Millise EKV relva te valiksite lahingulöömiseks.

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta

Millise EKV relva te valiksite lahingulöömiseks igal ajal ja igal pool?

Galil AR
92
49%
AK 4
51
27%
hiina AK 47
44
24%

Hääli kokku: 187

jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Nimrod kirjutas:Valiks ikka AKS 7,62. Ega see ilmaasjata üle maailma levinuim relv ole. Sai EKV algusaegadel ka ise sellega teenistus läbi tehtud ja ei ole midagi halba õelda - raske kuul läbistab hästi võsa ja ka lõppenergia on 5,45 võrreldes teisest klassis. Ja pole ka täpsusel häda midagi, kui vilunud oled ja üksiklasuga lasta. Kord sai 400 m. pealt rinnakuju lastud - 3 paugust läks 2 pihta ja "surmavalt" sealjuures (lahtise sihikuga mõistagi). Ning kaugele lastes hakkab väike kaliiber oma lamedast lennujoonest hoolimata siiski nõrgaks jääma, kus raske kuul läbi soomusvesti jookseb, jääb kerge kuul juba takerduma. Kokkuklapitud päraga on aga ka käepärane kitsastes oludes nagu linnalahingud ja siseruumid. Ja muidugi ainulaadselt lollikindla mehhanismiga. Hea "all around" igaks olukorraks.
Vabandust , aga kaasvõitleja räägib vist ikka AKMS- ist , ma võin muidugi eksida :roll:
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Slinky kirjutas:natuke teemast mööda aga kas keegi teab täpselt öelda, et miks Eesti enamik galilid ak4 vastu ära vahetasid. Minu meelest galil palju etem relv, eriti veel Eesti metsades ning võsades ja ka linnalahingutes.
Üks minu väga hea sõber , kes oli 2 aastat Afgaanis Nõukogude ajal ja on praegu tegevohvitser loeb parimaks Galili (tema puudustega ) aga AK4 ? Jahipüssi ostaks ta oma sõnade järgi ikka vastavast poest ja vastavat luba võttes :D Ise oskaks ainult 5,45 rääkida , 7,62 kogemus on liiga väike , et kaasa rääkida , aga valiksin AKC74 , kindlalt järgi proovitud , 400 m lohistas langevari mööda liiva , natuke ikka tuli raputada , aga kuul rauas , lase valanguga või üksikult , pole vahet !
Tony
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tony »

Sümpatiseerib Belgia FNC 5,56mm,see võiks olla küll EKJ lahingrelvaks.Kokkukäiv kaba, sihik seadistatav 250m v. 400m peale, 30 lasuline salv. Uuem asi on veel FN SCAR, liig kallis vist.
Kergekuulip. võiks ikka olla FN MINI, mis on USA- s m249 nime all ja raskekuulip. FN MAG(USA-s m240).
Need on üleilma tuntud kvaliteediga riistad.
Meil ei ole reaalses lahingolukorras nii pikki distantse kui Iraagis v. Afgaanis, ning seega igal juhul jagaks jagudele 5,56mm asjad kätte.
Toetusrelvad olgu suuremad.
Rahuaega hoiab relv
lamjak
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lamjak »

FN MAG on täiesti olemas EKV relvastuses, KSP58 nime all.
Tony
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tony »

lamjak kirjutas:FN MAG on täiesti olemas EKV relvastuses, KSP58 nime all.
Tean, kuid originaal on kvaliteetsem nagu ka HK G3 on parem rootslaste AK 4 -st.
Kui mälu ei peta,on FN MAG raua eluiga ~100000 lasku.
Lisaks seadistatav tulekiirus,kuid ma pole seda riista näppinud,ei tea,mis ja kus seal on... .Kes teab kuidas see käib, võiks öelda.
Rahuaega hoiab relv
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

Olen KSP-58'at päris üks kord õppustel kasutanud. Viimast laskmist kajastati laialt isegi ajakirjanduses. Mõnus robustne ja töökindel relv. Ning jah - gaasiregulaator on tal täiesti olemas.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Kasutaja avatar
adolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas adolf »

svd+308moon
Karramba ;)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist