ESTOMOG
Miks sa ütled, et selle Estomogi asjaga tegelemine on tühi töö. Kas ei ole mitte rohkem kasutu kõvatada teemadel mida maailmas kõike toodetakse.
Meil ju ei toodeta ja ka ei osteta seda mida mujal kuurinurgatagustes vabalt suudetakse toota. Väga tubli ainuüksi juba see, et üldse midagi ette võetakse.
Kui lotopiletit ei osta siis ei võida kohe päris kindlasti! Aga võibolla....
Meil ju ei toodeta ja ka ei osteta seda mida mujal kuurinurgatagustes vabalt suudetakse toota. Väga tubli ainuüksi juba see, et üldse midagi ette võetakse.
Kui lotopiletit ei osta siis ei võida kohe päris kindlasti! Aga võibolla....
Jaa-aa ?!Miks sa ütled, et selle Estomogi asjaga tegelemine on tühi töö.
... Meil ju ei toodeta ja ka ei osteta seda mida mujal kuurinurgatagustes vabalt suudetakse toota. Väga tubli ainuüksi juba see, et üldse midagi ette võetakse. ...
Ma tõestiei saa enam aru, et kas olen mina nii loll, et mitte midagi aru ei saa, mida targad inimesed teevad, või ... aga pole nagu kunagi väitnud, et ESTMOG´iga tegelemine on tühi töö.
Hea küll. Kordan veelkord, ikka veelkord. Vahest siis jhakatakse lõpuks ka millestki aru saama.
Väidan nimelt, et tühi töö on tegelda jalgratta leiutamisega. Kes sellest väljendist aru ei saa, sellele üritan lahti seletada. Nimelt silmi-kõrvu kõige maailmas olemasoleva vastu sulgedes on sügavalt mõttetu tegelda asjade aretamisega ja leiutamisega n.ö. nullist (mida siin ju ärgitatakse ja üritatakse teha), kui see kõik on juba kümneid aastaid varem maailmas ära tehtud. Ja viimse kui vindini välja töötatud. S.t., et kõik see mida siin nii suure õhinaga üritatakse tegema hakata, on juba ära tehtud. Ainult mine ja saa teada! Mine ja võta! (Noo-jah, midagi peaks tõenäoliselt maksma kah, kuid kohe kindlasti mitte nii palju, kui taolist stsenaariumi etendades nagu siin ette pannakse).
Ja see, kui keegi midagi ei tee, et tähenda veel põrmugi seda, et asendustegevuseks soomusmasinate valmistamisele peaks olema särkide trükkimine mingi taolise tegevuse hüvanguks, mis sügavalt mõttetu on (asja 0-st aretamine)....Meil ju ei toodeta ja ka ei osteta seda mida mujal kuurinurgatagustes vabalt suudetakse toota. Väga tubli ainuüksi juba see, et üldse midagi ette võetakse. ..
Ma saaks asjast kangesti aru ja paneks võimaluse piires ka ise õla alla, kui need mõttetud (aastaid, kui mitte aastakümneid kestvad) tootearenduse etapid, milleks siin üles kutsutakse, külma peaga vahele jäetaks ja stardipakuks oleks juba valmis dokumentatsioonipakett (UR-416 või Sonderwagen´ite litsentsid), kuid seni kuni normaalsele mõtlemisele üles kutsuvates postitajates siin vaid laste liivakastimängu segajaid nähakse - EI, TÄNAN.

Tulge ometi välja oma mängumaailmast! Päriselu on natuke teine. Päriselus .... Päriselus on meil tarvis vähemalt 5 aasta perspektiivis panna jalavägi ratastele ja soomuse taha. Ja selliselt, et asi oleks ka jätkusuutlik (kohapealne tehnohoole võimekus, varuosadega tagatus jne.). Selge on ka see, et seda väljamaistest romulatest kohalelohistatud erinevad teraskastid ei taga.

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Stellung halten und sterben!!
-
- Site Admin
- Kontakt:
Aga kust peaks see meie enda kaitsetööstus välja arenema, kui ise midagi ei katseta ega tee, muudkui ostame sisse.
Hillart ajab paska suust välja. Lõpetame kartuli kasvatamise, sest lõunapoolt saab odavamat sisse osta - ja-ma.
Kitsarinnalisus ja võhiklus lööb mõnes kaasmaalases välja.
Poisid pange edasi, las koerad hauguvad!
Hillart ajab paska suust välja. Lõpetame kartuli kasvatamise, sest lõunapoolt saab odavamat sisse osta - ja-ma.
Kitsarinnalisus ja võhiklus lööb mõnes kaasmaalases välja.
Poisid pange edasi, las koerad hauguvad!
Ela täiel rinnal ja kui kord kooled, siis ära kahetse elatud elu!
Kui tekib asja üle asjalik arutelu, siis ikka juhtub seda komentaarima mõni "ajuhiiglane", et a´la oled loll ja kõik. Ja see kartuli ostmise võrdlus ja eesti soomuki arendamine on "väga hea võrdlus". Kartul mis maksab paari krooni ringis või siis soomuk mille arendamine ulatub miljonitesse.
Muidugi ei tasu nüüd arvata, et minust on saanud mingi Eesti sõjatööstuse vastane või selle arendamise mitte soosija, vaid minu subjektiivne arvamus on, et poisid tegelege arendamisega ja olemasolevate asjade täiustamisega, kuid mitte ärge hakake asja otsast peale aretama.
Kui on asjalikke argumente, siis on see täiesti arutamist väärt teema, kuid see, et sa Harrier oled ka loll poiss jäägu mudilastele.
Lugupidamisega
Muidugi ei tasu nüüd arvata, et minust on saanud mingi Eesti sõjatööstuse vastane või selle arendamise mitte soosija, vaid minu subjektiivne arvamus on, et poisid tegelege arendamisega ja olemasolevate asjade täiustamisega, kuid mitte ärge hakake asja otsast peale aretama.
Kui on asjalikke argumente, siis on see täiesti arutamist väärt teema, kuid see, et sa Harrier oled ka loll poiss jäägu mudilastele.
Lugupidamisega
Sa võid ASJALIKU arutelu alati algatada!
Ma ei viitsi hakata mingeid põllumajandus aruandeid kusagilt otsima aga olen üsna veendunud, et kartuleid kasvatatakse Eestis väga paljude miljonite eest aastas! Mitte paari krooni eest.
Soovitan kõigile kes üritavad setu tegemisi maha laita minna kamin-ni või toompeale või kuhu iganes, saada need soomukid (raha selle jaoks) ja kulutada see raha nii, et sellest saaks Eesti töölised oma palgad ja riik maksud.
Selle oma soomuki arendamise plusse ja miinuseid on siin juba neljas alateemas põhjalikult läbi mälutud nii, et pole veel viiendas teemas vaja otsast peale hakata.
Ma ei viitsi hakata mingeid põllumajandus aruandeid kusagilt otsima aga olen üsna veendunud, et kartuleid kasvatatakse Eestis väga paljude miljonite eest aastas! Mitte paari krooni eest.

Soovitan kõigile kes üritavad setu tegemisi maha laita minna kamin-ni või toompeale või kuhu iganes, saada need soomukid (raha selle jaoks) ja kulutada see raha nii, et sellest saaks Eesti töölised oma palgad ja riik maksud.
Selle oma soomuki arendamise plusse ja miinuseid on siin juba neljas alateemas põhjalikult läbi mälutud nii, et pole veel viiendas teemas vaja otsast peale hakata.

Sa, Harrier, võiks siin soomustehnikat puudutavaid postitusi lugeda. Kui inimene ajab ebakompetentset möga, siis ma ei viitsigi temaga väidelda, mis kasu on näiteks vaidlemisest elektripostiga.
maanus tabas täpselt asja sisu, suurem osa raha jääb riiki kui ise teeme, ehkki ühiku hind on kallim, kui ostame, läheb kõik välja ja ka tööd keegi ei saa, vaid mõni kamina ametnik saab kuurortisse sõita.
maanus tabas täpselt asja sisu, suurem osa raha jääb riiki kui ise teeme, ehkki ühiku hind on kallim, kui ostame, läheb kõik välja ja ka tööd keegi ei saa, vaid mõni kamina ametnik saab kuurortisse sõita.
Jõudu ja edu, aga insenerina võin öelda, et kriitikute jutus on mõte sees, sest soomusmasina konstrueerimine pole ikkagi kartulikasvatus, millega igaüks peale tunniajast kursust hakkama võib saada.
Kui on olemas head spetsialistid, kes teemaga kursis, siis miks mitte. Aga ainult masinaehituse oskustest ei piisa - peab olema ikka konkreetselt soomustehnika ehitusega väga hästi kursis. Praktilise poole pealt ei usu selliseid Eestis olevat, aga kui on olemas huvilisi, kes vastavat teemat siiski teoreetilise poole pealt 100% valdavad ja oskavad teavet ka praktikas rakendada, eelnevalt soomustehnika arendusel ilmnenud vigu mõista ja nendest uue asja loomisel hoiduda, siis ehk on projektil isegi lootust. Aga see asi vajab ikka väga head meeskonda nii tehnoloogilise kui organisatoorse poole pealt ja loomulikult head rahastamist. Lihtsalt entusiasmist paraku ei piisa.
Kui on olemas head spetsialistid, kes teemaga kursis, siis miks mitte. Aga ainult masinaehituse oskustest ei piisa - peab olema ikka konkreetselt soomustehnika ehitusega väga hästi kursis. Praktilise poole pealt ei usu selliseid Eestis olevat, aga kui on olemas huvilisi, kes vastavat teemat siiski teoreetilise poole pealt 100% valdavad ja oskavad teavet ka praktikas rakendada, eelnevalt soomustehnika arendusel ilmnenud vigu mõista ja nendest uue asja loomisel hoiduda, siis ehk on projektil isegi lootust. Aga see asi vajab ikka väga head meeskonda nii tehnoloogilise kui organisatoorse poole pealt ja loomulikult head rahastamist. Lihtsalt entusiasmist paraku ei piisa.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Noja, kui saavadki poisid kõrvetada, mis siis, ikkagi kogemus ja samm edasi. Mis kasu on soigumisest, et ei ole mõtet, ei saa, ei tasu ära. Niiviisi ei saagi midagi kunagi olema ja jäämegi teistele allhankeid tegema.
Ei peagi jalgratast leiutama, sest Unimogi baasil on ehitatud palju soomukeid, tuleb sealt leida paremaid lahendusi ja kasutada seda. Setul ju väliselt täitsa tip-top soomuk ja aluseks on võetud Condor, kui ma ei eksi.
Ei peagi jalgratast leiutama, sest Unimogi baasil on ehitatud palju soomukeid, tuleb sealt leida paremaid lahendusi ja kasutada seda. Setul ju väliselt täitsa tip-top soomuk ja aluseks on võetud Condor, kui ma ei eksi.
Minu olen asjast ikka nii saanud aru, et üritatakse lihtsalt eelprojektiga maha saada, et tekiks mingisugune natuke reaalsem ettekujutus hindadest. Lisaks, et saaks teada, kas inimesed oleksid valmis toetama. Iseenesest, miks ka mitte ettevaatlikult ning kompamisi alustada.
Samas, millegipärast arvan, et umbes sama reaalse ettekujutuse hinnast võib heal tahtmisel ka praegu pastakast välja imeda ning kogu see eelprojekti teema on natuke ikkagi võõras. Kui teha, siis teha korralikult, kus mitmed inimesed töötavad reaalselt projekteerimisega, kus käiakse EKV Pasisid/BTR-80 lausa näpuga katsumas ning uurimas (vehitakse sisse nii mõnigi lahendus/tehtaks materjalide keemilisi kontrolle/ostetakse siia mõni sarnane 4ja rattaline liikur jne jne), kus teised tegelevad raha kogumisega/teenimisega, et esimesed korralikult tööd saaksid teha.
Setu, enne, kui asjaga edasi liigud, sõnasta selged eesmärgid. Välja on öeldud sõnad eelprojekteerimine ja süsteemi katsetamine aga mida see kõik tähendab? Mida see rahaliselt tähendab ning milleks see raha täpsemalt kulub?
Samas, millegipärast arvan, et umbes sama reaalse ettekujutuse hinnast võib heal tahtmisel ka praegu pastakast välja imeda ning kogu see eelprojekti teema on natuke ikkagi võõras. Kui teha, siis teha korralikult, kus mitmed inimesed töötavad reaalselt projekteerimisega, kus käiakse EKV Pasisid/BTR-80 lausa näpuga katsumas ning uurimas (vehitakse sisse nii mõnigi lahendus/tehtaks materjalide keemilisi kontrolle/ostetakse siia mõni sarnane 4ja rattaline liikur jne jne), kus teised tegelevad raha kogumisega/teenimisega, et esimesed korralikult tööd saaksid teha.
Setu, enne, kui asjaga edasi liigud, sõnasta selged eesmärgid. Välja on öeldud sõnad eelprojekteerimine ja süsteemi katsetamine aga mida see kõik tähendab? Mida see rahaliselt tähendab ning milleks see raha täpsemalt kulub?
Hmm, mõte oli pigem selles, et võrdlus kartulitega ei päde absoluutselt.Erik kirjutas:Ai-ai Shiim , tunniajase kursusega kartulikasvatusest panid sa küll mööda![]()
Muide, kartulikasvatus pole mulle võõras teema. Esimesed katsepõllud tegin onni juurde käsitsi juba algkooli ajal, edaspidi jätkasin mehhaniseeritult ja veidi suurematel põldudel

[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Plaan A
Sellel nädalal ilmub uus trükitehnoloogiline lahendus T-särgile. Kvaliteedi huvides. Ja järgmisest nädalast saab hakata kujundama tellimiskampaaniat juba foorumis.
Tehniline kirjeldav info:
Tellida saab meilitsi. Valmivad järgmiseks nädalaks. Kojukanne toimib vajadusel ELSiga (näit Tallinnast väljaspool), muidu planeerige nädal ennem võimalikku Tallinna külastust tellimus meilitsi saatmiseks särgitootjale.
T-särgi suurusesd alates XSist kuni XXLini.
Särgi hind koos käibemaksuga 360 krooni, mis nagu eelnevalt mainitud: pool särgitootmise hind - pool arendustegevuse sihtkapital.
Kui särk käes, jäta kommentaar rubriiki. Selline mõistlik lahendus tundub esialgu kasutajasõbralik.
Plaan B tuleb ka.
Täpsem info tellimisest nädala lõpus järgm nädala alguses.
tervit,
P.S. Loodan, et kirjeldatud lahendus sobib paljudele
Tehniline kirjeldav info:
Tellida saab meilitsi. Valmivad järgmiseks nädalaks. Kojukanne toimib vajadusel ELSiga (näit Tallinnast väljaspool), muidu planeerige nädal ennem võimalikku Tallinna külastust tellimus meilitsi saatmiseks särgitootjale.
T-särgi suurusesd alates XSist kuni XXLini.
Särgi hind koos käibemaksuga 360 krooni, mis nagu eelnevalt mainitud: pool särgitootmise hind - pool arendustegevuse sihtkapital.
Kui särk käes, jäta kommentaar rubriiki. Selline mõistlik lahendus tundub esialgu kasutajasõbralik.
Plaan B tuleb ka.
Täpsem info tellimisest nädala lõpus järgm nädala alguses.
tervit,
P.S. Loodan, et kirjeldatud lahendus sobib paljudele
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist