Välitöödest lahingupaikadel

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

Sai siis antud üritusel ära käidud ja oli väga tore.
Sain vastused paljudele küsimustele ja arvan , et selliseid koosviibimisi võiks rohkem olla. :)

Tänud siis Villele !
Uitaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Oli väga meeldiv vastuvõtt ja sisukas vestlus. Järgmisele kokkusaamisele olen kindel tulija. Villele suur tänu!
Kasutaja avatar
ormsö
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ormsö »

ühinen eelkõnelejatega,oli vaga meeldiv ja hariv üritus.kahju,et ei olnud aega seal lõpuni viibida.jargnevatel koosviibimistel osalen samuti kindlasti.
Q
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Q »

Tänud ürituse korraldajale. Päev ei läinud raisku. Klaasimuuseum vääriks uut külastust.
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Oli siin juttu Torni rabast.Üks kõvem marjafänn pajatas,et ta leidis raba lõpust enne Pedja jõge mingi kõrgrndiku,olevat üsna suur plats.Seal pidi vedelema kõikvõimalikku rauakola,muuhulgas ka autojuppe.Tema ütluse järgi köik vana kraam..Võiks minna kevadel asja vaatama,mees nõus kohale viim a.Muidugi ei tea ilma vaatamata,millega tegu.Ala ei ole kindlalt kasutatud polügoonina.Ühte teist kohta vaatasin ka.Kõigepealt toimusid seal lahingud 41.a. siis 44.a.Koht oli üsna kõrvaline,käidi vaid heina tegemas.Seal on üsna mitmeid laukaid,ilmselt mingid vanajõe jäänukid.Need olla heinaliste poolt nänni täis loobitud.Igal juhul läheb magnetomeeter peal hulluks.Sügavust pole palju kuid muda on ropult.Nii,et need,kes minu juures käisid peavad siia vist suvel tagasi tulema.Tööd tuleb palju..Viimane variant on eramaal ja omanikuga kokkulepe olemas.
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

No minul pole selle vastu midagi, olen nõus kaasa tulema.
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

Tervist, mul selline küsimus, et kui on teada, et aias on Saksa sõduri haud, siis kuhu peaks pöörduma? Kindlasti, keegi Saksamaal veel mõtleb, kus ta kadunukene on? Muinsuskaitse poole ehk?
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Soovitan pöörduda kahte kohta korraga: kohaliku muinsuskaitseinspektori poole ja Sõjahaudade Hooldeliidu poole. Kui mõlemad on kättesaamatud võid pöörduda ka vallavalitsusse.
Anton - horridoo!
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

FW Anton kirjutas:Soovitan pöörduda kahte kohta korraga: kohaliku muinsuskaitseinspektori poole ja Sõjahaudade Hooldeliidu poole. Kui mõlemad on kättesaamatud võid pöörduda ka vallavalitsusse.
Kas sellele järgnevad kaevetööd ning isiku "kindlaks tegemine" ? Hauakoht on teada 10m2 täpsusega.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Kas sellele järgnevad kaevetööd ning isiku "kindlaks tegemine" ? Hauakoht on teada 10m2 täpsusega.
Üldjuhul küll, kuid protsess võib aega võtta.
Anton - horridoo!
vdreving
Liige

Jälle leiutate jalgratast.Kogu protseduur võtab koha peal aega ca.tunni.Välitõöd käivad siin kevadest sügiseni ja selleks baseerub siin saksa osapoole esindaja,kes info järgi töid teha laseb.Selle hooldeliidu jutuga ajate pehmelt öeldes oksele.Vastake siis kord keegi,kui palju nad on umbermatmistõid teinud?.Informatsiooni mida nad omavad ei anta sealt isegi sakslastele,sinna jooksnud inf jääb surnult riiulile.
Kasutaja avatar
ormsö
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ormsö »

ka minul ei oleks selle vastu midagi.olen kindel tulija nii kevadel kui suvel.
vdreving
Liige

Nüüd siis mõned soovitused kuhu reaalselt haudadest teatada: Saksa Sõjahaudade Hooldeliidu volitatud esindaja Kasselist:Thomas Schock Kaalu,Veski talu 86103 Häädemeeste,Laiksaare Pärnu maakond. Teine variant: Riigi Muinsuskaitseamet Uus tn.18 Tallinn,Ilme Mäesalu. Kolmanda variandina on olemas siin foorumis Arnold samuti on olemas minu tagasihoidlik isik.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Sa Ville soovitasid ju täpselt seda sama, mis minagi, milleks siis selline reakstioon?
Anton - horridoo!
vdreving
Liige

Mitte kunagi,ega mitte kellelegi ei ole ma soovitanud Pärnus olevat Eesti Sõjahaudade Hooldeliitu,ega tee seda ka tulevikus.See oleks vaid info asjatu mahaviskamine.Kuna riigi rahaga ülalpeetav organisatsioon ei suuda ennast kuni käesoleva ajani korralikult juhtidagi,mingit informatsiooni välja ei anna,mis välitöid kergendaks ainult hädaldab ja haliseb siis on minul nendest oma arvamus ja sellest siis ka selline reaktsioon.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline