Küsimus on tasude vahes, tsiviilis võib see olla kordades kõrgem. Jama algab suuresti kaitseväelaste liiga madalast palgast.Jutt oli reservistidest, kes justkui jäetaks rahata. Kas praegu ei maksta enam? Tõsi, mina käisin viimati 3a tagasi, siis küll maksti vastavalt auastmetasule.
Olen ka sellist asja kuulnud, see on vist aastate tagune asi. See andis riigile ka põhjenduse tasustamist muuta.Teadjamad on rääkinud, et kunagi vältis riik "haiget saamist" ning selle tulemus oli see, et lugupeetud kannatavad reservistid hakkasid lihtsat huiama, võttes nt puhkuserahasid enne RÕK-i välja ja seeläbi suurendades kunstlikult seda raha, mida riik maksma pidi. Kas see nii oli, ei tea ja ei ole uurinud, refereerin kuuldut. Sellest on siin ka kuskil juttu juba olnud.
Tegelikkuses on ju maksuametis info sissetulekute kohta olemas. Lähtuda saaks näiteks viimase 6 või 12 kuu sissetulekust. Ja oleks võimalik ka mingi ülemine lagi seada.
Aga noh, eks see vähene tasu on tihtipeale lihtsalt üks paljudest kõrvale hoidmise põhjustest.
Sellest ei saanud ma päris hästi aru. Võimalusel palun selgita.Kui ilmub järjekordne auastmete andmise leht, siis need, kes ei armasta kohal käia ja räägivad tont teab millest, jäävad oma pulkadest ilma kah.
Aga, kui lähtuda sõnast AUaste, siis selliseid on küll palju, kellelt tuleks peale pulkade/tärnide ka tühi pagun ära võtta.
KLis on ju üks sort selliseid, kes käivad kohal ainult pidulikel üritustele, kus avalikusele arusaamatutel põhjustel neile autasusid jagatakse. Kaitseliitlasena tead selliseid kindlasti.