Lahingmoon kogumis luba?

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas renx90 »

padruni vanus ja sailivus ei mangi muidu rolli?
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
alex
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alex »

kui moon sees siis mitte
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

renx90 kirjutas:padruni vanus ja sailivus ei mangi muidu rolli?
Keelatud on loata LASKEKÕLBLIKU laskemoona omamine. Laskekõlblikkuse otsustab igal konkreetsel juhul ekspertiis. Kui oled 100% veendunud, et moon pole laskekõlblik, siis luba vaja pole. Tasuks siiski kindla peale minna.
atsik
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas atsik »

keelatud on suures koguses loata omamine. suur kogus on üle viie padruni.
raputa püssirohi välja ja hoia palju tahad. sellisel juhul pole tegemist laskekõlbuliku moonaga.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

kas kas leekkuuli voib omada kui laskekõlbmatu on
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

keelatud on süüte- ja lõhkekuulid
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

kas selliseid kuule võib eksponeerida millel on tong mõlkis ja püssirohi väljas
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Kuskohas kuulil see tong ja püssirohi on?
Süüte- ja lõhkekuuli puhul pole vist vahet, kas need on padruni osana või eraldi. Parem kui sellist kraami kogus pole. Värvikoodid saab ju ka tavalistele kuulidele peale maalida kui soovid oma kogus kõigi kuulitüüpidega padrunite näidiseid omada.
Tavalise kuuliga padrun, milles pole püssirohtu, pole laskekõlblik laskemoon, järelikult võib eksponeerida küll.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

:oops: mõtlesin kuuliall padrunit

aga suured tänud sai jälle targemaks
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Mul tegemisel väike projekt

Nimelt väike sõjandusmuuseom / näitus
Oleks vaja tead milliseid padruneid võib sinna südamerahuga panna
Kas soomustläbistav padrun vene musta värvi otaga Tong lilla ilma püssirohuta võib näitusele panna ?
Kas eriotstarbelised on lubatud?
ictta
Liige
Kontakt:

koguda ei tohi süüte- ja lõhkekuule. Soomustläbistava võid südamerahuga kogusse jätta.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

kas kuskil internetis on ka seda reguleeriv seadustik üleval tahaks näha
siis saaks näitata seadust kui kellelgi midagi kobiseda on
ictta
Liige
Kontakt:

RELVASEADUS

4. peatükk RELVADE KOLLEKTSIONEERIMINE

(3) Kollektsioneerida on lubatud kõiki, sealhulgas sõjaväerelvade hulka arvatud ja muid tsiviilkäibes keelatud tulirelvi, külmrelvi ja padruneid, samuti tulirelva olulisi osi ja lisaseadiseid, välja arvatud:
1) kasteet, kasteetnuga, teraspiits, samuti muu spetsiaalselt kehavigastuse tekitamiseks valmistatud ese;
2) relv, mille mõju põhineb elektrienergia, radioaktiivse kiirguse või bioloogilise faktori kasutamisel;
3) lõhkelaskemoon, süütelaskemoon, eriohtlikkusega tulirelvade laskemoon ning närviparalüütilist, nahakahjustust tekitavat, üldmürgitava ja lämmatava toimega ainet sisaldav laskemoon.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

ictta kirjutas:RELVASEADUS

4. peatükk RELVADE KOLLEKTSIONEERIMINE

(3) Kollektsioneerida on lubatud kõiki, sealhulgas sõjaväerelvade hulka arvatud ja muid tsiviilkäibes keelatud tulirelvi, külmrelvi ja padruneid, samuti tulirelva olulisi osi ja lisaseadiseid, välja arvatud:
1) kasteet, kasteetnuga, teraspiits, samuti muu spetsiaalselt kehavigastuse tekitamiseks valmistatud ese;
2) relv, mille mõju põhineb elektrienergia, radioaktiivse kiirguse või bioloogilise faktori kasutamisel;
3) lõhkelaskemoon, süütelaskemoon, eriohtlikkusega tulirelvade laskemoon ning närviparalüütilist, nahakahjustust tekitavat, üldmürgitava ja lämmatava toimega ainet sisaldav laskemoon.
neid võb siis koguda ainult loaga? aga missuguseid võib ilma loata koguda
Viimati muutis renx90, 25 Aug, 2008 17:59, muudetud 1 kord kokku.
ictta
Liige
Kontakt:

kui deaktiveerimata moona tahad koguda, siis peab luba kindlalt olema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline