Mudelid jne...

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Polegi nii vähe mudelitegijaid foorumlaste hulgas. Võiks ju mingi näituse korraldada. Mõni hakkaja mees suudaks ehk ruumi ja vitriinid orgunnida. Rahval oleks kindlasti huvitav vaadata. Endal kah võrdlemisi suur mudelite kogu, põhiliselt küll lennuaparaadid aga leidub ka muud sõjatehnikat.
Anton - horridoo!
Alfons
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Alfons »

Pahandus kirjutas:Vöödilised sõdurid, kellel ees tolkensid värvilised ribad - olid Stalini imerelv, kuid minu teadmist mööda lahingutegevust kui sellist nad ei näinud. Kasutati küll paraadil 45, Punasel väljakul. Liikusid teised kohe IS-3 järel.

Ära nüüd kohe siis nii tõsiselt asja võta 8)
Sul seal viimastel piltidel olid üks "vöödiline" sõdur, karvane kah veel. (saan aru, et see oli selleks, et paar meest püsti seisaks).

ProPatria nimetas teda paar postitust varem juba "vöödiline "Stalini suur asi"", ma lihtsalt mõtlesin sellele natuke pila teksti juurde. Ilmselt ei kukkunud hästi välja. No hard feelings.

Alfons
Viimati muutis Alfons, 15 Juul, 2005 8:09, muudetud 3 korda kokku.
Alfons
Liige
Kontakt:

Sturmmann kirjutas:Küsimus:millest oleks hea zimmeriiti soomukitele teha?
Zimmeriiti müüakse jah nn "photo etched" kujul, ehk siis hästi õhuke plekk, mis tuleb soomuki kerele liimida.

Lisa võimalused - modelleerimis savi õhukese kihina kerele määrida ning kas spets kaabitsaga (Tamiyal on olemas spets riistapuu) või kruvikeeria otsaga vajutada zimmeriidi muster peale.

Teine võimalus on - kruvikeeraja ots küünla peal kuumaks ajada ning otse plastmassi zimmeriidi muster sulatada. Väga sügavale pole mõtet vajutada.

Kindlasti peaks ennem uurima, missugust zimmeriidi mustrit mingi soomuk üldse kandis ja mis ajal. Netist saab selle kohta palju infi.
Alfons.
Alfons
Liige
Kontakt:

PANZERGRANADIER kirjutas: Minu sõber tahab teha maketi lumega, aga ma ei oska teda kuidagi juhendada. :( Küsimus oleks: kuidas teha mudel lund :?:
Mudellund pakuvad ka mingid firmad, kuid seda mitte meil Eestis. Kõige lihtsam on teha kodukootud lund ja seda siis mingist pulbrist, mis kätte juhtub: Küpsetuspulber, sooda, beebipulber, võib ka lihvida küprokit ja selle tolmu kasutada või marmoritolmu.

Loodan, et olin abix.

Alfons
Viimati muutis Alfons, 15 Juul, 2005 10:26, muudetud 1 kord kokku.
Stern
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Stern »

http://www.pildid.ee//thumbnails.php?album=1247&page=2
siin on veel mõned pildid tehtud töödest
Pahandus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Pahandus »

Alfons,ära pabista ega ma ei saandki pahaseks ma paksu nahaga, aga jah see karvane ja vöödiline seal selleks et paar CCCP meest püsti seisaks.:D
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Tallinnfilmi nukufilmides on lumise maastiku tegemine lahendatud järgmiselt-
valmistehtud relieef kaetakse valge peenekiulise linase riidega, niisutatakse ning kaetakse peensoolaga. Niisutamise-soolatamise protsessi jätkatakse soovitud tulemuse saavutamiseni. Õiges valguses jääb soolatatud pind helkima nagu tõeline lumeväli.
Alfons
Liige
Kontakt:

Kardan, et peensool on liiga suurte teradega 1/35 mõõtkava jaoks ... 1/16 puhul oleks mõeldav.

Lihtsalt minu arvamus.

Alfons
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Üks võimalus on ka riie lihtsalt üle värvida... aga terasuurus on üks asi, mille tagaajamine võib käest ära minna. Sest juba peenike mereliiv mõjub 1:35 mõõtkavas kruusana (terasuurus 0,1 mm-3,5 mm).
kapralheinz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kapralheinz »

Küll on ikka kuldsete kätega meistrimehi, kes sellise Panzerzug:i kokku panevad! Lisaks inimfiguurid ja kogu lavastus! Vaata ja imesta!
http://www.xs4all.nl/~tozu/bp44/bp44.htm
Roco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roco »

kunst lumi - jõulude aegu on myygil mingi aerosool kuuse okste jaoks mis kujutab lume immitatsiooni katsetage äkki sobib

puud- etinevd samblad puude kyljest ja maast nt vist põdra sammal põõsasteks ...... kanarbik - tuleks vist lakiga katta muidu kuivab ja hakkab pudisema, muidugi aja jooksul kipub värvi kaotama -sobib vilja puudeks, kadakaks/elupuuks ..... ja mingi okkaline mingi kadaka laadne väike põõsas om myygil taime poodides suuremalt murrad oksi ja lakiga yle või mõni elus väiksem taim potiga

pinnas- liiv, kruus, purustatud graniit, peen killustik ....kõik sobiv mis silma hakab :lol:

proovin kunagi pildid ka saada...
enda maketi puhul on 99 prossu looduslikud materjalid eestist
Stern
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Stern »

Aerosool ei sobi. Tahtsin ka ise sellega maastikule lund tekitada kuid see on pigem selline vahu moodi möga mis kokku kuivab. Vbl saab ainult mingisuguse hilisügise maastiku juures kasutada.
Kasutaja avatar
Bomber
Liige
Kontakt:

Plastik mudelid

Postitus Postitas Bomber »

Kuna tegelesin omalajal ka koopia mudelite valmistamisega (plastik ja ka paberist!) , ning olin isegi ca.5 aastat mudelismi ringi juhendaja, millega seoses puutusin kokku just lastega ja noortega. Oma kogemuste põhjal võin julgelt öelda, et ega ta ikka laste hulgas nii väga pop polnudki. Põhjuseks kindlasti püsivuse puudumine.Aga nii mõnigi poiss sai sealt nö. "seemne mulda" ja minu teada nokitseb vaikselt edasi. Uurides internetti jääb ikkagi mulje, et see nagu rohkem "suurte poiste " hobi. Ja ega ei saa salatagi,et talvel saab nii mõnigi mudel valmis nokitsetud. Kes aga osta soovib sellele soovitan soojalt Juku mänguasjade poodi. Vähemalt Tartus on seal kõige suurem valik. Kui aga mõni huviline nõu vajab, siis võib alati küsida - kui oskan aitan rõõmuga.
[img]http://xs224.xs.to/xs224/08094/tiger1901.png[/img]

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI!
Kasutaja avatar
Bomber
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Bomber »

Veel niipalju huvilistel, et on olemas selline ajakiri nagu"Osprey Modelling Manuals" see koosneb erinevatest numbritest. Minul on paar nr. olemas. Üks on "modelling WWII Figures" ja "WWII Soft-skinned Military Vechicles".
[img]http://xs224.xs.to/xs224/08094/tiger1901.png[/img]

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI!
Pahandus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Pahandus »

tervitused jälle militaristidele.Ni sai nüüd siis jälle maketi kallal natsa pusitud ja midagi tehtud seal, kui hästi või halvasti eks ise vaadake, aga teha seal veel palju, palju.

http://www.pilt.ee/view/483517/
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist