Kas N Liidus oli ka midagi head?
Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?
"Ise tõstatakse probleem ja ise lükatakse ümber."
parimas nõukogude traditsioonide vaimus, ise püstitame raskused, ise võitleme nendega kangelaslikult...
parimas nõukogude traditsioonide vaimus, ise püstitame raskused, ise võitleme nendega kangelaslikult...
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Ahsoo.rbl kirjutas:Sisuliselt kohe peale põllumajanduse kollektiviseerimise lõpule jõudmist ja väikese kohanemisperioodi lõppu, mis jäi sinna kuuekümnendate seitmekümnendate vahemikku saavutatigi juba ENSV-s ennesõjaaegne tootlikuse tase.
1939. aasta põllumajandustoodangu tase saavutati 1960. aastate alguses.
1939. aasta karja koguarv saavutati 1970. aastate algul.
1939. aasta sigade koguarv saavutati 1950. aastate lõpul
Tänaseks on ENSV parimatest põllumajandustoodangunäitajatest põllumajanduse ja maaelu süstemaatilise hävitamise tagajärjel järel vaid haledad riismed.
1980 oli keskmine piimatoodang lehma kohta 3 658 kg. 2011 aasta 7 168..
ENSV põllumajandus lagunes selle pärast, et see polnud konkurentsivõimeline. Mingit süstemaatilist hävitamist pole olnud. See on järjekordne kommarite luul.
Vastupidi, mina olen omateada kogu aeg üritanud väita, et lausnälga polnud ja toiduaineid oli 70-ndatel-ja 80-ndate esimeses otsas ikka üht-teist võtta, loomulikult küll kitsamas valikus kui praegu. Seda, et poest midagi saada polnud ja näljapaistetus- see ikka siin teiste teadjate sahatud rida, mitte minu. Katsuge kokku leppida, milles mind süüdistada, eks.Lemet korra hüüdis välja ning Trumm korrutas mitu korda järele..
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vastupidi, mina olen omateada kogu aeg üritanud väita, et nälga polnud
Kui nüüd hästi järele vaadata, siis sisuliselt väitsin mina seda kohe alguses.. no ei ole ju võimalik ennast igaks juhuks paksuks süüa kui valitseb totaalne nälg.
Mille peale sa mõne aja pärast hakkasid rääkima suurest näljast, mida pole olnud, ning miskipärast mind selles süüdistama.
ja kuigi sa nõuad Corvuselt pidevalt aru, et kus on mustvalgelt kirjas, et küüditamine seda või toda pidi tegema.. pole sa siiani suutnud näidata, küsimisest hoolimata, et kus on mustvalgelt kirjas, et nagu saaksin mina väita või väidaksin midagi mingi müstilise padunälja majasolekust.
Seega kõik on õige.. "sõna otseses mõttes padunäljast" (©Lemet), kui mingist "ilmsest väitest" (©Lemet) ehk kummutamist vajavast faktist, hakkasid rääkima sina. Ja Trumm tuli kaasa..
Seda, et poest midagi saada polnud- see ikka siin teiste teadjate sahatud rida, mitte minu.
Huvitav, kes seda on rääkinud? Ma kardan, et sa praegu taas süüdistad kedagi alusetult.
Mina näiteks olen väitnud kolme asja:
1. poes on olnud näha ka ainult ühte sorti vormileiba ja vormisaia, mille sa fototõendiga ka ära kinnitasid.
2. liha (puhast liha, mitte pekki, vorsti ega muud kräppi) ma pole n.liidu ajal tavapoes näinud. Ka selle kinnitasid sa fototõendiga ära või vähemalt ei ole suutnud veel ümber lükata.
3. praegu on poest praktiliselt kõike toidukaupa vabalt, ausalt ja takistusteta saada (peale pöidlast imetud eksootika). Trumm seda miskipärast ei usu või siis ei soovi, et see nii oleks.
Katsuge kokku leppida, milles mind süüdistada, eks.
Me ei süüdistagi sind. Me konstateerime fakti.
Kui nüüd hästi järele vaadata, siis sisuliselt väitsin mina seda kohe alguses.. no ei ole ju võimalik ennast igaks juhuks paksuks süüa kui valitseb totaalne nälg.
Mille peale sa mõne aja pärast hakkasid rääkima suurest näljast, mida pole olnud, ning miskipärast mind selles süüdistama.
ja kuigi sa nõuad Corvuselt pidevalt aru, et kus on mustvalgelt kirjas, et küüditamine seda või toda pidi tegema.. pole sa siiani suutnud näidata, küsimisest hoolimata, et kus on mustvalgelt kirjas, et nagu saaksin mina väita või väidaksin midagi mingi müstilise padunälja majasolekust.
Seega kõik on õige.. "sõna otseses mõttes padunäljast" (©Lemet), kui mingist "ilmsest väitest" (©Lemet) ehk kummutamist vajavast faktist, hakkasid rääkima sina. Ja Trumm tuli kaasa..
Seda, et poest midagi saada polnud- see ikka siin teiste teadjate sahatud rida, mitte minu.
Huvitav, kes seda on rääkinud? Ma kardan, et sa praegu taas süüdistad kedagi alusetult.
Mina näiteks olen väitnud kolme asja:
1. poes on olnud näha ka ainult ühte sorti vormileiba ja vormisaia, mille sa fototõendiga ka ära kinnitasid.
2. liha (puhast liha, mitte pekki, vorsti ega muud kräppi) ma pole n.liidu ajal tavapoes näinud. Ka selle kinnitasid sa fototõendiga ära või vähemalt ei ole suutnud veel ümber lükata.
3. praegu on poest praktiliselt kõike toidukaupa vabalt, ausalt ja takistusteta saada (peale pöidlast imetud eksootika). Trumm seda miskipärast ei usu või siis ei soovi, et see nii oleks.
Katsuge kokku leppida, milles mind süüdistada, eks.
Me ei süüdistagi sind. Me konstateerime fakti.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mitte ainult. Tänavatel roomasid näljast ja tootmisjääkide tarbimisest nõrkenud tavalised tööinimesed, kelle turjal ratsutasid kommunistid, punaveteranid ja riigivargad.Seda, et poest midagi saada polnud ja näljapaistetus- see ikka siin teiste teadjate sahatud rida, mitte minu. Katsuge kokku leppida, milles mind süüdistada, eks.
Sealhulgas ka tulevased olümpiavõitjad Sokk, Salumäe, Veerpalu, Shmigun jne - või oli neil parteipuhveti pääse?

(muide - mitu medalit Eesti järgmiselt taliolümpialt saab - ninaesine peaks nüüd ju hea olema)

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mina pole ka üheski Turisti-moodi poes käinud ja esimese välismaareisi tegin alles 1997. aastal.
Kui takkajärgi vaatan, siis õpetas see aeg tööd tegema ja vaeva nägema ja mitte liigselt suud pruukima iga ebamugavuse pärast.
Sai täitsa hästi õpitud, tõsiselt sporti tehtud, suved läbi tööd tehtud.
Näiteks koolis nõutud funtsioonidega taskuarvuti pidin ise ostma, sest vanemad ütlesid, et selleks raha ei anta (maksis vist 70 rubla see asi).
Kuidagi ei suutnud traagikat näha (ega näe ka praegu) pekises sealihas nendes poe piltidel või selles, et meil polnud kah parteipuhvetisse ligipääsu.
Oma esimesed teksapüksid sain kah vist siis kui nn komisjonikauplused tekkisid, klassiõhtul tuli seni käia koolipükstega.
Minuarust täitsa maitsev söök on ka keedukartul, hapukoor ja heeringas õlis konserv.
Ei näinud põhjust nutta ega näe ka praegu, vot selline kõver ja pimestatud maailmapilt.
Päris hale on siin nendest, kelle jaoks oli "välismaa näts" või "Coca-cola" mingi suur probleem ja puudumine häda kehastus.
Mulle piisas maatoidu kõhutäiest, lehmapiimast ja vanaema maasikatest täiesti.
Kui kellegi inimväärikust solvas "20 meetrit Turisti poe paradiisini", siis on see sügavalt tema probleem. Nendele ongi elu võistlus, mille võidab see, kel surres rohkem asju.
Mis seda USA-d puudutab, siis sama medalite suhtarvu juures mis Eestil (1 medal 650 000 elaniku kohta Londonis) pidanuks USA võitma 484 medalit, aga võitis vaid natuke üle saja.
USA ongi meiega võrreldes rasvunute riik, mis võidab vaid oma suure rahvaarvu tõttu.
Kui takkajärgi vaatan, siis õpetas see aeg tööd tegema ja vaeva nägema ja mitte liigselt suud pruukima iga ebamugavuse pärast.
Sai täitsa hästi õpitud, tõsiselt sporti tehtud, suved läbi tööd tehtud.
Näiteks koolis nõutud funtsioonidega taskuarvuti pidin ise ostma, sest vanemad ütlesid, et selleks raha ei anta (maksis vist 70 rubla see asi).
Kuidagi ei suutnud traagikat näha (ega näe ka praegu) pekises sealihas nendes poe piltidel või selles, et meil polnud kah parteipuhvetisse ligipääsu.
Oma esimesed teksapüksid sain kah vist siis kui nn komisjonikauplused tekkisid, klassiõhtul tuli seni käia koolipükstega.
Minuarust täitsa maitsev söök on ka keedukartul, hapukoor ja heeringas õlis konserv.
Ei näinud põhjust nutta ega näe ka praegu, vot selline kõver ja pimestatud maailmapilt.
Päris hale on siin nendest, kelle jaoks oli "välismaa näts" või "Coca-cola" mingi suur probleem ja puudumine häda kehastus.
Mulle piisas maatoidu kõhutäiest, lehmapiimast ja vanaema maasikatest täiesti.
Kui kellegi inimväärikust solvas "20 meetrit Turisti poe paradiisini", siis on see sügavalt tema probleem. Nendele ongi elu võistlus, mille võidab see, kel surres rohkem asju.
Siin üks pube haugub mitmendat lehte, kuidas süüa tuli valikuta rämpsu, huvitaval kombel on enamik olümpiamedaliste meil kah kasvanud spordibaaside "tootmisjääkidest" sööklatoiduga (tean ise hästi, kui vilets see oli) ja näe, ikka ületasid finishi esimestena, mitte viimasena roomates. Kus on täna näiteks need laia ja toitva menüüga üles kasvanud suusatajad, kes medaleid toovad?Nii jõudsime siis nüüd sinna, et rahvuse rasvumine viiakse juba võrdeliseks olümpia võitudega? Kuidas siis küll väidetavalt maailma kõige rasvunumate riik USA ometi nii edukas suudab olla?
Mis seda USA-d puudutab, siis sama medalite suhtarvu juures mis Eestil (1 medal 650 000 elaniku kohta Londonis) pidanuks USA võitma 484 medalit, aga võitis vaid natuke üle saja.
USA ongi meiega võrreldes rasvunute riik, mis võidab vaid oma suure rahvaarvu tõttu.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Nii ja naa. Strateegiliste objektide pildistamine küll nii vabalt ei käinud, üldjuhul oli keelatud. Jah, vahele jäädes võis mõni hull indiviid sind kenasti peedistada. Lihtsalt silmi ei jätkunud igale poole ja nii mõnelgi, ka organites, oli piisavalt selget mõistust.Lemet kirjutas:Sai küll. Isegi käisin fotoringis võistlusfotode jaoks igasugu kummalistes kohtades pildistamas ja keegi ei keelanud. Smena 7 oli esialgu, hiljem tuli Zenit. Omajagu palju sai piiritsoonis pilte tehtud, mis peaks ju kordi karmim koht olema kui toidupood. Piirivalvurid vahtisid pealt ja ei teinud häältki. Pole mõtet puhast paranoiat kah kütta, no ei olnud see aeg NII hull. Kui just mõne padusegase otsa ei kukkunud.Kas sa arvad et vanasti sai iga amatöörfotograaf käia Smenaga toidupoes lette pildistamas?
80-ndal aastal oli Lääne-Ukraina toidukabandus siinse letipildiga harjunule küll päris kummastav vaatepilt.
Pooltühi kaubalett poleks ideoloogilistel kaalutlustel fotodel avaldamisele kuulunud. No ei sobinud see õitsva sotsialismiga kokku. 80'ndatel lõpus oli olukord tõesti lootusetult räige, uutmise ja avalikustamise õhkkonnas ideoloogilised piirangud lõdvenenud või kadunud.
Nälja-teema siiatoomine on selge ülepingutus. Kuigi eks seegi ole suhteline. Nii mõnelegi tänasele inimsesle tunduks tolleagene elu poolnäljana, kui ta peaks ehk sellisesse olukorda järsku sattuma (pood pooltühi). Eks sellisel juhul õppitaks jälle küürutamine kiiresti selgeks. Või kuidas eestlaste kohta irvitati, anna tükike maad ja rabelevad selle otsas surnuks.
Per aspera ad astra!
Corvus:
Kas selle kohta on siis mingeid arve?....jookseb kaasa järgmise tugeva käe mehega(või naisega). Nagu 1940.aastal paljud EW ohvitserid, allohvitserid ja ajateenijad. Viimasel puhul tahaks rõhutada, et seda ei teinud mitte kõik vaid üllatavalt paljud!
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ei arva, et kokakoola.Täiesti arusaamatu, kuidas inimene ei suuda aru saada, milles on jutu point! Arvab vaid, et kokakoola ja näts on need, millest räägitakse!
Veel mõni dekaad ja ongi meil uus Lembit Annuse kloon valmis. Väidetavalt veel hästi treenitud ja sihikindel selles, et maailmas on õigus eksisteerida vaid "ellujääjatel", kuid kes tegelikult ei oska (ja ei taha) sügavamalt analüüsida ühetgi küsimust, kellele meeldib seisukohavõttudes lahmida pealiskaudsusega ja kes seetõttu on kergelt mõjutatav ükskõik millise populisti poolt (olgu ta nimi Adolf või Lev). Anna sellisele ükskõik millise idee nimel, kuid kus oleks rõhutatult just see "tugevamad või mingid klassid peavad ruulima", võimalus endisele võimueliidile koht kätte näidata ("sest mind ei ole hinnatud seni piisavalt!") ning ta jookseb kaasa järgmise tugeva käe mehega(või naisega). Nagu 1940.aastal paljud EW ohvitserid, allohvitserid ja ajateenijad. Viimasel puhul tahaks rõhutada, et seda ei teinud mitte kõik vaid üllatavalt paljud!
Ei tundnud end mingi teise sorti inimesena ega tea ka kedagi, kes oleks tundnud.
Võimalusi teha tööd, teenida raha jne oli kõigil olemas. Oleks vaid neid tegijaid olnud.
Enda tundmine teisejärgulisena mingite parteigenossede eriseisu või Turisti poe mittekülastamise tõttu on, noh maeitea, vist alaväärsuskompleks.
Minuarust olid inimesed rõõmsamad, tervemad (mida tõendab ka statistika) ja heatahtlikumad.
Kuigi materiaalne ja isikuvabaduslik seis oli kehvake.
See on propagandistlikus demagoogias tavaline võte. Öelda ise välja tõde, et keegi teine seda öelda ei jõuaks, aga keerata see viimase vindini absurdinaljaks ehk mitte tõsiseltvõetavaks väiteks.corvus kirjutas:Kusjuures kui me võtame utreeritud osa sinu jutus maha, siis nii täpselt ju oligi!Tänavatel roomasid näljast ja tootmisjääkide tarbimisest nõrkenud tavalised tööinimesed, kelle turjal ratsutasid kommunistid, punaveteranid ja riigivargad.
Kahtlen, et sellise allikalise baasi põhjal, nagu Kaasik on viidanud, saab teha selliseid põhjapanevaid järeldusi. Pealegi "üllatavalt palju" ja "kaasajooksik" on suhtelised mõisted.Sa ise ju avaldasid eelmise aasta ühes üllitises (Eesti sõjaajaloo aastaraamatu) loo Laidoneri varasema tegevuse kohta Vene armees. Kui mu mälu ei peta, siis on seal üks su kaasautoritest - Peeter Kaasik - sedasi väitnud. Ja minu mäletamistmööda ei ole ta seda arvamust õhust võtnud.
-
- Liige
- Kontakt:
Nutad noorust taga?Kapten Trumm kirjutas: Minuarust olid inimesed rõõmsamad, tervemad (mida tõendab ka statistika) ja heatahtlikumad.
Kuigi materiaalne ja isikuvabaduslik seis oli kehvake.
Ja nõuka statistikaga ole ettevaatlik. Mis rahva tervisesse puutub, siis on suht lähedane kogemus, mis ei pane seda statistikat väga uskuma.
Per aspera ad astra!
Võib-olla. Aga kas need arvud ületasid 5-10% kogu massist?Kas ohvitseride/allohvitseride/kutsealuste/ kommnooreks või parteisse astumine (avalduse esitamine) kvalifitseeruvad "kaasajooksmiseks"? Kui jah, siis need arvud peaksid olema kättesaadavad.
See on naljakas jah. Alles tehti siin lehmade statistikat maha ja nüüd järsku propageeritakse samasugust tervise statistikat..Motronicus kirjutas:Ja nõuka statistikaga ole ettevaatlik.

Kahe otsaga teema, paljud EV politsei juhtkonnast ja ka madalamal peaksid olema nõukogude tausta ja miilitsakooli koolitusega. K.a ka praegune PPA pealik ja nii mitmedki siseministrid. Nii et polnud ka see miilitsamentaliteet nii üheselt hukkamõistetav, vargad ja tapjad saadi kätte küllMulle meenub "meie miilitsate" mentaliteet alati taas...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist