Suur auhind !!!

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Jaa, tegi selgeks minulegi, nii et respekt!
Aga kõige selle kuumakskippuva arutelu ajal jätsime kahe silma vahele ühe väga olulise asja - nimelt selle, et "kes maksab, see tellib ka muusika" - niisiis kes korraldab konkursi ja paneb välja auhinna, see määrab ka konkursi tingimused. Seega on arutelul kategooriate hulgast ja tingimustest vaid teoreetiline iseloom, mida konkursi korraldaja võib "vastu tulles mudeldava rahva soovidele" arvestada.
Nüüd veidi definitsioonidest: FW Anton määratles kenasti ära akadeemilise lähenemise suunad, neid saab Eestiga seoses välja tuua vähemalt kaks: Eesti sõjaajalugu ja Eesti riigi sõjaajalugu. Kuid kuna konkursi algsed tingimused ei mahu täielikult ei ühe ega teise alla, siis peame ilmselt ise veel ühe termini välja mõtlema... :wink: :lol: Võimalik et selleks oleks siis "Eesti rahva sõjaajalugu" ...., olgu see siis mõeldud vaid siinses kitsas ringkonnas kasutamiseks :wink: Kuid selline (diletantlik ehk, aga siiski) termin peaks vist konkursi tingimusi üsna täpselt väljendama..?

Urmas.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Aga kõige selle kuumakskippuva arutelu ajal jätsime kahe silma vahele ühe väga olulise asja - nimelt selle, et "kes maksab, see tellib ka muusika"
Selleks on vaja teha eeltööd. Luua korrektsed võistluse reeglid ja avalikustada need. Küsitluse põhjal saaks teada kui palju osaleks võistluses ja kui mitmem mudeliga (mingi piirang peaks olema kui võistlejaid palju). Siis leida sobivad ruumid näituseks. Koostada võistluse eelarve mida kaetakse kas osavõtu maksuga või võib ka pöörduda Kaitseministeeriumi, Kultuurkapitali või Hasartmängumaksu nõukogu poole toetuse saamiseks. Ja sellega tuleb tegeleda juba aegsasti muidu tuleb tagasilöök.
Anton - horridoo!
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Kogu see jutt on tegelikult üsna loogiline, kuid on siiski mõned asjaolud, mida tuleks arvesse võtta - minule tundub, et hetkel on rõhk liialt palju võistluse ehk konkursi peal, arvan et seda poolt ei tohiks liialt üle tähtsustada. Miks? Aga seepärast, et tegelikult ei ole paljud mudeliehitajad veel vaimus valmis oma töid hindamise mõttes välja panema, see eeldab ju valmidust ka kriitika suhtes. Teine asi oleks lihtsalt näitus, kus võiks siis näha paljusid erinevaid suundi ja tasemeid ilma et peaks ilmtingimata hinnangut ootama. Tegelikult on need lihtsalt mõned uitmõtted, mille reaalsuseks saamine on paremal juhul tulevikumuusika, sest näiteks toetuse taotlemine eeldaks tõepoolest tugevat eeltööd - see oleks ju midagi IPMS tüüpi klubi organiseerimist, kuid neil kes ise oma vähesest vabast ajast liimivad-värvivad, ei jätku sellise lisakoormuse jaoks lihtsalt aega.
Võimalike toetajate koha pealt veel niipalju, et kui Kaitseministeeriumi kohta ei oska midagi öelda, siis nädalapäevad tagasi jooksis netist uudis läbi, et kuna Kultuurkapital ja Hasartmängumaksu nõukogu (vist oli veel üks koht, kuskohast toetust küsiti) meie maletajaid rahaliselt ei toetanud, siis visati nad alaliidu võlgnevuse tõttu edetabelitest välja...

Urmas.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Eks see esialgu tulekski näituse laadis korraldada ja paremaid töid mingil viisil esile tõsta. Meie riiklikud fondid on kahjuks sellised kus raha vähe ja küsijaid palju, seetõttu tuleb aegsasti projekt esitada, et äraütlemise korral oleks aega teisele ringile minna. Oma kogemustest tean, et midagi võimatut siin pole, järjekindlus viib sihile!
Anton - horridoo!
Olli
Uudistaja
Kontakt:

AGO's Ju52 tail markings?

Postitus Postitas Olli »

Do these photos show AGO's ES-AGO or ES-AUL tail markings? I am interested to see the exact size and location of Estonian flag in the tail and possible Junkers text and logo.

I have only one photo of ES-AUL from Finnair history book (photographed on 2.4.1940 in Malmi, Helsinki) but the tail part of aircraft is not seen. Olli
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

toomas tyrk kirjutas:Eile sai siis tegijatel kätt suruda ja lohutusauhinnad kätte jagada. Peapreemiad tulevad oma tulemist ja loodetavasti saavad ka ühel heal päeval kätte antud.

Siia tahaks veel lisada tänusõnad kaaskorraldajatele ja sponsoritele. Hobikeskusele sain teise sponsori ArvoLV tööde abil ka veidi materjaalsemad tänusõnad öelda. Kuidas Arvole tema päris põnevate plakatite eest tänud saadan - pean veel välja mõtlema :wink:

Nüüd aga tahaks kuulda veidi tagasisidet osalejatelt ning potensiaalsetelt osalejatelt - kuidas konkurssi järgmine kord paremini korraldada? Kuidas auhindu õiglasemalt jagada. Jne...

Teen siis ise otsa ka lahti. Nimelt hakkasin mõtlema järgmistel teemadel.

1. Kas on mõtet jagada auhindu erinevates kategooriates? Eestiga seotud mudeli ehitamine ei ole enamasti lihtne ülesanne. "Otse karbist" enamasti seda mudelit ei tee. Ja praegused osalejad on lati ka nii kõrgele seadnud, et konkursil võita tahtva mudeli ehitamine on päris suur ettevõtmine. Ma kardan, et kuigi ilmselt osalevate mudelite arv kasvab, ei ole neid ka järgmisel konkursil kümnetes mõõdetav kogus :roll:

Ja kategooriate tekitamine võib mõnel mehel konkursis osalemist hoopis piirata. Sest näiteks praegu ei olnud eraldi kategooriaid laevade ega meeste kohta...

Nii et - kas kategooriatel on mõtet, või peaks olema üks suur auhind?

2. Eilsel käesurumisel seda juba tundsin, et oleks pidanud mingid diplomid ka tegema :roll: Kuidagi nadi oli võitjatel lihtsalt kätt suruda ja ütelda, et küll see mudel ka ühel heal päeval kohale jõuab...

Samuti oli see mõte, et arvestades osalejate vähesust ning osalenud tööde head taset - see, et iga mees sai vähemalt mingi autasu oli enam kui õiglane!

Nii küsiks potensiaalsete osalejate arvamust - kas mingi rändkarikas võitjale ja väike meene igale osalejale paneks näpud nobedamalt liikuma ning tooks järgmisel aastal riiulile rohkem mudeleid?

Avaldage aga oma arvamust, kuni järgmise aasta konkursi tingimusi pole veel välja kuulutatud :wink:
Aega pole enam palju jäänud, pange palun aga ideed uuesti kirja :wink:
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Suur Auhind 2008

Postitus Postitas toomas tyrk »

Suur Auhind 2008

No-jahhh. Äärepealt oleks juba unustanud siia selle kuulutuse panemata :wink:

Mul on au teatada, et militaar.net ja Pilt korraldavad ühiselt ka 2008 aastal Suure Auhinna võistluse.

Sel aastal oleks tingimused järgmised:

Võistluses osalevad Eesti ja eestlastega seotud militaar- ja tsiviiltehnika koopiamudelid. Mõõtkava on vaba.

Konkursis osalemiseks tuleb toimetada oma mudel koos legendiga (mis mudel, kuidas seotud Eesti või eestlastega, mõõtkava jne) Võidupüha eelsel nädalal (nädal 25) Hobikeskuse poodi Pärnu mnt 186.

Töid hindab 3-liikmeline žürii (üks militaar.neti, üks Hobikeskuse esindaja ning üks sõltumatu liige). Tööde hindamine toimub peale Võidupüha (nädal 26) ning auhinnad antakse välja juuli esimesel kolmapäeval seal samas.

Tööde hindamisel võetakse arvesse nii mudeli vastavust mõõtkavale kui selle keerukust ning kunstipärasust.

Välja antakse ÜKS SUUR AUHIND - asjakohase tekstiga mälestusese ning 500.- kinkekaart Hobikeskuselt. Lisaks jätab žürii omale õiguse jagada välja erinevaid ergutus- ning üllatusauhindu. Nende arv selgub tööde hindamise käigus.

Võistluses osalenud mudelid jäävad kuni 1. septembrini 2008 samasse Hobikeskuse poodi näitusele.

Ootame rohket osavõttu! :P
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Jaaa, väga hea.
Ise olen aga jällegi samaheas seisus mis eelmine aasta. Hea idee oli juba tegelikult olemas ja endal ka rõõmus meel, et see aasta saab millegi kindlaga varakult alustada (minu jaoks varakult).Tegin paar joonist ja ennäe, kõik kavatsused metsas. Eks midagi nuputab välja...
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Ja omamoodi hea on ka see, et üks auhind. Mul kohe veidi pingevabam, kui ei pea auhinna peale mõtlema, mida ei saa:) Aga Eesti teemalisel näitusel osalen ikkagi hea meelega:)

Kk
simmtann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas simmtann »

Nagu ma aru saan, siis kuskil enne registreerima ega midagi ei pea jah?
Tehisintellekt ei suuda kunagi asendada inimidiootsust!
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Kalle, mis suhtumine see olgu, ikka hooga võidu suunas! 8)
Nagu ma aru saan, siis kuskil enne registreerima ega midagi ei pea jah?
Ei pea, tuleb lihtsalt mudel õigeks ajaks vajaliku infoga kohale viia.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Mina tegin täna algust. Eks näis kas töö antud võistluse tingimustega kvalifitseerub lõpuks aga ma igatahes pinguta.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Küsin arglikult, kui paljud on oma projektiga ametis?
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Mina olen, aga praegu tundub, et ma saaks valmis ainult juhul kui ma iga päev 2-3 tundi töötaks selle kallal. Vaevalt mul selleks aga aega on. Hetkel on ehk 1/3 valmis aga kõik on alles värvimata. No ma igatahes alla ei anna ja pingutan.

Ja kui õigeks päevaks valmis ei saa, toon hiljem niisama vaatamiseks.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Praegu graafikus..... peaaegu. Panin äratuskella tiba varem tilisema, hommikul nigu niuhti 30 min nokitsemisaega leitud.
Peab ju teile konkurentsi pakkuma, muidu lähete laisaks kätte :lol:

Jõudu kõigile kiirustajatele
Levar
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist