Vajan abi!!!

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
eerik22
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas eerik22 »

Küsimus oli tegelikult kas tääknuga või torketääk?

Politsei väidab kindlalt ja üheselt, et tääknuga on lubatud ja torketääk keelatud.

Kohtuekspert ütleb, et selline näeb välja tääknuga. KUID: Tääknoa jaoks on ta liiga pikk ja järelikult torketääk kuigi samas väidab, et torketääki ta teab milline on ja mitte selline vaid(teate kyll...ma ei oska kirjeldada) näiteks kolmnurkse teraga. Räägib vastu endale.
Kõige kurvem on see, et politsei lähtub kohtueksperdi arvamusest.
Ja ongi surnud seis :(
eerik22
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas eerik22 »

Kui hästi läheb siis on kõik tääknoad peatselt piiramata tsiviilkäibega. Selles mõttes, et tegelikult nad juba on seadusega aga siis pole vaja enam seda jahuda.....
Ma loodan, et ma mööda ei pane midagi kuna olen juba väsinud :shock: uurimisest.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kohtuekspert ütleb, et selline näeb välja tääknuga. KUID: Tääknoa jaoks on ta liiga pikk ja järelikult torketääk kuigi samas väidab, et torketääki ta teab milline on ja mitte selline vaid(teate kyll...ma ei oska kirjeldada) näiteks kolmnurkse teraga.
Jällekord lööb minus uudishimu lõkkele ja küll oleks kena kui ka rahvas sellise "eksperdi" nime teada saaks! Mingi nuudliekspert? "See ei ole nuudel, hoopis spagett! Või siis äärmisel juhul ülipikk niitnuudel, vist?" :lol: :shock: :roll: :?
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Aga kas mõne teise kohtueksperdi arvamust ei ole võimalik nõuda või.

Aga see on, jah tääknoa jaoks kuidagi pikk, aga samas sellel on korralik pide ja ka käekaitse, mida torketäägil ei ole.Selle ajastu inglise torketääk (spike bayonet) oligi, nagu nimi ütleb, ora (ka ristikujulise ristlõikega) kujuline, lõikamiseks seda kasutada ei saa, isegi mitte konservi avamiseks, käepidet ei ole, ja millegi pärast oli oratääk lühem kui tääknuga (vähemalt inglased ise kutsuvad seda tääknoaks knife/sword bayonet). Loogiliselt võttes, mida pikem tera, seda kehvem torketääk see on (läheb kergmini pooleks ja jääb kehasse kergemini kinni).Inglased tunnistasid tüüp 1907 ebaõnnestunud täägiks.

Leidsin ka ühe lingi, mis räägib 1907 mõõktäägist:
http://www.westernfront.co.uk/thegreatw ... ayonet.htm

Aga, olenemata igasugusest jutust, jääb kõik ikkagi eksperdi arvata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline