Võidupüha

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Lembetu, kas privast ei aita? Peab sind ikka avalikult noomima!No mis sa närid nagu ronk raipe kallal? Suur või väike algustäht? Ja kes need ritterid sul on, ütle kohe välja, mis sa keerutad. Minul, muideks,oli suure algustähega kirjutatud. JA kas pole ritterid üks Germanismus? Selle kohta ju ka eestikeelne sõna välja mõeldud.
Loeksid äkki kokku, kuipalju seal sinu vanavanemate saarel üht ja teistmoodi midagi pühitsetakse, saaksid ehk targemaks. Ja ega see ainult SINU esivanemate saar pole, sealt ehk teisigi auväärt foorumlasi pärit? Äkki ka minu omadest keegi? Oled ikka oma püha ürituse parim antipropaganda küll selle moega, äkki suudadki niiviisi mõnele selgeks teha, et kõik maausulised sinu sugused irisejad on?

tlpWFG: head jaani sullegi, nagu eelnevast selgub, olen üsna elus.
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
stilett
Liige
Kontakt:

Õige jutt!

Postitus Postitas stilett »

Õige jutt,Charlemagne!
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

tlpWFG kirjutas:Noh, kas on tulemas juba ka varajasi peomuljeid? :twisted:
Kas kõik jäid ikka ellu? :twisted:

Täiesti elus! Ja õlu tegi tervise korda :wink:
lembetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lembetu »

Charlemagne kirjutas:Lembetu, kas privast ei aita? Peab sind ikka avalikult noomima!No mis sa närid nagu ronk raipe kallal? Suur või väike algustäht? Ja kes need ritterid sul on, ütle kohe välja, mis sa keerutad. Minul, muideks,oli suure algustähega kirjutatud. JA kas pole ritterid üks Germanismus? Selle kohta ju ka eestikeelne sõna välja mõeldud.
Loeksid äkki kokku, kuipalju seal sinu vanavanemate saarel üht ja teistmoodi midagi pühitsetakse, saaksid ehk targemaks. Ja ega see ainult SINU esivanemate saar pole, sealt ehk teisigi auväärt foorumlasi pärit? Äkki ka minu omadest keegi? Oled ikka oma püha ürituse parim antipropaganda küll selle moega, äkki suudadki niiviisi mõnele selgeks teha, et kõik maausulised sinu sugused irisejad on?

tlpWFG: head jaani sullegi, nagu eelnevast selgub, olen üsna elus.
Tundsin vaid põgusat huvi, et kas esimene on mingi tore kristline püha. Mina kui rahvuslikku leppimist toetav kodanik ja kaitseliitlane laidan igati saartelt pärit paganlikku pööripäevanimetust ja - kombeid siiamaani järgivat suundumust, sest ilma ristiusuta ei võeta meid Euroopa kristlisse perre ja vene õigeusulised vaatavad ka viltu.

Sellepärast tahan ma korrata alljärgnevat üleskutset, mida kõigiti austatud Luteri Kiriku Kõigekõrgemad pastorid ja piiskopid on Oleviste kirikus välja öelnud ja allkirjastanud:

"Reformatsiooni tulekust saadike ei olevat meie maa ajaloos teist nii tähtsat päeva kui tänane, kus meie suurelt Saksa isamaalt meile päästjaid ja vabastajaid on tulnud. Meie loota Jumala peale ja paluda temalt, et ta meid jäädavalt meie suure Saksa isamaaga ühendaks.

Meie loodame, et Jumal meid hoiab veidra väikese riigivärdja (das wunderliche Staatsgebilde) eest, mida Eesti Vabariigiks kutsutakse
"

Ilmaliku inimesena ei tunne kahjuks kõiki kristlisi tavasid ja pühi, nagu jaanipäev, sestap annad ehk andeks. Samas olen ma kõigiti kristlise euroopaliku kultuura tulemise poolt ning ajal kus me tähistame võidupüha vene relvade üle, tahan ma öelda, et selle kordumise vältimiseks peama sisse seadma Balti Hertsogiriigi ja Landesrat-i esinduskogud nagu kunagi meie armsad kaasmaalased ja kirikhärrad tegid.

Meie koguduste hingekarjased on alati tegutsenud targaste asjades ja oludes, mis väga rasked olid ja kus mitte kerge ei olnud igakord ja igaühele kindlaste ja selgeste otsustada, mida teha või tegematta jätta.

Muhu saarel, kust minu esivanemad ka pärit, sai küll kõvaste tegutsetud, ja eeskujuks peab tooma pastor Nerlingit, kes köstri manitsuste ja meie Saksa relvade abiga pani tõrksad talumehed õiget korda ihalema ning alla kirjutama palvekirjale, mis meie maa Vaterlandiga ühinema kutsus.

Ma olen väga rõõmus, et siinsete õiliste ritterite tegevus on vääriline järg
meie tolleaegsete Euroopa kultuura hoidjate tegevusele. Head võidupüha.
"Ma lähen neile kallale: kuni ei jää ühtegi, kes ei tunnusta maajumalaid."
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marissa »

Hilinenud pühade soovid kõigile foorumlastele... Loodan et möödusid rahulikult meile kõigile ...
Ja oleks mõnus kui me ükskord ka niikaugele jõuaks, et meile tähtsate pühade ajal pühade soovides ei oleks kraaklemist, õiendamist jne. ...
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
Wiking
Liige
Kontakt:

Hilinenud õnnitlused..

Postitus Postitas Wiking »

Ka minupoolt takka järgi ilusat Võitu ja loodan, et suvepöör oli kõigil kena! Jäägu see tuli kauaks me hinge ja soojendagu me südameid ja mõtteid!

Lisan siia ühe vahva lugemise:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/a ... d=13198773
Kasutaja avatar
harri13
Liige
Kontakt:

HEAD VÕIDUPÜHA!

Postitus Postitas harri13 »

Head võidupüha siis! homme kell 11 siis paraadile või 11.20 ETV-st
Elagu Eesti Wabariik!
Peaasi et oleksime iseseisvad ja juhid oleks õiged!
Kasutaja avatar
Mati
Liige
Kontakt:

Jaamipäev

Postitus Postitas Mati »

Võidupüha puhul ka minu poolt kõigile parimad tervitused!
Kas keegi saaks üles panna lingi "Jaan läheb jaanitulele..."
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Head Võidupüha!
Tahaks aga südamele panna ka seda, et viigem oma kodukoha Vabadussõja mälestusmärgile lilli!
Nii näitame, et see sõda oli meile tõesti oluline ja et me pole mitte viletsamad kui pronkssõduri salajane austaja (loe: Vene saatkond), kes pronksmeest pidevalt lilledega varustab.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Juhan K

Postitus Postitas Juhan K »

Shiim kirjutas:Head Võidupüha!
Tahaks aga südamele panna ka seda, et viigem oma kodukoha Vabadussõja mälestusmärgile lilli!
Nii näitame, et see sõda oli meile tõesti oluline ja et me pole mitte viletsamad kui pronkssõduri salajane austaja (loe: Vene saatkond), kes pronksmeest pidevalt lilledega varustab.
Head võidupüha ka minu poolt!
Shiimu üleskutse on vägagi sobiv ja asjakohane, teen ära ja viin Tähtvere parki lilli. Siinkohal ka üks natukene piinlik küsimus:
Milliseid lilli oleks sobilik viia?
olavik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olavik »

Ilusat võidupüha minugi poolt :) Tundub, et vähemalt Tartus on meid ilmaga ka õnnistatud :)
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Hääd Võidupüha ja kena jaani kõigile!
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Juhan K kirjutas:Milliseid lilli oleks sobilik viia?
Ega ole ka mina teab mis tark selles valdkonnas, kuid ma arvan, et sobivad kõik lilled, mida on võimalik nurmedelt ja aasadelt korjata. Sest enda korjatud lilled on poelilledest üle iga kell!
Kõige toredam oleks muidugi, kui õnnestuks rukkililli leida, aga nende kasvukohtade arv on kahjuks kahanemas...
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kasutaja avatar
harri13
Liige
Kontakt:

tänane päev

Postitus Postitas harri13 »

vaatasin paraadi, viisin valge krüsanteemi ja lugesin kokku veel lippe: oli kokku 80 lippu (65-70 oli peatänaval) ja mälestusmärgi juures lisaks Kaitseliidu pärjale veel paar lille ja tegin veel siis seal paarile Rootsi eestirootslastele ajalootunni ka. samuti nägin ühte toredat noort Haapsalu perekonda, kes pani 4 küünalt.
Elagu Eesti Wabariik!
Peaasi et oleksime iseseisvad ja juhid oleks õiged!
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marissa »

Head võidupüha ja toredat jaanilaupäeva!

Kuigi mõni minut tagasi teatati ka kurba uudist: 2 kaitseväelast langes Afganistanis. Minu kaastunne nende omastele!
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist