Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Vasta
isonts
Liige
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas isonts »

Kriku kirjutas: 14 Mär, 2024 13:35
isonts kirjutas: 14 Mär, 2024 13:19Ma ise plaanisin kunagi, et kui reservi lähen siis kolin kindlasti tagasi Võrru. Ostan mingi maalappi ja ehitan sinna maja. Täna ei kisu mitte mingi raha eest sinnakanti. Isegi puhkamas pole seal viimastel aastatel käinud. Õhtu aias, taustaks normpiirides tümistamine. No thanks.
Oot, tegevus Nursipalus muudab Võrus aias istumise võimatuks...? Oled sa ikka kindel, et Võru enda liiklusmüra oluliselt valjem pole?
Võimatuks ei muuda isegi tausta tümistamine. Aga kui seda saab vältida elukoha valikul siis ma pigem väldin.
Võru linnas ja seal ümbruses on ka kohti, kus liiklusmüra ei ole üldse või pole ma ise seda tähele pannud. Aga ma ei pirtsuda üldse erineva olmemüra koha pealt. Mulle pigem sobiki kui ümberringi on natuke tehiselu ja melu ka. Kindlasti ei meeldi taustaks lahingutegevuse kõma.
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

isonts kirjutas: 14 Mär, 2024 13:19
A4 kirjutas: 14 Mär, 2024 12:58
=isontsKohaliku mure on arusaadav.
Ma ütleks niimoodi, et võib veel olla arusaadav, et ja miks on kohalikel tekkinud mured harjutusväljaga, kuid praktiliselt kõik need mured on alusetud. Sest harjutusvälja loomise või olemasoleva laiendamisega ei sure välja ega saa isegi märkimisväärselt kahjustatud ei kohalik loodukeskkond, majandus, turism, kinnisvarahinnad ega inimeste tegelik elukvaliteet. Kui ühtegi nendest koledatest asjadest pole praktikas juhtunud keskpolügooni ümber (mis on ja jääb suuremaks ja suurema kasutuskoormusega kui laiendatav Nursiapalu), väiksematest harjutusväljadest nagu Klooga või Männiku rääkimatagi, siis julgen võtta tugevamat sorti mürki, et ei juhtu midagi hullu ka Nursipalus ega selle lähemas või kaugemas ümbruses.
Ma ise plaanisin kunagi, et kui reservi lähen siis kolin kindlasti tagasi Võrru. Ostan mingi maalappi ja ehitan sinna maja. Täna ei kisu mitte mingi raha eest sinnakanti. Isegi puhkamas pole seal viimastel aastatel käinud. Õhtu aias, taustaks normpiirides tümistamine. No thanks.
Selline mõju on. Kas midagi sellest hullemaks muutub, et mina sinna enam ei koli või puhkamas ei käi. Muidugi ei muutu.
Arusaadav – kui põhimõtteliselt ei taha pensionipõlves enam eelneva teenistusega seotud helisid kuulda ja sellega tekkivaid assotsiatsioone taluda, siis tõesti ei maksa ennast Võru kanti sisse seada, samuti tasub vältida piirkondi Klooga, Tapa, Kuusalu, Jõhvi ja Männiku kandis.

Aga ma nüüd siiski puht uudishimust küsin, et miks sul siis üldse oli algselt plaan Võrru pesa teha, või mis hetkest muutus see plaan sobimatuks olukorras, kus pataljonisuurune üksus on Võrus paiknenud ning pidevalt Nursipalus ja Tsiatsungõlmaal pauku teinud juba viimased 30+ aastat jutti?
muhgel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muhgel »

A4 kirjutas: 14 Mär, 2024 13:13... saa põhimõtteliselt aru, miks Eesti Kaitsevägi on osadele inimestele justkui mingi asi, mis tuleb kuidagi hädavaevu „ära taluda ja kannatada“ ja mille eest peab kellelegi peale maksma mingit talumistasu.
Just nimelt. Ajab närvi, et seda ühekordset talumistasu ikkagi maksti kuigi oli kaugele näha, et see jauramine seal ei vaibu.
isonts
Liige
Kontakt:

A4 kirjutas: 14 Mär, 2024 14:23
isonts kirjutas: 14 Mär, 2024 13:19
A4 kirjutas: 14 Mär, 2024 12:58

Ma ütleks niimoodi, et võib veel olla arusaadav, et ja miks on kohalikel tekkinud mured harjutusväljaga, kuid praktiliselt kõik need mured on alusetud. Sest harjutusvälja loomise või olemasoleva laiendamisega ei sure välja ega saa isegi märkimisväärselt kahjustatud ei kohalik loodukeskkond, majandus, turism, kinnisvarahinnad ega inimeste tegelik elukvaliteet. Kui ühtegi nendest koledatest asjadest pole praktikas juhtunud keskpolügooni ümber (mis on ja jääb suuremaks ja suurema kasutuskoormusega kui laiendatav Nursiapalu), väiksematest harjutusväljadest nagu Klooga või Männiku rääkimatagi, siis julgen võtta tugevamat sorti mürki, et ei juhtu midagi hullu ka Nursipalus ega selle lähemas või kaugemas ümbruses.
Ma ise plaanisin kunagi, et kui reservi lähen siis kolin kindlasti tagasi Võrru. Ostan mingi maalappi ja ehitan sinna maja. Täna ei kisu mitte mingi raha eest sinnakanti. Isegi puhkamas pole seal viimastel aastatel käinud. Õhtu aias, taustaks normpiirides tümistamine. No thanks.
Selline mõju on. Kas midagi sellest hullemaks muutub, et mina sinna enam ei koli või puhkamas ei käi. Muidugi ei muutu.
Arusaadav – kui põhimõtteliselt ei taha pensionipõlves enam eelneva teenistusega seotud helisid kuulda ja sellega tekkivaid assotsiatsioone taluda, siis tõesti ei maksa ennast Võru kanti sisse seada, samuti tasub vältida piirkondi Klooga, Tapa, Kuusalu, Jõhvi ja Männiku kandis.

Aga ma nüüd siiski puht uudishimust küsin, et miks sul siis üldse oli algselt plaan Võrru pesa teha, või mis hetkest muutus see plaan sobimatuks olukorras, kus pataljonisuurune üksus on Võrus paiknenud ning pidevalt Nursipalus ja Tsiatsungõlmaal pauku teinud juba viimased 30+ aastat jutti?
Ma ise olen selle pataljoniga seal pauku teinud ca 15 aastat. Elasin ise sisuliselt Tamula järve kaldal. Ma ei mäleta, et sellel ajal nii tugevalt laskepäeva müra linna kandus. Kuigi nii see oli ka siis.
Mul oli tegelikult mõned kohad välja vaadatud kuhu seal uuesti ennast sisse seada. Täna need enam ei sobiks, aga ilmselt pole ka mingi probleem leida elukoht sinna kanti sellise koha peale kuhu paugutamine igapäevaselt ei kosta. Aga elu ei möödu ainult oma koduaias istudes.
Kusagil mujal, kasvõi Võru ranna promenaadil jäätist limpsides saab see lahingu kõma ikkagi su ikka kätte. Ma eelistan elukeskkonda kus ma sellega kokku puutuma ei pea ja ma pean üsna rumalaks otsust rajada elukoht sinna, kus erinevate torudega üksused oma laske harjutusi läbi viivad. Mõnele sobib väga hästi ja ei häiri. Aga ma olen üsna veendunud, et enamus inimesi väldiks sellist elukohta.
Ma arvan ka, et kinnisvara hind Tamula kaldal oleks tunduvalt kõrgem, kui poleks sellist arendust polügonil.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Marvin kirjutas: 14 Mär, 2024 13:39
Dr.Sci kirjutas: 14 Mär, 2024 11:52 Tõepoolest, kuna olen lausa Lääne-Harju valla volikogus (+komisjonid mis tegelevad infra ja rahaga) siis lisaks Nursipalule on kaitseväe ahistav mõju kogukonnale ka siin, nii läbi olemasoleva infra, uute arenduste kui ka lokaalse ja riigiteedel toimuva transpordi osas. Ja Kamina (jms) seisukoht on et elage ja kannatage, ja teil on miski talusmistasu ka. LHV (mitte pank vaid vald) on suisa minimalistlik NSVL - suured sadamad, sõjardeid elanike kohta üle mõistuse, kaevatakse maavarasid, ehitatakse ulmeprojekte, kogu Eesti radioaktiivne saast tuuakse siia praegu ja tulevikus, aga ... kui vaadata mida see annab valla eelarvesse on see praktiliselt olematu.
Lääne-Harju vallas elamisel pole mitte praegu mitte midagi viga. Kui suurte sadamate kõrvale ka mõne väiksema saaks (Lohusalu ei tule arvesse, sest seal oma purjekat hoida ei ole võimalik), siis oleks veel toredam. Paldiskisse planeeritava puhul ei saa ma veel aru, kas tegemist on sadamaga või sadamakujulise veehaardega :).
Paldiski sadama osas ei saa ka mina aru... ja sadamatest kus oma jahti hoida (mõistliku sügavusega, nii alates 2...2,5 m) on tervel põhjarannikul karjuv puudus - seda ka tänu geoloogilisest erinevusest võrdluses Soome-Rootsiga. Aga neid kes elavad Keila-Ämari-Paldiski kolmnurgas, mõjutab KV ikka täiega... kuni selleni et kas ma äkki tohiks küsida talumistasu selle eest Paides elav kolleeg tohib oma maja katuse kontrolliks drooni kodu õuelt ja selle piirides üles saata, aga LHV omad Keilast Harju-Ristini peavad luba küsima, ja siis veel 5 päeva ette teatama?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Paldiski linnas on droonide ärakeelamisele palju mõjusamaid põhjuseid kui Kaitsevägi. Ja Pakri tuulepargis pidi nagunii mingi teema nendega olema, et ei paneks tuulikulabadesse.

Ei oska traagikat näha, pigem morjendab mind Paldiski linna tsiviilkaitse nullseis ja paljude, suure tähtsusega objektide koondumine väiksele alale. Kui sinna Alexelasse üks Iskander sumatab, siis on pauk hirmus ja päästeressursil raskused üldse ligipääsuga. Paldiski linn on sõja korral VF_le päris ilmne kõrge tasuvusega sihtmärk.

Lähen sinna paari tunni pärast, eks siis värske peaga tajun, palju häiringut on.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Tuleb siis ikkagi välja, et mõistlikum on enda vägi ja riik siis laiali saata, sest ebamugav on.
Ses mõttes on see hea plaan küll, raha kulub vähem, ei pea lollakaid auto- ega suhkrumakse vast kartma, raha jääb kuhjadega üle, kulusid ju neile lollakatele sõjarditele enam ka ei ole.
professional retard
isonts
Liige
Kontakt:

See on praktiliselt olematu kaotus, e ma ei plaani enam kunagi Võrru elama asuda. Mul ongi parem siin, kus ma täna olen.
Võrukatele soovin harjumist ja kannatust. Kõik, mis ei tapa teeb tugevamaks. Suurem harjutusväljak teeb meid tugevamaks igaljuhul.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

isonts kirjutas: 15 Mär, 2024 11:17 See on praktiliselt olematu kaotus, e ma ei plaani enam kunagi Võrru elama asuda. Mul ongi parem siin, kus ma täna olen.
Võrukatele soovin harjumist ja kannatust. Kõik, mis ei tapa teeb tugevamaks. Suurem harjutusväljak teeb meid tugevamaks igaljuhul.
Sa elad hetkel ju Soomes, eks? Minu arust seal ju veel suuremad nood harjutusväljakud ja kui sa oled linnaelanik siis vaevalt ka tänavamüra vähem on.
isonts
Liige
Kontakt:

Ma olen see viimane eestlane, kes veel Soomes käinudki ei ole. Kuidas soomes on rahu saavutatud harjutsuväljakute ja kohalike vahel?
Ma ei võrdleks linnakära paugutamisega. Täiesti erinevad asjad. Samas kui järele mõelda siis linnas ka antakse tuld aegajalt. Põhimõtteliselt iga nv keegi kusagil midagi tähistab ilutulestikuga. Nii, et ei saa me siin ka ilma paugatamiseta elatud. Peab siin ka need lühikesed sutsakad ära kannatama
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Ärge nüüd ennast nii tähtsaks ka pidage , mina pole ka Soomes käinud , lisaks ma ei vingu iga liigutuse peale , mis Meie Kaitseväge ja Eesti omariiklust toetavad .
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

isonts kirjutas: 15 Mär, 2024 14:23 Ma olen see viimane eestlane, kes veel Soomes käinudki ei ole. Kuidas soomes on rahu saavutatud harjutsuväljakute ja kohalike vahel?
Ma ei võrdleks linnakära paugutamisega. Täiesti erinevad asjad. Samas kui järele mõelda siis linnas ka antakse tuld aegajalt. Põhimõtteliselt iga nv keegi kusagil midagi tähistab ilutulestikuga. Nii, et ei saa me siin ka ilma paugatamiseta elatud. Peab siin ka need lühikesed sutsakad ära kannatama
Soomes on ilmselt enamus harjutusvälju katkematult tegutsenud ja paukunud juba 100+ aastat jutti ning enamus uskumatuid toomaseid ja ingaraitareid on oma silmaga saanud tõdeda, et harjutusväljaga ei kaasne mingit armageddonit ei elusloodusele, inimkeskkonnale, majandusele, kinnisvarale, laste tervisele jne jne jne.

Ja selleks, et igapäevaselt paugutamist kuulata ka suures linnas elades, ei pea aastavahetust ootama. Näiteks sealsamas Soomes paikneb Santahamina saarel, st Helsingi linna territooriumil Soome sõjakool ja üks väeosa koos terve rea suuremate ja väiksemate lasketiirudega ning laskealadega, kus lastakse ka miinipildujatest ja granaadiheitjatest. Saart ümbritsev vesi peaks seejuures igapäevase laskmise helid veel eriti hästi otse Helsingi kesklinna kandma, aga miskipärast seal keegi ei kurda müra, tervise ja kinnisvarahindade pärast. Kuigi veel 2016. aasta seisuga tehti seal saarel käsitulirelvadest u miljon pauku aastas ning raskemate relvade laskmisi ja õhkamisi korraldati u 125 päeval aastas. Tallinna puhul asub igapäevaselt paukuv Männiku harjutusväli otse linnapiiril, kõige magusamate kinnisvarahindadega Nõmme linnaosa külje all. Ise sealsamas elava inimsena kinnitan, et paugutamist kuulen praktiliselt igapäevaselt. Taaskord – ei mingid kollapsit ega kiunumist elukeskkonna või kinnisvarahindade üle.

Aga vot Võrumaal, kus laskerelvi lubatakse kasutama märksa harvem kui Helsingi kesklinna külje all asuvas Santahaminas – vot seal sureb välja loodus, seto keel ja kultuur kui ka kinnisvarahinnad!
isonts
Liige
Kontakt:

Kohalikul Võrukal on sitt või moos kuidas helsingis või männikul lood on
Veiko Palm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veiko Palm »

isonts kirjutas: 15 Mär, 2024 21:11 Kohalikul Võrukal on sitt või moos kuidas helsingis või männikul lood on
Nii et kogu selle targutamise ja vihjamisi ütlemise kokkuvõtteks tuli vana hea NIMBY ära. Selge pilt, aga miks nii pikalt siin vett segada?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Hirmul on suured silmad. Tuleb see polügoon, elu läheb edasi ja näevad, et polegi nii õudne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist