Lollus - maailmas enimlevinud taastuv loodusressurs
-
Närakas
- Liige
- Kontakt:
Meil on tööl trasside hoolduse meister, temal on lekete otsimiseks kaks tööriista
1. kõige tähtsam on tal suvaline traadijupp mida annab kõveraks keerata 90 kraadi
2. selline aparaat millega kuulatakse maa sees toimuvaid hääli (seda kasutab üliharva, kuna muud müra raske ellimineerida)
Ja tahate uskuge, tahate mitte, ega mees leiab trassid ja nende lekked selle kõvera traadiga. Muidugi on tal ka u 15 aastane kogemus mille baasil võib oletada lekke kohti, aga peale seda kui hakkasime meestele maksma preemiat selle pealt, et kui palju on vähem lekkekadusid, lubatud normatiivist siis on tulemus juba miskit 4 aastat püsinud väga korralik. Mõni üksik kuu on lekkekaod normatiivset vaid ületanud, muudel aegadel oluliselt väiksem kui normatiiv lubab.
Lisaks sellele näitas ta mulle ka kaevu koha kätte kust vett saada. Kui naabril puuriti esimene kaev 45 m peale ja asi kuiv mis kuiv ja peale seda lasti kõrvale toru 123 m kust vesi kätte saadi - kujutage ette milline kulu puurimiseks (45 m tühjalt puuritud 1300 eek/m) Sams olen mina naabrist linnulennult u 1,2 km kaugusel ja minul tuli veepeegel vastu 25 meetri peal ja peale 45 min. pumpamist ei langenud veepeegel alla 26 meetrit - kogu sügavus on kaevul on 28m. (puuritud enne vihmade algust sellel suvel)
Sai vist pisut teemast mööda, aga pommiotsimise "vits" on ikka lahe leiutis lollide püüdmiseks - Lollus ja raha kokku ei sobi.
1. kõige tähtsam on tal suvaline traadijupp mida annab kõveraks keerata 90 kraadi
2. selline aparaat millega kuulatakse maa sees toimuvaid hääli (seda kasutab üliharva, kuna muud müra raske ellimineerida)
Ja tahate uskuge, tahate mitte, ega mees leiab trassid ja nende lekked selle kõvera traadiga. Muidugi on tal ka u 15 aastane kogemus mille baasil võib oletada lekke kohti, aga peale seda kui hakkasime meestele maksma preemiat selle pealt, et kui palju on vähem lekkekadusid, lubatud normatiivist siis on tulemus juba miskit 4 aastat püsinud väga korralik. Mõni üksik kuu on lekkekaod normatiivset vaid ületanud, muudel aegadel oluliselt väiksem kui normatiiv lubab.
Lisaks sellele näitas ta mulle ka kaevu koha kätte kust vett saada. Kui naabril puuriti esimene kaev 45 m peale ja asi kuiv mis kuiv ja peale seda lasti kõrvale toru 123 m kust vesi kätte saadi - kujutage ette milline kulu puurimiseks (45 m tühjalt puuritud 1300 eek/m) Sams olen mina naabrist linnulennult u 1,2 km kaugusel ja minul tuli veepeegel vastu 25 meetri peal ja peale 45 min. pumpamist ei langenud veepeegel alla 26 meetrit - kogu sügavus on kaevul on 28m. (puuritud enne vihmade algust sellel suvel)
Sai vist pisut teemast mööda, aga pommiotsimise "vits" on ikka lahe leiutis lollide püüdmiseks - Lollus ja raha kokku ei sobi.
tahad äkki 10000 teenida? selleks peab vaid seda võimet tõestama. Hiljem võid minna juba miljonit dollarit jahtima.holt kirjutas:Inetu minust muidugi kõigutada kindlameelsete seltsimeeste usku soolapuhumise osas, kuid paraku-paraku : nendesamade ärapööratud otsaga keevituselektroodide moodi kujundatud alumiiniumtraatid reageerivad isiklikult minu käes veesoontele ja kõrgepingekaablitele.
kogu petlikkuse mootor seisnebki muideks selles, et proovijad proovivad oma "võimeid" teada-tuntud objektide peal. a'la siit läheb toru või kaabel, kui nüüd selle peale reageerib, siis ju ometi toimib. Ja toimibki, sest sa tead, et see seal on. selle teadmise tõttu toimub sul lihastes vaevumärgatav ideomotoorne efekt, mis niigi tasakaalu piiril laveeriva pendli või nõiavitsa võbelema paneb. kogu keemia.Actual kirjutas:Minu käes ka traadid midagi näitavad, kodu õues näitab ilusti ära kanalisatsiooni toru ja maaaluse kaabli, seda pole proovinud kui vool kaablist välja kas siis ka näitab - muidu oleks ju potentsiaalne odav metallidetektor. "Veesooni" näitab ka, aga ma pole kindel, et kas need just veesooned ja kui sügaval mis on. Kas keegi on proovinud traate näiteks merel-järvel või kõrbes? - mida näitab?
Teema iseenesest põnev ja huvitav see, et teaduslike meetoditega kisub asi kiiva ja katsed pole korratavad. Midagi sellised meetodid näitavad aga küsimus mida täpselt - miks arvatakse, et näitavad maa poole võibolla vastus hoopis ülevalpool.
Kas veesooned on ajas ruumis suhteliselt püsivad või järgmine aasta võib veesoon olla eemal? - kui veesoone asukoht muutub, siis kui õigustatud on vitsa-traatide järgi kaevukoha otsimine.
Tahad eestis välja pandud auhinda 10000eek teenida (kui võimed olemas, siis võtad pärast ameerikamaal välja pandud miljionitaalase praisi kas nagu nipsti ära ja teed foorumirahvale välja)? selliseks juhuks kaevatakse maasse mõned torud. mõnes on vesi, mõnes mitte. sind lastakse platsile lahti ja palutakse näidata, kus on toru ja kus mitte. mõnel juhul sa isegi saad teada, kus on toru aga sinu asi on öelda, kas seal vesi see või mitte.
ja auhinnaraha on täiesti reaalne.
tuled proovima?
Viimati muutis Satakas, 26 Aug, 2008 22:28, muudetud 1 kord kokku.
Isiklikult olen vitste ja pendlite suhtes skeptiline, aga fakt on see, et midagi nad näitavad, pigem küsimus mida ja kuidas seda süsteemselt-teaduslikult seletada - ehk katsed oleks korratavad.
Seda ma tean jah, et kui mul on teada, et kuskil trass- või toru läheb siis pole see katse adekvaatne. Aga mõni aasta tagasi sai naabrimehe juures ehitusplatsil naljapärast traate proovitud ja kui olin seal naljaviluks jalutanud ja naabrimees torkas tokid maasse kus mul traadid midagi näitasid ja siis näitas kivikesi mida üks ta tuttav vitsamehe näidatud kohta oli pannud siis puittokkide ja kivikeste vahe oli ca 0.5-1 meetrit, ühes kohas üle paari meetri ja minul näitasid traadid ikkagi seal oma tokkide kohal, mitte kivikeste kohal. Ausalt ma ei pea ennast mingiks vitsameheks ja olen ülimalt skeptiline aga no midagi need vitsad-traadid näitavad. Kõige lihtsam oleks rahateenivaid vitsamehi orki tõmmata sedasi, et las näitab hea kaevukoha ja teed sinna kaevu ja las näitab koha kus "vett pole" teed sinna ka kaevu, kui nüüd kaevudes veetase ja veejuurdevool ei erine märkimisväärselt maksaks vitsamees mõlemad kaevuehitused kinni. Kas tasuline vitsamees on oma kvalifikatsioonis nii kindel, et tuleks ettepanekuga kaasa?
Seda ma tean jah, et kui mul on teada, et kuskil trass- või toru läheb siis pole see katse adekvaatne. Aga mõni aasta tagasi sai naabrimehe juures ehitusplatsil naljapärast traate proovitud ja kui olin seal naljaviluks jalutanud ja naabrimees torkas tokid maasse kus mul traadid midagi näitasid ja siis näitas kivikesi mida üks ta tuttav vitsamehe näidatud kohta oli pannud siis puittokkide ja kivikeste vahe oli ca 0.5-1 meetrit, ühes kohas üle paari meetri ja minul näitasid traadid ikkagi seal oma tokkide kohal, mitte kivikeste kohal. Ausalt ma ei pea ennast mingiks vitsameheks ja olen ülimalt skeptiline aga no midagi need vitsad-traadid näitavad. Kõige lihtsam oleks rahateenivaid vitsamehi orki tõmmata sedasi, et las näitab hea kaevukoha ja teed sinna kaevu ja las näitab koha kus "vett pole" teed sinna ka kaevu, kui nüüd kaevudes veetase ja veejuurdevool ei erine märkimisväärselt maksaks vitsamees mõlemad kaevuehitused kinni. Kas tasuline vitsamees on oma kvalifikatsioonis nii kindel, et tuleks ettepanekuga kaasa?
Vits (või traat) üksi ei näita midagi, see on nagu kellaosuti. Põhiline on ikka inimene seal taga, mõni on võimekas, mõni ei funka üldse. Ajalooliselt on nii otsitud veesooni ja metallimaake. Kui asi üldse ei toimiks, ei oleks sel asjal nii pikka traditsiooni. Lõhkeaineid küll selline asi (eesti keeles pilda) ei näita.
-
Närakas
- Liige
- Kontakt:
Vitsaga lekke otsimine reaalselt olemas ja tundub, et töötab täiega - kuigi olen ise selliste asjade suhtes korralik skeptik ei ole just kõige mõistlikum uskuda, et mehed mööda trasse nagu mutid mulla all neid lekkeid otsiksid (kogu linna tänavavõrgustik saaks sellisel juhul paari aastaga uue asfaltkatte).Satakas kirjutas:vaat, kui huvitav! ma aei saa aru, et kui vitsaga lekke otsimine pole lollus, siis miks vitsaga lõhkeaine otsimine on lollusNärakas kirjutas: Sai vist pisut teemast mööda, aga pommiotsimise "vits" on ikka lahe leiutis lollide püüdmiseks - Lollus ja raha kokku ei sobi.
Minu militaarkogu rändas peale sellise meetodi kasutamist emajõkke - ja kinnitan kamraadid see II MS aegne raud ja pauk mis siinses foorumis omanikku vahetab on selle kõrval hale vari.
Küllap need vitsad-raamid inimese biovälja toimel toimetavad ja küllap miskid elektrit juhtivad nähtused seda biovälja kõigutavad, olgu nad siis juhtmed või veesooned. Spetsialistid võiks proovida, mis toimub, kui elektriliini alt läbi minnakse ja mis toimub mobiilimasti läheduses.
Aga Satikule on hea aadress siin: http://www.para-web.org/
Kus alles siin saab lolle materdada!
Aga Satikule on hea aadress siin: http://www.para-web.org/
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
http://www.para-web.org/profile.php?muid=379Soobel kirjutas:Aga Satikule on hea aadress siin: http://www.para-web.org/
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Soolapuhumise vastased ja materjalismi pooldajad väidavad, et sedasorti kahtlaste riistade toimimine (või vähemalt nende toimimise loogikapärasus) on AMMU ümber lükatud. Nii palju, kui mina olen aru saanud, siis täpselt sama moodi on nõiavitsade jmt toimimine ka korduvalt tõestamist leidnud. Siin foorumis varem ka pikalt-laialt vaieldud samal teemal, tookord toodi kah nii poolt kui vastu näiteid. Mina olen oma silmaga näinud, kuidas staažikas elektrik just harilikust traadist väänatud "vitsaga" maa sees liine vms. tuvastas ja need paar-kolm korda, mil mina seda kõrvalt vaatasin, alati eksimatult. Ja pole siin juures vahet, et mängus olid mingid bioväljad, elektriväli ja vana 30-aastane kogemus, asi toimis igal juhul. Samas raputan endale tuhka pähe ja nendin, et pole vaevunud ise katset tegema, et vanamehe tembud silmamoonduseks tembeldada ja teadusega ümber lükata (kuigi olen kindel, et mu käes "vits" ei liigukski).
Гив Ми Мани
häda on selles, et "veesooni" nagu neid tavaliselt ette kujutatakse, ei ole olemas. Vitsamehed otsivad justkui mingeid maa-aluseid looduslikke "veetorusid" mida aga pole lihtsalt olemas. küllap siis oli midagi maapinnas ja/või taimkattes, mis pani su "loogikalihased" vitsa liigutama. et see juhtus olema vitsamehe paikade lähedal, tähendab ilmselt seda, et lähtusite sarnastest märkidest.Actual kirjutas:Aga mõni aasta tagasi sai naabrimehe juures ehitusplatsil naljapärast traate proovitud ja kui olin seal naljaviluks jalutanud ja naabrimees torkas tokid maasse kus mul traadid midagi näitasid ja siis näitas kivikesi mida üks ta tuttav vitsamehe näidatud kohta oli pannud siis puittokkide ja kivikeste vahe oli ca 0.5-1 meetrit
teatud määral võib nõustuda, et mingeid kogemusi omav inimene leiab veesoone või isegi maagi alateadlikult lihtsalt visuaalsete tunnuste järgi (taimed, maastik, pinnas jne). vits ta käes on sel juhul vaid indikaatoriks, mis annab märku "kõhutundest". mitte midagi enamat.Jaanus2 kirjutas:Vits (või traat) üksi ei näita midagi, see on nagu kellaosuti. Põhiline on ikka inimene seal taga, mõni on võimekas, mõni ei funka üldse.
siinkohal teed klassikalise loogikavea "post hoc, ergo propter hoc" ehk "selle järel - järelikult selle tõttu" (meenutagem tuntud valmi kukest, kes uskus, et päike tõuseb seetõttu, et tema kireb). jumalate ja puuslike kummardamisel, vereohvrite toomisel, loitsimisel jne on oluliselt pikemad traditsioonid, kui pildamisel. kas see tähendab, et needki peaks toimima?Jaanus2 kirjutas:Ajalooliselt on nii otsitud veesooni ja metallimaake. Kui asi üldse ei toimiks, ei oleks sel asjal nii pikka traditsiooni. Lõhkeaineid küll selline asi (eesti keeles pilda) ei näita.
kui pildamisega saab tuvastada maake, siis miks mitte lõhkeaineid? muideks kuidas teeks pildaja vahet, kas ta leidis kaevukoha, kullasoone või WWII-aegse mürsulao, kui töövahend on üks ja sama?
saage palun aru, et pildamist ja pildajaidon ajaloos palju-palju kordi neutraalsete vahenditega testitud ning kõik testitulemused on olnud statistiliselt võrdsed huupiarvamisega.
iga postitus peaks näitama üht ja sama: eestis on pakutud niinimetatud üleloomuliku ehk seletamatu võime (nende loetelu sisaldab ka pildamist) tõestamise eest 10000 eeki. Soomes 5000 euri ja usas miljon dollarit.T-62 kirjutas:To: Satakas
Mitu neid nulle auhinnasumma lõpus on? Iga postitus näitab erinevat hulka. Kes pani Eestis auhinna välja. Kes korraldab ürituse?
eestis korraldab testimist mtü eesti skeptik (http://www.skeptik.ee/index.php/10-000-kr/)
pöördud äkki siia: http://www.skeptik.ee/index.php/10-000-kr/ ?Närakas kirjutas:Vitsaga lekke otsimine reaalselt olemas ja tundub, et töötab täiega - kuigi olen ise selliste asjade suhtes korralik skeptik ei ole just kõige mõistlikum uskuda, et mehed mööda trasse nagu mutid mulla all neid lekkeid otsiksid (kogu linna tänavavõrgustik saaks sellisel juhul paari aastaga uue asfaltkatte).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist