alari kirjutas:Äkki pole asi niivõrd selles, et juudid ülitugevad oleksid, vaid pigem selles, et nende vastased on nõrgad
http://www.meforum.org/441/why-arabs-lose-wars
Väga hea lugemine. Soovitan soojalt.
alari kirjutas:Äkki pole asi niivõrd selles, et juudid ülitugevad oleksid, vaid pigem selles, et nende vastased on nõrgad
http://www.meforum.org/441/why-arabs-lose-wars
Oot-oot, lugupeetav pole kuskilt kandist juutide luure heast tööst rääkinud. Väide, millest kõik alguse sai, oli ju hoopis selline.rbl kirjutas:Seda ma olengi püüdnud sulle koguaeg selgeks teha.Kapten Trumm kirjutas:Aga miks mitte juutide luure hea töö.
Või väidab isand rbl, et Iisraeli luure dikteeris NSVL välispoliitikat...?rbl kirjutas:Võta omale juba teadmiseks, et NSVL-i külma sõja aegne Araabia riikide suunaline "toetav" poliitika oli tegelikuses pidev topeltmäng Iisraeli kasuks. NSVL pole neile kunagi müünud tõsisemat sõjatehnikat, mis oleks strateegilise tasakaalu muutnud Araablaste kasuks kuigi see võimalus oli neil olemas
Mulle kuskilt mälusopist meenusid lennumasinad nimega Tu-16 (strateegiline pommitaja), mille hävitamiseks lennuväljal IAF 1967. a Kuuepäevases sõjas suuri pingutusi tegi. Mitte just iga riik neid ei saanud, teine oli Iraak. Ja mitte ainult pommitajaid, vaid ka kahtlemata üsna salajasi tiibrakette nende juurdeVõta omale juba teadmiseks, et NSVL-i külma sõja aegne Araabia riikide suunaline "toetav" poliitika oli tegelikuses pidev topeltmäng Iisraeli kasuks. NSVL pole neile kunagi müünud tõsisemat sõjatehnikat, mis oleks strateegilise tasakaalu muutnud Araablaste kasuks kuigi see võimalus oli neil olemas

Strateegiliseks pommitajaks liigitatav Tu-16A erines baasmudelist väidetavalt vaid elektriliselt köetava ning termoisoleeritud ja -stabiilse pommiruumi poolest.Corvus kirjutas:peaaegu juba strateegilisse relvastusse kuuluvat nodi
Väita, et Iisraeli ja NSVL eriteenistuste vahel mingit teabevahetust ei toimunud saab ainult jumal aga heakene küll siis ma sellest rohkem ei räägi.corvus kirjutas:Aitab juba küll äkki?
Paistab, et laupäevahommikune EPL-i koomusk on meid õnnistanud- hei, ristirahvas, kärsad püsti, Jumal siinpool...aga rohkem ma sellest ei räägi....ei toimunud saab ainult jumal aga heakene küll siis ma sellest rohkem ei räägi.
Ja mis asi oli Boeing B-47 Stratojet?Kapten Trumm kirjutas:Need "keskmised" strateegilised pommitajad sh Tu-16 olid NSVL-le ainuomane alaliik, nn eurostrateegilised - mõeldud strateegiliste ülesannete täitmiseks Euroopa sõjateatri piires. USA sellised ei omanud. Võibolla lähim analoog oleksid inglaste V-bomberid. See Tu-16A oli vast tegelikult tuumarelva kandmiseks mõeldud masin (need olid hiljem kõhu alt valgeks värvitud), sellest need pommiruumi eritingimused. Võibolla tollal oli vaja pommide juures midagi lennu ajal sättida, kuidas sa ikka sütikuid kruvid, kui 60 kraadi külma ümberringi on.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline