toomas tyrk kirjutas:Ma ei kipu eriti seda va islamit siin Eestis levitama (kuigi perekonnanime järgi võiks ju eeldada

)
Ega minagi ei kipu islamit levitama. Kuigi mu foorumi nimi tähendab teatud rituaali islamis.
Kuid kui ma hakkasin seda nime kasutama, siis ma ei teadnud sellest rituaalist ja selle nimetusest midagi. Ma sain selle nime kasutamiseks inspiratsiooni hoopis teisest suunast, kui seda on islam
toomas tyrk kirjutas:
Koraan "püha tekstina" ei õigusta minglilgi moel terorismi enam kui seda teeb Piibel.
Selle pärast ma panin lingi sinna, sest keskmine inimene meil seostab islami terroristidega ja peetakse kõiki rättpäid terroristideks ja siis arvataksegi, et islam õhutab terrorismi ja on üldse üks vägivaldne religioon mille peaks üldse olematuks muutma.
Need terroristid on võib olla lugenud Koraani, kuid nad ei ole mõistnud seda. Ja nad tuginevad haditi`tele. Ehk siis kirjutistele kus keegi on püüdnud tõlgendada Koraani vastavalt nii öelda oma rikutuse astmele.
Ning inimeste maailmavaate rikastamiseks julgen panna veel ühe lingi -
http://www.islam.ee/contents.php?cid=466
Ning sealt copin ühe lõigu siia otse.
Koraani üks tähtsamaid sõnumeid on rahusõnum. Moslemitel on sõja alustamine keelatud, sõdida tohib vaid kallaletungijate vastu. Nii ütleb Koraan. Läbi mõne haditi tõlgenduse vastavatele Koraani salmidele ei pruugi see enam aga sugugi nii olla.
On ka haditeid, millel Koraani õpetusega mitte mingit pistmist ei ole aga sellele vaatamata leidub neile hulgaliselt järgijaid. Kohati läheb asi lausa absurdini välja. Näiteks ettekirjutatused, et tagumikku tuleb pühkida vasaku käega ja süüa tuleb paremaga, magama peab parema külje peal, riided tohivad vaid teatud värvi olla jne.
Üks levinumaid iseseisvalt mitte mõtlemise ja seetõttu väärõpetuste järgimise põhjuseid on islamimaades valitsev kirjaoskamatus. Enamus araabiamaade elanikest ei oska lugeda ja seetõttu põhineb nende usk neid juhtiva imaami usul ja sellel, milliseid haditeid too usub. Ei ole harvad ka juhused, kus imaam oma kirjaoskamatutele jüngritele islamit endale kasuliku nurga alt õpetab. Näiteks iseenda ühiskondliku positsiooni tõstmiseks või kallaletungide õigustuseks. Nii ei maksa imestada kui selliste tegelaste järgijad endale pommivöö selga panevad ja end mõnes rahvarohkes kohas Allahi nime hüüdes õhivad.
Oluline on lääneinimestel siinkohal mõista, et sellistel juhtudel ei ole tegemist Koraanist lähtuva islami ega õigete moslemitega vaid tegemist on sektimoslemitega. Samamoodi nagu IRA ei esinda kristlust ei esinda ka islami sildi all tegutsevad terroriorganisatsioonid islamit.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”