Surnupealuu sõdurid
Re: Surnupealuu sõdurid
akf Some pani naelale enamvähem täpselt pihta - meil ei olegi probleemi kuna me sattusime sakslastega samasse paati. Jutt käib nendest kellel oli suures sõjas valik, mitte nendel kelle eest see valik ära tehti. Miks sa muidu arvad, et veel külma sõja lõpus vaadati Saksamaa taasühinemisele natukene viltu ning kardeti mingit militarismi taassündi? Tagantjärgi tundub see muidugi naljakas, aga ega ajalugu tihtilugu ongi selline.
Medalid ja ordenid kui riigi sümbolid. Mis oli esimestel punaväelaste aurahadel kujutatud?
Seda püütakse varjata, maha vaikida. See aga oli uhke haakrist!
Pealuu? Äkki keegi noorem teab, mis oli nö massoonite salamärgiks. Kas mitte pealuu?
Plikana armastasin sõrmuseid. Siberi kohalikud noormehed oskasid 3-kopikastest taguda täiesti kantavaid sõrmuseid.
Veel oli mul sõrmes pealuuga hõbesõrmus. Oli meil juhuslikult Siberis kaasas. Ema ütles, et see pärineb isa vanakraami poe varudest ja olevat massoonite salamärk. Ja (puna)Vene tegelinskid - alustades Lenini ja Trotskiga ning lõpetades Putini ning ta meeskonnaga - olid / on kõik massoonid ...
Kahjuks jätsin tagasi tulles selle sõrmuse emale, kes peale minu (15-aastaselt) lahkumist veel ca 2-ks aastaks Siberisse jäi, et ehk saab selle eest midagi söödavat või mõne rubla ...
Seda püütakse varjata, maha vaikida. See aga oli uhke haakrist!
Pealuu? Äkki keegi noorem teab, mis oli nö massoonite salamärgiks. Kas mitte pealuu?
Plikana armastasin sõrmuseid. Siberi kohalikud noormehed oskasid 3-kopikastest taguda täiesti kantavaid sõrmuseid.
Veel oli mul sõrmes pealuuga hõbesõrmus. Oli meil juhuslikult Siberis kaasas. Ema ütles, et see pärineb isa vanakraami poe varudest ja olevat massoonite salamärk. Ja (puna)Vene tegelinskid - alustades Lenini ja Trotskiga ning lõpetades Putini ning ta meeskonnaga - olid / on kõik massoonid ...
Kahjuks jätsin tagasi tulles selle sõrmuse emale, kes peale minu (15-aastaselt) lahkumist veel ca 2-ks aastaks Siberisse jäi, et ehk saab selle eest midagi söödavat või mõne rubla ...
Oponeerin - me ei olnud sakslastega ühes paadis rohkem kui venelastega. Mõlemad vabastasid meid üksteise järel üksteise okupatsioonist, et siis ise kohe oma okupatsiooniga alustada. Sakslaste maine on meie kandis parem lihtsalt seepärast, et punane nõukogude aasta ajas õuduste lati nii kõrgele, et sakslased ei jõudnud kogu oma okupatsiooni ajal ligilähedalegi ja see kontrast mängis venelaste kahjuks ja sakslaste kasuks. Aga see ei tähenda, nagu poleks sakslased üritanud.Health kirjutas: ↑16 Juun, 2023 6:48 akf Some pani naelale enamvähem täpselt pihta - meil ei olegi probleemi kuna me sattusime sakslastega samasse paati. Jutt käib nendest kellel oli suures sõjas valik, mitte nendel kelle eest see valik ära tehti. Miks sa muidu arvad, et veel külma sõja lõpus vaadati Saksamaa taasühinemisele natukene viltu ning kardeti mingit militarismi taassündi? Tagantjärgi tundub see muidugi naljakas, aga ega ajalugu tihtilugu ongi selline.
Kindlasti oli pärast sõda palju neid, kes panid kõik sakslased ühte patta, nagu täna on venelastegi suhtes suht samasugune tõrjuv suhtumine Sellegipoolest on väljend "natsisõdurid" või "-lendurid" või jne tobe ja vale.
Muide, saksa militarism ja Euroopa hirm selle ees on märksa vanemad, kui natsism, selle juured ulatuvad 18. sajandisse Preisi kuningriiki.
Sa vaatad vale nurga alt. Venelaste jaoks olime ja oleme ikka natsid, mis siis et osad eestlased võitlesid ka Punaarmee ridades.
-
- Liige
- Kontakt:
Kui siin juba jutt svastika ja sümbolite peale läks siis lisan ka svastikaga pildi. Pildil on Iirimaal asuv kiriku põrand. Olen seal kirikus mitmed korrad käinud ja ehmusin ise ka esimene kord ära kui need märgid seal avastasin.
- lamba-ants
- Liige
- Kontakt:
Tegemist ei ole aurahaga vaid Kalmõki üksuste sümboliga. Kalmõkid on budistid ja ilmselt seepärast kasutasid haakristi, mis on budistlikes piirkondades tänapäevalgi au sees. Tõsi küll, budismi haakrist on tavapäraselt teistpidi pöördega, nö "õigetpidi" haakrist on hinduismis levinum.
Üleüldse on haakrist iidne ja maailmas laialt levinud sümbol, nii et ei tasu seda nähes ehmuda ja kohe natsidele mõtlema hakata. Hitlerlaste tegevus rikkus kahjuks haakristi maine vähemalt läänemaailmas ära ja sellele järgnenud 80 aastat propagandat, et haakrist=nats on ka inimestele halvasti mõjunud, aga ehk kunagi läheb üle.
Üks pildike Kanadast, aasta oli 1916.

Tõlkeabi -> https://neurotolge.ee/ | https://www.deepl.com/translator
Nooruses oli venelastega õiendamist küll, aga natsideks sõimamist ei mäleta. Sõimati faschistideks. Siiamaani ei saa aru, mis venelastel itaallaste vastu oli.

(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Küsiti, miks ida pool ei "armastata" öelda natsist, öeldakse fashist.
Seda tehti mitte suurest armastusest Mussolini vastu. On hoopis lihtsam seletus.
Mis oli Hitleri Reichi ideoloogia? Natsionaalsotsialism! Selle ideoloogia pooldaja oli nats.
Mis oli Stalini varasem ideoloogia ... sotsialism! Kommunismi "ehitamist"alles plaaniti alustada, alustati.
Siit siis propaganda "mõtleski" välja Hitlerile saksa fashismi.
III Reich oli sotsialismis Stalinist üsna kaugel ees. Näiteks, mereäärsetele kilomeetritele ehitati kilomeetreid pikk puhkemaja. Iga töölisperekond sai suvel 2 nädalat tasuta nautida supelrõõmu.
NL-s kolhoosnikul ei olnud passi ja tal oli keelatud oma kodukohast lahkuda. Oli ainult töö ja töö kolhoosi põllul ... mille eest (heal juhul) sügisel jagati mõned kotid mingeid teri põllusaagist.
Emale tõmmati päevase töö eest vihikusse üks kriips ja minu (ca 12 aastase plika) päevatöö eest lisati veel pool kriipsu juurde. Sügisel loeti kriipsud kokku ja iga kriipsu kohta kuulus jagamisele ca 200 - 400 grammi nisuteri (olenevalt aastast ja saagist).
Linnades, asulates veel kaevandused või mingid tehase moodi värgindused. Seal maksti rahas. Aga vaevalt seda muuks kui viinaks jätkus.Toitu püüti kasvatada õuealadel või siis töökoha poolt kolhoosilt renditud maadel.
Seetõttu läkski käibele sõimisõnana Fashist!
Seda tehti mitte suurest armastusest Mussolini vastu. On hoopis lihtsam seletus.
Mis oli Hitleri Reichi ideoloogia? Natsionaalsotsialism! Selle ideoloogia pooldaja oli nats.
Mis oli Stalini varasem ideoloogia ... sotsialism! Kommunismi "ehitamist"alles plaaniti alustada, alustati.
Siit siis propaganda "mõtleski" välja Hitlerile saksa fashismi.
III Reich oli sotsialismis Stalinist üsna kaugel ees. Näiteks, mereäärsetele kilomeetritele ehitati kilomeetreid pikk puhkemaja. Iga töölisperekond sai suvel 2 nädalat tasuta nautida supelrõõmu.
NL-s kolhoosnikul ei olnud passi ja tal oli keelatud oma kodukohast lahkuda. Oli ainult töö ja töö kolhoosi põllul ... mille eest (heal juhul) sügisel jagati mõned kotid mingeid teri põllusaagist.
Emale tõmmati päevase töö eest vihikusse üks kriips ja minu (ca 12 aastase plika) päevatöö eest lisati veel pool kriipsu juurde. Sügisel loeti kriipsud kokku ja iga kriipsu kohta kuulus jagamisele ca 200 - 400 grammi nisuteri (olenevalt aastast ja saagist).
Linnades, asulates veel kaevandused või mingid tehase moodi värgindused. Seal maksti rahas. Aga vaevalt seda muuks kui viinaks jätkus.Toitu püüti kasvatada õuealadel või siis töökoha poolt kolhoosilt renditud maadel.
Seetõttu läkski käibele sõimisõnana Fashist!
Kasutati mõlemat väljendit, sest rindel sõditi nii sakslaste kui itaallastega.
"Fashisti" ülekaal hakkas tekkima 70-ndatel, seoses edukate kinofilmidega, kus seda väljendit rohkem kasutati. Nendes oli rohkem tegevust Ukraina aladel, kus 35.korpus tegutses ning oma osa andis ka tollase Jugoslaavia toodang (võitlusest itaallastega Balkanil).
Isiklikud mälestused.
"Fashisti" ülekaal hakkas tekkima 70-ndatel, seoses edukate kinofilmidega, kus seda väljendit rohkem kasutati. Nendes oli rohkem tegevust Ukraina aladel, kus 35.korpus tegutses ning oma osa andis ka tollase Jugoslaavia toodang (võitlusest itaallastega Balkanil).
Isiklikud mälestused.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Väljendeid Natsist ja fashist kasutati siin, meil.
Nõukogude Liidus (Venemaal) püüti kasutada (kõrgemalt poolt sadud korraldusest lähtuvalt) ainult - fashist.
Ja seda just minu eelnevas postituses äratoodud põhjusel.
Nõukogude Liidus (Venemaal) püüti kasutada (kõrgemalt poolt sadud korraldusest lähtuvalt) ainult - fashist.
Ja seda just minu eelnevas postituses äratoodud põhjusel.
Eks igalühel ole omad mälestused.
Mingit spetsiaalset korraldust ühe või teise sõna kasutamise osas pole siiani kuulda olnud - äkki akf annab viite?
PS. Kuna olin ajateenistuses ja kordusõppustel nii Kaliningradi oblastis kui ka Moskva oblastis, siis ilmselt need piirkonnad Venemaaks ei kvalifitseeru!

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
-
- Liige
- Kontakt:
Kasutati veel ju ka terminit "hitlerlased".
Teemasse ka, surnupealuu on olnud ajaloos väga palude üksuste sümboliks. Samas ei saa välistada ka mõnede reaalselt küsitava sümboolikaga Ukraina üksuste olemasolu, näiteks just täna nähtud "säutsust" mainiks et drooniüksus "Luftwaffe"-le ei teeks paha veidi rohkem originaalsust: https://twitter.com/GeoConfirmed/status ... 8547616769
Teemasse ka, surnupealuu on olnud ajaloos väga palude üksuste sümboliks. Samas ei saa välistada ka mõnede reaalselt küsitava sümboolikaga Ukraina üksuste olemasolu, näiteks just täna nähtud "säutsust" mainiks et drooniüksus "Luftwaffe"-le ei teeks paha veidi rohkem originaalsust: https://twitter.com/GeoConfirmed/status ... 8547616769
Siberi sügavuses aastatel 1949 - 1954, kus mul tuli püüda seal ellu jääda, ei kasutatud sõna "NATSIST", ei teatud sellist sõna.
Olin, näiteks, kaugel stepis kohalike jaoks, kui nad sõbralikud olid - Marusja-estonka. Kui aga miski pani neid vihastama, siis olin Mashka-fashistka.
Kõik, millest räägin, on mu enda elukogemustest.
Olin, näiteks, kaugel stepis kohalike jaoks, kui nad sõbralikud olid - Marusja-estonka. Kui aga miski pani neid vihastama, siis olin Mashka-fashistka.
Kõik, millest räägin, on mu enda elukogemustest.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline