kedagi ei jäeta maha!
Just just, haavatuid ei saa maha jätta kui just vaenlase kiire läbimurdega olukord lihtsalt seda ei nõua. Tulepunktide olemasolul aga on ka mõeldamatu, et kui üksuse ressursid on nii madalad, et laskurite haavatutega tegelemisel, nende rindejoonelt ära transportimisel, ei jääkski vaenlase pihta tulistajaid e kaitseliini hoidjaid. Ka selline asi ei kõlba kuhugi. Haavatute transport ja nendega tegelemine, tuleb ikka kõne alla kui jaod ja rühmad on ilusasti komplekteeritud ja haavatute ja langenute arv ei ületa kriitilist piiri.
- VANA LÖUKOER
- Liige
- Kontakt:
kunagi juhtusin lugema ühe endise nato kindrali raamatut (nimesi ärge enam küsige ) ja tema kirjutas,et söduri maha jätmine söjaväljal on tösine psühholoogiline kaotus,mis viib alla teiste södurite moraali.samuti mäletan,et ta töi vördluse just teisest maailmasöjast.kus amid alguses jätsid oma södureid maha,aga kuna see möjus demorailseerivalt,alustati nende amide kaasatassimist.
mis puutub eesti söjaväe koolitusse,siis ei öpetatud meile kaitseväes midagi niisugust ja ka kaitseliidus ei ole sellest juttugi olnud.
ma ei kujutaks ette,kui keegi tuleks sellise jutuga,et las nad seal .... vaeseke.see on on sama normaalne kui teisele terekäe ulatamine.kedagi ei vöi ja ei tohi maha jätta.
mis puutub eesti söjaväe koolitusse,siis ei öpetatud meile kaitseväes midagi niisugust ja ka kaitseliidus ei ole sellest juttugi olnud.
ma ei kujutaks ette,kui keegi tuleks sellise jutuga,et las nad seal .... vaeseke.see on on sama normaalne kui teisele terekäe ulatamine.kedagi ei vöi ja ei tohi maha jätta.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!
MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Kujutlusvõime?
Mina kujutan endale küll ette. Õigemini, et mul polegi sellist situatsiooni vaja endale ette kujutada, sest ma olen seda just taoliste (nagu ühes eelnevas postituses kirjutasin) jalgratturikinnastes ja pearätti kandvate mõnede EKV rühma- ja kompaniiülemate suust oma suure ja terase kõrvaga kuulnud. Ja polegi vaja erilist suurt kujutlusvõimet, et luua oma vaimusilmas pilti situatsioonist, mis kujuneks, kui tegu oleks reaalse lahingutegevusega. Eks see oleks midagi analoogilist sellega, mis oli 80-ndate keskpaiku Hondurases enne USA instruktorite kaasamist (v.t. ühte minu eelnevatest postitustest).
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
-
marksman
- Liige
- Kontakt:
Re: Kujutlusvõime?
hillart kirjutas:Mina kujutan endale küll ette. Õigemini, et mul polegi sellist situatsiooni vaja endale ette kujutada, sest ma olen seda just taoliste (nagu ühes eelnevas postituses kirjutasin) jalgratturikinnastes ja pearätti kandvate mõnede EKV rühma- ja kompaniiülemate suust oma suure ja terase kõrvaga kuulnud..
äkki tood mõned nimed sis juba ka välja, keda sa siin all mõtled???!!!
ka mina kannan metsas nahast "jalgrattakindaid ja pearätti või panamat......... mis nendel viga on?
nimed?
Vastavalt foorumi reeglitele pole siin lubatud väljendused, mida keegi võiks pidada isiklikuks solvanguks ja, pealegi, - milleks minna isiklikuks? Küsimus ei ole ju mitte sellises või teistsuguses riietuselemendis, vaid mõtlemise ja meelelaadi eripäras. Ja need eelpoolnimetatud riietuseelemendid on paraku reeglina iseloomulikud just kõne all olnud mõttelaadi esindajatele. (Meeldib see sulle või mitte, kuid nii see elu reaalselt on ja kui kogemata kombel ka sinu riietusstiil, kuid mitte mõttelaad, sellega ühtib, siis - noh, mis teha?) S.t., et Tormil (nagu ma juba pajatada jõudsin) olid just selliste väliste tunnustega ülemusi mängivad isendid end oma artikuleeritud kõnes (ja ka sellele järgnevas tegevuses) ennast selliselt ka praktiliselt väljendanud.
Ja, jumala eest, mind ei huvita kopika eestki, mis värvi näiteks trussikuid sa kannad, kui see just õppuste ajal isikkoosseisu moraali allakiskuvaks oma orjentatsiooni demonstratsiooniks ei kujune. Ja selles pole miskit halba!!!
