Uued tuuled idarindel: Tiger I, Leningradi all 1942 sügis

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Üpris tempokalt kulgeb.

Kui nüüd seda veermikumajandust jälgida, võtab ikka kõhedaks. Kas kummid saavad peale värvitud Andrusani meetodil, käsna abil?
Muidu on kõik väga läbimõeldud ja proffessionaalne.

Isiklikult ootaks huviga, millega riistakastid täidad. Kuna on plekist detailid, peaksid kaaned tõenäoliselt avatuks jääma.

Üllatusi on kindlasti üksjagu varuks.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Tänan kaasa elamast.
Kui nüüd seda veermikumajandust jälgida, võtab ikka kõhedaks. Kas kummid saavad peale värvitud Andrusani meetodil, käsna abil?
Muidu on kõik väga läbimõeldud ja proffessionaalne.

Isiklikult ootaks huviga, millega riistakastid täidad. Kuna on plekist detailid, peaksid kaaned tõenäoliselt avatuks jääma.
Kummide osas proovin maskidega läbi saada. Ma selle käsnatehnoloogia osas olen natuke ebaleval seisukohal. Riistakastidega võib juhtuda see lugu, et lukud ei pruugi lubada neid lahtikäivaks jätta. Sel juhul jääb ainult plekist tulenev mõlkimis ja augustamislõbu. Kuid ma pole veel kindlalt otsustanud. Kõigepealt tuleb kastid kokku panna ning siis näeb, mida saab teha ja mida mitte.

---

Radisti kuulipilduja osas olin sunnitud otsustama metalltoru kasuks. Nimelt üritasin Dragoni plastiktoru otsa kõigepealt metallist torusuuet panna (need metallist kuulipildujatoru otsad), kuid vusserdasin plastiku sellega ära. Seega pöördusin Luckymodel'i poole ja tellisin terve metalltoru. Tootjaks on Lionmark Design.

Pilt

Pilt

seejärel olen peamiselt tegelnud kerele tööriistaklambrite ja detailide lisamisega. Veermiku osas koostasin mõlema poole roomikujooksud ning kuna plastikroomikul pole seda muret, et see hilisema töötluse käigus venib (nagu sageli Friul'idega juhtub), siis fikseerisin pingutusratta õigele kaugusele.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Tornist allapoole jääv osa on peaaegu valmis - mõned detailid on veel jäänud lisada.

Pilt

Pilt

Pilt

Ning kuna etsikomplektis olid olemas detailid kanistrite korkidele, siis panin prooviks paar tükki sahtlisse vedelema jäänud kanistrite peale kokku. Pisut üledimensioneeritud on, aga näevad ägedamad välja, kui plastikust analoogid.

Pilt

Päris libedalt pole see Tiiger siiski kokku läinud. Suurima pettumuse on valmistanud üllatuslikult ABER'i etsikomplekt. Esiteks pole kvaliteet harjunud tasemel - Söövituse pooled on nihkes ja detailidel on kümnendikmillimeetrine aste servades. eriti hästi paistab see välja poldipeadelt. Teiseks on mööda pandud tööriistahoidjate osas: näiteks tagaseinal asuva tungraua klambrid, mis ABER'il on hilisemad, kui esimestel Tiigritel nähtu. Samuti ei ole võimalik sealt komplektist valmistada hoidjaid terasvaieri jaoks. Niisiis on tulnud selliste juhtumite puhul need kuidagi ise kokku kombineerida olemasolevatest detailidest.

Järgmise korrani
Kristjan
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Hullumeelselt detailne!

Tiiger tundub suht monotoonne kast, aga vaat mis temaga hea tahtmise korral teha annab.
Tegelikult on ju väga populaarne masin ja miljonite mudelifännide poolt igasugustel tasemetel kokku pandud.
Materiaalne baas on selle masina puhul risti põiki läbi uuritud ja ehituslikke mulkasid eksperdid ei andesta.

Kõige hämmastavam on, kuidas plekkdetailid nii puhtalt, ilma liimijälgedeta, plastiku külge on pandud.

Päris kindlasti ei tohi valmis masina puhul piirduda üldplaanidega. Etteruttava palvena paluks ikka ohtralt lähivõtteid.
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Tahan ka osata nii puhtalt etsi kokku panna! Pean ausalt ütlema, et objekt mind väga ei köida.. aga teostus ja detailsus.. Taaskord suurepärane tase.

Kk
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitzkrieg »

Ja need "luminofoorlambid" tegid suu muigele :)
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Ootan huviga mida imet sa suudad torniga teha. Siiamaani väga võimas, poriseks ainult et kahuripuhastusvarraste jätkukohtadel on keere puudu :lol:

Muide mis liimiga sa etse kinnitad ?

Levar
andrusan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrusan »

Hullu kellassepatöö oled ära teinud! Vaatan ja imestan, vaatan uuesti ja ikka imestan.
kuna plastikroomikul pole seda muret, et see hilisema töötluse käigus venib
Liimitud plastikroomik tõmbub kuivades hoopis kokku ja olen seetõttu pingutusratta esialgu fikseerimata jätnud.
Sul vist liikuv roomik ja seda probleemi pole...
Tervitused
siirlane
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siirlane »

Kas on kasutatud tinaga jootmist? Mõne pildi peal vasel nagu läigatab valget.

Aga millal näitad isetreitud detaile ning enda modeleeritud ja epovaluga valmistatud lisavidinaid? Ootame, ootame.
siirlane
Liige
Kontakt:

et objekt mind väga ei köida.. aga teostus ja detailsus..
Ma just lootsin et Kallet võiks sellise detailsuse juures ka antud temaatika huvitama hakata, aga võta näpust...
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Tänan:)
Kas on kasutatud tinaga jootmist? Mõne pildi peal vasel nagu läigatab valget.
Etsidega tegeledes kasutan jootmise ja liimi kombinatsiooni olenevalt olukorrast. Mõningaid asju on lihtsam joota, mõningaid jälle liimida. Liimina kasutan hetkel Säästumarketist soetatud Super Momenti.

Toru ja torni pooled panin uudishimust tegelikult juba mõni aeg tagasi kokku. Siinjuures pean kiitma RB Models'i metalltoru - see on tõesti super.

Joodetud ja pahtliga pisut järgi aidatud suudmepidur:

Pilt

Plastiktorul lõikasin saba ära ja liimisin metalltorule otsa. Esialgu oli mõte jätta ta vedruga sisse-välja käima - selle võimaluse oli Dragon oma karbis ette näinud. Asjaga tegelema hakates selgus siiski, et asi ei ole seda väärt, et sellega end tõsisemalt vaevata.

Pilt

Seejärel asusin tegelema lukuosaga. Lukk ise on väga lihtsustatud ja kuna ta näha ei jää, ei hakanud ma midagi ka juurde lisama, vaid otsustasin olemasoleva korrektselt vormistada. Esialgu sujuski kõik väga hästi:

Pilt

...seejärel sattusin aga järgmise probleemi otsa. Luku taha jääva raami pooled sobisid omavahel kokku nagu siga ja kägu:

Pilt

Pidasin natuke aru ja toimisin seekord katse mõttes järgnevalt:

Pilt

Pilt

Pildil oleva tegemine võttis tegelikult sootuks vähem aega ja vaeva, kui arvata võiks - plastpoolte korrektseks kokkusobitamiseks oleks tõenäoliselt umbes sama kaua läinud.

Omaloomingu ja karbis oleva paaritamise järel oli tulemus järgmine:

Pilt

Pilt

Ja praeguseks on olukord selline:

Pilt

Pilt

Pilt

Kristjan
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Vauu!! Vaatan ja mõnulen - sellist tööd on tõega hea jälgida, eriti kuna fotoreportaaž on väga detailne!

Urmas.
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

siirlane kirjutas:
Ma just lootsin et Kallet võiks sellise detailsuse juures ka antud temaatika huvitama hakata, aga võta näpust...
No ma ei tea.. ma ei leia, et detailsus oleks mingi eriti minu teema.. siis rohkem, kui teisel:) Ja ma mõtlesin seda, et soomustehnika pole niiväga minu huviala. Ja eriti tiiger on niii ära tehtud teema, et lihtsalt ei jaksa enam. Aga selline teostus.. no pole vahet mis on asi, ikka vaatad.

Kk
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

"No tule taevas appi!" hüüaks ühe väikese Baltikumi riigi peaminister, kui ta satuks siia foorumisse vaoina näputööd jälgima. :twisted:
SUPER-SUPER-SUPER!!!
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

mu suu jookseb lihtsalt seda vaadates vett! :P jatkuu jatkuu!
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
siirlane
Liige
Kontakt:

OOOOOOOOOO...!!! Seda hüüatust tuleb võtta kui absoluutset hämmingut.

Muuseas, Vaoinas, kui sa pilte teed kas sa ka paned mingi valge paberilehe helestiks põhivalguse vastu, et ka varjud oleksid rohkem läbitöötaud? Tasuks proovida.

s
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist