Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
-
Poti soldat
- Liige
- Kontakt:
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
No Ilves ju promos eesti keelsete terminite kasutamist "taristu" jms. Kes oleks aga võinud arvata et kõige tihedama sideme saab tema isik hoopiski terminiga "ärmatama" 
Viimati muutis Poti soldat, 15 Okt, 2016 21:40, muudetud 1 kord kokku.
Ammu olen mõelnud ja tahtnud küsida, et kes määrab(valib) Riigikaitsekomisjoni liikmed.Kas Oudekki Loone valimine ja osalemine komisjoni töös oli kellegi tööõnnetus.Igakord kui kuulen(näen) teda tv või raadios sõna võtmas, tekib tahtmine need aparaadid puruks lüüa.
Kui vaadata tema elu(edu)lugu https://et.wikipedia.org/wiki/Oudekki_Loone siis pole nagu midagi ette heita, aga see on minu arvamus.
Kui vaadata tema elu(edu)lugu https://et.wikipedia.org/wiki/Oudekki_Loone siis pole nagu midagi ette heita, aga see on minu arvamus.
Optimist õpib inglise keelt, pessimist-hiina, aga realist Kalashnikovi automaati.
Viimases "Keskpäeva tunnis" anti samuti agu alla. Marek Strandberg'i nägemusel on tekkinud uus nomenklatuur, mida tema nimetab Büraadliks.Kurjam kirjutas:Kesikla poolt ka hagu alla http://arileht.delfi.ee/news/uudised/si ... d=75925045
http://podcast.kuku.postimees.ee/2016/1 ... 016-10-15/
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kuigi ma Strandbergist midagi ei arva (pole sugugi väiksem mullipuhuja kui Rõivas) oli tal õigus ühes asjas - Eestis on selle väikse ja vaese riigi kohta igasugu poliitaparaati saanud juba liiga palju. Peale selle, et see on ülemõistuse kallis, on sealt tulev "juhtimisteenus" oma kvaliteedilt alla arvestust ja see kvaliteet muudkui langeb sedavõird, kuivõrd poliitikas toimuv põlvkonnavahetus tuure võtab.
Põlvkonnavahetus oleks küll tore asi, aga kui süveneda, siis näiteks mida tähendab juhtpartei Reformierakonna põlvkonnavahetus? Hulga eluvõõraste broilerite (kes polegi elus muud pidanud tegema kui poliitik olema) pääsemist otsuste juurde. Probleem on selles, et elus tõestanud majandustegelasi seal hulgas samahea kui pole ja EBS-sis selgeks õpitud stammlausete ja teooriaga jääb see majanduselu mõistmine ikka väga uduseks.
Põlvkonnavahetus oleks küll tore asi, aga kui süveneda, siis näiteks mida tähendab juhtpartei Reformierakonna põlvkonnavahetus? Hulga eluvõõraste broilerite (kes polegi elus muud pidanud tegema kui poliitik olema) pääsemist otsuste juurde. Probleem on selles, et elus tõestanud majandustegelasi seal hulgas samahea kui pole ja EBS-sis selgeks õpitud stammlausete ja teooriaga jääb see majanduselu mõistmine ikka väga uduseks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
kaugeltuuriv
- Liige
- Kontakt:
http://www.postimees.ee/3874153/ernits- ... nimekirjas
Tundub,et Savikas on valmis minema lõpuni ja vajadusel ka enda nimekirjad või isegi uue partei looma,kui tema nõuded läbi ei lähe.
Erinevalt ekspertide arvamusest,er raha selleks ei ole lihtne saada olen seda meelt,et küll sealt idapoolt seda voolab jälle,kui nad võtavad venelasest vanad"kesikud" punti ja loovad sellise platvormi,mis Kremli müüride taga heakskiidu leiab.
Tundub,et Savikas on valmis minema lõpuni ja vajadusel ka enda nimekirjad või isegi uue partei looma,kui tema nõuded läbi ei lähe.
Erinevalt ekspertide arvamusest,er raha selleks ei ole lihtne saada olen seda meelt,et küll sealt idapoolt seda voolab jälle,kui nad võtavad venelasest vanad"kesikud" punti ja loovad sellise platvormi,mis Kremli müüride taga heakskiidu leiab.
Mul on endal seline mulje jäänud, et savikas on moskalite poolt maha kantud.
Lihtsalt selline tunne on...
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
-
kaugeltuuriv
- Liige
- Kontakt:
Kui Savikas suudab kokku ajada sellise meeskonna,kes Kremli vaatepunktis saaks mõjutada ja mängida "vene kaardiga" Eestis,siis ma ei näe põhjust,miks teda sealt maha kantakse.Svejk kirjutas:Mul on endal seline mulje jäänud, et savikas on moskalite poolt maha kantud.
Jah kesikute sellise lagunemise puhul jääb võimalus,et osad piirkonnad enam tema taha ei jää aga ega Lasnamägi ja Kirde-Eesti ei kao kuskile.
Ja see annaks Savikale stabiilselt kokku ca.15000-200000 võimalikku häält ja seda on päris palju.
Ma arvan,et indikaatoriks Kremli jaoks on just see Kesikute ja Ühtse Venemaa kokkulepe,kui "riigipõõrdega" saavad Kesikute hulgas need,kes leppe tühistavad,siis on suur võimalus,et raha ka tuleb.Kui Savikas on nõus uue liikumise siduma samalaadse leppega,siis ei kao see Savikas kusagile.
Vaadates praegu käimasolevaid protsesse kahes Eesti suurimas erakonnas, on tegelikult üllatavalt hästi näha, kuivõrd sarnased KE ja RE tegelikult on. Täpsemalt öeldes on nad teineteise peegelpildid. Või siis ühe p.rse kaks kannikat
. Mõlemas erakonnas tungivad peale noorbroilerid, kes "vanadele peerudele" kangesti kohta kätte tahavad näidata. Seega täiesti võimalik, et mõlemad erakonnad ka lagunevad ehk kahest erakonnast saab neli. KE-s siis ühel pool vanad EKP karastusega savisaarlased (ja nende vihmavarjuhoidjad), teisel pool rataslased jt. noorkesikud. RE-s vastavalt Kallas jt. vanad kommud vs. Rõivas jm. noored bürokraadid (või peaks ütlema - bürokrastid? Minu arvates oleks see sobivam termin kui büraadel).
Aga mina näen veel üht stsenaariumi, kus mõlemad erakonnad jagunevad koguni kolmeks. Kesikutest eralduvad siis eelmainitud savisaarlased ja rataslased, kuid kõige venemeelsem osa sellest parteist ei taha koonduda ei põdura tervisega Savisaare taha ega ammugi mitte kampa lüüa rataslastega. Seega võtavad kätte ja moodustavad nt. Toomi ja Kõlvarti juhtimisel oma, puht-vene erakonna. Ida-Virus oleks neil ilmselt valijaid küll ja ka Tallinnas ning mõnes Peipsi-äärses piirkonnas saaks neil sõnaõigust olema omajagu.
Ja oravad siis omakorda jaguneks kallaslasteks, rõivaslasteks ning kolmanda osa niite asuks sikutama ahjualune Härra Nilsson ehk Autorollomannused. Jäädes ise endiselt halli kardinali rolli, torkavad partei etteotsa "rahva poolt palavalt armastatud" Marina Kaljuranna ja jätkavad oma tempe. Pole neile vaja ei Rõivase sugust nolki ega Kallase taolist konkurenti "limoonide" taskusse toppimisel. Et taoline stsenaarium võimalikuks võib osutuda, näitab see, kuidas vahepeal juba kipub mäng vaikselt üle Rõivase pea käima ehk kuidas Taavi-poisi selja taga noorkesikutega plaane peeti.
Päris huvitav saaks olema, kui riigikogus saaks praeguse kuue asemel olema 10 erakonda. Ühtegi tõsiseltvõetavat EKRE või VE laadset uut tulijat hetkel ei paista. No kui peaks fosforiidi mahaparseldamiseks minema, siis ehk rohelistel mingi šanss tekiks. Sisevastuolusid on muidugi ka IRL-is, aga nende jaoks tähendaks jagunemine ka kindlat lõppu ehk kummagi poole toetus jääks alla valimiskünnise. Koos ehk veel kuidagi punnitavad järgmistelgi valimistel parlamenti.
Kuid presidendivalimised saaks kümneerakonnalises riigikogus olema ilmselt selline tsirkus, mille kõrval äsjatoimunud farss kolmes vaatuses täiega kahvatuks. Vähem ei saaks nalja ka riigikogu valimistel - kui juba ette on teada, et ükski partei teiste ees mäekõrgust ülekaalu ei saa, siis saame ilmselt ikka üliutoopilisi valimislubadusi näha. Pärast näitavad kõik erakonnad näpuga üksteise peale ja teatavad, et vot MEIE oleksime oleksime küll kehtestanud 3000€ kodanikupalga, jaganud vett, gaasi ja elektrit tasuta ja ehitanud üleriigilise metroovõrgustiku, lisaks soetanud veel tuhat tanki ja tuumapommi, aga NEMAD, näe, ajasid asja lörri. Krdi Moskva käsilased, rsk!
.
Aga mina näen veel üht stsenaariumi, kus mõlemad erakonnad jagunevad koguni kolmeks. Kesikutest eralduvad siis eelmainitud savisaarlased ja rataslased, kuid kõige venemeelsem osa sellest parteist ei taha koonduda ei põdura tervisega Savisaare taha ega ammugi mitte kampa lüüa rataslastega. Seega võtavad kätte ja moodustavad nt. Toomi ja Kõlvarti juhtimisel oma, puht-vene erakonna. Ida-Virus oleks neil ilmselt valijaid küll ja ka Tallinnas ning mõnes Peipsi-äärses piirkonnas saaks neil sõnaõigust olema omajagu.
Ja oravad siis omakorda jaguneks kallaslasteks, rõivaslasteks ning kolmanda osa niite asuks sikutama ahjualune Härra Nilsson ehk Autorollomannused. Jäädes ise endiselt halli kardinali rolli, torkavad partei etteotsa "rahva poolt palavalt armastatud" Marina Kaljuranna ja jätkavad oma tempe. Pole neile vaja ei Rõivase sugust nolki ega Kallase taolist konkurenti "limoonide" taskusse toppimisel. Et taoline stsenaarium võimalikuks võib osutuda, näitab see, kuidas vahepeal juba kipub mäng vaikselt üle Rõivase pea käima ehk kuidas Taavi-poisi selja taga noorkesikutega plaane peeti.
Päris huvitav saaks olema, kui riigikogus saaks praeguse kuue asemel olema 10 erakonda. Ühtegi tõsiseltvõetavat EKRE või VE laadset uut tulijat hetkel ei paista. No kui peaks fosforiidi mahaparseldamiseks minema, siis ehk rohelistel mingi šanss tekiks. Sisevastuolusid on muidugi ka IRL-is, aga nende jaoks tähendaks jagunemine ka kindlat lõppu ehk kummagi poole toetus jääks alla valimiskünnise. Koos ehk veel kuidagi punnitavad järgmistelgi valimistel parlamenti.
Kuid presidendivalimised saaks kümneerakonnalises riigikogus olema ilmselt selline tsirkus, mille kõrval äsjatoimunud farss kolmes vaatuses täiega kahvatuks. Vähem ei saaks nalja ka riigikogu valimistel - kui juba ette on teada, et ükski partei teiste ees mäekõrgust ülekaalu ei saa, siis saame ilmselt ikka üliutoopilisi valimislubadusi näha. Pärast näitavad kõik erakonnad näpuga üksteise peale ja teatavad, et vot MEIE oleksime oleksime küll kehtestanud 3000€ kodanikupalga, jaganud vett, gaasi ja elektrit tasuta ja ehitanud üleriigilise metroovõrgustiku, lisaks soetanud veel tuhat tanki ja tuumapommi, aga NEMAD, näe, ajasid asja lörri. Krdi Moskva käsilased, rsk!
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
-
kaugeltuuriv
- Liige
- Kontakt:
Ma nii julgelt küll ei spekuleeriks,et reformarid ka kesikud lausa kolmeks lähevad.
Nagu ma aru saan on Eesti parteipoliitikas domineerivaks raha ja niipaljudele kahjuks suppi ei jagu.
Pigem,kui kesikud lähevad lõhki ja reformarid omavahel tülis,siis võib spekuleerida selle üle,kas Kallas ja & ei soovi Savikaga koos midagi teha.
Kui nüüd ütleb keegi,et see on Kallase poliitiline enesetapp,siis spekuleerin vastu aga mida tal kaotada on.
Savikas oma tervisega ei suuda ju ka seda venelaste punti üksi korral hoida,sedasi sõidetakse ta ka seal lihtsalt üle,tal on vaja kedagi kellega koostööd teha.Savikas on ju tüüpiline jaga ja valitse tegelinski ja Kallasel on vaja mingit poliitikule vajalikku palka saada nii veel 4-5 aastat,juhuks kui jälle see VEB fondi asi üles hakkab kerkima.Ja kui vaadata,kuidas käitus Kallase vana kaardivägi valimiste saginas,siis toon Rein Langi näite,no oleks ju lihtsameelne olla,kui pidada seda ainult Langi sooloks.
Mis juhtub kesikutega on omaette teema aga kolmeks ma ka jagunemist ei paku,kui Savikas sellele läheb.
Eestimeelsemad vast jäävad uuele põlvkonnale truuks,vanemad,eelkõige pensionärid ja põllumajanduses olevad isikud(eestlased) võivad liikuda EKRE-sse,kui Helme ja Rüütel koos teevad selleks tööd.Eestimeelsemad ja eesti keelt oskavad venelased võivad liikuda ka sotside suunas.Aga kolmeks kesikud vaevalt lähevad,kui spekuleerida.
Nagu ma aru saan on Eesti parteipoliitikas domineerivaks raha ja niipaljudele kahjuks suppi ei jagu.
Pigem,kui kesikud lähevad lõhki ja reformarid omavahel tülis,siis võib spekuleerida selle üle,kas Kallas ja & ei soovi Savikaga koos midagi teha.
Kui nüüd ütleb keegi,et see on Kallase poliitiline enesetapp,siis spekuleerin vastu aga mida tal kaotada on.
Savikas oma tervisega ei suuda ju ka seda venelaste punti üksi korral hoida,sedasi sõidetakse ta ka seal lihtsalt üle,tal on vaja kedagi kellega koostööd teha.Savikas on ju tüüpiline jaga ja valitse tegelinski ja Kallasel on vaja mingit poliitikule vajalikku palka saada nii veel 4-5 aastat,juhuks kui jälle see VEB fondi asi üles hakkab kerkima.Ja kui vaadata,kuidas käitus Kallase vana kaardivägi valimiste saginas,siis toon Rein Langi näite,no oleks ju lihtsameelne olla,kui pidada seda ainult Langi sooloks.
Mis juhtub kesikutega on omaette teema aga kolmeks ma ka jagunemist ei paku,kui Savikas sellele läheb.
Eestimeelsemad vast jäävad uuele põlvkonnale truuks,vanemad,eelkõige pensionärid ja põllumajanduses olevad isikud(eestlased) võivad liikuda EKRE-sse,kui Helme ja Rüütel koos teevad selleks tööd.Eestimeelsemad ja eesti keelt oskavad venelased võivad liikuda ka sotside suunas.Aga kolmeks kesikud vaevalt lähevad,kui spekuleerida.
Telekat mul ei ole ja selles suhtes on nii minul kui minu telekal vedanud, aga kuigi võib tõsi olla, etlant kirjutas:Ammu olen mõelnud ja tahtnud küsida, et kes määrab(valib) Riigikaitsekomisjoni liikmed.Kas Oudekki Loone valimine ja osalemine komisjoni töös oli kellegi tööõnnetus.Igakord kui kuulen(näen) teda tv või raadios sõna võtmas, tekib tahtmine need aparaadid puruks lüüa
"Oudekki Loone valimine ja osalemine komisjoni töös oli kellegi tööõnnetus", siis täiesti kindel on, et
"Oudekki Loone valimine ja osalemine komisjoni töös on loodusõnnetus"
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
Ei usu, et see Savisaar keskerakonnast ära läheb. Uued keskerakonna juhid jätkavad temaga diili, et keskerakond maksab talle edasi linnapea palka, rendivad auto autojuhiga ning maksavad kinni õiguskulud. Kui Savisaar keskerakonnast välja astub, siis kaotab ta selle sissetuleku ja ma ei kujuta ette, kust ta kõige jaoks raha leiab. Võibolla tõesti, kui venemaa talle raha annab, aga üldiselt usun ma, et Savisaar on keskerakonna rahaga ära ostetud ja mingit jagunemist ei tule. Ernits lihtsalt proovib hirmutada inimesi sellega, et opositsiooni võidu järel võib mitmeks jagunenud keskerakond kaotada palju. Aga kuna Savisaar seda juttu ei aja, siis ilmselt pole tal palju valikuvõimalusi.
- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
Simson-Ratas-Reps pakkusid Savisaarele diili, mille kohaselt jääks Savisaar erakonna auesimeheks, kandideeriks valimistel, saaks igakuise sissetuleku, linna kulul abid/nõunikud, pluss erakond maksab tema tulevad kohtukulud. Savisaar keeldus.
-
kaugeltuuriv
- Liige
- Kontakt:
Siin võib olla kaks asja,teatavasti Savikas on Eesti suurema egoga poliitik ja tema hüüdlause on kas kõik või mittemidagi ja raha.Sellest me ei pääse üle ega ümber,no ei taha vana Savikas kellegagi putru jagada,seda on ta juba kümmekond aastat näidanud.Chupacabra kirjutas:Simson-Ratas-Reps pakkusid Savisaarele diili, mille kohaselt jääks Savisaar erakonna auesimeheks, kandideeriks valimistel, saaks igakuise sissetuleku, linna kulul abid/nõunikud, pluss erakond maksab tema tulevad kohtukulud. Savisaar keeldus.
-
kaugeltuuriv
- Liige
- Kontakt:
Vau,sellist avalikku ärakasutamise asja ei ole Savikas peale selle kunagise lindiskandaali,kus ta oma naise ette tõukas,rohkem nagu olnud.
Nüüd siis jäeti see "Bondi" mänginud ja teise erakonna isiku taga nuhkinud,poisikesi saunalaval katsuda soovinud ja viina välja lubanud teha,silepoiss Toobal selleks peksupoisiks.
Savika sõnul oli Toobal ainuisikuliselt see,kes ca.miljonile kroonile väärt garantiikirju allkirjastas,tema oli kuu peal,kui pauk käis
See ikka näitab,kui nurka on Savikas tegelikult surutud ja mängitud,vana jagas välja,et selle asja omaks võtmisel,kas tuleb raha ise tagasi maksta(ja oma talust ilma sellega jääda) või siis hoopiski kohtukulli ees seista,seoses vara raiskamisega,ilma erakonna juhatuse nõusolekuta sooritatud tehingu eest.
Ja argpüksi moodi,nagu ka ta käitus oma eksnaisega kunagi,ikka teine tanki.
Tegelikult pani ta Toobali parajale piinapingile ja valikute ette,juhul,kui juhatus nõuded tema vastu põõrab.
Kas A.Olla nõus ise maksma ja ennast kohe sellega pankrotti kuulutama ja elada läbi igasugu uurimistoiminguid või B.Hakata igasugu instantsidele(Simson-Ratase pundile,ajalehtedele ja vahest ka KAPOLE) jagama ohtralt siseinfot,et oma summad tagasi teenida.
Ma olen enam,kui kindel,et Toobal sile poiss ja poisikeste pepude peale maias isik,ei ole tehtud Savika materjalist ja hakkab nagu linnuke laulma.
Nüüd siis jäeti see "Bondi" mänginud ja teise erakonna isiku taga nuhkinud,poisikesi saunalaval katsuda soovinud ja viina välja lubanud teha,silepoiss Toobal selleks peksupoisiks.
Savika sõnul oli Toobal ainuisikuliselt see,kes ca.miljonile kroonile väärt garantiikirju allkirjastas,tema oli kuu peal,kui pauk käis
See ikka näitab,kui nurka on Savikas tegelikult surutud ja mängitud,vana jagas välja,et selle asja omaks võtmisel,kas tuleb raha ise tagasi maksta(ja oma talust ilma sellega jääda) või siis hoopiski kohtukulli ees seista,seoses vara raiskamisega,ilma erakonna juhatuse nõusolekuta sooritatud tehingu eest.
Ja argpüksi moodi,nagu ka ta käitus oma eksnaisega kunagi,ikka teine tanki.
Tegelikult pani ta Toobali parajale piinapingile ja valikute ette,juhul,kui juhatus nõuded tema vastu põõrab.
Kas A.Olla nõus ise maksma ja ennast kohe sellega pankrotti kuulutama ja elada läbi igasugu uurimistoiminguid või B.Hakata igasugu instantsidele(Simson-Ratase pundile,ajalehtedele ja vahest ka KAPOLE) jagama ohtralt siseinfot,et oma summad tagasi teenida.
Ma olen enam,kui kindel,et Toobal sile poiss ja poisikeste pepude peale maias isik,ei ole tehtud Savika materjalist ja hakkab nagu linnuke laulma.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 6 külalist