Venemaa majandus ja sanktsioonid I
Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid
Venemaa külmutas Poola Moskva saatkonna arve.
https://www.newkaliningrad.ru/news/brie ... oskve.html
https://www.newkaliningrad.ru/news/brie ... oskve.html
-
- Liige
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=BUVlaNRYTCE
Suhtumine venelastesse,konkreetselt Vene passiga isikutesse Euroopas.
Mulle meeldis Portugali restorani välisreklaami tahvel,venelasi me ei teeninda nad võivad siit saada suppi koos kividega.
Oh seda hala ja nuttu.Eriti nutused on sellised klassikalised Vene babad ja suurvene ihalusega mees,kes ei saa aru miks neid solvatakse.
Panen need suunamuutused siia,sest samasuguse taustaga on ka suhtumise muutus venelastesse Norras.
Mul oli huvitav jutuajamine kaastöölisega,kes annetas riideid ja raha põgenikeabisse.
Hakkas siis rääkima,et tal on ühe tuttava sõbrad venelastest paar ja neil on nüüd kole kole raske.Et kõige süüdi ju Putin aga mitte vene rahvas.
Lubasin olla temaga mitte nõus,sest olgu need valimised seal Venemaal kuidas on aga tegelikkuses venelased tegid selle valiku.Tõin talle näiteks protsendid toetusest ja Venemaa suuršovinistlikust mentaliteedist.Ikka korrutas,et noh nad on propagandaga ju pimedaks tehtud ja nad ei saa vastutada.
Siis hakkas tal asi alles kohale jõudma,kui tõmbasin paralleele Natsi-Saksamaa ja Staliniga,kus ühel õnnestus ajalugu petta aga teisel tegi ajalugu korraliku peksu vastu p....t.Alles siis,peale katastroofi ja arusaamist,et ka tavainimesed vastutavad oma poliitikute ja valikute eest asjad muutusid.Muidu ei muutu midagi ka venelastega,vaesussesse langemine,põlastus ja sõjaline katastroof on see,mis annab eelduse selleks,et viimaks ometi hakatakse peaga mõtlema.Ma soovitasin ta tuttavalt küsida,kelle poolt tema tuttavad enne sõda hääletasid ja mida pidasid iidoliks.
Suhtumine venelastesse,konkreetselt Vene passiga isikutesse Euroopas.
Mulle meeldis Portugali restorani välisreklaami tahvel,venelasi me ei teeninda nad võivad siit saada suppi koos kividega.
Oh seda hala ja nuttu.Eriti nutused on sellised klassikalised Vene babad ja suurvene ihalusega mees,kes ei saa aru miks neid solvatakse.
Panen need suunamuutused siia,sest samasuguse taustaga on ka suhtumise muutus venelastesse Norras.
Mul oli huvitav jutuajamine kaastöölisega,kes annetas riideid ja raha põgenikeabisse.
Hakkas siis rääkima,et tal on ühe tuttava sõbrad venelastest paar ja neil on nüüd kole kole raske.Et kõige süüdi ju Putin aga mitte vene rahvas.
Lubasin olla temaga mitte nõus,sest olgu need valimised seal Venemaal kuidas on aga tegelikkuses venelased tegid selle valiku.Tõin talle näiteks protsendid toetusest ja Venemaa suuršovinistlikust mentaliteedist.Ikka korrutas,et noh nad on propagandaga ju pimedaks tehtud ja nad ei saa vastutada.
Siis hakkas tal asi alles kohale jõudma,kui tõmbasin paralleele Natsi-Saksamaa ja Staliniga,kus ühel õnnestus ajalugu petta aga teisel tegi ajalugu korraliku peksu vastu p....t.Alles siis,peale katastroofi ja arusaamist,et ka tavainimesed vastutavad oma poliitikute ja valikute eest asjad muutusid.Muidu ei muutu midagi ka venelastega,vaesussesse langemine,põlastus ja sõjaline katastroof on see,mis annab eelduse selleks,et viimaks ometi hakatakse peaga mõtlema.Ma soovitasin ta tuttavalt küsida,kelle poolt tema tuttavad enne sõda hääletasid ja mida pidasid iidoliks.
Peskov: Uued mehhanismid Vene gaasi eest rublades maksmiseks ei hakka tööle alates 31. märtsist, protsess võtab aega. "Tarne ja maksmine on ajalises nihkes. Asi pole nii, et kõik, mis homme tarnitakse, tuleb homme õhtuks tasuda." Võimalikud otsused rublades maksmise mehanismi kohta tehakse teatavaks 31. märtsil. "Ootame homseni."
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
kaugeltuuriv kirjutas:...Et kõige süüdi ju Putin aga mitte vene rahvas...
Selle häma vastu aitab lihtne küsimus: kuidas on ikkagi nii, et Venemaad on juba viimased 100 aastat valitsenud mõrtsukatest töllid.
1. Lenin - punane terror ja sadu tuhandeid laipu
2. Stalin - ei vaja kommentaare
3. Hruštšov - käsknud tappa tuhandeid kulakuid Stailini ajal. Viis maailma tuumasõja veerele. Lämmatas Ungari revolutsiooni. Toetas Vietnami kommarite mässu.
4. Brežnev - Vietnami sõda, Afganistaan, Tšehhi invasioon, Poola kriisi maha surumine
5. Andropov - KGB juht - ei vaja kommentaare
6. Tšernenko - Lühikese ajaga ei suutnud midagi erit korda saata peale üksikute mõrvade
7. Gorbatšov - Bakuu, Tbilisi, Vilnius, Riia - veri Gorba kätel.
8. Jeltsin - Tšetšeenia sõda
9. Putin - ei vaja kommentaare
Pole olnud ühtegi valitsejat, kes oleks suutnud hakkama saada ilma ilmselgete sigadusteta. Kui nüüd keegi tuleb kurtma, et "reavenelane ei ole saanud ju midagi teha", siis nagu tõesti? Viimased 100 aastat?
kaugeltuuriv kirjutas:Panen need suunamuutused siia,sest samasuguse taustaga on ka suhtumise muutus venelastesse Norras.
Odavaim on kohe küsida "Kelle oma on Krimm?"
Oleks Ukrainast nelja päevaga üle sõidetud ei vabandaks ükski venelane. Jääks õigust üle ja ähvardataks ka sama teha kui lõugu kinni ei peeta
seal voolab see emapiimaga neile sisse et vaid jõudu austatakse ja selle tõttu on see nimekiri sellise resümeega.

Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
-
- Liige
Ma ei ole nende väidetega üldse nõus, et oh elas nõuka ajal Venes 2/3 vaesuses, elavad praegugi seal venemaal, neid mingid sanktsioonid ei koti. Nõuka ajal olid sotsiaalgarantiid, millest peamine oli riigi poolt tagatud töökoht.
Praeguse santsioonidega majanduse kukkumises aga töökohad kaovad esimesena.
Praeguse santsioonidega majanduse kukkumises aga töökohad kaovad esimesena.
Et lihtsalt ajaviiteks lugeda.
Ma ikkagi kirjutan mõned mõtted selle eilse piikide murdmise kohta ksf Trolliga. Ma lihtsalt ei saa aru, kaua on võimalik elada kuskil minevikus ja heietada mõtteid, et ikka nii oleks pidanud olema, nii tegema. Ma isegi ei tea, kust ksf Troll on üles kaevanud need plaanid või mõtted. Äärmisel juhul on need olnud selliste viljakate fantaasiatega suunamudijate toodang. Lihtsalt vaadake kaarti ja mõelge, mis selles regioonis toimus sellel ajal. Kui ma ei eksi, siis isegi selle leiukoha, Souht Pars, õiguslik vaidlus pole saanud oma lõpliku lahendit. Alguses vist tahtsid koos, Iraan ja Katar, seda kasutama hakata, siis pärslased üksi jne. Vahet ei ole, seis selline, et praegu pumpab Katar. Mis aga regioonis toimus, võite ise lugeda. Ilmselgelt oli see Katari ärimeeste ratsionaalsus, et nad ei hakkanud ilmse sellise peavaluga tegelema. Ja läksid seda teed et hakkasid arendama ja ehitama hoogsalt gaasitankureid ja rajama gaasifitseerimise jaamu klientidele. Ja neil on pikaajalise lepingud oma partneritega, nii nagu nad ka Euroopale pakkusid, mida Euroopa vastu ei võtnud. Aga ajada asju selliste ebakindlate parneritega, nagu Iraan, Iraak, Süüria, milleks?? Kõige tähtsam on ju äriline aspect, kas tasub ära ja milline on marginaal. Euroopale oleks hea, kui gaasi tuleks igalt poolt, kümnete torude kaudu, võtan sealt kui vaja, kui vaja ei ole, ei võta. Aga toru omanikule on tähtis, et toru oleks kogu aeg koormatud, et see tasuks ära. Miks peaks ehitama toru, kus sa ei tea omanikuga, kui palju sul aastas võetakse, kui üldse. Lisaks keegi kuskil vahepeal ei varasta, ei sulge ja ei riku seda toru!!
Jah, muidugi tundub siit vaadates, et üks Araabia ja osa Pärsiast, meie jaoks kõik ühesugused. Katar on natuke eriline araabia maa, suuremal jaolt usuliselt on ta teistele paaria, “demokraatlik” islam. See on pikk teema, ühesõnaga tal ei ole kõige paremad suhted teiste, kes ümberringi. Ma arvan et see torujuhe oligi mingi tulem kuskilt kollokviumilt, et võiks olla, et kas tasub, et Euroopas head hinnad, tol hetkel maailma parimad, äkki tõesti oleks sellel asjal jumet.. Nad ju korraldavad seal igasuguseid konverentse jne. Ja siis, krt, ei, nende pärslastega ei saa normilt äri ajada, usk on pähe löönud. Reaalsus pani kõik paika. Selline on minu arvamus kogu sellest toru asjast Katarist. Pole olnud mingeid plaanide nurjamisi kasvõi venelaste poolt, et ei oleks konkurente Euroopa turul.
Kui nüüd kirjutamiseks läks ja “ei peaks mitu korda tõusma”, siis Vene arengutest ka. Minu arvates, kuidas ma seda näen. Rublades maksmine. Krt, kohe alguses ju selge, et lepingul on kaks osapoolt ja lepingus on kõik täpselt kirjas. Mida ei ole, saab vaielda kuskil Haagis või Stockholmi kohtus. Minu arvates puhtalt selline teema, et oleks millestki teatada venemaalastele ja eurooplased meiega suhtleks ja räägiks, sest muidu nad ju ei räägi. Nüüd aga peavad. Puhtal kujul propa venelastele ja mitte midagi muud. Igaüks meist võiks olla kokku puutunud lepingutega, eriti panga omadega ja sealt edasi mõelda, et kui teataks pangale, et ma hakkan homme maksma rublades ja tee vaadake ise, mis nendega teete. Oleks pank nõus????
Huvitav, kas nad hiinlastele ka sellise ettepaneku tegid, et makske rublades, mida te ostate meie Keskpanga käest? Hiina ja Vene kaubavahetus käib rublades ja jüaanides, ainult on pisike nüanss, aluseks on sellele aga dollari kurss, mida siis arvutatakse kõigepealt ühtepidi ja siis teistpidi. Kuna jüaan on mittekonveteeritav ja rubla nüüd ka, siis kumb kumba rohkem “lüpsab”??
Ja muidugi jälle see territoorium, territoorium, kui palju on gaasi seal Donetskis ja lisaks veel alumiiniumi… et 20 aasta pärast saab seda ju kasutada, selle pärast on vaja seda piirkonda, kohe nüüd ja praegu. Vene oma on 1/6 maismaast, seda on ilmselt veel vähe, sest kõik maavarad on juba ennast ammendanud. Täitsa segane teema, mis, Girkin ronis sinna, et Venemaa saaks endale selle gaasimaardla? Nii? Lihtsalt üks ad hoc jälle rumalatele, et tegelikult oli meil üllas idee jätta Vene lastele suured looduslikud rikkused. Nii või? Puhtal kujul et leida mingigi ratsionaalne seletus oma lollidele käikudele. See on sama, et ronisid sinna Artikasse, kunagi hakkame neid loodusrikkusi kasutama. Exxon pani sinna Artikasse peaaegu miljardi magama, et uurida ja puurida, millised oleks perspektiivid, lõpuks lahkusid kergendatult 2015 või 2014 aastal. Sanktsioonide pärast. Aastate pärast võibolla saavad ka venelased aru, kui tugevalt 14- 15 aasta sanktsioonid lõid, just need mis puudutasid energia sektorit. Leiukohtade luuret, geoloogilisi uuringuid ja tehnoloogiat. Ükskõik kust nurgast vaadata, et hea küll, müüvad oma energiakandjaid, kuid seda peab ju arendama: otsima uusi kohti, tegema geoloogilist luuret jne, jne. Kõik see toimub ju aastaid enne seda, kui hakatakse lõpuks pumpama. Ja ka seda teevad välismaa firmad. Kas praegu seda tehakse, vist mitte. Ja kunagi, kui Venes jälle midagi toimub ja uus energiline juht valitakse, avastavad nad, et nad on lootusetult maas, lihtsalt mitte midagi pole vahepeal uuritud ega tehtud. Tegelikult peaks siit jätkama, et kuulates vene opositsionääre, reziimi vastaseid, siis neile on hakanud ka kohale jõudma, et kui midagi peaks pöörduma paremuse poole Venes, kas siis juba pole lootusetult hilja…
Ma ikkagi kirjutan mõned mõtted selle eilse piikide murdmise kohta ksf Trolliga. Ma lihtsalt ei saa aru, kaua on võimalik elada kuskil minevikus ja heietada mõtteid, et ikka nii oleks pidanud olema, nii tegema. Ma isegi ei tea, kust ksf Troll on üles kaevanud need plaanid või mõtted. Äärmisel juhul on need olnud selliste viljakate fantaasiatega suunamudijate toodang. Lihtsalt vaadake kaarti ja mõelge, mis selles regioonis toimus sellel ajal. Kui ma ei eksi, siis isegi selle leiukoha, Souht Pars, õiguslik vaidlus pole saanud oma lõpliku lahendit. Alguses vist tahtsid koos, Iraan ja Katar, seda kasutama hakata, siis pärslased üksi jne. Vahet ei ole, seis selline, et praegu pumpab Katar. Mis aga regioonis toimus, võite ise lugeda. Ilmselgelt oli see Katari ärimeeste ratsionaalsus, et nad ei hakkanud ilmse sellise peavaluga tegelema. Ja läksid seda teed et hakkasid arendama ja ehitama hoogsalt gaasitankureid ja rajama gaasifitseerimise jaamu klientidele. Ja neil on pikaajalise lepingud oma partneritega, nii nagu nad ka Euroopale pakkusid, mida Euroopa vastu ei võtnud. Aga ajada asju selliste ebakindlate parneritega, nagu Iraan, Iraak, Süüria, milleks?? Kõige tähtsam on ju äriline aspect, kas tasub ära ja milline on marginaal. Euroopale oleks hea, kui gaasi tuleks igalt poolt, kümnete torude kaudu, võtan sealt kui vaja, kui vaja ei ole, ei võta. Aga toru omanikule on tähtis, et toru oleks kogu aeg koormatud, et see tasuks ära. Miks peaks ehitama toru, kus sa ei tea omanikuga, kui palju sul aastas võetakse, kui üldse. Lisaks keegi kuskil vahepeal ei varasta, ei sulge ja ei riku seda toru!!
Jah, muidugi tundub siit vaadates, et üks Araabia ja osa Pärsiast, meie jaoks kõik ühesugused. Katar on natuke eriline araabia maa, suuremal jaolt usuliselt on ta teistele paaria, “demokraatlik” islam. See on pikk teema, ühesõnaga tal ei ole kõige paremad suhted teiste, kes ümberringi. Ma arvan et see torujuhe oligi mingi tulem kuskilt kollokviumilt, et võiks olla, et kas tasub, et Euroopas head hinnad, tol hetkel maailma parimad, äkki tõesti oleks sellel asjal jumet.. Nad ju korraldavad seal igasuguseid konverentse jne. Ja siis, krt, ei, nende pärslastega ei saa normilt äri ajada, usk on pähe löönud. Reaalsus pani kõik paika. Selline on minu arvamus kogu sellest toru asjast Katarist. Pole olnud mingeid plaanide nurjamisi kasvõi venelaste poolt, et ei oleks konkurente Euroopa turul.
Kui nüüd kirjutamiseks läks ja “ei peaks mitu korda tõusma”, siis Vene arengutest ka. Minu arvates, kuidas ma seda näen. Rublades maksmine. Krt, kohe alguses ju selge, et lepingul on kaks osapoolt ja lepingus on kõik täpselt kirjas. Mida ei ole, saab vaielda kuskil Haagis või Stockholmi kohtus. Minu arvates puhtalt selline teema, et oleks millestki teatada venemaalastele ja eurooplased meiega suhtleks ja räägiks, sest muidu nad ju ei räägi. Nüüd aga peavad. Puhtal kujul propa venelastele ja mitte midagi muud. Igaüks meist võiks olla kokku puutunud lepingutega, eriti panga omadega ja sealt edasi mõelda, et kui teataks pangale, et ma hakkan homme maksma rublades ja tee vaadake ise, mis nendega teete. Oleks pank nõus????
Huvitav, kas nad hiinlastele ka sellise ettepaneku tegid, et makske rublades, mida te ostate meie Keskpanga käest? Hiina ja Vene kaubavahetus käib rublades ja jüaanides, ainult on pisike nüanss, aluseks on sellele aga dollari kurss, mida siis arvutatakse kõigepealt ühtepidi ja siis teistpidi. Kuna jüaan on mittekonveteeritav ja rubla nüüd ka, siis kumb kumba rohkem “lüpsab”??
Ja muidugi jälle see territoorium, territoorium, kui palju on gaasi seal Donetskis ja lisaks veel alumiiniumi… et 20 aasta pärast saab seda ju kasutada, selle pärast on vaja seda piirkonda, kohe nüüd ja praegu. Vene oma on 1/6 maismaast, seda on ilmselt veel vähe, sest kõik maavarad on juba ennast ammendanud. Täitsa segane teema, mis, Girkin ronis sinna, et Venemaa saaks endale selle gaasimaardla? Nii? Lihtsalt üks ad hoc jälle rumalatele, et tegelikult oli meil üllas idee jätta Vene lastele suured looduslikud rikkused. Nii või? Puhtal kujul et leida mingigi ratsionaalne seletus oma lollidele käikudele. See on sama, et ronisid sinna Artikasse, kunagi hakkame neid loodusrikkusi kasutama. Exxon pani sinna Artikasse peaaegu miljardi magama, et uurida ja puurida, millised oleks perspektiivid, lõpuks lahkusid kergendatult 2015 või 2014 aastal. Sanktsioonide pärast. Aastate pärast võibolla saavad ka venelased aru, kui tugevalt 14- 15 aasta sanktsioonid lõid, just need mis puudutasid energia sektorit. Leiukohtade luuret, geoloogilisi uuringuid ja tehnoloogiat. Ükskõik kust nurgast vaadata, et hea küll, müüvad oma energiakandjaid, kuid seda peab ju arendama: otsima uusi kohti, tegema geoloogilist luuret jne, jne. Kõik see toimub ju aastaid enne seda, kui hakatakse lõpuks pumpama. Ja ka seda teevad välismaa firmad. Kas praegu seda tehakse, vist mitte. Ja kunagi, kui Venes jälle midagi toimub ja uus energiline juht valitakse, avastavad nad, et nad on lootusetult maas, lihtsalt mitte midagi pole vahepeal uuritud ega tehtud. Tegelikult peaks siit jätkama, et kuulates vene opositsionääre, reziimi vastaseid, siis neile on hakanud ka kohale jõudma, et kui midagi peaks pöörduma paremuse poole Venes, kas siis juba pole lootusetult hilja…
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Pole olnud ühtegi valitsejat, kes oleks suutnud hakkama saada ilma ilmselgete sigadusteta. Kui nüüd keegi tuleb kurtma, et "reavenelane ei ole saanud ju midagi teha", siis nagu tõesti? Viimased 100 aastat?
Unustasid ühe asja - Hrustsovi ajal läks Krimm Ukrainale. Enne seda oli VF osa.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
kana tagumik kirjutas:Nõuka ajal olid sotsiaalgarantiid, millest peamine oli riigi poolt tagatud töökoht. Praeguse santsioonidega majanduse kukkumises aga töökohad kaovad esimesena.
Tiblastanis juba lennukad ideed just selle probleemi lahendamiseks
"Töökohtade arv väheneb, neile kandideerib rohkem inimesi. Nominaalse tööaja pikkust võib olla mõttekas lühendada, et jagada see määr ilma palgakaotuseta mitme töötaja vahel."
-Venemaa Sõltumatute Ametiühingute Föderatsiooni juhi asetäitja
Horvaadid blokeerivad Vene nafta jõudmist Serbias asuvasse tehasesse.
- Manused
-
- 1648647105152.png (343.67 KiB) Vaadatud 4178 korda
Sotsiaalseid töökohti võib ju alati juurde ka luua. Näiteks kehtestada NSVL eeskujul seadus, et kaupade transpordil autodega peab alati olema 2 ekspediitorit.
Kõik see on tilulilu. Kokkuvõttes loeb ikkagi tööstuslik baas, st. mida riigis ollakse võimeline tootma. Ja kui vastus on, et kõike NSVL-is toodetut ei olda tänapäeval võimeline VF-is ise tootma, siis saab olema tulevik ka nirum kui NSVL. Nii lihtne või keeruline see kõik ongi.
Kõik see on tilulilu. Kokkuvõttes loeb ikkagi tööstuslik baas, st. mida riigis ollakse võimeline tootma. Ja kui vastus on, et kõike NSVL-is toodetut ei olda tänapäeval võimeline VF-is ise tootma, siis saab olema tulevik ka nirum kui NSVL. Nii lihtne või keeruline see kõik ongi.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
- Kontakt:
Sportlased tunduvad ikka eriti mõttevabad olema. Sel teemal, et nüüd on neil see unistuste "vene maailm" ja nad ikka vinguvad, et neid mujale ei lasta. See neid ei koti, et kaasmaalased igasugu rõvedusi teevad. Järjekordset nuttu ja hala vahendab postimees https://sport.postimees.ee/7489466/vene ... ndiitideks
Ei tahtnud eile vaidlemist jätkata, aga paistab, et on siiski vajalik, kuna mõni **** on äärmiselt visa. Gaasi transportimine torusüsteemide abil on kõige odavam ja säästlikum viis, kogu maailm on torujuhtmeid täis. Arvata, et maailma suurim gaasiväli jäetaksegi ilma toruühenduseta, on puhas idiootsus. https://www.worldatlas.com/articles/the ... world.html Ühel või teisel moel ehitatakse need gaasitrassid igal juhul valmis. Seni oli suurimaks takistuseks odava vene gaasi olemasolu ja Euroopa sõltumine sellest. Kui on vastu võetud poliitiline otsus sellest sõltuvusest vabanemiseks ja gaasipakkujate diversifitseerimiseks, on uute torujuhtmete ehitamine ainult aja küsimus, kuna nii raha kui tehnilisi võimalusi selleks on Euroopal üle ja ümber.
Türgil ON JUBA OLEMAS Euroopat gaasiga varustav torujuhtmestik, sealhulgas ka Iraanist:

Seega oleks uue torujuhtme esimeseks etapiks vajalik ehitada ainult Iraani läbiv lõik. Ja vajadusel ehitatakse ka alternatiiv läbi Saudi Araabia ning Egiptuse üle Vahemere. Seal on niivõrd suured varud taga, et pole lootagi piirdumist mõneprotsendilise kasutamisega vedeldatud gaasi tootmiseks.
Türgil ON JUBA OLEMAS Euroopat gaasiga varustav torujuhtmestik, sealhulgas ka Iraanist:

Seega oleks uue torujuhtme esimeseks etapiks vajalik ehitada ainult Iraani läbiv lõik. Ja vajadusel ehitatakse ka alternatiiv läbi Saudi Araabia ning Egiptuse üle Vahemere. Seal on niivõrd suured varud taga, et pole lootagi piirdumist mõneprotsendilise kasutamisega vedeldatud gaasi tootmiseks.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Putin kirjutas alla Venemaa tehnoloogilise sõltumatuse seadusele
https://www.gazeta.ru/tech/news/2022/03 ... 9331.shtml
Austria aktiveerib gaasivarustuse tagamiseks häiresüsteemi
https://insiderpaper.com/austria-activa ... as-supply/
Sukhoi Superjeti mootorid lõpetasid hoolduse ja remondi
https://www.gazeta.ru/tech/news/2022/03 ... 9265.shtml
Riigiduuma toetas uue makseüksuse loomist Venemaal
https://www.gazeta.ru/business/news/202 ... 9187.shtml
Venemaa asevälisminister nimetas uue maailmakorra aluseks
https://www.gazeta.ru/politics/news/202 ... 9151.shtml
https://www.gazeta.ru/tech/news/2022/03 ... 9331.shtml
Venemaa president Vladimir Putin kirjutas alla Venemaa tehnoloogilise sõltumatuse seadusele. Dokument avaldatakse ametlikus juriidilise teabe portaalis.
Eelkõige tähendab seadus välismaise tarkvara ostmise keeldu Venemaa kriitilise infostruktuuri objektide jaoks alates 31. märtsist. Samuti on alates 1. jaanuarist 2025 riigiasutustel keelatud sellistes objektides kasutada välismaist tarkvara ilma volitatud täitevorgani nõusolekuta.
Austria aktiveerib gaasivarustuse tagamiseks häiresüsteemi
https://insiderpaper.com/austria-activa ... as-supply/
Austria teatas kolmapäeval, et järgib Saksamaad oma hädaolukorra plaani esimese tasandi aktiveerimisel gaasivarustuse tagamiseks, kuna kardetakse, et Venemaa võib tarned katkestada, kui lääneriigid keelduvad rublades makseid tegemast.
Valitsus ütles, et samm hõlmas "olemasolevate seiresüsteemide tugevdamist", mis olid kehtinud nädalaid ja et see ei hõlma selliseid meetmeid nagu normeerimine.
Põhjuseks oli "Venemaa teade, et edaspidi võtab ta gaasi eest tasu ainult rublades," lisati avalduses.
Sukhoi Superjeti mootorid lõpetasid hoolduse ja remondi
https://www.gazeta.ru/tech/news/2022/03 ... 9265.shtml
Vene-Prantsuse ettevõte PowerJet, mis toodab Sukhoi Superjet 100 (SSJ00) lennukitele SaM146 mootoreid, peatas nende hoolduse, teatab Interfax viitega lennutööstusele lähedasele allikale.
Tema sõnul piiras ettevõte muu hulgas SaM146 varuosade tarnimist, keeldus neid remontimast, varem remonditud mootoreid tagastamast ja liisimisest.
Samuti ütles agentuuri vestluskaaslane, et PowerJet saatis veel veebruaris oma Venemaa partneritele hoiatuse lepinguliste kohustuste peatamise kohta. See juhtus pärast ELi ja USA Venemaa-vastaste sanktsioonide kehtestamist.
SSJ100 kasutamise jätkamiseks on tööstus- ja kaubandusministeerium teinud ettepaneku kasutada varusid, mille PowerJet oli kogunud enne sanktsioonide kehtestamist. Sel eesmärgil tegi osakond ettepaneku legaliseerida Vene Föderatsioonis äritegevusest keeldunud välismaiste ettevõtete vara üleandmine Venemaa ettevõtete juhtkonnale.
Varem teatas tööstus- ja kaubandusministeerium , et olemasolevad võimsused võimaldavad suurendada Sukhoi Superjet 100 lennukite tootmist 23-24-lt 40-le aastas.
Riigiduuma toetas uue makseüksuse loomist Venemaal
https://www.gazeta.ru/business/news/202 ... 9187.shtml
Riigiduuma majanduspoliitika komitee esimene aseesimees Denis Kravtšenko ütles, et Euraasia majandusliidu ruumis ühisraha loomise ideed on arutatud pikka aega ja see peegeldab pikalt kasvavat sõltuvust Euroopa Liidust. politiseeritud riikide, eelkõige USA ja EL-i rahaemissioonikaubandus, vahendab Lenta.ru .
Ta märkis, et selline olukord ei ole probleem mitte ainult Venemaale, vaid ka kõikidele arengumaadele, kes "võivad mingil põhjusel silmitsi seista oma varade külmutamisega" ja ebamugavustega Lääne finantssüsteemi kasutamisega. Parlamendisaadik rõhutas, et kõigi riikide jaoks on oluline minna üle oma valuutade kogumitele, eriti kui on olemas ekspordi ja impordi tasakaal.
Varem on Venemaa Teaduste Akadeemia majandusprognooside instituudi ning makromajandusliku analüüsi ja lühiajalise prognoosimise keskuse (CMAKP) ökonomistid öelnud , et Venemaal on vaja luua uus makseüksus arveldusteks sõbralike riikidega. Märgiti, et selle küsimuse tõstatasid Lääne kehtestatud Venemaa-vastased sanktsioonid ja Moskva nõue, et Euroopa maksaks Vene gaasi eest rublades.
Venemaa asevälisminister nimetas uue maailmakorra aluseks
https://www.gazeta.ru/politics/news/202 ... 9151.shtml
BRICS-riigid (Brasiilia, Venemaa, India, Hiina, Lõuna-Aafrika Vabariik) on kujuneva maailmakorra aluseks. Sellest teatas telekanali RT eetris Vene Föderatsiooni asevälisminister Sergei Rjabkov.
"Ma arvan, et BRICS-riigid, mis moodustavad peaaegu poole maailma rahvastikust ja olulise osa maailma SKTst, on üks uue tekkiva maailmakorra alustalasid," ütles ta.
Rjabkovi sõnul on BRICS-i riikidel oluline roll rahvusvahelise õiguse kaitsmisel ja lääneriikide sanktsioonipoliitika vastu võitlemisel ning nüüd „oleme ühtsed rahvusvahelise õiguse kaitsmisel, ühtsed jõupingutustes ületada meelevaldsed, ebaseaduslikud, ühepoolsed sanktsioonid, mis on muutunud. ainus välispoliitika tööriist USA-s ja teistes riikides.
No one said survival was fun.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: tomest ja 6 külalist