"Moskva" jt. VF laevade uputamine

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
nimetu
Liige
Kontakt:

Re: "Moskva" uputamine

Postitus Postitas nimetu »

Veebruaris sai valmis 3 Neptune raketti ja veel suurem kogus rakette oli koostamise erinevates etappides," rääkis endine rahvasaadik.

Kui vastab tõele, siis see seletaks nii mõndagi ukrainlaste meresõja perspektiivist. Juba varem kahtlustati, et neil kas pole rakette või on liiga vähe. Nüüd kui tõenäoliselt Harpuunid kohal ning dessandi oht väiksem, siis võib ka paar tükki "ära katsetada". Isegi kui Moskva uppumine avaldaks vene võimekusele ainult sümboolset mõju, siis tegelikkuses tähendab see sündmus, et venelaste tegutsemisvabadusel Mustal merel on kriips peal.

EDIT: Minu viga. Ei tea miks "Aasovi meri" kirjutasin.
Viimati muutis nimetu, 15 Apr, 2022 0:07, muudetud 1 kord kokku.
YRO
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas YRO »

nimetu kirjutas:
... tegutsemisvabadusel Aasovi merel on kriips peal.

Sellest ma küll aru ei saa. Mis neid Aasovi merel peaks segama?
Liige

Postitus Postitas Avatar »

oleeg kirjutas:Hea, et ma vormikandja sellistes hinnangutes pisut kahtlema hakkasin ja "uudise" läbi lugesin.

Ma nii palju diletandina kommenteeriks, et ka minu wikitamise järgi "Moskval" maasihtmärkide rabamise võimekust ei olnud, elik ses mõttes see tõesti ei kergenda "eriti" riske Ukraina potentsiaalsetel maasihtmärkidel. Aga kuna Moskva moodustas ilmselt olulise komponendi MML (Musta Mere Laevastiku) ÕT -st, siis seni, kuni on minginegi Ukraina poolne hävitajate,droonide, rakettide võimekus - pärsib see laks kogu võimaliku Odessa operatsiooni. Ja minu teada opereerib MML -i statsionaarne desant-laevastik endiselt Azovi merel. Ning Odessa esisel on Põhjamerelt ja Balti merelt kokku veetud kombo dessantalustest. Ehk siis Odessa suunal riskid vähenevad. Ukrainal tekib võimalus maaväe reserve ümber suunata muudele kriitilistele rinnetele jne. Lugesin, et US lure andmetel tõmbasid kõik VF laevad Odessa akvatooriumis täna tiba kaugemale Ukraina rannikust. Ilmselt siis ka need tiibrakettidega varustatud laevad. Pikeneb hoiatusaeg - nii raketirünnakule, kui võimalikule dessandile.
Veelkord - minusuguse diletandi hinnangul ei ebla Saska suuremat pilti. Aga võib-olla kontekstist välja rebitud vms. Mina seevastu võin mida iganes suust ajada...ilma igasuguse vastutuseta :lol:
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Ajakirjanik Roman Tsõmbaljuk avaldas teabe, et Venemaa Föderatsiooni Musta mere laevastiku uppunud lipulaevast ristlejast Moskva toimetati okupeeritud Sevastopoli 14 meremeest.
Tsymbalyuk rõhutas: "14. aprillil kella 10 paiku toimetati Moskva raketiristlejalt Sevastopoli 14 madrust, sealhulgas laeva meditsiiniteenistuse juht. Sõjaväelased saabusid kiirpaadiga muulile, kus neid juba ootasid kiirabimasinad. Ülejäänud 496 meeskonnaliikme saatus on teadmata.

https://censor.net/ua/news/3334142/do_o ... tsymbalyuk

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Otto K »

Kursk 2?
Huvitav, et ei kaaluta võimalust, mille kohaselt tekitas Moskvale letaalseid vigastusi mitte nii väga sõbraliku riigi (mini)allveelaev... näiteks...
Venelased annavad infot Huilo kuulsate sõnadega / väljendiga - ta uppus...
Ukrainlased räägivad (ametlikes kanalites), et kahjurid suitsetasid vales kohas...
Sisetunne ütleb, et Neptunid ei olnud süüdi :)
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Poleks ime, kui hoopis venelased ise otsustasid vraki uputada, enne kui fotod levima hakkavad. Avati kingstonid või pandi torpeedoga armupauk. Moraalile mõjuks ikka väga laastavalt kui lipulaev lösutaks kai ääres nagu auklik ämber. Ja hakka siis pärast veel "Moskvat"(sic!) vanarauaks lõikuma... Olgu parem juba kõigi silme alt ära merepõhjas, saab vähemalt seda õnnetut laskemoona süttimise lugu edasi kedrata. Muidu näeks kõik, mida Ukraina raketid tegema on suutelised.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Manurhin kirjutas:Poleks ime, kui hoopis venelased ise otsustasid vraki uputada, enne kui fotod levima hakkavad. Avati kingstonid või pandi torpeedoga armupauk. Moraalile mõjuks ikka väga laastavalt kui lipulaev lösutaks kai ääres nagu auklik ämber. Ja hakka siis pärast veel "Moskvat"(sic!) vanarauaks lõikuma... Olgu parem juba kõigi silme alt ära merepõhjas, saab vähemalt seda õnnetut laskemoona süttimise lugu edasi kedrata. Muidu näeks kõik, mida Ukraina raketid tegema on suutelised.

See kingstonite avamise versioon tuleb kõne alla juhul kui oli kedagi seda sooritamas... :scratch: Igatahes... põhjas!
Veel üks oluline moment: kui ma ei eksi, on viimasest vene lipulaeva uputamisest möödas üle 115 aasta...
Kui ma midagi ära pole unustanud, läks viimane lipulaev koos admiral Makaroviga põhja Vene-Jaapani sõjas 1904.

terv
o
Frederic Manning
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

1916.a. lendas reidil õhku tolleaegne Musta mere laevastiku lipulaev Imperatritsa Maria
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Eks sõjalaeva jaoks on uppumine ikka natuke väärikam lõpp kui vanarauaks tükeldamine, mille käigus veel hea hulk roiskuvaid inimjäänuseid igalt poolt välja tuleks. Oleks siis veel, et pidas enne vägeva lahingu maha ja uputas hulga vastaseid. Aga kui niisama kaldalt ära lasti, sisuliselt katsetamata rakettidega veel pealegi, väga piinlik lugu ühesõnaga. Saame näha, palju kõrgemaid mereväeohvitsere homseks koduarestis või vanglas istub :lol: .
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Tommi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tommi »

oleeg kirjutas:
Manurhin kirjutas:Poleks ime, kui hoopis venelased ise otsustasid vraki uputada, enne kui fotod levima hakkavad. Avati kingstonid või pandi torpeedoga armupauk. Moraalile mõjuks ikka väga laastavalt kui lipulaev lösutaks kai ääres nagu auklik ämber. Ja hakka siis pärast veel "Moskvat"(sic!) vanarauaks lõikuma... Olgu parem juba kõigi silme alt ära merepõhjas, saab vähemalt seda õnnetut laskemoona süttimise lugu edasi kedrata. Muidu näeks kõik, mida Ukraina raketid tegema on suutelised.

See kingstonite avamise versioon tuleb kõne alla juhul kui oli kedagi seda sooritamas... :scratch: Igatahes... põhjas!
Veel üks oluline moment: kui ma ei eksi, on viimasest vene lipulaeva uputamisest möödas üle 115. aasta...
Kui ma midagi ära pole unustanud, läks viimane lipulaev koos admiral Makaroviga põhja Vene-Jaapani sõjas 1904.

terv
o

No Tsushima oli päris kindlasti pärast Petropavlovski uppumist.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

No näed siis... Ma teadsin, et midagi oli veel...

SEPKA
Aga pilt läheb veelgi kummalisemaks. Vahest on jälle feik?

Ristlejal "Moskva" võisid olla tuumalõhkepead
KIIV. 15. aprill. UNN. Riigi hinnangul peaks Vene ristlejal Moskva olema tiibrakettide jaoks kaks tuumalõhkepead. Musta mere strateegiliste uuringute instituudi projektijuht Andrey Klõmenko teatas sellest oma Facebooki lehel, kirjutab UNN.

Tsitaat:
"Sõbrad, eksperdid räägivad, et Moskva tiibrakettide pardal on riigi andmetel 2 tuumalõhkepead tiibrakettide jaoks (see võib olla paljudele uudis, aga see on tõsi, see on tuumarelvi kandev laev). Kus on need lõhkepead?Kus nad olid laskemoona plahvatamisel?Kus on punkt kaardil?Koordinaadid?Need on ÜRO Julgeolekunõukogu IAEA pädevuses.Musta mere rannikuriigid-Türgi,Rumeenia,Bulgaaria,Gruusia , peaks sellega kohe liituma," kirjutas Klimenko.

https://www.unn.com.ua/ru/news/1972521- ... oyegolovki

terv
o
Frederic Manning
Liige

Bazaldi jaoks võisid tõesti olla teoreetiliselt 350kT -sed:
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F-500
Kasutaja avatar
Laika
Liige

Postitus Postitas Laika »

Ukraina raketid võib ka kattevari olla, et Suurbritannia kallal Venemaa õiendama ei hakkaks.
Ukrainlaste esmaste teadete järgi tabas laeva kaks Neptun raketti, 14. aprilli hommikul ilmusid teated, et laeva vastu kasutati brittidelt saadud Harpoon rakette.

https://forte.delfi.ee/artikkel/96415985/vene-kaitseministeerium-ristleja-moskva-laks-kummuli-ning-uppus
Eks NATO õpib ka Venemaaga kassi-hiirt mängima ning vajadusel laiutab käsi, et nemad pole asjaga seotud.
Liige

Võib, aga juttude järgi sai Uraina armee esimesed Neptunid juba 2021 Märts. Nii et me ei tea.
https://en.wikipedia.org/wiki/R-360_Neptunec
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kui Azovi polgu poolt jagatud Nevzorovi twitteri videot vaadata,siis tabas raketilõõk just kõige ohtlikumat piirkonda-neid rakettte täis laskeseadmeid.Päris korralik laks tundub olema,sealt ka see suur tulekahju pakun,kogu see laskemoon,mis lõhkepeades ja raketikütus.No ma arvan,et selle poole pealt,mis lõõgi ette jäi kolisid paljud kohe põrgu värava ette oma saatust ootama.
Ma kujutan seda raketikütuse põlemise temperatuuri ette,see vist on selline,et hakkab metalli sulatama.
Kindlasti prooviti seda vrakki sadamasse lohistada aga kui isegi saadi tulekahju kontrolli alla selle alumiste kahe deki uputamisega,siis tormise mere lainet arvestades lupsis sealt madala parda tõttu pidevalt vett juurde,pange siia juurde veel kaos ja meeste surm.Nii,et polnudki torpeedot usun vaja,see läks vee juurderüüpamise tõttu põhja.
Olen ennegi siin sõjafoorumis maininud,et asi meenutab kangesti Vene-Jaapani sõda ja lipulaeva põhjaminek on moraalselt ikka väga valus lõõk,seda ei saa isegi suurlinnades enam varjata.
Minu andmetel on teine sama klassi ristleja koos laevagrupiga Vahemeres,kust see saabus Vaikse ookeani laevastikust ja on Vahemere grupi lipulaev.Türklased on Vene sõjalaevadele vist Bosporuse väina sulgenud,ma täiesti usun,et venelased võivad proovida seda alust Musta merre suunata,eks näis mis siis saab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist