Võrreldes asjadega nagu nagu mahamüüdud laevade tõttu kadunud laevaliikluse taastamine, on mingi baari või pubi taasavamine kukepea. Tuleb vanale sisseseadele uus omanik ja algab üritus otsast. Või jokitatakse võlgades vana üritus pankrotti ning uus algab uue jur. keha alt samade tegijate käes.. Tean kohta kus on eri omanike käe all kätt proovinud ja mingi aja töötanud 4-5 eri nimega pubi. Samad ruumid/sisseseade.. Mida iganes..
Ma olen ka seda meelt, et kapitalimahukaid majandusektoreid tuleb kaitsta iga hinnaga, vajadusel ka madala sisenemislävega kõrtside arvelt.
Sest neid teist korda tekkida siia enam ei pruugi, arvestades palgarallit.
See kõrtsimajandus pälvib liigset tähelepanu. Tegelikkuses, kui ruumid ja seadmed on olemas, on tegevuse taasalustamine paari nädala teema.
Erinevalt näiteks tehasest.
Ka mul jääb arusaamatuks see lasteaia kisa, et ei saagi veel hommikuni kuskil lällata. Eestlased tarbivadki alkoholi liiga palju, iga võimalus seda piirata on tegelikult kasuks.
Praegu on töötlevas tööstuses ja kaubanduses (kus inimesed peavad olema ninapidi koos siseruumis) pead tõstmas probleem, et pole töötegijaid, sest veerand või kolmandik töötajaid on isolatsioonis/haiged. Ja seal pole ettevõtjad peast põrunud, et lubada taolist kombelõtvust nagu Terviseamet hiljuti meedikutele lubas - tulemuseks võib olla kergesti kogu tööprotsessi rivist välja langemine.
Probleem tuleb sellest, et viirusel lastakse liiga vabalt levida. Kõik need "lähikontaktsed õpilased ei pea jääma isolatsiooni" ja "poolhaiged meedikud on tööl teretulnud" vaid keeravad levikule vinti juurde, nende kehtestamisega on liigselt kiirustatud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.