Mina näen pilti risti vastupidiselt – valitsus tegutseb igapäevaselt, järjepidevalt ja süstemaatiliselt viisil, mis muudab sõja Eestisse jõudmise üha tõenäolisemaks. Küsimus ei ole selles, et üht või teist asja tehakse valesti, vaid selles, et kogu lähenemine, mis valmistub sõjaks
jah sest Puutin kindlasti öösiti magada ei saa sest kardab et Eesti ründab Venemaad.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Mina näen pilti risti vastupidiselt – valitsus tegutseb igapäevaselt, järjepidevalt ja süstemaatiliselt viisil, mis muudab sõja Eestisse jõudmise üha tõenäolisemaks. Küsimus ei ole selles, et üht või teist asja tehakse valesti, vaid selles, et kogu lähenemine, mis valmistub sõjaks
jah sest Puutin kindlasti öösiti magada ei saa sest kardab et Eesti ründab Venemaad.
Mulle alati meeldib tuua võrdluseks, et miks maffiabossidega üldse diplomaatiat ei harrastata.
Al Capone on ju mõistlik mees. Vaja nüüd nii sõjakas olla temaga, siis olete ju ise mõrvades süüdi!
Kui ma nüüd õigesti mäletan (parandage mind, kui ma eksin), siis Varro oli omal ajal see, kes kiitis, kuidas ikka Soome Venemaaga käituda õigesti ja diplomaatiliselt oskab. Suur ja sõbralik diplomaatia lõppes tänaseks Soome NATO-sse astumisega.
Soomega ka see lugu, et samal ajal, kui "vennalikult" suheldi võttis Soome oma riigikaitset ülimalt tõsiselt ja valmistus pidevalt sõjaks - aastakümnete jooksul ei lastud rihma lõdvaks.
Ja see, et ka pidevalt kõigiga tüli noriv ja viimase 200 aasta jooksul kõigiga sõdiv Rootsi otsustas NATO-ga liituda ja oma riigi kaitsevõimesse suuresti investeerida....no see ajab ju juhtme päriselt kokku. Miks nad ometi diplomaatiaga Vene suunas ei tegele!?!!?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
AndresTy kirjutas: ↑06 Jaan, 2025 10:10
Kui ma nüüd õigesti mäletan (parandage mind, kui ma eksin), siis Varro oli omal ajal see, kes kiitis, kuidas ikka Soome Venemaaga käituda õigesti ja diplomaatiliselt oskab. Suur ja sõbralik diplomaatia lõppes tänaseks Soome NATO-sse astumisega.
Soomega ka see lugu, et samal ajal, kui "vennalikult" suheldi võttis Soome oma riigikaitset ülimalt tõsiselt ja valmistus pidevalt sõjaks - aastakümnete jooksul ei lastud rihma lõdvaks.
Ja see, et ka pidevalt kõigiga tüli noriv ja viimase 200 aasta jooksul kõigiga sõdiv Rootsi otsustas NATO-ga liituda ja oma riigi kaitsevõimesse suuresti investeerida....no see ajab ju juhtme päriselt kokku. Miks nad ometi diplomaatiaga Vene suunas ei tegele!?!!?
Varro jaoks pole Venemaa vaenlane, vaid tema peamised vaenlased on teised eestlased (ja Vabariigi valitsus) kes tema mõttelaadiga või elukommetega ei nõustu. Venemaa pealetung aitaks neist eestlastest vabaneda ja näpuganäitajaid on Varrol ilmselt võtta piisavalt. On siingi ju mõnda aega meelsusekontrolli tehtud ning ilmselt ka nimekirju koostatud, see oleks VF rünnaku puhul hea vahetuskaup väikse krundi vastu kusagil venemaa gulagi lähedal
Fakte pole aga ümber lükata ei saa.
Varro Vooglaid on hingelt inkvisiitor. Valel ajal sündinud. Paar aastat tagasi nentis, et inkvisitsioon oli tolles ajas õige tegevus. Kõrvaldati tänapäeva mõistes nn liberaalid.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Varro Vooglaid: me ei pea häbenema välja öelda, et Ukraina sõja tegelik põhjus on NATO laiendamine
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Varro Vooglaid: me ei pea häbenema välja öelda, et Ukraina sõja tegelik põhjus on NATO laiendamine
Kõige ehedam vene propaganda. Kui Venemaa Eestit ründaks siis antaks ka põhjuseks ilmselt see kuri "NATO laienemine" ja mitte Venemaa imperialistlik tung iga hinna eest naaberriike domineerida.
Liigutasin Cyberbeari poolt algatatud ja juba 4-leheküljeliseks kasvanud arutelu vooglaiu tegevusest ERR nõukogus väetiseks, sest selles puudus kremliitlik propaganda. See teema siin pole subjekti ükskõik mis tegevuste kajastamiseks. Seda pole ta kuidagi ära teeninud.
Ohh. Sel juhul ei vôi enam rääkida ka Varro soovist Toompeal lippu vahetada?
Sest see on otseses sisulises seoses Varro meelehärmiga ERR nôukogus ja pole seega samamoodi Kremli propaganda.
Oligi juba tükk aega vaikust. Varro energisõja teemal:
Varro Vooglaid
•••
Ausalt eldes on meie riigis juhtpositsioonidel olevate inimeste niisugune lapsik nometsemine
lihtsalt ära tüüdanud. Öeldes "Venemaa ei saa enam kunagi kasutada energiat meie vastu relvana",
tekib muidugi küsimus, millal on siis Venemaa seda teinud? Minu teada mitte kunagi. Veelgi enam, kas realsus ei ole hoopis vastupidine, selles mõttes, et Venemaal ei ole oma elektrivõrgu sünkroniseerimiseks olnud Baltikumi tarvis, küll aga on Baltikumil olnud desünkroniseerimiseni
tarvis Venemaa abi. Mida on (vist isegi tasu saamata) pakutud, juhet seinast välja tõmbamata ja ka sellega ähvardamata. Just samuti on saadud aastakümneid osta Venemaalt soodsa hinnaga naftasaaduseid ja maagaasi. Miks ei ole me suutelised näitama üles riiklikku väärikust, vaid asume
kohe pärast pikka aega väldanud ja tegelikult ju reaalselt tänuväärse koostö® löppu riiklikult
kõrgeimalt võimalikul tasemel avalikult praalima ja ülbitsema? Kui otsustatakse senised suhted
katkestada ja minna teist teed, siis nii olgu. Aga säilitatagu selle juures isiklik ja riiklik väärikus. Seda ei ole ju palju tahetud. Küsimus ei ole siin selles, mida arvata Venemaast, vaid selles, mida arvata Eesti Vabarligist. Viks lihtsalt nö täiskasvanuks saada.
*** Olukord on vrrelda sellega, kui naine, kes võtab endale uue abikaasa, teatab avalikult, et nüüd ei saa tema eksabikaasa teda enam kunagi peksta - mis sest, et köik teavad, et eksabikaasa polegi oma erinevatest pudustest hoolimata naist kunagi peksnud. Ebaväärika mulje jätab niisugune
käitumine sellest naisest, mitte tema eksabikaasast.
Tjah, ega teda inspireerinud Tsahkna avaldus palju targem ole:
Täna astusime koos Läti ja Leeduga olulise sammu energiajulgeoleku kindlustamiseks, ühendades oma elektrisüsteemid lahti Venemaa elektrivõrgust. Lõpetades Baltimaade energiasõltuvuse Venemaast, võtame agressorilt võimaluse energiat meie vastu relvana kasutada ning muudame oma süsteemid tugevamaks nii riiklikult kui ka kogu regioonis.