Sd.Kfz.142 Stug III Ausf. C/D

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KASTNER »

Kas keegi oskab seletada milline võis olla Stugi talve camo või on kellegil värvilisi pilte? :D
Muidu kui ma talve camo teen siis ma peaks Jagd Tigeri kleepse kasutama.
Surmaingel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Minu mäletamist mööda olla see olnud roosa! Torud värviti lillaks! Lindid olid kas helekollased või kuldsed!
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

:shock: ...?
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Hehe, no jah, eks pulli peab ka saama. Tegelikult on asi nii, et vaata natuke militaarmudelite alateemas ringi ja sa leiad korduvaid õpetusi, kuidas ikkagi valget värvi sõjamasinale peale kanda ja seda kulutada. Ei jõua iga kord jälle sama juttu kirjutada.

Paar linki ka, mis võibolla inspiratsiooni annavad:

http://www.planetarmor.com/forums/showthread.php?t=4787

http://www.planetarmor.com/forums/showthread.php?t=2180
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

Värvin valgeks ja hakkan kulutama. :o
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

MIs tegin talvecamo nii et algul võõpasin halliks(panzer gray) kui värvi kuiv tõmbasin lakkikihi peale, lasin kuivada ja alles siis võõpasin valgeks ja hakkasin kulutama , tulemus(selline nagu ta , tänu oma lollusele) on näha Grille ausf. m teemas :roll:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Olgu, teen ühest vanemast teemast copy-paste:

Üritan nüüd üht-teist selle teema kohta refereerida, kõigepealt peab masin olema kaetud põhivärviga. Selleks on selle perioodi masinate jaoks enesestmõistetavalt tume tankihall. Ainult et see peaks olema Humbrol. Miks? Sellepärast, et Humbrol on pärast paari-kolme päeva sooja radiaatori ligidal kuivamist täiesti immuunne kogu järgneva protseduuri suhtes, aga see saab olema üsna karm - teised värvid ei pruugi sellisele protseduurile vastu pidada Kusjuures tuleb arvestada, et purgis olevale tumehallile värvile tuleb üksjagu valget lisada, arvatavalt oled selle kohta juba lugeda jõudnud: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=4075 , tabelist vaatad, kui trööbatud masinat tahad saada.
Siis kui hall on peale kantud ja korralikult kuivanud, lakid numbrite ja eraldusmärkide alused kohad läikiva lakiga ära ja pärast viimase kuivamist laod vesikad peale. Vesikatele omakorda õhuke kiht poolmatti või matti lakki peale. Edasi katad masina pärast laki kuivamist valge akrüülvärviga, numbrid ja eraldusmärgid piiritled ära, kõik muu näeb välja nagu kiirabisõiduk. Seejärel võtad karbi vatipulkadega ja küsid isa käest piraka pitsi viina. Ei, mitte kõrist alla viskamiseks, selleks tuleb veel tüki maad vanemaks saada ja isegi siis pole selliste rumalustega mõtet tegeleda. Kastad vatipulga viina sisse ja hakkad seda valget akrüüli oma parema äranägemise järgi siit-sealt maha nühkima, silmas tuleb pidada ka loogikat - kohad kus meeskonnaliikmed rohkem mööda masinat ronivad, luukide servad, millel istudes taguotsaga valge maha kulutatakse, samuti esimene alumine soomusplaat, millega tihtipeale takistuste peale sõidetakse ja nii edasi.

Urmas.
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

:shock: ...?
Aga mida ma siis teen kui mul on juba värvitud valgega väheke ja see on Model Masteri värv? :(
fossiil
Liige
Kontakt:

No kui on vaid väheke ja see on ka hästi õhukeselt peale pandud, siis ehk tasuks mõelda lihtsalt ülevärvimise peale? Peaasi et on paar kolm päeva kuivanud, kui siis võtad ja Humbroli tankihalliga (mis on eelnevalt valgega veidi heledamaks toonitud) üle võõpad, peaks kõik normis olema - ei usu et pärastine alkoga akrüüli nühkimine läbi Humbroli mõjuma hakkab. Eks ettevaatlik pead igal juhul olema, sest mine sa tea...
Aga vahel kui aega rohkem käes, tasuks võtta ja vanu teemasid uurida, sealt võib päris palju huvitavat leida...

Urmas.
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

Kui täitsa aus olla siis ma algun panin 2 kihti flat sandi ja ühe kihi flat whitei. :(
fossiil
Liige
Kontakt:

Eks siis pead ise kriitiliselt hindama - on ju võimalik Torusiiliga värv maha võtta, aga sellega ettevaatust ohtlik värk -leelis siiski! Siin vanemates teemades on selle kasutamisest juttu - hetkel pean lõpetama ja ei saa uuesti sõnu peale lugeda.

Urmas.
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Paistab, et ka Kastnerist hakkab asja saama. Küllap need kuldsed roomikud mõjusid. :?
Soovin Sulle püsivust ja kannatlikkust, ära kiirusta ja küsi alati nõu. Või mis veelgi lihtsam, studeeri vanemaid postitusi, nendes on suuremale osale küsimustest juba mitu korda ja üpris põhjalikult vastatud.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

Ma arvan, et ma igaks juhuks ei hakka värvi maha võtma, muidu keeran selle sinna kuhu ei tahaks. :?
Eks ma olen targem järgmine kord. :D
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Ega sa tegelikult ju peagi värvi maha võtma, vähemasti pildil tunduvad ilusad õhukesed kihid olema. Värvi julgelt üle rakendades põhimõtet et mitu õhukest värvikihti on parem kui 1 paks

Ja toru ei olnud kunagi lilla , ikke türkiissinine. Surmaingel ajas tiba pada :)

Jõudu
Levar
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

See mis seal pildil on, peksab näkku kuna ma olen jõudnud värvida, kokku 2 kihti flat sandi ja 1 kiht flat valget. :(
Seal pildil on 1 kiht flat sandi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist