Kas N Liidus oli ka midagi head?
Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?
" Isiklikud kogemused"
kas peaks olema?
kas peaks olema?
Kindlasti, kui selliseid järeldusi teha.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Repressiivne tolerantsus, ahnus, edevus ja pederastia kas need on siis arenenud, tasakaalustatud ühiskonna tundemärgid?tommy kirjutas:Näiteks lumpenproletarjaadil, kes ei nõua erilist ja rahuldub piskuga...
Küsimus on siiski pigem solidaarsuses. Keti tugevuse määrab selle kõige nõrgem lüli. Nii samuti on lood ühiskonnaga tervikuna. Tervet, ühtset ja tugevat ühiskonda läbi vastandumiste ja suurte erisuste tekitamise üles ei ehita.tommy kirjutas:Kes pole ise suutelised midagi saavutama ja näevad heameelega, et teistelgi teed kinni on...
Jumal tänatud, et tänapäeva Eestis meil enam midagi sellist ei eksisteeri.tommy kirjutas:Samuti kõik need kadedad ja väiklased inimesed, kes pealekaebamist au sees pidasid.
Hea, et see kommunism ikka lõpuks kohale jõudis, vaata milline oleks elu ilma selleta...tommy kirjutas:Või need, kes tänu olemasolevatele tutvustele/sidemetele end sotsiaalsel tasandil teistele ülevalt alla vaadata said...
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Ja ma polegi suutnud siit teemast välja lugeda, mida siis NLiidus head oli....
Siis, head, tänu sellisele süsteemile.
Seda, et inimesed naeratasid, õnnelikud olid, lapsi said, tööd tegid....
Kas nad tegid seda siis tänu süsteemile, või süsteemist hoolimata.
Kas sama poleks toimunud siis inimväärsema süsteemi tingimustes....
Koos kõigi muude valikutega, milledest sotssüsteemis elav rahvas oli ära lõigatud....
Seda, et mõni kibestunud pensionieelik oma raisatud noorust ja valesti elatud/raisatud elu kibedaid vilju maitstes rahul pole,.....see pole muud kui kellegi isiklik tragöödia.....Kaastunne....
Nähes kõiki neid võimalusi, millest omal ajal tuli ilma jääda, teeb meele kibedaks küll...
Raske on seda endale ausalt tunnistada.
Lihtsam eitada ja kinnitada teistele(kuid ennekõike ikkagi iseendale) et, "ei, tollel ajal võis elada küll"
Muidugi võis...
Oh seda kadunud noorust...
Kui leiutame ajamasina, kas tahaksite oma elu parimad aastad mööda saata siin-või sealpool raudset eesriiet...
Koos kogu kompotiga....
See ongi vastust vajav küsimus....
Siis, head, tänu sellisele süsteemile.
Seda, et inimesed naeratasid, õnnelikud olid, lapsi said, tööd tegid....
Kas nad tegid seda siis tänu süsteemile, või süsteemist hoolimata.
Kas sama poleks toimunud siis inimväärsema süsteemi tingimustes....
Koos kõigi muude valikutega, milledest sotssüsteemis elav rahvas oli ära lõigatud....
Seda, et mõni kibestunud pensionieelik oma raisatud noorust ja valesti elatud/raisatud elu kibedaid vilju maitstes rahul pole,.....see pole muud kui kellegi isiklik tragöödia.....Kaastunne....
Nähes kõiki neid võimalusi, millest omal ajal tuli ilma jääda, teeb meele kibedaks küll...
Lihtsam eitada ja kinnitada teistele(kuid ennekõike ikkagi iseendale) et, "ei, tollel ajal võis elada küll"
Muidugi võis...

Kui leiutame ajamasina, kas tahaksite oma elu parimad aastad mööda saata siin-või sealpool raudset eesriiet...
Koos kogu kompotiga....
See ongi vastust vajav küsimus....
"Minu elus jäi õnneks kahendkood ja see Juku-porr vahele, ühel hetkel tuli minna juba Windowsi kursusele ja ega vist tavakasutaja suurt kaotanudki."
windowsi-koolitused muutusid aktuaalseks windows 95 tulekuga, tiigrihüpped/tuurid ja muu.
mina tegelesin sellel juba teiste harimisega, ma tõesti ei oska öelda, kas see 10 aastat enne seda arvutikogemust oli mahavisatud aeg või mitte.
aga kui sa eksperdina ütled, et see kõik oli kasutu, las siis olla nii.
windowsi-koolitused muutusid aktuaalseks windows 95 tulekuga, tiigrihüpped/tuurid ja muu.
mina tegelesin sellel juba teiste harimisega, ma tõesti ei oska öelda, kas see 10 aastat enne seda arvutikogemust oli mahavisatud aeg või mitte.
aga kui sa eksperdina ütled, et see kõik oli kasutu, las siis olla nii.
Corvus, kas 3 haigestunut 100 000 kohta on praktiliselt olematu või märkimisväärselt suur kogus? Samuti ei saa ju kahtluse alla panna Trummi väidet, et rajooniarstil polnud suguhaiguse avastamiseks praktilist võimalustki- enne traaviti kas ise trusti või nopiti kontakst sellesama trusti poolt ära. Rajooniarst oli viimane, kes selle teemaga kokku puutus.
"Kindlasti, kui selliseid järeldusi teha."
nagu ka praegu, suhtlesin ma siis väga suure hulga erinevate inimestega. seega - ei, ma ei arva, et ma peaks kõik asjad ise läbi teinud olema selleks et neist teada.
kuigi, olgem ausad, et antud juhtumis pole ka isiklikult kogetu teatud seltsimeeste jaoks mingi argument. kui nemad pole näinud ja "rahva häälest" lugenud, siis seda pole olnud.
ühtlasi tervitan kalleid kaasfoorumlasi sajanda lehekülje avamise puhul.
nagu ka praegu, suhtlesin ma siis väga suure hulga erinevate inimestega. seega - ei, ma ei arva, et ma peaks kõik asjad ise läbi teinud olema selleks et neist teada.
kuigi, olgem ausad, et antud juhtumis pole ka isiklikult kogetu teatud seltsimeeste jaoks mingi argument. kui nemad pole näinud ja "rahva häälest" lugenud, siis seda pole olnud.
ühtlasi tervitan kalleid kaasfoorumlasi sajanda lehekülje avamise puhul.
Jah, tommy, võtan endale siinkohal tõepoolest jultumuse väita, et suguhaiguste ravi osas oli ENSV tõepoolest tänasest EV-st TÄNU SÜSTEEMILE edukam ja haiguse levimine toona märksa tõhusamalt tõkestatud kui tänasel päeval. Huvist asja vastu- kas meie tänases vabariigis on kaaskodaniku teadlik nakatamine kuritegu või mitte? Ja sellise nakkuse ravist sihilik kõrvaslehoidmine.tommy kirjutas:Siis, head, tänu sellisele süsteemile.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Hopppaaa, jõudsimegi kohale. Jagamine õigeteks ja valedeks.Seda, et mõni kibestunud pensionieelik oma raisatud noorust ja valesti elatud/raisatud elu kibedaid vilju maitstes rahul pole,.....see pole muud kui kellegi isiklik tragöödia.....Kaastunne....
Muidugi võis...

Pole siin ühelgi leheküljel näha ühtki, kes igatseks tõsimeeli taga NSVL aegu või kes eelistaks elu siinpool eesriiet.
Pigem võib siin näha asjamehi, kellel endal elu just väga ladusalt ei kulgenud (eri põhjusel) ja seetõttu oma ängi välja elavad. Isiklik tragöödia, tunneme kaasa. Õnneks neid vähe.
Natuke rohkem tundub siin olevat neid, kes omavad natuke selektsioonivõimet, mis kõlbas ja mis mitte.
Et mõni asi õnnestus kah. Nende vastu oponeerivad "pettunud", tõestades särki rebides ja vastupidiseid ilmseid fakte tuimalt ignoreerides, kuidas kõik valikuta saast oli.
Et sa mind kah valele poole ei paigutaks, siis teadmiseks - arvan ka et elu täna on parem ja oleks olnud lääne pool eesriiet, kuid sellegi poolest oli siin võimalik täitsa rahuldavalt elada ja siin oli vajalikke asju, mis täna on meil koos muu solgiga üle parda visatud. Et ka meie elu väga hästi läbimõeldud täna pole, näitab kasvõi seesama KV elamispinna teema, mida me miskipärast jahume 20 aastat hiljem ja mis peaks ammuilma lahendatud olema.
Kahju, aga nii see on.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
See on hea, et oled endale midagi olulist leidnud....Lemet kirjutas: Jah, tommy, võtan endale siinkohal tõepoolest jultumuse väita, et suguhaiguste ravi osas oli ENSV tõepoolest tänasest EV-st TÄNU SÜSTEEMILE edukam ja haiguse levimine toona märksa tõhusamalt tõkestatud kui tänasel päeval.
Jääb üle vaid küsida, mille poolest ületasid NLiidu suguhaiguste ravimeetodid vaba maailma vastavaid protseduure.??
Ja et haiguste levivõimalused seoses inimeste piiratud reisimisvõimalustega(rääkimata tihti lausa piiratud liikumisvõimalustest) väiksemad olid, võib kah isegi tõele vastata...
Iseasi, kas ma peaks neid põhjuseid kuidagi positiivseks pidama....

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Nimetad need terved dispanserid, mis püsti tuli panna tollase ENSV piires?Nii piisavalt, et lausa terved dispanserid tuli püsti
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Niimoodi libastuda, kulla Corvus...Suguhaigusi esines tavainimestel piisavalt. Nii piisavalt, et lausa terved dispanserid tuli püsti panna ja käigushoida
NAHA- ja suguhaiguste dispanser. Ja nahahaiguste põdejad olid seal dispanseris muideks rõhuvas ülekaalus

Viimati muutis Lemet, 17 Aug, 2012 12:24, muudetud 1 kord kokku.
Igaks juhuks tõttan ka (veel kord, seda ka varasemates teemades ja mitt 1 x kirjutanud, vb ka selles jamas eelnevalt) - elu on hea, nii hea pole varem kunagi siin kandis olnud, see on fakt!
Aga jorisemise mõttes, kas see tarbimisühiskond ongi siis see tipp, kõrgem arenguetapp, elu mõte? Mille arvelt ja mis vahenditest see tekib, kas on jätkusuutlik, millega lõpeb ja millal? (Enda hea elu kohta on ka pidev hirm ja mure, sel ajal kui "süsteemis midagi head ei olnud" juskui seda muret ei olnud.
Kas seda heaoluühiskonda koos tarbimisküllusega ja indiviidi vabaduste ja arenemisvõimalustega ootab peagi kokkuvarisemine nagu varemaid "kõrgtsivilisatsioone"? Või Eesti Vabariiki eraldivõetuna?
Aga jorisemise mõttes, kas see tarbimisühiskond ongi siis see tipp, kõrgem arenguetapp, elu mõte? Mille arvelt ja mis vahenditest see tekib, kas on jätkusuutlik, millega lõpeb ja millal? (Enda hea elu kohta on ka pidev hirm ja mure, sel ajal kui "süsteemis midagi head ei olnud" juskui seda muret ei olnud.
Kas seda heaoluühiskonda koos tarbimisküllusega ja indiviidi vabaduste ja arenemisvõimalustega ootab peagi kokkuvarisemine nagu varemaid "kõrgtsivilisatsioone"? Või Eesti Vabariiki eraldivõetuna?
Äkki ema-isa lihtsalt ei jaganud sinuga oma hirme ja muresid..???ppp kirjutas:Enda hea elu kohta on ka pidev hirm ja mure, sel ajal kui "süsteemis midagi head ei olnud" juskui seda muret ei olnud.
"Kas täna vorsti poodi tuuakse...
Kas ma jõuan õigel ajal järjekorda...
Loodetavasti pole see väga pikk...
Ehk ei saa enne otsa, kui mina leti äärde jõuan..."
Üldistades ja ainult tarbimise suunas....
Inimese põhiõigustest ja vabadustest ärme parem räägigi...
Pole aimugi, kas praegune üheskond ongi see tipp ja mis meid ees ootab....
Aga sul on vabadus.
Vabadus valida.
Elada oma elu sellisena , nagu soovid.
Ei meeldi tarbimisühiskond....
Osta maja metsa sees, tee/kasvata ise endale eluks vajalik....
Nagu ennemuiste....
Või mitte...
Sul on vabadus valida...
"Osta maja metsa sees"
"ehita", "osta" on otsene üleskutse konsumeerimisele.
"ehita", "osta" on otsene üleskutse konsumeerimisele.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist