Ehhee. Tahad öelda, et tead täpselt? Kui teadki, siis ära valjusti ütle, sest minu teada oli see veel hiljuti ametkondlik info (vähemalt täpsed asukohad) ning igasugu laiatarbelistel kaartidel ja TJA lehelt tuletatav on väga lünklik. Aga veel mõned aastad tagasi kõlkus minu võtmekimbus ka ühe tugijaama võti, kuhu ma pidin iga kell seoses tööga sisse pääsema (ei olnud mobiilindusega seotud, sest seal on tihti ka muud tehnikat, mis sama masti kasutab). Siis sai seda putkat põhjalikult seest ja väljast uurida. Ei jõudnud ära imestada, kui vandaalisõbralik see on. Mõistagi ei hakka ma siin täpsemaid vihjeid andma.Kilo Tango kirjutas:Mis puutub moblamastidesse, siis sa vaene mees ei kujuta ettegi kui palju neid kogu riigi peale on.
Nooh, kui nüüd tähte närida, siis ega miljonid arvutid üle maailma ei pea ainult ühte serverit pommitama ning ka suletud võrkudesse on tahtmise ja stiimuli korral võimalik viiruseid sokutada.Kilo Tango kirjutas:Ja kogu see süsteem ei pea tingimata elama ühe serveri taga. Samuti ei pea need serverid olema ühendet Intenetti.
Raadiolink tahab juba pisut priskemat akut ja päikesepatareiga meie kliimas pikalt välja ei venita. Pealegi on raadiolink ja IR-vastuvõtja üpris lihtsalt "umbe aetavad". Spetstehnika selleks ammu olemas. Tõsisemalt motiveeritud elektroonikahuviline pusib lahjema segaja ka põlve otsas valmis. Valguskaabli vastu saab muidugi ainult mehhaanilise mõjutamisega.Kilo Tango kirjutas:Mikripunktid saab panna suhtlema kas üle raadiolingi või üle IR laseri vms. meetodiga.
See selleks. Ei viitsi kraaklema hakata. Iseenesest ju vinge ja uskumatult miniatuurne tehnoloogia välja mõeldud. Meil jääb see ilmselt, nagu alati, raha, poliitika ja tahtmise taha pidama. Aga unistamine pole kahjulik, nagu idanaabrid ütlevad.