Sildistada teisi inimesi "harimata lollideks ja putini trollideks" on ikka väga-väga libe tee. On suur oht libastuda ja siis ise osutuda "labaseks harimata lolliks ja Putini tallalakkuja trolliks". Omal on meeles väga hästi seik, kus öösel pidime taksoga Manchesteri lennujaama jõudma. Pikem sõit. Takso tuli, ja juhiks oli "mingi pooltõmmu jundam". Tegelikult oli väga lahe ja asjalik mees. Kuna meil oli hea klapp, siis tegi meie seltskonnale ettepaneku, et teeb meie 4-sele seltskonnale (pere) viktoriini, ja kui õiged vastused anname, siis teeb sõidu ise välja. Lapsed mul (20-sed) võtsid pakkumise vastu loomulikult. Teemaks valisid geograafia- pealinnad. Hakkasime pihta, ja kui ma siis tagapingilt vastutulistama asusin, siis hakkas mees naerma

ja ütles, et "mina ei loe", st kui mina vastan, siis tasutasõit ei kehti. Et viktoriin on teistele- lastele. Eks ma ikka aitasin kaasa (seltskond oli lahe) ja vastasime kõik küsimused ära. Vana oli tglt tiba üllatunud, et kõik vastused ta küsimustele ära teadsime. Intelligentne mees oli, ütles, et "eelmises elus" oli õppejõud ülikoolis moslemi-Jugos kuskil. Oli sõda ja olid elu-uperpallid ja nüüd on lihtne taksojuht. Veokat on kah pannud siin. Et veokas on üksi iseendaga-filosofeerimise-tuba ja mõtlemine, aga siin taksos on seltskonda: saab inimestega suhelda, vaadelda, analüüsida, jne. Vot nii. Peale viktoriini ja enne lennujaama jõudsime veel täitsa avatud mõtetega diskusiooni pidada "olukorrast Euroopas, rahvusprobleemidest jne". Näiteks, tema pakkus juba siis 2011, et viie aastaga olete teie (st meie) vandi poolt tagasi võetud. Et vaevalt Euroopa ilma sõjata 5 aasta jooksul hakkama saab, Gruusiast juba hammustas, järgmisena hammustab teid Baltikumi komplektina. Teie kahjuks kõige potensiaalsem koht kust hammustada. (See oli aeg kus "kõik kiitsid vanti: nii tore muhe mees ju, mis põete baltlased!"). Tagantjärgi võib öelda, et ei saanudki 5 aastatki täis, kui hammustas, aga meie õnneks oli tal vaja Ukrainas ennast näidata...
Ei maksa kohe kaagutada kõvasti, et "kõik-teised-ümberringi-on-lollid-ainult-mina-üksi-tark!". Mõelda võid endamisi aga laiata pole vaja.
Nüüd asjast: Ei hakka mina teile siia eelretsenseeritud teadusartikleid panema, vaid räägin asjast meie keskel ja meie ümber (teema pealkiri: meil ju ikka Eesti-koroona ju, mitte maailma-koroona.) Nii tüdruk mul 20+ne. Kirjutasin siin ka, et paar kuud tagasi koroonas, kaks korda PF süstitud. Tõenäoliselt Delta siis, sest O-st polnud siis veel Aafrikastki veel ei kippu ega kõppu. Käis nüüd ise mul lasteaias/hoius (2 erinevat) praktikal, ütles, et "no seal kõik panevad: kes nohutatti, kes köha, kes riba (eest või tagant)". Stiilis, et: eile üks, täna teine, homme kolmas. Nüüd hakkas (üle-)üleeile ise kah kõhumurega kempsuvahet jooksma + kõik muu. Sai ikka igaksjuhuks testima kupatatud kuigi nii ise, kui perearst arvasime, et just läbi põetud, no vaevalt, et koroona. Kaks päeva pikali: tulemuseks täna positiivne. Tegelikult lasteaiais reas kasvatajad kõik koos (ühes majas ikkagi ju) ja järjest keegi hakkab sitasti tundma, siis kõht lahmama ja siis päris pikali, selleks ajaks siis ka positiivne PCR käes. Kõik koos edasi, sest inimesi (töötajaid) pole liiast kedagi. Kõik nad vaktsineeritud, nii kukkujad, kui (veel) terveksjääjad. Paar päeva või rohkem vahet ja siis järgmine. Lapsevanemaid teavitatud, lapsed käivad edasi. Vastus (juba varem kirjeldasin): hea et ütlesite, laps käib edasi,aga nädala lõpus siis teda vanavanemate juurde me kaasa ei võta.... Ehk siis nakkusahelat me katkestada ei kavatse, justkui loodame, et laps ikka nakatuks ja veaks selle meile koju, küll meie siis kah kenasti vast ikka nakatume ja veame ise oma vanematele. See kõik toimub olukorras, kus nakatuvad reas nn eesliinitöötajad korduv-vaktsineeritud inimesed- lasteaiakasvatajad (ja loomulikult ka lasteaias käivad lapsed ise!), elik tõenäosus, et selle ise saad ja edasi vead on sul kohe oma silme ees haigestunud vaktsineeritud kasvatajate näol. Ka siin keegi kommenteeris, et "aga neil on selleks õigus ju! Sest on öeldud "ei pea!", see tähendabki mul on õigus tulla! jne.... Tütar ütles mul, et teab ikka väga mitmeid omavanuseid (vaktsineerituid), kes on suisa kuugi pikali maas olnud nüüd sügisel koroonaga (delta tähendab). Ja nüüd siis uuesti. Ka neid teab omavanuste seas ikka vägamitmeid. Nagu tema. Ja et ju siis O nüüd. Mina teen siit (ise vähemalt enda jaoks) järelduse: O tuleb Deltast saadud immuunsusest kah läbi kui tahab, ja vaktsiinid isegi kolmekordsena ei koti teda kah.... Mulle jääb veel lootus alles (statistika kah kinnitab seda veel!), et vaktsineerituna peaksime põdema umbmääraselt öelduna "kergemalt kui ilma süstita..."
Ja ei maksa kah kohe nii naivistlikult arvata, et kui keegi sinu mõtteid kohe ei jaga, siis järelikult joob kloori.