kas keegi on kursis....

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
desert eagle
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas desert eagle »

Arnold kirjutas:Paraku on see asi pigem läbišmonnitud hauale süümekate leevenduseks orgunnitud "punanurk". Inimesed tuleb kalmistule matta, aga mitte sobrada roiete vahel! Ei aita see "kodukaunistamine" teps mitte.
Nii ta ilmselt ongi.Ei usu mina et need saapad ja katelokid kusagilt sinna kääpa juurde toodud on ikka sealt samast hauast pärit.Ilmselt ongi sedasi et kunagi keegi leidnud jõekaldalt vene soldati säilmed need läbi sorteerinud ja kondid tagasi auku ajanud.Siis koha ära tähistanud ja pärast hea kiidelda et vaat kus leidsin vene soldati säilmed ja matsin maha ja tähistasin koha uhkelt ära ka.Ida Virumaal selliseid nn."Kangelaste hauakohti metsades küll.Oma silmaga neid näinud.Kahest hernekepist rist peal ja lisaks siis veel kas mõni vene kiiver või PPSH ketas ka risti kõrvale pandud.Loomuliku ja arusaadavat pole sellistes teguviisides midagi!
juss000
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas juss000 »

desert eagle kirjutas:
Arnold kirjutas:Paraku on see asi pigem läbišmonnitud hauale süümekate leevenduseks orgunnitud "punanurk". Inimesed tuleb kalmistule matta, aga mitte sobrada roiete vahel! Ei aita see "kodukaunistamine" teps mitte.
Nii ta ilmselt ongi.Ei usu mina et need saapad ja katelokid kusagilt sinna kääpa juurde toodud on ikka sealt samast hauast pärit.Ilmselt ongi sedasi et kunagi keegi leidnud jõekaldalt vene soldati säilmed need läbi sorteerinud ja kondid tagasi auku ajanud.Siis koha ära tähistanud ja pärast hea kiidelda et vaat kus leidsin vene soldati säilmed ja matsin maha ja tähistasin koha uhkelt ära ka.Ida Virumaal selliseid nn."Kangelaste hauakohti metsades küll.Oma silmaga neid näinud.Kahest hernekepist rist peal ja lisaks siis veel kas mõni vene kiiver või PPSH ketas ka risti kõrvale pandud.Loomuliku ja arusaadavat pole sellistes teguviisides midagi!
Juhtumisi läks jälle jutuks ühe kliendiga(seda minu eriala puhul).Temake rääkis seal kusagil Petseri poole minna.Neil seal veel maakodu alles ja Ema seal askeldab ja samas hoiab korras kalmuküngast.Olla sinna maetud nii sakslasi ja kohalikke ja tema armastatu.Ja nii ta seal toimetab, küünlaid põletab, korrastab, lilli peneb ja hundijalavett teatud tähtpäevadel seal kalmukünkal võtab armastatu ja kõikide teiste terviseks, et, kes seal ilmas. Ta ei ole neid unustanud.Jälle loogiline ja arusaadav ja loomulik teguviis inimlikust seisukohast.
Kevadepoole ehk õnnestub ka minul koos tütrega sinnakanti kohta vaatama minna.Õnneks seal ei olevat keegi roietevahel torkinud veel aga sealkandis küll olda käidud.Ja muret ta tundis veel raudtee laiendamise pärast või midagi sellega seonduvat.
Kasutaja avatar
west
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas west »

Tean meest kes on selle viisnurga panekuga otseselt seotud.Vene rahvusest pensionieas Valga mees,kel pole aimugi et sellest oli vaja kellelegi teatada,söna internet ei ütle talle midagi.Söduri jäänused pärinevad sealt samast 5 meetri kaugusel olevast suurest laskepesast,mis jääb sellest hauakesest paremale poole.Polnud see mingi hauarüüstamine,säilmed olid selle laskepesa pöhjas ja tulid välja ilma detektorita huupi kaevamises, ajal mil seal kandis kaitseliitlased nagu metssead mööda kaevikupöhjasid rühkisid :wink:

PS.
Soomust polnud seal millegist teha,mees oli vist kuulipildur,kes kattis jöe forseerimist,sest temaga koos tulid välja ligi 10 Degtjarevi kettaste kasti ja rohkesti kettaid.

Olen sellest hauast juba aastaid tagasi venelastele teatanud kuid asi ikka veel seal.Muuseas on seal üle jöe natuke allavoolu veel üks laskepesa kus on siiani veel 5 mehe säilmed,ka nendest on venelased kursis aga pole siiani järgi tulnud.
Kasutaja avatar
desert eagle
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas desert eagle »

Üle jõe seega siis saksa poole peal.Need viie mehe säilmed ka punaarmeelaste omad või?
Kasutaja avatar
west
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas west »

Punased,kusjuures ühel olid rakmed ja presendist telkmantel,ju mingi noorem ohve.Meenub veel et üks mees oli töeline hiiglane :shock: ,vörreldes üht jalaluud enda omaga siis pidi mees olema nii 2,15 pikk,kuna mina olen 2m pikk ja to luu oli ikka jupp maad pikem.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist