Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Lamemaalane võitlemas riigikaitse tugevdamise vastu nagu Moskva suunised käsivad?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kapten Trumm kirjutas: 13 Mär, 2024 15:51 Lamemaalane võitlemas riigikaitse tugevdamise vastu nagu Moskva suunised käsivad?
Kui see minu pihta suunatud on siis pean teid järjekordselt ärritama. Ma usun, et maa on ikka ümmargune. Ja mina ei võitle riigkaitse tugevdamise vastu. Minul ei ole isegi Nursipalu harjutusväljaku suurendamise vastu mitte midagi. Minu elukeskonda see ei mõjuta, kuna minu elukoht jääb sellest alast ca 400 km kaugusele. Vbl väldin seal kandis puhkamist. Ei tunne sellestki väga puudust
Ma julgesin siin teemas ainult korra mainida, et mõni protestimeeleolus inimene on endine/praegune tegevväelane ja nad ilmselt elavad seal läheduses. Teid muidugi ajab see jälle nii ilgelt närvi, et ma seda mainisin ja ilmselt mõte, et ka mõni kaitseväelane ise võib selle laienemise vastu olla ajab teid marru?
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Mind pani muigama ning postitama pigem see, et kui mõnda inimest Kloogal või Ämaris ei häiri siis Nursipalus peavad ka kõik väga rahul olema.
Märkimisväärne osa neist protestijatest ei tea sedagi, kus see Nursipalu täpselt asub, rääkimata seal elamisest.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
isonts
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas: 13 Mär, 2024 18:51
Mind pani muigama ning postitama pigem see, et kui mõnda inimest Kloogal või Ämaris ei häiri siis Nursipalus peavad ka kõik väga rahul olema.
Märkimisväärne osa neist protestijatest ei tea sedagi, kus see Nursipalu täpselt asub, rääkimata seal elamisest.
Märkimist väärne osa on pigem inimesi, kellel pole mingit kokkupuudet Nursipaluga, arvavad, et kohalikel pole mitte mingit põhjust rahulolematuseks.
muhgel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muhgel »

isonts kirjutas: 13 Mär, 2024 19:31
Märkimist väärne osa on pigem inimesi, kellel pole mingit kokkupuudet Nursipaluga, arvavad, et kohalikel pole mitte mingit põhjust rahulolematuseks.
Märkimisväärne osa inimestest puutub kokku mingi muu rahulolematuks tegeva asjaga nö täiesti tasuta ja siis tundub tõesti see Nursipalu hädaldamine suht liig. Nursipalu hädaldajatel soovitan mõelda näiteks Ida-Virumaa või Lääne-Harju valla peale.
Kokkupuude on mul Nursipaluga päris lähedane.
isonts
Liige
Kontakt:

Minu arust läheb Nursipaluga väga hästi. KV saab arendada ja rahulolematud saavad protesteerida. Riik saab hakkama.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

isonts kirjutas: 13 Mär, 2024 15:06 Sa võid Kloogal jalgu trampida ja inimesi seal lamemaalasteks sõimata, aga see ei sega väga palju inimesi Nursipalus meeltavaldamast.
Sa pead veidi uurima asja sügavamalt. Kui vaadata neid kõige kõvemaid protestijaid, siis suur osa neist ei ela üldse harjutusvälja läheduses.
Ja inimesed on huvitavad - kui lekkis esimene info, kui palju võõrandatava kinnistu eest maksti, siis paljud hakkasid hoopis protestima, et miks nende kinnistut ei võõrandata :D
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

muhgel kirjutas: 13 Mär, 2024 22:22

Märkimisväärne osa inimestest puutub kokku mingi muu rahulolematuks tegeva asjaga nö täiesti tasuta ja siis tundub tõesti see Nursipalu hädaldamine suht liig. Nursipalu hädaldajatel soovitan mõelda näiteks Ida-Virumaa või Lääne-Harju valla peale.
Tõepoolest, kuna olen lausa Lääne-Harju valla volikogus (+komisjonid mis tegelevad infra ja rahaga) siis lisaks Nursipalule on kaitseväe ahistav mõju kogukonnale ka siin, nii läbi olemasoleva infra, uute arenduste kui ka lokaalse ja riigiteedel toimuva transpordi osas. Ja Kamina (jms) seisukoht on et elage ja kannatage, ja teil on miski talusmistasu ka. LHV (mitte pank vaid vald) on suisa minimalistlik NSVL - suured sadamad, sõjardeid elanike kohta üle mõistuse, kaevatakse maavarasid, ehitatakse ulmeprojekte, kogu Eesti radioaktiivne saast tuuakse siia praegu ja tulevikus, aga ... kui vaadata mida see annab valla eelarvesse on see praktiliselt olematu.
isonts
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 14 Mär, 2024 11:36
isonts kirjutas: 13 Mär, 2024 15:06 Sa võid Kloogal jalgu trampida ja inimesi seal lamemaalasteks sõimata, aga see ei sega väga palju inimesi Nursipalus meeltavaldamast.
Sa pead veidi uurima asja sügavamalt. Kui vaadata neid kõige kõvemaid protestijaid, siis suur osa neist ei ela üldse harjutusvälja läheduses.
Ja inimesed on huvitavad - kui lekkis esimene info, kui palju võõrandatava kinnistu eest maksti, siis paljud hakkasid hoopis protestima, et miks nende kinnistut ei võõrandata :D
Ma võtan asja palju lihtsamalt. Pole mõtet üldse süveneda. KV arendas ja arendab seda edasi. Inimesed võivad protesteerida, aga see ei muuda lõpptulemust. Nii lihtne see ongi. Mingid detailid, kes protesteerib ja mida sellega saavutada tahab pole oluline.
Ma lihtsalt korra siin mainisin, et mõni inimene on endine/praegune tegevväelane. Kohaliku mure on arusaadav.
Ma elasin kunagi seal. Tänasega on see keskkond erinev nagu öö ja päev. Minu jaoks on sealne elukeskkond ära sittatud. See kant on elamise/puhkamise kõlbmatuks muudetud. Aga ma ei võta seda väga traagiliselt. Ei kavatse oma elu selle piirkonnaga kunagi siduda enam.
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

=isontsKohaliku mure on arusaadav.
Ma ütleks niimoodi, et võib veel olla arusaadav, et ja miks on kohalikel tekkinud mured harjutusväljaga, kuid praktiliselt kõik need mured on alusetud. Sest harjutusvälja loomise või olemasoleva laiendamisega ei sure välja ega saa isegi märkimisväärselt kahjustatud ei kohalik loodukeskkond, majandus, turism, kinnisvarahinnad ega inimeste tegelik elukvaliteet. Kui ühtegi nendest koledatest asjadest pole praktikas juhtunud keskpolügooni ümber (mis on ja jääb suuremaks ja suurema kasutuskoormusega kui laiendatav Nursiapalu), väiksematest harjutusväljadest nagu Klooga või Männiku rääkimatagi, siis julgen võtta tugevamat sorti mürki, et ei juhtu midagi hullu ka Nursipalus ega selle lähemas või kaugemas ümbruses.
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Dr.Sci kirjutas: 14 Mär, 2024 11:52
muhgel kirjutas: 13 Mär, 2024 22:22

Tõepoolest, kuna olen lausa Lääne-Harju valla volikogus (+komisjonid mis tegelevad infra ja rahaga) siis lisaks Nursipalule on kaitseväe ahistav mõju kogukonnale ka siin, nii läbi olemasoleva infra, uute arenduste kui ka lokaalse ja riigiteedel toimuva transpordi osas. Ja Kamina (jms) seisukoht on et elage ja kannatage, ja teil on miski talusmistasu ka. LHV (mitte pank vaid vald) on suisa minimalistlik NSVL - suured sadamad, sõjardeid elanike kohta üle mõistuse, kaevatakse maavarasid, ehitatakse ulmeprojekte, kogu Eesti radioaktiivne saast tuuakse siia praegu ja tulevikus, aga ... kui vaadata mida see annab valla eelarvesse on see praktiliselt olematu.
Kui ma veel kuidagi saan aru sellest, et kohalikud omavalitsused saavad või võiksid saada talumistasu vms kompensatsiooni kaevanduste eest, või radioaktiivsete jäätmete hoidla eest (kuigi kaevandusest tulnud liiva ja kruusaga ehitatud teede peal tahaksid kõik ju sõita, samuti kasutada tuumaelektrijaamast tulevat elektrit), siis mulle isiklikult on sügavalt arusaamatu, miks üldse peaks Kaitseväe kohaloleku eest KOV-idele (või ka kohalikele elanikele otse) mingeid erilisi talumistasusid maksma. Normaalne omavalitsus peaks minu arusaamist pidi ise olema väga huvitatud sellest, et tema territooriumil oleksid, püsiksid ja kasvaksid ettevõtted ja asutused, mis loovad kohalikele inimestele juurde töökohti (=maksuraha), toovad omavalitsuse territooriumile elama täiendavaid inimesi (=maksuraha). Sellest ei hakkaks ma isegi rääkima, et Kaitseväe olemasolu eesmärk pole ju mitte „kohalike ahistamine“, vaid kogu riigile ja rahvale (sh Lääne-Harju vallale ja tema elanikele) julgeoleku tagamine, et siin üldse elada oleks võimalik. Ei saa põhimõtteliselt aru, miks Eesti Kaitsevägi on osadele inimestele justkui mingi asi, mis tuleb kuidagi hädavaevu „ära taluda ja kannatada“ ja mille eest peab kellelegi peale maksma mingit talumistasu.
isonts
Liige
Kontakt:

A4 kirjutas: 14 Mär, 2024 12:58
=isontsKohaliku mure on arusaadav.
Ma ütleks niimoodi, et võib veel olla arusaadav, et ja miks on kohalikel tekkinud mured harjutusväljaga, kuid praktiliselt kõik need mured on alusetud. Sest harjutusvälja loomise või olemasoleva laiendamisega ei sure välja ega saa isegi märkimisväärselt kahjustatud ei kohalik loodukeskkond, majandus, turism, kinnisvarahinnad ega inimeste tegelik elukvaliteet. Kui ühtegi nendest koledatest asjadest pole praktikas juhtunud keskpolügooni ümber (mis on ja jääb suuremaks ja suurema kasutuskoormusega kui laiendatav Nursiapalu), väiksematest harjutusväljadest nagu Klooga või Männiku rääkimatagi, siis julgen võtta tugevamat sorti mürki, et ei juhtu midagi hullu ka Nursipalus ega selle lähemas või kaugemas ümbruses.
Ma ise plaanisin kunagi, et kui reservi lähen siis kolin kindlasti tagasi Võrru. Ostan mingi maalappi ja ehitan sinna maja. Täna ei kisu mitte mingi raha eest sinnakanti. Isegi puhkamas pole seal viimastel aastatel käinud. Õhtu aias, taustaks normpiirides tümistamine. No thanks.
Selline mõju on. Kas midagi sellest hullemaks muutub, et mina sinna enam ei koli või puhkamas ei käi. Muidugi ei muutu.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

isonts kirjutas: 14 Mär, 2024 13:19Ma ise plaanisin kunagi, et kui reservi lähen siis kolin kindlasti tagasi Võrru. Ostan mingi maalappi ja ehitan sinna maja. Täna ei kisu mitte mingi raha eest sinnakanti. Isegi puhkamas pole seal viimastel aastatel käinud. Õhtu aias, taustaks normpiirides tümistamine. No thanks.
Oot, tegevus Nursipalus muudab Võrus aias istumise võimatuks...? Oled sa ikka kindel, et Võru enda liiklusmüra oluliselt valjem pole?
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Dr.Sci kirjutas: 14 Mär, 2024 11:52 Tõepoolest, kuna olen lausa Lääne-Harju valla volikogus (+komisjonid mis tegelevad infra ja rahaga) siis lisaks Nursipalule on kaitseväe ahistav mõju kogukonnale ka siin, nii läbi olemasoleva infra, uute arenduste kui ka lokaalse ja riigiteedel toimuva transpordi osas. Ja Kamina (jms) seisukoht on et elage ja kannatage, ja teil on miski talusmistasu ka. LHV (mitte pank vaid vald) on suisa minimalistlik NSVL - suured sadamad, sõjardeid elanike kohta üle mõistuse, kaevatakse maavarasid, ehitatakse ulmeprojekte, kogu Eesti radioaktiivne saast tuuakse siia praegu ja tulevikus, aga ... kui vaadata mida see annab valla eelarvesse on see praktiliselt olematu.
Lääne-Harju vallas elamisel pole mitte praegu mitte midagi viga. Kui suurte sadamate kõrvale ka mõne väiksema saaks (Lohusalu ei tule arvesse, sest seal oma purjekat hoida ei ole võimalik), siis oleks veel toredam. Paldiskisse planeeritava puhul ei saa ma veel aru, kas tegemist on sadamaga või sadamakujulise veehaardega :).
Viimati muutis Marvin, 14 Mär, 2024 13:45, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

isonts kirjutas: 14 Mär, 2024 13:19 Ma ise plaanisin kunagi, et kui reservi lähen siis kolin kindlasti tagasi Võrru. Ostan mingi maalappi ja ehitan sinna maja. Täna ei kisu mitte mingi raha eest sinnakanti. Isegi puhkamas pole seal viimastel aastatel käinud. Õhtu aias, taustaks normpiirides tümistamine. No thanks.
Selline mõju on. Kas midagi sellest hullemaks muutub, et mina sinna enam ei koli või puhkamas ei käi. Muidugi ei muutu.
Pensionieas sellist kõrvakuulmist omada - teeb kadedaks :). Äkki kuuled ka näiteks Vastseliina või Põlva krossirada? Misso rallikrossirada võiks ka une ära ajada? Ja need jahimehed metsades - oikrt, elada ei lase.... :).
Mind näiteks hoiavad Lõuna-Eestis käimas ikka juured ja sellega kaasnev kodukoha tunnetus. See, kas läheduses pauku tehakse või mitte ei oma ses kontekstis mitte mingit tähendust.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist