Saksa poolel langenud ei väärinud vahel isegi märgistamata ühishauda.Palun valgusta mind!
Prügimägi käis neile küll.
Teesiga, et õige eestlane on venelaste suhtes sallimatu eestlane, oleme vist kõik juba kursis. Eesti "õigete mõtete varamu" piirdub ühe sellise teesiga või on oodata ka uusi mõtteid?Soobel kirjutas:Igasugune selline kirillitsakeelne impeeriumimeelne liikumine on ohuks, viimase paarituhande aastane kogemus võiks nagu sellele vihjata.
Hmm... Kas sellisest jutust tuleb nüüd välja, et viimne kui venelane siin on impeeriumimeelne ehk Eesti riigile vaenulik? Pole seda täheldanud ja pole väitnud.Sasha kirjutas:Teesiga, et õige eestlane on venelaste suhtes sallimatu eestlane, oleme vist kõik juba kursis. Eesti "õigete mõtete varamu" piirdub ühe sellise teesiga või on oodata ka uusi mõtteid?Soobel kirjutas:Igasugune selline kirillitsakeelne impeeriumimeelne liikumine on ohuks, viimase paarituhande aastane kogemus võiks nagu sellele vihjata.
Kui sa lugesid mu postitust, siis ehk panid tähele, et jutt oli IMPEERIUMIMEELSEST liikumisest, mitte mitteestlaste liikumisest. Sellised liikumised siiki ootavad, millal "hozjainid" tagasi tulevad ja korra majja löövad. Ole meheks, loe ette, mida HEAD on idapiiritagune võim eestlastele toonud viimase paarituhande aasta jooksul. Mul tulevad meelde ainult sõja - ja rüüsteretked keskajast, pärisorjus ja venestamine peale LiiviSõda, NKVD inimsusevastased kuriteod, NLKP venestamispoliitika... Head asjad, mis meenuvad, on vaid TartuRahu ja 1990-date keskpaik, kui lahkusid viimased vene sõdurid siit maalt. Jah, vahepeal rääkis punapropaganda mingist "kultuuritoomisest," kui eestlased õppisid ära lohaka töötegemise, viinajoomise, varastamise ja laisklemise.Sasha kirjutas:
P.S:
a) Kirillitsa on mitte keel või rahvus, see on tähestik.
b) Tahaks kuulda (oleme militaar-ajaloolisel foorumil ikkagi), milles seisnes mitte-eestlaste ühiskondlike liikumiste negatiivne kogemus (oht) Eesti jaoks:
- kaks tuhat aastat tagasi
- üks tuhat aastat tagasi
- viissada aastat tagasi
- ükssada aastat tagasi
- ennesõjaaegses demokraatlikus Eestis
- ennesõjaaegses Vaikiva ajastu Eestis
- ENSV-s
- praegusel ajal.
Kas täpsustame, millal täpselt ja millised ohud eksisteerisid nendel ajahetkedel või jätame Eesti "paarituhande aastane kogemus" kõrvale kui ebaõnnestunud kõnekujund?![]()
NKVD, KGB jt nõukogude organite käed on määritud minu ja paljude teiste eestlaste esivanemate verega. On piisavalt põhjust nõukogude võimu vihata. Loomulikult tuleb kahtlasi organisatsioone väga umbusklikult jälgida, ajalugu mäletab küll 1924.aasta 1.detsembrit.Sasha kirjutas: c) Kui patriootlikult meelestatud eesti noored siin foorumis nii hingeliselt vihkavad Nõukogude võimu ja ajastu, miks siis nendes on nii palju ehtsaid nõukogude inimeste iseloomujoone -- s.o. sallimatust ja totaalitarmõtelmist? Mõnikord te paistate rohkem bolševikud kui need, keda tõi sõimate bolševikutena.
Kas sa arvad, et sinu KL'is olnud vanaisa ei teeks midagi hullemat, kui ta näeks "Dozori" käelinte kandvaid, Eesti Kaitseväest "hüppes" olevaid muukeelseid noorukeid, kes südamerahuga telemeestele puhtasõnalise ähvarduse, mis kõlas "vaadake ette, millega mängite eestlased, meid on EKV's 60%!" esitasid. See on minuarust tunduvalt hullem ja see sama "Dozor" lasi neil südamerahuga öösel pronksrimaka juures patrullida.Et (meedia andmetel) Kaitseliidu liige (ehk kaitseväelane) ähvardab telekas midagi õhku lasta, on ühes arenenud riigis ennekuulmatu. Minu Vabadussõjas käinud ja hiljem KL-s olnud vanavanaisa keeraks seda kuuldes kuskil Omskis hauas vist ringi.
Nüüd jääb ainult tõestada, et Dozor on impeeriumimeelne. Selles pikas arutelus ei toonud veel keegi argumente selle väide kasuks. Ma võin nõustuda sellega, et sellest võib potentsiaalselt välja kasvada selline poliitiline liikumine, aga vabatahtlikus öises valves eestlaste poolt tehtud eestlase pronkskuju juures ma midagi impeeriumimeelset ei näe. Kui veel sama liikumine käis puhastamas Vabadussõja sammas, korrastas Tallinna kalmistul punaarmeelaste vennashauda ning viis lille teistes Eesti linnades asuvatele ausambadele (k.a. 20. Diivisile), kus siis see impeeriumimeelsus välja paistab?Soobel kirjutas: Kui sa lugesid mu postitust, siis ehk panid tähele, et jutt oli IMPEERIUMIMEELSEST liikumisest, mitte mitteestlaste liikumisest. Sellised liikumised siiki ootavad, millal "hozjainid" tagasi tulevad ja korra majja löövad.
Tean, kes käisid puhastamas Vabadussõja ausammast, need polnud mitte teps sinupoolt hiilgavasse valgusesse tõstetud "ND" liikmed. Ja eestlastega pole "ND" mitte midagi pistmist, kui Uno Lahe ja Arnold Meri sugused(millest paistab samuti impeeriumimeelsus) välja arvata muidugi.Kui veel sama liikumine käis puhastamas Vabadussõja sammas
Ei olnud neil mingeid käelinte. Milleks selliste väikevaledega/liialdustega tegeleda? Sellised moonutamised nagu liigne kord rõhutavad seda, kuivõrd suur on hirm ja viha teisitimõtlejate vastu -- kui sa ei saa ausalt nendega vaielda või vastu seista, hakkad neid demoniseerima.ta näeks "Dozori" käelinte kandvaid, Eesti Kaitseväest "hüppes" olevaid muukeelseid noorukeid
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist