Kirja kaitseministri asemel kaitseministeeriumile suunamine tähendab selle suunamist sisuliselt mitte kellelegi. Ja ka vastus tuleb sel juhul ilmselt ümmargune stiilis"pole tarvis muretseda, küll kompetentsed spetsialistid otsustavad ja teavad..." Nii et kogu kaastunde juures Aaviksoo vastu tuleks kiri ikkagi suunata nimeliselt temale. Liiatigi pole ju tegu meelelahutuslikul eesmärgil maassetrampimisega, vaid kodanike murega antud teemal. Sellest peaks tark inimene (aga seda Aaviksoo loodetavasti on) aru saama.
Ma ei öelnudki, et suunan selle ainult kaminale: lihtsalt ministri kõrval mainime ka Kaminat. Mehed kellega ma seda kirja arutasin tõstsid seda ka esile: algses versioonis jäi tahes tahtmata mulje, et ainult ministrit süüdistatakse, kuigi tegelikult enamus selle plaaniga tehti algust ammu enne tema tulekut.
Mis puutub vastusse (kui üldse midagi saame), siis on see nii või teisiti poliitkorrektne mula. Tuletaks siin kasvõi meelde seda raadiosaadet (vist vikerraadios), kus kuulajad said esitada küsimusi otse kaitseministrile. Seal tõstatati üles ka mitmeid militaar.neti-s läbikäinud probleeme. Vastused olid minu mäletamist mööda kõike muud kui otseselt teemat käsitlevad. Või siis see terevisioon Terrasega. Ei olnud nii et kantsler läks stuudiosse, tõstis jalad lauale, lasi peeru ja ütles "nii, nüüd ostame tanke!".
Minu arvates seisneks avaliku pöördumise efekt rohkemas kui lihtsalt avalikus küsitluses:
a) esiteks aitaks see teavitada keskmist militaarkauget inimest KV arengukava kahtlastest punktidest.
b) teiseks on praegu EKV probleeme käsitlevat kirjatööd tegemas Kunnas kuid üks mees on ainult üks mees: avalik pöördumine allkirjadega annaks laiemale publikule märku, et kui juba rohkem kui üks kritiseerib avalikult riigkaitset käsitlevad plaane siis järelikult peab probleem tõsine olema. Samas annaks see ka KaMinale ja Peastaabile märku, et peale mõne erandi
ei ole kõigil kodanikel savi riigikaitsest.
Kuid see on ainult minu arvamus.
Teen ettepaneku siin mitte vaidlema hakata vaid jätta asi Kilo Tango otsustada. Tema kiri, tema otsus kuidas see täpselt vormistada. Kui tahab ikka ainult ministrile suunata, siis ei hakka vastu vaidlema: tagasimuutmine on ainul copy-paste. Minu allkirja saaks mõlemad versioonid.