Iseenesest huvitav - kuumalaine sai ju läbi juba

Kuidas see annab seletuse murdunud puudele ümbruskonnas? Pigem käis puude kohal litakas ära ja midagi kuuma lendas pinnasesse - sealt ka see tulekolle.Kriku kirjutas:Jah, võimalik, et satuti peale täiesti tavalisele algusjärgus metsatulekahjule.
Tõsi. Tuumarelvi on ära kaotatud kaugelt rohkem kui ühel korral ja mitmed neist ongi kadunuks jäänud. Samas, tuumarelvi kannavad vist ikka pigem pommitajad, mitte hävituslennukid või kuidas?Kriku kirjutas: Tegelikult mingit AMRAAM raketti kunagi lendu ei lastud. Ära kaotati tuumarelv ja kõik ülejäänu on veesegamine. Küsige reptiilidelt üle, kui mind ei usu.
A2A rakett ei plahvata lihtsalt suvalise kõmakaga, vaid plahvatus on üsna täpselt suunatud, et tekitada kahjustusi möödalendavale lennumasinale (missile tulebki sõnast "miss").dm7 kirjutas:Juhul kui puude kohal plahvatus oleks toimunud, siis mingit mudru oleks siiski leitud. Ma kalduks küll antud kontekstis välgu poole. Õhust esmavaatlusel kindlasti tundus asjal nö. potensiaali ja kogu järgnev tegevus on õigustatud.
Ega siis peale 2 variandi muud pole, vandenõuteooriad jätan mina kindlalt välja.
1) Lõhkes kõrgemal õhus ja sel juhul on millegi leidmine ilmselt äärmiselt vähe tõenäoline. Kuigi eespool viidati et 3-4 meetrisest raketist mingi saba-mootoriosa võib suuremas tükis alles jääda.
2) Kukkus kuskil alla, millal lõpuks leitakse on iseasi. Äkki alles kevadel kui lumi sulanud ja vaatlustingimused õhust parimad või suvaline seeneline otsa satub.
Aga see pidanuks ju sinna maha jääma? Nii kuum ta ju pole, et aurustuks.Kapten Trumm kirjutas:Metsa pani aga põlema maapinda tabanud tulikuum shrapnell.
OT, aga ei tule: https://www.etymonline.com/word/missileKapten Trumm kirjutas:missile tulebki sõnast "miss"
Mulle arusaadavalt ei otsinud seal keegi neid 3-10 mm metallitükikesi, vaid ekskavaatoriga kaevates üritati leida maasse lõikunud raketi rususid.Aga see pidanuks ju sinna maha jääma? Nii kuum ta ju pole, et aurustuks.
Ma ei tahaks uskuda, et nad metallidetektoriga ei käinud üle kogu läbikaevatud ala ja hunnikusse aetud mulda. Metallidetektori kasutamisest oli ju juttu ka.Kapten Trumm kirjutas:Mulle arusaadavalt ei otsinud seal keegi neid 3-10 mm metallitükikesi, vaid ekskavaatoriga kaevates üritati leida maasse lõikunud raketi rususid.Aga see pidanuks ju sinna maha jääma? Nii kuum ta ju pole, et aurustuks.
Arheoloogide kombel, sõelaga:Kapten Trumm kirjutas:Et neid shrapnelle leida, peaks terve selle hektari nii meetri sügavuselt laskma kullaotsijate kombel läbi.
Rakett plahvatab külje peale enda ümber. Raketi laeng asub enamasti umbes raketi keskel. Muu koli sõltuvalt asjaoludest jätkab ju lendu endises suunas (või enamvähem endises). Muu nänn võib olla lõhkepea rakendumise kohast kilomeetreid eemal. Küsimuse täpne vastus eeldab nüüd salajase info teadmist - kas AIM-120 plahvatab ka ettesuunas. Kui ei, siis tõenäoliselt lendavad ninaosa jupid edasi (saades plahvatusest veel hoogu juurde), sabaosa jupid aga saavad pidurdatud plahvatusega ja peaks kuskile ligemale alla sadama. Kogu see manna lendab ju 3000 kmh kiirusega (kilomeeter sekundis). Kui rakett aga plahvatab Buki kombel ka "ettepoole", siis lendab edasi ainult hunnik pisikesi tükikesi (ette "välja tulistatav" shrapnell teeb pudiks kõik, mis tema teele jääb). Sabaosa käitumine peaks olema ühesugune - üsna tõenäoliselt rakett tahapoole ei plahvata. Samas selles rakettmootori kestas (100 km kaugusel oli kütus ammu ära põlenud) midagi niiväga imepärast ju pole, mida venelased ei teaks (nad oskavad ka taolisi 100 km kaugusega rakette juba aastaid ehitada). Kui mina oleks venelane, pakuks mulle huvi raketi ninaosa.Ja kui on teada, et põlema läks 30*30 ala, peaks ju piisama selle läbisõelumisest
Mis te teete nalja või? Kaabiti natuke ekskavaatoriga et ''vene luurele'' mootoriosa ei jääks ja peale seda löödi käega ja mindi koju? Sest kes see ikka viitsib mingit pudi otsida? No mul on ilmselt Kaitseväe suhtes oluliselt suurem respekt kui teil. Ilmselgelt midagi ei leitud ja tegu pole õige kohaga.Kapten Trumm kirjutas:Antud juhtumil lähtus KV tegevus võimalikust vene luurehuvist/sensitiivse info lekkimise võimalustest. 1x1cm tükikesi polnud lihtsalt mingit mõtet koguda - otsiti seda, mis venelasi huvitaks (terve rakett või selle suuremad jupid, otsing käis nii, et kopajuht kaevas ja keegi seisis augu kõrval, kes oleks pidanud karjuma, kui midagi näha on. Näiteks raketi ninaosa radariga oleks huvitav. Võibolla raketi mootor. Alumiiniumpleki tükid raketi korpusest pole huvitavad (vastavat oskusteavet on venelastel endalgi küllalt).
Seda, et kullasõelumist ei korraldatud, ei saa KV-le ette heita - nemad tegusesid ainult niipalju, kui oli vajalik sensitiivse info kaitseks. Arheoloogidel polegi tükikeste leidmiseks muud võimalust.
Kui aga KV enam mingeid otsinguid ei korralda (otsingud lõpetatakse), siis küllap seal see plahvatuskoht oligi. Lihtsalt sealt ei leitud midagi sellist, mis vajas kokku korjamist ja äraviimist.
On ikka, kui need annavad kindluse, et rakett kuskil seal plahvatas. Kui see teadmine on kuidagi muud moodi saadud, siis jah ei ole mõtet.Kapten Trumm kirjutas:1x1cm tükikesi polnud lihtsalt mingit mõtet koguda
Seda küll. Nii võiks siis ka avalikkusele öelda.Kapten Trumm kirjutas:Kui aga KV enam mingeid otsinguid ei korralda (otsingud lõpetatakse), siis küllap seal see plahvatuskoht oligi.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline