toomas tyrk kirjutas: Jah, ma jätsin veel mainimata, et iga sellise teema arendamise kohustuslik osa on statement'il "kõik teised lollid - Kapten Trumm tark". Mõni erand siis välja arvatud. Näiteks Toomse, Kunnas ja veel mõned, kel kõigil küll on aga kahjuks ka omad puudused.
Šveikis oli sihuke tegelane nimega leitnant Dub, kes ka armastas rääkida, et juba rahuajal sõjaväeringkonna ülem ja mina arutasime et...
Mõnikord oli ka vastupidi, et mina ja sõjaväeringkonna ülem...
Mingeid statemente pole iial eeldanud. Ma näen lihtsalt, et vastaspool suudab sisuka diskussiooni asemel ajada isiklikku ila, kui teadmised otsa lõpevad. Madal.
Tegelikult sa võiks natuke ka ise peeglisse vaadata ja aru saada, et ultimatiivset laadi märkused teemadel, mille valdamine on Sul nulli lähedane, ei anna just tõsiseltvõetavust juurde. Nagu siin selgusid, moodne ajalugu lennuk vs kopter, VF maaväe põhilised formeeringud jms. Mulle lihtsalt hakkab nats vastu, kui oponent hakkab karme statmente tegema teemal, mida ta üldse ei valda. Lisaks pole sa viitsinud isegi netist Spike ER tööpõhimõtet selgeks teha (fire and forget ja mitte).
Aga põhiküsimuseks jääb ikkagi see - kui meil on olemas nii laialdaste ja ainuõigete teadmistega mees nagu Kapten Trumm, kes suudaks lahendada kiirelt, kergelt ja mõistlikult kõik meie kaitseväe ning riigikaitse probleemid, siis kuidas me saaksime teda riigikaitses paremini ära kasutada? Kas algatame kampaania "Trumm presidendiks!"?
Kasutage siis siin genereeritud ideid, mitte ärge niisama isiklikku ila ajage. Need on so far tasuta. Paar täiesti tasuta äriideed on ka muide läbi käinud. Üks siin käinud idee on täna muide ka reaalsuseks saamas.
Muideks sama madalalaubalist tatistamist võib siin peavoolu pooldajailt tajuda ükskõik mis teemal, mis natukenegi kõigutab olümposte iseolemist. Selle asemel, et nokkida Kunnase, Toomse, Roosimägi või ükskõik kelle jutust iva välja, pööratakse asi tatistamiseks - kes on loll, kes rühmaülema tasemel, kes joodik ja nii edasi. Sedasi vist varjatakse oma kompetentsi vähesust ja argumentide puudust? Toomse idees on piisavalt iva, et seda kasvõi teoorias edas arendada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.