Ja, jumala eest, mind ei huvita kopika eestki, mis värvi näiteks trussikuid sa kannad, kui see just õppuste ajal isikkoosseisu moraali allakiskuvaks oma orjentatsiooni demonstratsiooniks ei kujune. Ja selles pole miskit halba!!!
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Re: nimed?
Ise kasutan ka jalgratturikindaid, pea- ja kaelasalle... ja näed sa raisk, diagnoos kohe ära pandud... otse kopikasse...hillart kirjutas:Küsimus ei ole ju mitte sellises või teistsuguses riietuselemendis, vaid mõtlemise ja meelelaadi eripäras. Ja need eelpoolnimetatud riietuseelemendid on paraku reeglina iseloomulikud just kõne all olnud mõttelaadi esindajatele. (Meeldib see sulle või mitte, kuid nii see elu reaalselt on ja kui kogemata kombel ka sinu riietusstiil, kuid mitte mõttelaad, sellega ühtib, siis - noh, mis teha?) S.t., et Tormil (nagu ma juba pajatada jõudsin) olid just selliste väliste tunnustega ülemusi mängivad isendid end oma artikuleeritud kõnes (ja ka sellele järgnevas tegevuses) ennast selliselt ka praktiliselt väljendanud...
Aga huvitav, kes küll HILLART-ile nii kõvasti hinge on sittunud?
Elu, Borja, elu on selline! Ja-jah. Kui ikka näed aasta-aastalt kestvat lauslollust ja tunned oma võimetust sellega võidelda, siis hakkab ühel heal momendil üle vindi viskama. K...t võtaks! Ei ole ju võimalik kogu seda seltskonda, selleks, et see asja aduma hakkaks, reaalsete kuulide alla saata. Normaalne mõtlev inimene peaks asjale pihta saamiseks kasutama oma ajutegevuse kõrget potentsiaali (millele mõni mees omast arust kangesti uhke on), mitte omaenda ja oma meest reaalsest verest tingitud tingreflekse.
Aga läheme tagasi teema juurde.
Tegelik seis EKV-s on just selline, et see, kes pihta saab, see sinna jääb. Ja olge minuga nõus või mitte ja rääkige mis te tahate, et õpite seda ja teist, asja olemust see ei muuda. Võiksin vaid lisada, et kui õpite, siis järelikult vähe õpite. Seda, mida te õpite, ei õpi te mitte õppimise pärast, vaid selleks, et õpitut tegelikkuses rakendada. Ja kui see siiski reaalsuse välja ei tule, siis võib olla selleks 2 põhjust. Kas on vähe õpitud, või on tegu parandamatute lollpeadega, kes ei suudagi asja olemust mitte kunagi mõista. Ise ma loodan muidugi, et valdavalt on tegu siiski selle 1. variandiga.[
Aga läheme tagasi teema juurde.
Tegelik seis EKV-s on just selline, et see, kes pihta saab, see sinna jääb. Ja olge minuga nõus või mitte ja rääkige mis te tahate, et õpite seda ja teist, asja olemust see ei muuda. Võiksin vaid lisada, et kui õpite, siis järelikult vähe õpite. Seda, mida te õpite, ei õpi te mitte õppimise pärast, vaid selleks, et õpitut tegelikkuses rakendada. Ja kui see siiski reaalsuse välja ei tule, siis võib olla selleks 2 põhjust. Kas on vähe õpitud, või on tegu parandamatute lollpeadega, kes ei suudagi asja olemust mitte kunagi mõista. Ise ma loodan muidugi, et valdavalt on tegu siiski selle 1. variandiga.[
Re: vead
Huvitav teada, mis meeskond on EKV/KL päästja? Eriti nii kõva netihäälega?hillart kirjutas:...Ja selle tegemise, oma panuse andmise ja probleemi olemuse teadvustamisega KV juhtkonnale ma aasta-aastalt tegelengi (see pole muide, küll minu peamine ametikohustus mitte!). Ja sellepärast ma ju ütlengi, et asjad lähevad ikka iga aastaga paremaks. Osaliselt isegi tänu meie meeskonnale. ....
Tallinna meherikkad staabid on selliseid "päästjäid" täis
Kena on, et sa nii huviline oled ja kõiksugumasi asju teada tahad! Kui nii väga näpud sügelevad arvutiklahvide järele, siis lase aga oma mõtetel liikuda! Kui midagi öelda on, muidugi. Muidu kujuneb see, noh, selliseks muidu tatipritsimiseks ja lihtsalt ilkumiseks. Et praalida rohkem nagu sellel eesmärgil, et lihtsalt ennast, kui opositsionääri, välja paista lasta.
Seega - kui midagi öelda on, siis ütle. Kui sul on midagi minu poolt esitatud faktidele vastu seada, siis, palun. Rõhutan, et oma väidetes siinse teema all tuginen ma vaid olemasolevatele tõestele ja ka dokumenteeritud materjalidel.
Või kas oleks parem, kui ma ütleksin, et kuningal on kangesti ilusad riided, kuigi ise näen tema alastust?
Seega - kui midagi öelda on, siis ütle. Kui sul on midagi minu poolt esitatud faktidele vastu seada, siis, palun. Rõhutan, et oma väidetes siinse teema all tuginen ma vaid olemasolevatele tõestele ja ka dokumenteeritud materjalidel.
Või kas oleks parem, kui ma ütleksin, et kuningal on kangesti ilusad riided, kuigi ise näen tema alastust?
:)
Ei, ma pole nii loll (rumal, ebapraktiline, jne) et siin foorumis fakte ette laduda. Kui see just vajalik pole. Hetkel pole.
Neid "EKJ/KL päästajäid" tunnen nii mõndagi, kes tallinnas om "õiget" asja ajavad. Tahtsingi veenduda, et olete üks nendest. Hea oleks võrrelda teie sõnavõtud tallinnas ja siin.
See foorum pole mingi lahinguplats, ega teadte-mille pikkuse mõõtmiskoht.
Hea meelega siit taandun - ciao! Näeme Kevdatormil
Neid "EKJ/KL päästajäid" tunnen nii mõndagi, kes tallinnas om "õiget" asja ajavad. Tahtsingi veenduda, et olete üks nendest. Hea oleks võrrelda teie sõnavõtud tallinnas ja siin.
See foorum pole mingi lahinguplats, ega teadte-mille pikkuse mõõtmiskoht.
Hea meelega siit taandun - ciao! Näeme Kevdatormil
asjalikkus?
Ah, s... kah! Las koerad hauguvad, karavan läheb edasi!
Kui asjalikku juttu ajada ei taha, siis mölale pole kah mõtet aega raisata. Muudki teha.
Kui asjalikku juttu ajada ei taha, siis mölale pole kah mõtet aega raisata. Muudki teha.
Re: :)
Veendusin. Palju "kõvajäid" siin, kui neid reaalses töös vaadata - saamata äpud.r2r kirjutas:... Tahtsingi veenduda, et olete üks nendest. Hea oleks võrrelda teie sõnavõtud tallinnas ja siin.
...
Parandatud: tänu viimasele postile. Jään pealtkuulajaks. Out.
Viimati muutis r2r, 15 Veebr, 2006 12:58, muudetud 2 korda kokku.
Nagu ütlesin, nii must see stsenaarium ka pole. Ja arvan, et igaüks räägib siin oma kogemustest, ei leia põhjust, et keegi peaks luuletama.
Ja riietusstiili järgi: rätikud ja jalgrattakindad.. ,no ka mulle meeldib viimaseid kanda, sest mugavad ja tean paljusid rätiku kandjaid, aga ei tea, et nende kandja hoobi pealt oleks eelpool kirjeldustele vastaja.
Omi loomulikult maha jätta ei saa ja sellele tuleb õppel juba rõhku panna.
Ja riietusstiili järgi: rätikud ja jalgrattakindad.. ,no ka mulle meeldib viimaseid kanda, sest mugavad ja tean paljusid rätiku kandjaid, aga ei tea, et nende kandja hoobi pealt oleks eelpool kirjeldustele vastaja.
Omi loomulikult maha jätta ei saa ja sellele tuleb õppel juba rõhku panna.
Üks meenutus
Kuigi on tegemist suht vana teemaga, hakkas üldise lugemise korras silma üks lõik, mis haakub teemaga:
Tegu siis Afganistaani sõja algusega - Amini palee vallutamisega - meenutab seal osalenud - üksuse "A" endine võitleja:
"... ja veel üks masendav asjaolu: lahingus keelati meil üksteise abistamine juhul, kui keegi sai enne operatsiooni lõppu haavata( see kestis vaid 30 minutit ja mitte sekunditki rohkem). Kui said kuuliga pihta ja jäid ellu, siis lama, suru hambad kokku - kannata ja vaiki..."
Tegu siis Afganistaani sõja algusega - Amini palee vallutamisega - meenutab seal osalenud - üksuse "A" endine võitleja:
"... ja veel üks masendav asjaolu: lahingus keelati meil üksteise abistamine juhul, kui keegi sai enne operatsiooni lõppu haavata( see kestis vaid 30 minutit ja mitte sekunditki rohkem). Kui said kuuliga pihta ja jäid ellu, siis lama, suru hambad kokku - kannata ja vaiki..."
Piire, mis on mõõgaga tõmmatud, pliiatsiga ei paranda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Madis Reivik ja 3 külalist