Kõige enam esineb aga väsimuse sündroomi. Kaua sümptomid kesta võivad, on raske veel öelda.
https://elu24.postimees.ee/7385810/voit ... na-tundsin

Jutt on siis ca 8x suuremast hulgast inimestest, kui arenenud riikides ära sureb.

Samal teemal dr. Lääne:
“Nn pika COVIDi sündroomi korral on tegemist sümptomitega, mis on jäänud pärast koroonasse haigestumist püsima 12 nädalaks või kauemaks ega ole seletatavad mõne teise haigusega,” ütleb Viljandi haigla taastusarst dr Krista Lääne. Viljandi haigla hakkas esimesena Eestis pakkuma koroonat põdenuile kompleksset taastusraviteenust – vajadus selle järele on igal viiendal kuni kümnendal läbipõdenul.

Pika COVIDi sündroomi peamine tunnus on väsimus, millega kaasnevad püsiv köha, hingamisraskused, peavalu, südame­puperdamine, iiveldus, kõhulahtisus või -kinnisus, pidev väike palavik. Patsientidel on pärast haiguse põdemist tekkinud ka unehäireid, keskendumisraskusi, ärevust ja depressiivsust.
https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/9 ... -tusistusi
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

https://arileht.delfi.ee/artikkel/95145 ... -on-tosine

..ja muiidugi on see justnimelt tibloidne maksiima :wall: :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Frater Redox
Liige

Postitus Postitas Frater Redox »

Terviseameti range soovitus on vaktsineeritutel ja läbipõdenutel jääda peresisese lähikontakti korral vähemalt viieks päevaks isolatsiooni.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul on koroonaviiruse delta tüvi väga nakkav. Sepp soovitab vaktsineeritud ja haiguse läbi põdenud inimestel jääda peresisese lähikontakti korral vähemalt viieks päevaks eneseisolatsiooni.
https://www.terviseamet.ee/et/uudised/peresisese-lahikontakti-korral-rangelt-soovituslik-ka-vaktsineeritutel-ja-labipodenutel
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Jälle see "rangelt soovituslik" - kriisijuhtimise tase my ass! :wall:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
mayor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mayor »

alari kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:Mind küll segaks, kui kaadrikaitseväelane on ideeline vaktsiinivastane.
Tont teab, mida ta veel vaikimisi usub.

https://objektiiv.ee/intervjuu-vaktsiinist-keeldumise-tottu-tegevteenistusest-vabastatud-major-evert-paas-usaldus-kaitsevae-juhtkonna-vastu-on-saanud-tosiselt-kannatada/
Kuula 50ndast minutist - saad teada, mis selline inimene usub.

Olen isiklikult temaga kokkupuutunud ja sel ajal kui mina temaga kokku puutusin oli ta afgaani missiooni ajal kontigendi pressiohvitser. Veteraniks teda ei nimetaks, vahest iseennastki imelik veteraniks nimetada aga eks seadus ütleb seda. Küll aga mul jääb arusaamatuks köigis veteranides, et miks see covidi vaktsiin nüüd nii hull on. Missioonile minnes tehti üks nädal ühele ölale 3 süsti, teine nädal teisele ölale ja nii mitu nädalat. Lisaks veel prpfülaktikana vötta sisse iga laupäev lariami. Keegi ei esitanud küsimusi, et mis see meie tervisega teeb ja mis tüsistusi jne. Nüüd aga covid vaktsiin tundub kohe terved mehi/naisi tapma ja halvatuks tegema.
Mul on endal 3 doosi tehtud tunne on täpselt sama mis ennem vaktsiine.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

OT algus.
Borja kirjutas:https://arileht.delfi.ee/artikkel/95145003/varske-info-eesti-suurimate-kaupluste-vaktsineerituse-tase-uhe-jaeketi-olukord-on-tosine
Lihtsalt täpsustus - Maxima on leedukate kett. Samad omanikud on ka Euroapteegil.
Aga juhtimisest arusaam on sellegi poolest reaalselt nagu sohvoosi esimeestel. 8)
OT lõpp.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

mart2 kirjutas:OT algus.
Borja kirjutas:https://arileht.delfi.ee/artikkel/95145003/varske-info-eesti-suurimate-kaupluste-vaktsineerituse-tase-uhe-jaeketi-olukord-on-tosine
Lihtsalt täpsustus - Maxima on leedukate kett. Samad omanikud on ka Euroapteegil.
Aga juhtimisest arusaam on sellegi poolest reaalselt nagu sohvoosi esimeestel. 8)
OT lõpp.

Suht mõttetu komment sinult, mart2..
Muiidugi ma tean ka, et tolle maksiima omanik on leedu naabob..
Ja lisaks ma tean ka, et minu Sõpaka Maxima kõik töötajad on muulased - sellised keskealised alatasustatud muukeelsed naised..
Kümmekond aastat tagasi ei osanud enamus neist üldse eesti keelt - no nüüd juba natuke pursivad // ma vahest kasvatan neid ka..

P.S.
ja see minu post siin on täpselt niisama mõttetu, nagu see sinu omagi, mart2 - ning vaabse, parem oleks, kui sa ei kommiks minu poste, eks :mrgreen:
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 16 Nov, 2021 20:33, muudetud 3 korda kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
richard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas richard »

mayor kirjutas:Keegi ei esitanud küsimusi, et mis see meie tervisega teeb ja mis tüsistusi jne. Nüüd aga covid vaktsiin tundub kohe terved mehi/naisi tapma ja halvatuks tegema.

Teiste ja ilmselt palju riskantsemate ravimite suhtes puudus massiline libainfo. Läänemaailma covid vaktsiinid said aga ilmselt osaks ühest Vene infooperatsioonist (Sputniku kohta ju valeinfot ei levitatud). Valeinfo najal kasvas nende vastasus. Paljudel inimestel puudub allikakriitilisus. Sellised on hädas teabe üleküllusega ning infomüra ja libauudistega ning usaldavad rohkem ühismeedia kogukonnaliidrite lühisõnumeid, mitte aga elukutseliste ajakirjanike või teadlaste loodut. Samas on piir faktipõhise peavoolumeedia ja seda mitte järgivate internetiväljaannete vahel veebipõhiste kommunikatsioonikanalite võidukäigu hoogustudes ähmastunud. See on nii sellepärast, et ka peavoolumeedia väljaanded ise on kõneainet andvate lugude avaldamiseks avanud mitte faktipõhistel uudistel põhinevaid online-väljaandeid ja allportaale. Ka "ühemehe" libauudiste saidid näevad tänapäeval esmapilgul päris professionaalsed välja ja raske on paljudel ilmselt eristada kas tegu on mõne väikse saidiga mida haldab tegelikult 1 või 2 inimest. Valeinfo lõksu jäänud inimene ise seda reeglina ei taju ja mingil ajal saabub hetk kus ratsionaalsed seletused enam ei kummuta tema veendumusi. Ilmselt võib sellises libainfo infoväljas viibides pikapeale välja areneda ka mõtlemishäire (sundmõtted, luulud, hirmud). Vene infooperatsioonide jaoks on sellised isendid selgelt hea saak.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Ei ole uudis. Kirja pandud konkreetselt, lühidalt.https://www.nature.com/articles/s41467-021-26672-3.pdf

Nakatumise risk inimeste puhul on seda suurem, mida varem neid vaktsineeriti. Lisaks suurenes ka haiglaravi oht.
Teadlaste sõnul on tulemused kooskõlas teiste selleteemaliste uuringutega, mis näitavad antikehade taseme ja immuunsüsteemi "ühendite" vähenemist nelja kuni kuue kuu pärast.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Richard, mul Moderna Spikewax-i tõhustusdoos võttis keha surisema, lihtsalt surisema, umbes nagu oleksid terve päev püstijalu kuskil passinud. Järgmisel hommikul muutus süstekoht hellaks, nagu keegi juba kirjeldas - st ebamugav oli vasaku õla peal olla aga see läks kah päevaga mööda. Nohu oleks mulle ebameeldivam olnud (ja kauem kestnud).
Minu kallis kaasa teeb reedel Moderna tõhustuse. Nuh, et kui magada ei saa siis ei lähe tööpäev raisku.

Kusjuures Viljandi tripi sõnasin ära. Nii Ülemiste Lidos kui Paia risti Tikupoisis taheti peale QR-i ka ID-kaarti näha.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kõik on vist aru saanud, et kriisiaja juhiks praegune peaminister ei sobi. Ansip tuututab:
Kaja Kallas olla teile helistanud ning küsinud, miks teil on halb olla. Milline see kõne siis oli?

No tõele vastab see, et Kaja Kallas helistas mulle. Aga see küsimus, mida ta väidab, et ta küsis minu käest, ei olnud see. Küsimus oli: mis sul mureks on.

Mis te vastasite?

Ütlesin, et mul on sama mure, mis Eesti rahval. Kaks korda oleme olnud maailmameistriks nakatumises ja vaktsineerimine pole edenenud.

«Mis su plaan on?», «tahad üldkogu kokku kutsuda ja uut juhti valida?» ja nii edasi [meenutas Ansip Kallase küsimusi - toim.]. Täna väitis Kaja Kallas, et küsis, miks mul on halb olla. Vot seda küsimust ta ei küsinud, aga ju ta leidis kuskilt Sven Grünbergi [helilooja -toim.] mõttekäigu ja vastavalt sellele muutis oma küsimus. Ehk lihtlabaselt öeldes ta lihtsalt valetas.

Tänasel pressikonverentsil lisas ta veel, et ei saa mind aidata. Kui mul on sama mure, mis Eesti rahval, ja ta ei saa mind aidata, siis ta ei saa ju ka Eesti rahvast aidata.

Kogu minu intervjuus olevasse kriitikasse suhtumine on välja toonud sügava probleemi erakonnas. Enesekriitika ja analüüsivõime on täielikult minetatud. See on suur probleem ning selle eitamine ei muuda probleemi olematuks. Nagu ei muuda probleemi olematuks ka sõnumitööja ründamine.
https://www.postimees.ee/7387376/kallas ... paratamatu

Ma küll ei mäleta, et ta kevadel oleks ise mingit resoluutsemat tegutsemist nõudnud :scratch:
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Sakslaste nakatumise, haiglaravi näitajad halvenevad iga päevaga. RKI andmetel, Baieris 554,2 nakatumist 100 000 inimese kohta, riigi põhjaosa ei jää palju maha.
Jõuluaegseid suuremaid sündmusi jäetakse tõusvas tempos ära. https://www.france24.com/en/europe/2021 ... d-19-surge
See Wuhani viirus, ikka igal pool ja kogu aeg tegutseb.
Alexy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Alexy »

richard kirjutas:Mitmed akf-id on hakanud kangemat kraami (Spikevax) eelistama tõhustusdoosina.
Kuidas teil läinud on? Mõningate varasemate kommentaaride põhjal võib oletada, et kõik ikka päris kõrvaltoimete vabalt hakkama ei saanud?

Kevadel AZ, kummagi süstiga puudusid täielikult kõrvalnähud, tõhustuseks valisin ekstra Moderna ja tehti nädal tagasi. Taas mitte ühtegi tunnet, et oleks torgatud või süstitud. Valetan, süstimise hetke tundsin. Hiljem puudus valulik koht, värin vms. Päris tundetu pole eluaeg olnud:põrsapõlves õnnestus haiglas nädalapäevad vitamiinisüste saada(kas kolm või neli päevas), siis oli ikka selili magamine väga valus...vanust tiba üle 53.
Koostöös Churchilliga:
Inimene komistab aegajalt tõe otsa aga ajab ennast jälle püsti ning rühib edasi lolluse lipu all.
Siili
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siili »

Kõik postitavad oma vaktsineerimiskogemusi. Lisan siis enda omad ka:
08.03.2021 AstraZeneca Vaxzevria Põdesin paar päeva
03.05.2021 AstraZeneca Vaxzevria Oli peavalu üks päev
19.05.2021 Au/ml 401,3
17.07.2021 Au/ml 216,2
06.10.2021 Au/ml 76,9
21.10.2021 Pfizer-BioNTech Comirnaty Mingeid probleeme ei tähendanud