corvus kirjutas:Mis ma tahan öelda, et kui pole miskit öelda tasuks vait olla, sest sisuliselt ei saanud inimesed, kes asjast aimu tahavad saada (siia alla liigitaks ma oma tagasihoidliku persooni) teada miskit uut.
Aga Postimees pole ju Akadeemia. Postimees on laiema auditooriumi leht. Ja ärme unusta, et öelda on selle skandaali asjus saanud seni peamiselt see teine pool, kelle ruuporiks oli üks rumalavõitu kaitseminister. Või on need sõnavõtud olnud selline poolanonüümne jutt kellegi "valgustatud" ajakirjaniku sule läbi. Sest "süüdi" olev pool ei saa tulla oma toimikuid letti lööma. Teine pool tunneb end vahest solvatuna, et mingid riigikaitsest mittehoolivad poliithampelmannid on valanud p***ga üle mehed, kes parimas tahtmises on asja nimel aastaid töötanud.
Küll aga tekitas küsimusi artikkli ilmumine kui selline ning selle teatav tendentslikus. Mis oli selle ajendiks? KV luurepotensiaal kui selline ei kadunud ju tegelikult kuhugi. Kui hävis, siis saab vaid küsida, "kus te mehed oma hardrive koopiat hoidsite?".
Sa saaks sellest aru, kui sa ei ignoreeriks tõsiasju, mida sulle eespool juba mitu korda seletatud on.
Samas räägin ma nüüd eeltoodule vastu, sest teiseks, lähtudes reeglist, "et kui esmast tulekahju ei õnnestunud ära hoida, siis milleks toita teda aasta-kahe pärast uuesti", siis mis on ikkagi artikkli tegelik mõte? Mingi metsa näitamine puude taga? Äkki keegi hakkab hoopis poliitikasse minema?
Ma ju rääkisin eespool, et nõiaprotsess ju jätkub. Kuna kinni pole veel kedagi pandud, siis tuleb ametiau päästa ja keegi risti ka lüüa. Ka seal on kannataja poole väljenduseks mingid "valgustatud" ajakirjanike hüüatused. Sest sõna võtta ju oma kaitseks ei saa, kuid süüdimõistvad templid on juba ette ära löödud. Ilma kohtuotsuseta munder täis lastud. Sedakorda on siis ohvriks üks luurajate kapten, kes ajas oma teenistuskohustusi liiga agaralt ja astus üle kallite liitlaste intriigidest Afganistanis.
Kentsakas on asja juures see, et Sirõkid-Linterid saavad õige mehena veel valuraha ka, aga kainet mõtlemist kasutanud kaptenile virutatakse valusasti. Muidu on kogu "luureskandaal" tühi mull ja võivad tekkida küsimused, kes vastutab tekkinud kahju eest, kui keerati tühi kõnts ülesse ilma, et kellegi süüd tõendatud oleks. Elame-näeme.
Kirjutas, siis "tasunuks vait olla", sest midagi uut ju teada ei saanud...
Miks peaks, kui vastaspool kasutab(s) lihtsalt argumenteerimata sõnnikut ja KOHTUS JU KEGAGI SÜÜDI EI MÕISTETUD. Kogu asi "vajus ära" nagu see suure kisa-käraga alanud öövahtide protsess, mis päädis õigeksmõistva otsuse ja kopsakate valurahadega. Kuid igasugu sõnnikuloopijad pole ka kiirustanud selgitama. Valitseb lihtsalt totter vaikus ja kõik loodavad, et asi ununeb. Ja inimesed töötavad teenimatult täis lastud mundriga edasi, kibestumus hinges.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.