Ettevõte tegeleb siiski raketimootorite ehitamisega. Sellegi poolest vabandan, et minu meelevaldne tõlge segadust tekitas ja kinnitas midagi natuke enamat kui oleks pidanud...... гуляла по территории расположенного в подмосковных Химках НПО «Энергомаш». Отметим, что предприятие выпускает жидкостные ракетные двигатели как для гражданских, так и для военных ракет (в частности для Р-36М, в классификации НАТО SS-18 «Сатана»).
(Samas võiks ju vaielda vastu, et seal kus raketimootoreid katsetatakse - seal neid ka ehitatakse. Sest siiski selliste asjade koostamine ei ole päris liinitöö.)
Esialgses artiklis mainiti lihtsalt, et oldi tolle firma territooriumil. Minu viga, et ma andsin justkui mõista nagu näeks piltidelt raketimootorite ehitamist.
Järgnevas artiklis Rogozin ähvardab veel kord "uniseid kasse" ja "nahhalseid hiiri". Rogozin kuulas ära Roskosmose juhi seletused ja lubas, et lähiajal antud küsimuses kehtestatakse "elementaarne ja piisavalt karm kord". "Me anname tähtaja mille jooksul tuleb parandada kõik ilmnenud vead, sealhulgas avalikuks tulnud ilmnenud vead. Ma annan aega jaanuari lõpuni ja seejärel teostatakse minu käsul süsteemi turvalisuse juhukontroll Roskosmose objektidel ja teistes sama valdkonna ettevõtetes." ütles Rogozin.
http://www.vesti.ru/doc.html?id=674704
Ühesõnaka tavapärane vene бардак - korralagedus.
Samal teemal ütles Putin, et töö distsipliin ja tulemused kosmose sektoris läksid alla peale seda kui see sektor eraldati militaar sektorist.