Relvaeksami teema: valmistumine, laskekatse, load ja muu

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
ügi
Liige
Kontakt:

Re: Relvaloa tegemine

Postitus Postitas ügi »

ja mina mõtlesin, et sa teed eksamit pärnus :wall: jahusin siin ennist margoliniga laskmisest...
aga soovin õnne teooria puhul, koerast oled nüüd üle saanud, vaja veel sabast ka üle saada:D
cedric
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cedric »

ja muidugi ma ei ütle, et viga minus polnud:) ma olin selleks ajaks pea 2h oodanud, et laskma saada. võtsin makarovi kätte, sihik oli mingi ebamaine üllatus, mõtlesin, et "kurat, natuke peab õnne ka olema" ja panin 3 laksu ära:) politsei relvaeksamil peab tõesti sihtima "musta alla".

muidu, kui nüüd kellelgi lugejatest peaks Makarov kodus olema ja leiaks hetke aega, läheks teeks mõistliku raha eest ühe tiirukülastuse koos ehk?
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Sa lasid Makaroviga juba ära ju? Mis sa tast enam lased? 8)
cedric
Liige
Kontakt:

USP kirjutas:Sa lasid Makaroviga juba ära ju? Mis sa tast enam lased? 8)
noh, laseks võibolla natuke rohkem, et järgmine kord politseis mitte nii aiateibaid tabada:) a panin juba aja Pirni lasketiiru, näpin seal natuke.
Helar
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Helar »

Kommenteeriks siinkohal oma relvaeksmit ca 5a tagasi.
Teadsin ,et eksamilasud toimuvad Makaroviga.
Enne relvaeksamit tegin esimesed prooviharjutused Glock iga. Ca sada matsu @25m.
--
Kirjalik eksam edukalt läbitud (lugege sõbrad relvaseadust mõned korrad mõttega), suundusin lasketiiru.
Vererõhk oli veidi tõusnud.
Asetati lauale revolver ning küsiti : "kuidas saad olla kindel,et relv on ohutu?"
Vastasin: esiteks ei saagi, kuna pole revolvriga kunagi kokkupuuteid olnud.
Teiseks vastasin ,et kui kukk pole vinnastatud on risk maandatud poole võrra.
heh, rahule mind ei jäetud ja vinnastati kukk. Minu ülesandeks oli relv ohutult maha vinnastada. Õnneks olin vadanud piisavalt westerne 8) .
Järgmine relv: anti ülesanne: relv on laual , sooritad sellest kolm lasku märklaua pihta ning sellest kaks peavad tabama märki.(ei mäleta kas panin padrunid ise salve)
Makarov, kurat see ju vaid viskerelv, mõtlesin endamisi, linnalegendidele toetudes.
Esimene lask...kus on auk...wtf polegi..
Teine lask...musta...
Kolmas....musta?!? jälle?!
Eufooria katkestasid amenikud: käsklus: relv tühjaks laadida!
Kuradi makarov, mõtlesin,kust kurat salv alla kukub? Lõpuks leidsin. kas tõesti oli sellise lahenduse projekteerinud inseneer purjus... hehe, ilmselt.
Asetasin tühjakslaetud relva lauale. Küsiti : Oled sa kindel ,et relv on ohutu?
Vastasin jaatavalt, küll aga rauaava olin tekitanud suletuks. uops.
Ütlesin härrradele ,et tõesti , relv ON minu jaoks võõras, ning enne teile esinemist olen vaid mõned matsud teinud hoopis teisest klassist püstoliga.
Arvestama peab ka lihtsateks klassifikatseeruvateks tunduvateks küsimusteks õigesti vastamisega.
Peale edukat sooritamist läksin oma vastsoetatud sigsauer 228 ga tiiru... esimestel kordadel ei saanud ma "eksamimakarovile" ligilähedalegi..

(inimesed kes eksamit vastu võtavad, on inimesed, käituge nedega inimeste kombel )

Helar
Y60
Kuni autopesuni on offroad lahe...
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Ise tegin relvaeksami natuke üle 3 aasta tagasi. Õppisin selle jaoks seadust lugedes, meditsiiniosa tegin selgeks kaitseväest kätte jäänud materjalide põhjal. Enne laskekatset paluti loomulikult relv ohutuks teha. Tegin selle kaitseväest saadud "vana rasva" pealt ära aga siinkohal hakkasin mõtlema, et isikul, kellel pole varasemalt kokkupuuteid relvadega olnud, ei ole vist kusagilt relva ohutuks tegemist ja sellega seotud protseduure õppida? Või on sellest "Vajan relva" raamatus juttu?

Igatahes minu käest küsiti, mis on relva ohutu käsitsemise põhireegel. Ma seletasin pikalt ohutust suunast, kaitseriivist, näpu päästikule mitte panemisest jne. aga õige vastus on: "Relva tuleb alati käsitseda nii nagu see oleks laetud!"
mvapper
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mvapper »

alban kirjutas:Ise tegin relvaeksami natuke üle 3 aasta tagasi. Õppisin selle jaoks seadust lugedes, meditsiiniosa tegin selgeks kaitseväest kätte jäänud materjalide põhjal. Enne laskekatset paluti loomulikult relv ohutuks teha. Tegin selle kaitseväest saadud "vana rasva" pealt ära aga siinkohal hakkasin mõtlema, et isikul, kellel pole varasemalt kokkupuuteid relvadega olnud, ei ole vist kusagilt relva ohutuks tegemist ja sellega seotud protseduure õppida? Või on sellest "Vajan relva" raamatus juttu?

Igatahes minu käest küsiti, mis on relva ohutu käsitsemise põhireegel. Ma seletasin pikalt ohutust suunast, kaitseriivist, näpu päästikule mitte panemisest jne. aga õige vastus on: "Relva tuleb alati käsitseda nii nagu see oleks laetud!"
Pole hetkel seda "Vajan relva 6" käepärast, aga on nagu meelde jäänud küll, et relva ohutuks tegemisest on seal juttul.
cedric
Liige
Kontakt:

noh, saaga sai tänasega läbi. Teooria sain nädalad tagasi esimese korraga läbi, laskmiskatse läks Makarovi harjumatusega kembeldes aiataha. Läinud nädala laskmiskatsele eelnevalt käisin Pirni tiirus, kus hakkas juba kenasti tulema, eksamil aga miskipärast läks täiesti aiateivastesse.

Täna hommikul käisin Tondi lasketiirus, tegin relvex.ee instruktoriga tunni, muutsime pea kõiki asju mida muuta sai(paremuse poole) ja eksamil siis tabamused 8-8-3.

Kokkuvõttes, polnud see teooria ega laskmiskatse kumbki teisest nii palju kergem või raskem. Kui ehk oleks ma vähem võinud õppida seadusest selgeks igast EU ja muud jurad(eksamil küsitakse siiski pigem teise valdkonna asju). Kui kedagi peaks huvitama, mis küsimused/teemad eksamil on, siis mul on kahe pileti omad täiesti olemas(sõber käis ka kuu tagasi eksamil).

Nüüd siis soetusluba ootama ja netist püstolipilte vaatama!
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Soovitan lisaks piltide vaatamisele käia ka paar kolm poodi läbi ja reaalselt püstolit käes hoida ja proovida kuidas ergonoomia on. Püstolil ja püstolil on käes ikka vahe sees. Igaühe käsi on individuaalne ja mis sobib ühele hästi kätte ei sobi samas teisele. Endale parima (ergonoomiliselt sobivaima) relva leidmiseks on vaja neid natuke proovida.
cedric
Liige
Kontakt:

alban kirjutas:Soovitan lisaks piltide vaatamisele käia ka paar kolm poodi läbi ja reaalselt püstolit käes hoida ja proovida kuidas ergonoomia on. Püstolil ja püstolil on käes ikka vahe sees. Igaühe käsi on individuaalne ja mis sobib ühele hästi kätte ei sobi samas teisele. Endale parima (ergonoomiliselt sobivaima) relva leidmiseks on vaja neid natuke proovida.
juba mingil määral tehtud, käisin matkatarvetes CZ Shadow-d (ja natuke teisi ka) näppimas. Järgmisena võtan ette tacticalshootingu ja Glockid!
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Võta valikusse ka SigSauer, peale proovimist muud ei taha :D
cedric
Liige
Kontakt:

kui ma nüüd vaid üles leiaks, kust ma riik.ee-st saan vaadata, millal soetusluba valmis on..
Kasutaja avatar
Hydrazine
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hydrazine »

Aga see ei olegi nii keeruline.

http://www.eesti.ee -> Kodanikule -> Teenistus- ja tsiviilrelvade riiklik register -> Relvaload.

Hiljem ilmub su arsenali loetelu sinna Relvad lingi taha.
kapten.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kapten. »

Ehk keegi teab?
Kaadrikaitseväelane ei pea tegema politsei relvaeksamit, kui soovib isikliku relva tsiviilregistrisse.
Kas kaitseliidu tegevliikmele laieneb ka sama asi?
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Mis siin ikka teada, Relvaseaduses ju asjad kenasti kirjas:

§ 35. Soetamisloa ja relvaloa taotlemine füüsilise isiku poolt
(2) Soetamisloa või relvaloa saamiseks on taotleja kohustatud esitama:
3) tervisetõendi;
(5) Soetamisloa või relvaloa võib väljastada isikule, kes on sooritanud relva soetamist, registreerimist, hoidmist, kandmist, võõrandamist ja seaduslikku kasutamist reguleerivate õigusaktide nõuete tundmise ning laskevigastuse korral kannatanule esmaabi andmise eksami. Tulirelva relvaloa või soetamisloa taotlemise korral tuleb sooritada eksami käigus taotletava tulirelva tundmise test ning käsitsemise katse vastavalt taotletava tulirelva liigile tulenevalt käesoleva seaduse § 12 lõike 1 punktidest 1

(7) Käesoleva paragrahvi lõike 2 punktis 3 ja lõikes 5 sätestatud nõuded ei laiene politseiametnikule, piirivalveametnikule ja lepingulises tegevteenistuses olevale kaitseväelasele, samuti käesoleva seaduse § 30 lõigetes 1, 3 ja 5 nimetatud isikule.

§ 30. Välismaalasele lubatud relvade liigid

Nagu näed, siis "Kaitseliidu tegevliiget" antud loetelu ei sisalda. Nii lihtne ongi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline