Vastseliina ajaloo klubi

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Aadress siis selline: www.zone.ee/vaklubi
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Tänud Frundsberg!
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Mõista,mõista kus see on.Kas eksponaadid(Vabandan sõna "kolihunnik"pärast)asuvad aadressil Võidu 25.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Siinmainitud sigade "pidusöögid" kuuluvad muidugi linna(küla)legendide hulka, aga jah, kalmistu mõnitaval kombel hävitamiseks olla üks kolhoosiesimees sead sinna peale ajanud küll. Oskaksid Vastseliina mehed ajaloo jaoks selle värdja nime välja tuua?! Võrdluseks Toila kangelaskalmistu, millele venelased tegid hobuste treeningväljaku, niiet ratsutades kirstud kõmisesid.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Kood: Vali kõik

Veel kuulsin hirmujuttu sellest kuidas mäe all asuvale saksa surnuaiale oli pärast sõda sigade aedik tehtud, kes siis laipu välja tuhnisid ja hea isuga sõid...Mis sigadest üle jäi maeti 5 aastat tagasi ümber
See on muidugi lihtsalt asja huvitavaks ajamiseks aetud jutt, sest selle matmiskoha rajas samas naabruses asunud Wehrmachti mingi sanitaarüksus ning surnud maeti seal vastavalt kehtivale korrale. Nende nõuete järele aga polnud surnukehad mitte kuidagi nii madalal murukamara all, et sead nende kallale saanud oleksid. Või, kes teab, oleneb sigadest. Kui ikka tõeliste idast tulnutega tegu oli, siis ...
Ka olid hilisemal väljakaevamisel ümbermatmiseks nad seal kenasti ikka alles ja põrmugi mitte detailidena. Ikka ühes tükis ja puha, nagu omal ajal paika pandi. :wink:

Küll aga on hoopis huvitavam ajalugu Vastseliina kirukumõisa kabeli ja selle juures asuva matmiskohaga seotud. Oli see koht sõjajärgsel ajal kohaliku haigemaja bensiinihoidla ja ka selle juures asuv mõisapere matmiskoht mahajäetud ja räämas. Üks mees Vastseliinast tegi siis omal ajal seal ikka tõsist kaevetööd ja, nagu rahvas räägib, laibaröövlitööga ta endale alevisse kahekordse maja ka üles ehitas.
Nüüd see "kaevur" küll juba paar aastat loojakarjas (loodetavasti oli ta looja pärit allilmast), kuid oma tegevusega on ta end igaveseks Vastseliina inimeste mällu jäädvustanud.
Kuid ega Vastseliina Ajalooklubile see viimane asi mitte uudiseks pole. Ma lihtsalt nagu tuletasin meelde.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Vabandust teema risustamise pärast, aga tekkis üks väga kautselt Vastseliinaga seotud küsimus.

Kummitab üks laul, mille loomisel on kasutatud "Don't cry for me Argentina" muusikat ja viisi, kuid laul ise kõneleb Vastseliinast.

Mõned meeldejäänud read laulust
......................vastseliina
mia ütskord tulen su manu...
...Mul on naane
mul on liisi...
Kahjuks rohkem meeles pole. Ehk keegi teab ja oskab öelda tolle laulu esitajat ja laulu nime.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

uusmario kirjutas:
......................vastseliina
...
är itku mu perrä Vastseliina ....
mia ütskõrd tulen su manu
siis joome õukat....

Kuldne Trio; Är itku mu perrä Vastseliina; "Suve Savi 97" Kaljust Muusik Group.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Just too sama ta ongi.

Suur äitahh
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: maxi ja 1 külaline