Hiinlane tegutseb

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Rohi, põõsad, tee on väga hästi välja kukkunud! Figuurid vajavad veel töötlust. Kas teed mingi kasti ka alusele ümber?
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hiinlane »

Ikka, ikka. Kasti just otseselt plaanis polnud, kuid raam kindlasti.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Väga usutav haljastus. Need heina tuttid-mättad on väga ehtsad. Kuidas ja mis tehnikaga tegid?

Parim pinnas senini mis siin foorumis nähtaval on, minu arvates.
Viimati muutis Luciano, 04 Apr, 2011 14:33, muudetud 1 kord kokku.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

Väga uhke-väga uhke! ikka tõsiselt ilus. ega jah metsas peaks seda põõsamaterjali ikka kõvasti olema. üks väike näide ka veel kuidas kuuski teha, tuli meelde sagadis metsamuuseumis nähtud komposiitsija:
Pilt
nagu näete on kasepuud tehtud samblikust ja kuusk on tehtud elupuuoksakesest. niet arboreetumeid rüüstama! (muidugi see viimane oli nali...)
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Kuidas neid mättaid tegin, teen veidi hiljem õhtul ühe fotoaruande. Iseenesest on tehnika niivõrd lihtne, et isegi väiksemad dioraamihuvilised saavad sellega väga lihtsalt hakkama.
Eks mida rohkem nende mudelite ja dioraamide teemat uurida ja kindlasti ka proovida tekib juurde aina rohkem ideesid mõtteid kuidas ja millest oleks veel võimalik midagi valmistada, ehitada, kokku keerata jne. Olen vist viimane ihnuskoi aga ei taha nagu eriti kellelegi lihtsate asjade eest maksta, kui samal ajal võiks selle ise ära teha ja kümneid kordi odavamalt.
Igatahes kui soojaks läheb ja natukenegi metsaalune kuivaks kisub, olen mina metsa mineja ja soovitan kindlasti teistel seda sama.
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas scout22b »

Välja kuulutatud reportaazi ootan huviga :)
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Nõndaks,

Seda tehnikat, mida austatud kaashaigetele tutvustan, saab kasutada nii mätaste kui ka näiteks heinamaa kujutamiseks.

Kõigepealt tuleb sammud seada lähimasse ehitus- või santehnika poodi ja osta üks nutsakas takku. Takk tuleks valida võimalikult puhas st. jämedate kõrre tükkide vaba. Mina oma ahnusest ostsin kohe 100g, mis maksis 1,60 praegust raha. Arvestades selle kulu jätkub sellest vist 20-30 selliseks dioraamiks
Pilt

Järgmiseks tuleks siis sealt parukast võtta üks väike pahmakas. Ja harutada võimalikult puhevile. Umbes nagu siin
Pilt

Nüüd tuleks see pahmakas üles riputada kas siis pesulõksu või nagu mina kasutasin tavalisele traadile riputades. Nõnda oleks hea teha 2-3 pahmakat. Sama palju kui tegid, vali ka erinevaid toone rohelist ja vaikse survega ning vähehaaval surtsatades püüa neid rippuvad "juuksed" ära värvida. Värvimise juures tuleb jälgida, et ühte kohta liiga palju värvi ei saaks. Püüda võimalikult õhukese kihina mitu korda katta kogu takk. Vastasel korral kleepub takk kokku ja hiljem võib see probleeme tekitada. Värvidest on soovitatav kasutada akrüüle, kuid ettevaatlikul kasutamisel sobivad ka emailid. Värvima peaks aerograafiga või siis äärmisel juhul ka sprayvärviga. Tulemus peaks välja nägema midagi sellist
Pilt

Kui avastate pärast, et värv ikkagi ei katnud korralikult, ei ole katki midagi. Kui muidugi mingit eriti puhast ja värsket heina ei taotle.
Kui värv on kuivanud, tuleb asuda seda värvilist takku lõikuma. Lõigata tuleks umbes 1,5-2 cm pikkuseks, võib ka lühemalt ja pikemalt, siin täpsust vaja pole. Vastavalt siis sellele, mitut värvi värvisid, tekib siis toredad rohelised hunnikud. Kuna hein ei ole kunagi (minu arust) täiesti roheline ja värske, tegin mina ühe hunniku värvimata takust. Kuna kasutasin kolme rohelist tooni, siis minul sai 4 hunnikut
Pilt

Nüüd on vaja kogu see hunnikute meri kokku segada, mis esmapilgul näib kõige kergem, kuid nõuab aega ja kannatust, et kõik kolm värvi seguneksid korralikult omavahel. Tulemuseks peaks olema üks tore värske heinakuhi
Pilt

Sellega on suur töö tehtud ja algab kõige lõbusam. Edasiseks on vaja kõigile teada-tuntud Superliimi, kuid seekord geelina. Vedel ei kõlba, kuna imendub küllalt ruttu taku sisse ja kleepimisest ei tule midagi välja.
Nüüd siis tuleb võtta üks pisike nutsakas sealt heinakuhjast (selline mida kolme sõrmega on pisut raske hoida)
Pilt

Tugevate kääridega lõigata üks ots sirgeks
Pilt

Liim panna siis ära lõigatud otsale ja seal juures mitte kokku hoida. Takk imeb seda mingil määral endasse ja kui liimi vähe siis pinnase külge ta jääma ei kipu. Järgmisel pildil panin 2 nutsakat põõsa serva
Pilt

Lasta liimil kuivada.
Nüüd on vaja mingit peenikest kuid tugevat orki näiteks naasklit, jämedat nõela või nagu mina kasutasin peene otsaga pintsette. Ork torgata puhmasse natukene ülesse poole liimist ja "harjata" nutsakas läbi, et puhma harud ilusti üksteisest eralduksid. Sealjuures tulevad ka lahtised kõrred välja, mida võib tagasi heinakuhja panna, et pärast uuesti kasutada. Vajadusel pikemad kõrred lühemaks lõigata ja siis kogu mätas ettevaatlikult selle sama orgiga laiali ajada. Põõsaste all just hästi ei õnnestu kuid lagedal pinnal võib ka sõrmega pisut keskele vajutada, et sellist lömastatud mätast teha.
Põõsa ümber sai mul siis selline
Pilt

Et teha heinamaad, tuleks need kleebitavad nutsakad kleepida üksteisele võimalikult lähedale ja kui on kogu pind kaetud, alles siis asuda "harjama". Samas peab meeles pidama, et takuhein on kaunis jäik, nii et lihtsalt mõnda venda heina sisse löselema ei pane. Koht tuleb sisse pügada või lömitada.

Loodan, et sai kõigile arusaadav ja küsimuste korral olen valmis igati aitama.
andrusan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrusan »

Väga head nipid! Ise pole selle peale veel tulnud.
Äkki teed copy paste nipid ja nõksud teemasse, sealt on hiljem lihtsam leida.
Tervitused
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Igas mõttes asjalik reportaaž - hakka või ise mõne dio peale mõtlema...., ptüi, tagane minust, saatananahk....
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

No ma võtan kokkutulekule selle kaadervärgi kaasa nii et sul saab olema veelgi raskem sellest saadananahast eemale hoida :lol:
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Sain siis lõpuks oma kaua oodatud raadiokomplekti kätte kuid oma lolli pea ja muude taoliste põhjuste tõttu osutus tellitud asi kaasaskantavate raadiote setiks, mis sobivad ideaalselt ühele tublile radistile selga aga mitte minu ehitatavale Stug-ile sidepidamiseks. Ei jäänudki muud üle kui kasutada karbis kaasas olevaid. Hetke seis siis selline
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Huvitav lugu, et Dragon ise teeb või vähemalt tegi Stug-ile väga korralikku lisasetti, kus olemas nii raadiokomplektist puudu olevad osad kui ka mürsu hoidikud ning hülsikorv. Miks ei võinud siis seda sellesse Smart kitti kohe lisada. Igatahes täiuslikku sisu teha ei õnnestu, kuid eks tuleb sellega leppida. Eks natuke veel sisuga möllata ja siis saab välimisi värve möksima hakata.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Praegune seis näeb paljutõotav välja.

Ega need Dragoni raadiod nii hullud polegi, aga ülejäänud sisu osas on tootja poolt kõvasti laiska pandud. Kui katuse pealt kinni liimid, siis ega need laskemoonarakised ja muu eespool olev pudipadi näha ei jääks, kuid tagasein on laaduri luugist ikka väga vaadeldav ning viitsimise korral võiksid selle korda teha.

Kas sihid StuG'i Viljandks valmis, või läheb sellega pikemalt?

Kristjan
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Tahtsin teha pealt avatava mudeli, kuid nüüd jätan selle variandi vist ära. Liiga palju on ikka puudu. Viljandisse mineku ajaks kaldun arvama, et valmis ei jõua aga mine tea.
Tagaseinal proovisin juukselaki tehnikat kuid aru ma ei saa, kas see lakk peale kuivamist ei lahustugi vees või lasin liiga õhukese kihi või mingi kolmas jama, igatahes peeti ta läks. Nüüd mõtlengi mida teha.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

lakki lase pudelist ja ikka nii et ujuks. järgnev värvikiht aga ei tohi liiga paks olla. muidu ei pruugi maha kuluma hakata.
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Hertsogi soovitus jumala õige. Omalt poolt lisaks, et säherduselt töödeldud mudeli võib kompleksivabalt paariks minutiks vette uputada. Kui siis peale vähest nõrgumist pealmine kiht mullitama hakkab, on paslik aeg kõvemaharjalise pintsliga kulumeid tekitama hakata. Kui tiba paljuks läheb, saab ju kordusvärvimisega alati tulemust mahendada. Seda ägedam jääb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist