kaur3 kirjutas:
Esiteks, nagu VG teema all välja pakkusin, siis Spike vennad võivad välja noppida Gusti ja muude primitiivsemate TT-relvadega meeste jaoks ebameeldivamad sihtmärgid ning las nad teevad hiljem oma töö.
Oletame, et tuleb soomuskolonn 40 tanki ja 20 IFV-d. Milline on seal see "ebameeldivam" märk on, mille peale üliväärtuslikud 1-2 raketti kulutada? Ma arvan miskipärast, et iga lahinguüksuse kolonnis on ebameeldivamaid märke ikka päris kena rivi.
Pealegi need kustimehed, kes ülejäänu teevad, peavad kuidagi minema ka saama - kui nende ümber sajab kõikvõimalikku metalli taevast alla. Ikkagi on soomust ju tarvis. Ka on soomust vaja Spike meestele, sest kui vastane jõlgub õhuruumis, siis tumerohelise metsa taustal on raketi suitsusaba märgatav ikka paljude kilomeetrite taha.
[img]Teiseks,%20Spike%20vennad%20peaksid%20püüdma%20maha%20võtta%20ka%20suurtükiväesüsteemid,%20mis%20aitaksid%20puhastada%20teeääri%20ja%20võimalike%20varitsus-%20ning%20viivituslahingute%20kohti.[/img]
Vene suurtükidivisjon, mis on venelastel vähim iseseisev STV ükus, koosneb nagu 18 suurtükist, mis asuvad laiali päris suurel maa-alal. Kolonnina on nad umbes kilomeetri pikkusel ajal. Seega ma arvan, et sa ei võta maha suurt midagi, maksimaalselt on sul võimalik selle divisjoni peale kulutada 2-3 raketti. Rohkem ei ole.
Neljandaks, peale seda kui Spike vennad "nopivad" kolonnist välja pooled soomustatud masinad, siis kuidas võivad olla lood presendi all olevate meeste moraaliga?
Olen sa näinud Scoutspataljoni (mis on tegelikult ju osaliselt alati Helmandis ja seega Eestis pole 100%) kolonni, isegi siis me räägime juba sajale lähenevast masinate arvust ja kolonni pikkus on 5+ kilomeetrit.
Ma arvan, et meil pole isegi kordi odavamaid Milaneid nii palju, et miskeid pataljoni kolonne poole õhemaks teha. Ainuke rahaliselt reaalne võimalus oleks üritada suurtükiväe kobarmoonaga see üle puistada ja kähku uttu tõmmata (enne kui venelased jõuavad oma divisjoni üürgama panna).
Vt ka suurtükiväe tule kirjeldusi erinevate efektide saavutamiseks Nõukogude suurtükiväe näitel.
See suurtükivägi asub viivituse kohtamise hetkel rännakrivistuses, läheb hulk minuteid enne kui nad suudavad end üles rivistada (teatud põhjusel peavad nad "ahelikus" olema), sinu asukoha lokaliseerida ja tule avada.
Tegelikult on kolonni vastu (peale Spikede muidugi) vaja korralik tulejuhtimine (nt UAV või maapinnal tulejuhtide abil) koos korralike abivahenditega (GPS, Leica Vector) ja selgeks õpitud, segamiskindla sidega, mõõta tapatsoon paika, tuisata see DPICM-iga terve suurtükiväepataljoni torudest üle (selleks kulub nii suure arvu puhul loetud sekundid) ja...minek. STV pataljonile on juurde antud 1 Mistrali kompanii, kes peletab Su-25'd eemale.
Kui sa tulistad oma vähestest Spikedest 5 autot puruks, ega see 100-st kolonni seisma ei pane.
Seega ma jään enda juurde - taskukohane lahendus on igasugu vidinate ja soomusega varustatud jalavägi+tulejuhid+SHRORAD+järelveetavad FH-70'd (kindlasti suure koguse kobarmoonaga). Selleks, et see kolonn jääkski sinna seisma, pead sa 1/3 sassi laskma.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.