Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Vasta
isonts
Liige
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas isonts »

Kriku kirjutas: 16 Mär, 2024 7:44 Hirmul on suured silmad. Tuleb see polügoon, elu läheb edasi ja näevad, et polegi nii õudne.
Polügon tuleb nagunii. Seeda rongi ei peata enam midagi. Inimesed peavadki harjuma. Nii nagu 100 aastaga on soomlased harjunud.
Kellel ei sobi need vahetavad elukohta või ei vali seda piirkonda oma elukohaks.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

isonts kirjutas: 13 Mär, 2024 15:06 Sa võid Kloogal jalgu trampida ja inimesi seal lamemaalasteks sõimata, aga see ei sega väga palju inimesi Nursipalus meeltavaldamast.
Vat siin ongi asja konks. See mis praegu Nursipalu ümber toimub pole enam kohalike elanike poolne meeleavaldamine müra vastu. See mis seal toimub on mingi veider tramburai.

Käib nagu mingine omaaegne "rahuvõitlus" (me kõik teame mida see tegelikult tähendab). Need kes Eestit kaitsta tahavad ja sellest räägivad tembeldatakse sõjaõhutajateks. Eesti kaitseplaanid ja kõik muu sellesuunaline tegevus on lubamatu jne. Kaitsevägi ja KAMIN - ja kogu see osa ühiskonnast kes Eesti kaitsmist planeerivad - on ebakompetentsed ja sellist laskevälja ja sinna pole üldse tarvis.

Separatism - kogu see ülespuhutud möga põlisrahvast - no andke andeks! Mingid sealsed "balti ketid" mis peaksid nagu näitama, et Eesti olukord samasugune nagu ta oli 1989 aastal - Eestit valitseb võõrvõim, Eesti on okupeeritud ja annekteeritud, võõrvõimu süül on Eesti rahvas väljasuremisohus jne. EKV autoriteedi õõnestamine ja seda lausa Riigikogu tasemel. Ja lõpuks lausa Eesti Vabariigi mõttekuse kahtluse alla seadmine.

Vat selline arulage tants käib selle Nursipalu ümber. Oleks mina Putin, siis oleks kõik sellised kultiveeritavad narratiivid mulle vägagi meeltmööda. Ja lõpuks kui palju on seal päris kohapealsete inimeste häält kuulda? Kogu see asi on kaaperdatud mingite röökivate kasulike idiootide poolt ja kogu see protestiv kamp on nagu mingid kuradi "oma peaga mõtlejad". :evil:
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
isonts
Liige
Kontakt:

Ma saan väga hästi aru, et üritatakse vastumeelsuse väljanäitamist kaaperdada ja seda oma agenda edastamise ette rakendada.
Kas see tähendab, et päris kohalik on asjade käiguga väga rahul? Paneme kõik ühte patta? Tavalise võruka võrdsustame nende sittaratastega?
Kas ainult pseudo prtesteerijad avaldavad meelt?
AndresTy
Liige
Kontakt:

isonts kirjutas: 17 Mär, 2024 20:45 Paneme kõik ühte patta? Tavalise võruka võrdsustame nende sittaratastega?
Ära pane mulle sõnu suhu, mida ma pole väitnud. Minu küsimus oligi muuhulgas selles, et kui palju seal tegelikult "päris ja põhjendatud" protesti on.
isonts
Liige
Kontakt:

AndresTy kirjutas: 17 Mär, 2024 20:55
isonts kirjutas: 17 Mär, 2024 20:45 Paneme kõik ühte patta? Tavalise võruka võrdsustame nende sittaratastega?
Ära pane mulle sõnu suhu, mida ma pole väitnud. Minu küsimus oligi muuhulgas selles, et kui palju seal tegelikult "päris ja põhjendatud" protesti on.
Vbl need pseudoprotestandid tõmmati välja nagu jänesed kaabust väga sobilikul momendil, et päris kohalike mainet määrida?
Pole vajagi sõnu suhu panna. Sa ise panid kohaliku inimese ühele pulgale nende klounidega.
Ma pole küll "päris" võrukas aga protesti võiksin täiesti põhjendatult avaldada.
klaasmees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas klaasmees »

isonts kirjutas: 17 Mär, 2024 21:03
AndresTy kirjutas: 17 Mär, 2024 20:55
Vbl need pseudoprotestandid tõmmati välja nagu jänesed kaabust väga sobilikul momendil, et päris kohalike mainet määrida?
Pole vajagi sõnu suhu panna. Sa ise panid kohaliku inimese ühele pulgale nende klounidega.
Ma pole küll "päris" võrukas aga protesti võiksin täiesti põhjendatult avaldada.
Ükskõik kummal juhul, kas mujalt laekunud protestijad on provokaatorid, kes tahavad protesti määrida, või on mingid muu riigi jutupunktiaktivistid, kes tahavad sobivat protesti enda huvides kaapertada, oleks kohalikel protestijatel selge huvi kõva häälega öelda, et need vandid on eraldi ja ei väljenda nende seisukohti. Nad paluvad kohalike seltskonnast eemalduda ja kui tahavad, siis kuskil mujal ja eraldi protesteerida. Pakuks, et kohalikud, vähemalt osa neist, arvasid, et rohkem on parem ja eksisid. Kas mõni neist just arvabki nii nagu võõrprotestijad, see jäägu juba igaühe enda arvata.
Mis puutub protesti endasse, siis kui piltlikult öelda, kui üldine helifoon tõuseb 30 dB pealt 45 dB peale (numbrid on näitlikud, ei tasu vaidlema hakata), siis probleem on märgata, vaielda pole. Eriti kui loodushäälte asemele tulevad tehnoloogilised ja sõjalised hääled. Samas, nagu aru saan, üldisi müranorme, vähemalt üldiselt ei ületata ja valdava osa Eesti inimeste jaoks, kes elavad linnades, on probleem klassist "no ja siis. Kui ma akna lahti teen..." Peamine küsimus on aga see, et mis oleks lahendus. Oodata kuni sõbralik ida meile kordaloova käe ulatab ja kõik inisejad laiaks litsub ning igasugused pisirahvad ühtseks vene rahvaks sulatab?
OK, palju valutum oleks olnud öelda: "me tahame seda laiendada ja paneme seepärast sellesse piirkonda järgmiseks 30 aastaks kinnisvaratehingute piirangu. Müüa saab vaid Eesti riigile." Aga kas meil oleks 30 aastat olnud? ja mida teha nendega, kes ei oleks selle aja jooksul müüa tahtnud? Oodanud veel 30 aastat.
on ilmselge, et polügooni rajamine on valulik tegevus, kuid selle mitterajamine on ka valulik tegevus, ainult et see valu tuleb mõni aasta hiljem. Ja kui kohalikud ütlevad, et see on minu kodu. RSK, saate aru, see on minu kodu, siis peaks nad ikkagi võõrprotestijatest ja umbluu-meestest end eraldama, sest muidu nende hääl ei kosta.
AndresTy
Liige
Kontakt:

isonts kirjutas: 17 Mär, 2024 21:03 Vbl need pseudoprotestandid tõmmati välja nagu jänesed kaabust väga sobilikul momendil, et päris kohalike mainet määrida?
Pole vajagi sõnu suhu panna. Sa ise panid kohaliku inimese ühele pulgale nende klounidega........
Kui ikka sellise vandenõuteooriaga välja tulla, siis näitab see pigem seda, et kipud ise ka nende sealsete pseudoprotestijatega mentaalselt ühte sammu käima.

Eks mine küsi tolle Niidumaa käest, et mitu juudaseeklit Pevkur talle maksis, selleks, et ta Kremli narratiive tiražeeriks :D
Ja sinu põhjus oli siis see, et sina soovisid sinna (võib-olla, kunagi tulevikus) maad osta ja sulle seepärast paugutamine sealsel harjutusväljakul ei meeldi. Ikka väga otsitud põhjus - mitte põhjendatud.
isonts
Liige
Kontakt:

AndresTy kirjutas: 18 Mär, 2024 8:41
Ja sinu põhjus oli siis see, et sina soovisid sinna (võib-olla, kunagi tulevikus) maad osta ja sulle seepärast paugutamine sealsel harjutusväljakul ei meeldi. Ikka väga otsitud põhjus - mitte põhjendatud.
Ma Võrus elanud ca 20 aastat, laps Võrus sündinud ja kasvanud ja majagi seal perekonnal olemas. Mõned sugulased ja väga head sõbradki seal mind ootamas. Tallinnase sattunud ainult rotatsiooni korras. See "rotatsioon" pole veel lõppenud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sa sellest ikka saad aru, et seda Nursipalu laiendust on hädasti vaja?
Ega siis Kaitseväe ja siin asuvate liitlaste arv tänasele tasemele jää, kui idanaaber vanaviisi jätkab.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

isonts kirjutas: 18 Mär, 2024 9:14 ...
Ma Võrus elanud ca 20 aastat, laps Võrus sündinud ja kasvanud ja majagi seal perekonnal olemas. Mõned sugulased ja väga head sõbradki seal mind ootamas. Tallinnase sattunud ainult rotatsiooni korras. See "rotatsioon" pole veel lõppenud.
Katsuks teha nii, et enda arusaadavaks tegemisel kirjutad otse ja faktidest, mitte ei viita tinglikele asjadele - a'la keegi rääkis, kuskil midagi kirjutati, viiteid ei ole või on puudulikud, jne.
Siin kirjutad, et perel on maja ja ennem oli juttu, et kavatsesid otsida kohta, kuhu ennast sisseseada ... :wall:
Müra häirib inimesi ja samas tegelikult sind eriti ei häiri. (Kas sa polegi inimene?)
Oled väidetavalt reservis ja nüüd äkki "rotatsioon"...
Ära kasuta KV tuntud termineid oma isikliku elu kirjeldamiseks, eriti kui sellel pole kaitseväega pistmist!
(Samasugused ebakõlad nagu siin, olid ka Heremiga võitlevas jutus! :evil: )

No ei ole sa enam usutav, ei ole. Tundub rohkem inimesena, kellele meeldib vahtu ülesse lüüa... :mrgreen:

Puhtalt isiklik arvamus.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
isonts
Liige
Kontakt:

isonts kirjutas: 18 Mär, 2024 9:14 ...
mart2 kirjutas: 18 Mär, 2024 11:21 Katsuks teha nii, et enda arusaadavaks tegemisel kirjutad otse ja faktidest, mitte ei viita tinglikele asjadele - a'la keegi rääkis, kuskil midagi kirjutati, viiteid ei ole või on puudulikud, jne.
Milliseid fakte ma siin viidetega täiendama peaks?
mart2 kirjutas: 18 Mär, 2024 11:21 Siin kirjutad, et perel on maja ja ennem oli juttu, et kavatsesid otsida kohta, kuhu ennast sisseseada ... :wall:
Inimesed omavad kinnisvara. Mis siin erilist on?
mart2 kirjutas: 18 Mär, 2024 11:21 Müra häirib inimesi ja samas tegelikult sind eriti ei häiri. (Kas sa polegi inimene?)
Ma omaarust väljendasin ennast piisavalt selgelt, et mind härib lahinglaskmiste müra. See on Nursialu puhul probleemiks saanud. keegi ei kurda seal liiklusmüra üle.
mart2 kirjutas: 18 Mär, 2024 11:21 Oled väidetavalt reservis ja nüüd äkki "rotatsioon"...
Reservis olemine ei tähenda, et elu jääb selles hetkest seisma.
mart2 kirjutas: 18 Mär, 2024 11:21 Ära kasuta KV tuntud termineid oma isikliku elu kirjeldamiseks, eriti kui sellel pole kaitseväega pistmist!
(Samasugused ebakõlad nagu siin, olid ka Heremiga võitlevas jutus! :evil: )

No ei ole sa enam usutav, ei ole. Tundub rohkem inimesena, kellele meeldib vahtu ülesse lüüa... :mrgreen:

Puhtalt isiklik arvamus
Viidet paluks
Viimati muutis isonts, 18 Mär, 2024 15:40, muudetud 1 kord kokku.
isonts
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 18 Mär, 2024 11:08 Sa sellest ikka saad aru, et seda Nursipalu laiendust on hädasti vaja?
Ega siis Kaitseväe ja siin asuvate liitlaste arv tänasele tasemele jää, kui idanaaber vanaviisi jätkab.
Laiendust on hädasti vaja jah. Ega siin midagi enam teha ei ole.
AndresTy
Liige
Kontakt:

isonts kirjutas: 18 Mär, 2024 12:20
Kapten Trumm kirjutas: 18 Mär, 2024 11:08 Sa sellest ikka saad aru, et seda Nursipalu laiendust on hädasti vaja?
Aga mida siis oleks andnud teha - kui praegu enam pole midagi teha? Ja millal? Ja mis suunas teha andnud, kas protestida selle tuleku vastu või veelgi rohkem riigi poolt selgitustööd teha? Või Venemaaga hästi läbi saada :shock: nagu meie riigikogutroll VV seletab?
isonts
Liige
Kontakt:

AndresTy kirjutas: 18 Mär, 2024 12:59
isonts kirjutas: 18 Mär, 2024 12:20
Aga mida siis oleks andnud teha - kui praegu enam pole midagi teha? Ja millal? Ja mis suunas teha andnud, kas protestida selle tuleku vastu või veelgi rohkem riigi poolt selgitustööd teha? Või Venemaaga hästi läbi saada :shock: nagu meie riigikogutroll VV seletab?
Ma ei saa öelda, et midagi tehtud ei ole. Vaatasin huvipärast selle teema algust. Ajalugu ja kemplemist on siin omajagu. Ainke asi, mis mind imestama paneb on see kuidas Kapten Trummm ka ei väsi?
KOV omavalitsus on ka korralikult vastu sõdinud ja edutult. Sellegagi saab konstateerida, et teha pole midagi. Kui KOV ei saa aidata ei aita ka üksiku majaomaniku nutulaul värisevatest aknaklaasidest.
Kes elab seal peab leppima sellega, mis olemas on ja mis lisaks tuleb. Kellel võimalik ja tahet see hääletab jalgadega. Nagu tegin mina.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Kaitsevägi olgu suurem, koguni liitlasbrigaad võiks alaliselt siin paikneda, kuid polügoone, kus müra tehakse, vähem ja väiksemad ja vaiksemad - mõni ei lase vastuoludest end häirida (Henn Põlluaas), mõne teeb aga õnnetuks (akf isonts).
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline