jama jah, omaarust sai eile veits kribatud aga täna avastasin et oma nurk tühi, pidin juba modedele kaebekirja kirjutama aga õnneks avastasin et ma hoopis võõrast teemat solkinud

. ikka juhtub, aga luban ennast parandada. kopin-pasten siia ka koos täiendustega, siis mu kodustel järelvaatajatel ka lihtsam mu hingeseisundil silma peal hoida

.
stingeritest, nii palju kui frantzus nendest teadis. esimene info et miskit tõsist seal taevas lendamas oli kuulis frantzus aastal 1985 suve lõpu poole mitte ametlikult willises enne kui hospidali sattus, peale seda oli infoliin kinni. aastal 1986 sügis. itogovaja proverka, mida tehti iga poole aasta tagant, st et meie väeosa asjapulk zampotehi isikus käis kontrollimas teise väeosa automajandust, seekord Nilki lennubaasi automajandust, vastavalt pädevusele, auditeerimine tänapäevaselt. juba hommikul oli sealne rahvas veits ärevil, kuna luurelennuk kahe mehega pardal kadunud. ma ei tea mis tehnikat seal kasutati, arvatavasti mingi SU oli. järgmine info oli et polgukomondör läks isiklikult meeskonda otsima, lennukiga muidugi, järgmine info et komandör ka pildilt kadunud

. lõuna käes, frantzus koos kapteniga lõunatamas lendurite sööklas nagu kontrollijatele ette nähtud, valgete põlledega tibid teenindamas. kapten oli rahvusel korealane, vene keelt pani puhtalt, nimi oli ka mingi Kim-Il jne, nad vist kõik suht sama nimega; lendurite sööklas neljased lauad, muidugi selleks et kahekesi laua taha mahuks, ühel toolil oli kapteni furaschka ja teisel frantzusi panama

. lendab siis tibi menüüga lauaäärde, aga ega valikut polnudki, ikka pervoje-vtaroje i kompott. toodi siis supp lauale, suht kiirelt sai see manustatud; aga siis toodi vtaroje, ja lusikas viidi ka ära; kotlett kartulitega, ja lisaks veel nuga-kahvel

. kapten muidugi segaduses, tõmbas oma varrukast pulgad välja aga nendega ju kotletti ei sae! vot siis frantzus tõsise eurooplasena tuletas endale meelde kuidas noa-kahvliga toitu manustada, ja õpetasin kaptenile ka, too oleks muidu nälga jäänud

mingi hetk keegi hõikab et " komandira naschli" ja söökla jookseb tühjaks lenduritest. kuna frantzus lendur ei olnud, pigem "zaljotsik", sõin oma prae rahulikult ära, ja siis läksime kapteniga välja uurima mis toimub. vot mehed, seda pilti oleks tahtnud filmida! miski kümne minuti pärast lendab MI-8 kohale ja maandub, ja teda turvavad kaks " krokut", ronib siis pealik kopterist välja ja kukub kõike kallistama, endal kiiver peas, õnneks frantzus oli suht kaugel

. ma ei tea miks need lennukid alla kukkusid, Taschkenti nad vaevalt pommitamas käisid, ja kivikirvega neid alla ei too..
P.S. samal lennuväljal nägin kuidas "krokud" harjutasid varbapeal õhkutõusu suvel

. kuna lennunduses olen ikka päris turakas siis äkki keegi seletab selle õhkutõusmise tehnika lihtsamalt ära; " varbapeal tõusmine" on minu leiutatud terminoloogia, aga kõrvalt vaadates nii oligi

, ja kasutasid seda just "krokud", MI-8 läks kohe vertikaalis üles...
P.P.S. nõukogude armees oli sööklas ainuke tööriist lusikas; ja sellega pidid isegi kala sööma