...ehk tuleb südamepõhjani väljavihastatud ja kõik siinsed "pädevad kriitikud" kurele saatnud akf oleeg ikkagi tagasi ja täidab tühimikku...
Fucs kirjutas:Krt bensu, 2T õli ja saeketi õli läheb ka päris arvestatavas koguses juba praegu... ja need bensu ja õlide hinnad....
1L 2T õli kanku (koos mõõtekankuga) maksab mingi 15-20EUR... aga sellest muidugi jagub suht kauaks.
5L saeketiõli kanku netist saaks mingi 10-12EUR-iga aga kohalikes poodides ma hetkel ei näinud odavamat 5L kankut kui 22 EUR![]()
No sellest ka ikka jagub pikemaks muidugi ja vana ketiga saab vahel kasutada ka vana pikalt (üle kahe aasta) seisnud ja settinud mootoriõli (seda mul kah on mingi kogus).
No ega ma teegi. Aga olen teinud, kui vana kulunud saelati ja juba täiesti lõpuni ära teritatud/kulunud saeketiga midagi toimetanud olen - peamiselt siis olukorrad kus saag maasse võib lõikuda või naelu jms rauda täis materjali lõikamine. Viimase (naelad jms) kohta pean ilmselt kohe juurde selgitama (muidu läheb kisaks lahti, kui loll ma jälle olen), et ma ei harrasta naelu täis taotud puidu saagimist, aga mul on sellist tuulemurdu tihti vaja ära koristada, kuhu juba ilmselt ammu nõuka ajal on naelu sisse taotud (eelmise omaniku lapsed on onne ehitanud, igasugu pesunööre ja mingi tavaari riputamiseks konkse on leppade-sarapuude külge aretatud, on olnud paar suuremat-jämedamat sarapuud, kus vinkelraud, hang jms metalli on aastakümnete jooksul sisse kasvanud jne).isakene kirjutas:Ära seda pulli tee, et otrabotkat (kasutatud mootoriõli) kusagile töötavasse mehhanismi paned. Ühel hetkel maksab kätte.
Sai lastud ka 10-15cm kettaid sellest kuusest, aga kuna oks on oksas kinni igal tüve sentimeetril ja nagunii pidi ikkagi saega halutama, siis ei näinud mingit suuremat mõtet kogu tüve sellisteks juppideks viilutada. Selliseid kohti, kus sai okste vahelt mingi enam-vähem oksavaba ja kirvega lõhutava paku lõigata oli kaks või kolm. 30cm hakkasin laskma, et oleks võimalik nendest junnidest ka mingi puuriit kuuri laduda. 5-7 ruumi klotse, mida laduda pole võimalik, pole kusagile hunnikusse panna.TALUPOEG TALUJA kirjutas:Võta kohe suurema kubatuuriga saag ja viiluta pakk 7-8cm. ketasteks. Neid siis annab kergemini kirvega lõhkuda. Ja veel tähelepanek, et paljud saemehed üritavad teha paku mõõtu. Tegelikult tasub ka saagides jälgida, et kus on kondi koht, sealt tuleb lõigata kas siis 10-15 cm. tükk kohe välja. Kus oksi vähem, sealt võib siis kas 25 või 50 cm. teha.
Jah, seda ma teengi. Ca 1/3 pakust keskmiselt saab kirvega halgudeks, ülejäänud läheb saega...või saega kaasa aidates. Aga terved pakud tuleb enne ikkagi kiiluga väiksemaks tükeldada.TALUPOEG TALUJA kirjutas:Ja kui üldse kirves ei mõika, tulebki saega ära tükeldada.
T-62 kirjutas:Sado-maso alla käib selliste kuuskede tegemine kütteks. Äärmisel juhul asendab jõusaali. Need, kes haamri lisafunktsiooniga kirvest peavad parimaks võiksid korraks kelleltki fiskarsi laenata ja muudavad silmapilkselt usku. Selline nui on kätele õnnetuseks, arvestades kirve kuju on tagasilöök tugev ja teeb aastatega puhta töö.
Muidugi on see sado-maso. Aga kui sul keset õue selline maha prantsatab ja see tuleb nagunii mingiteks vähemalt 30-40cm pakkudeks tükeldada, et neid vähemalt liigutada jaksaks, siis mina pigem saen-lõhun need pakud ka kohe halgudeks, mitte ei hakka neid kettaid ükshaaval seljas kusagile metsaalla mädanema tassima (mul ei ole traktoreid, ATV-sid, haagiseid jne) ja siis lähen ostan hoopis naabrimehelt need küttepuud. Seda enam, et küttepuu kulub ära, ehk on vajalik nagunii. Kuvaldaga kiilude peksimise kohta võin ütelda, et midaiganes notte või kiile sa sellega korra aastas lühiajaliselt ei peksa, kogu see tagasilöögi ja põrutuste teema on köki-möki võrreldes poole-, kolveerand- või tolliste metalltorude maa sisse peksmisega kusagil Põhja-Eesti paepealsel või põhjaranniku maakiviklibus. Ma olen seda 28 aastat teinud n.ö. igapäevaselt ja vot see on tõesti lõpuks korralik käte surm... a pärast sellist karastust mingeid kiile puupakku taguda, on lapsemängspeedsta kirjutas:Eelnevas pildiseerias olnud meremiini kujuline kuusepakk- vanusega piisavalt mõistust tulnud, et sellised toredused rändavad ilma menetlemata komposteeruma ehk jäävad pikaajaliselt süsiniku siduma.
Kes luges kogu juttu, mis ma kirjutasin see peaks aru saama, et antud kuuse lõhkumine ei võetud ette mitte selleks, et "küttepuid on vaja teha" vaid selleks, et "keset õue olev maha kukkunud kuusk tuleb sealt kuidagi minema saada/likvideerida". Sihilkult küttepuid ma lähen ja teen võib-olla siis pärast selle ülesande täitmist juba oma metsatukas, kus on sobilikke küttepuudeks kerge vaevaga saagitavast ja lõhutavast materjalist kandidaate jalaga segada... samas mul pole erilist häda ja vajadust neid praegu üldse juurde teha, seega vaatame veel kas või misspeedsta kirjutas:Aega ja käevaeva tarvitab normaalsete puudude tegemiseks. Mees vs puu väljakutse võib mõne jaoks siiski põnev olla.
MuigKriku kirjutas:Kui avatare võrrelda, on vanusevahet ikka parasjagu.![]()
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist