Suured koerad ja väiksed koerad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Kontakt:

Re: Suured koerad ja väiksed koerad

Postitus Postitas Siki »

Kilo Tango kirjutas: 25 Aug, 2023 21:11 Mingist piirist alates kasvab tõenäosus, et kriisiolukorras ei käi jõud koerast üle.
Kapten Trummil? Ei ole võimalik.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Sai kunagi vene aja lõpus valimiskastiga ringi rännatud. Igasugu elukaid tuli vastu, sai joostud ja ennast kaitstud. Viimase vanainimese pool köögi laua alt üks nähvits ikka pures.
Suur koer, väike koer. Kingiti kunagi esiklapsele kutsikas. Ca 30 sm turjakõrgus oli täiskasvanuna. Läks esimesse pulma, oma kasvu kohaselt ilmselt pillimeheks. Murti maha. Ma peale seda arvasin, et seda häbi enam ei kannata et minu koer maha murtakse ja siiani on meil ikka suured tõupuhtad hundid olnud. Muidugi seotud ka sellega, et ei viitsi muru nii tihti niita ja leia siis koer sealt õuelt üles.
Aga et pool koera tarkust, kui mitte enam tuleb geneetikaga, sellega olen vägagi päri.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Siki kirjutas: 25 Aug, 2023 21:28
Kilo Tango kirjutas: 25 Aug, 2023 21:11 Mingist piirist alates kasvab tõenäosus, et kriisiolukorras ei käi jõud koerast üle.
Kapten Trummil? Ei ole võimalik.
Selle pisiasja ma jätsin tõesti kahe silma vahele. Selline Eesti Chuck Norris. Saab ka lõvi taltsutamisega hakkama.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Ma läksin kunagi naabrimehe poole. Seisin kõrgel (3 astet)trepil, kui koer mind ründas. Esimese ründe käega tõrjusin, seal haavad, aga koer oli nii kiire et teist tõrjuda ei suutnud. Räiged armid on vasakul rinnal.
Võõraid koeri ja herilasi ma kardan.
Oma koer- ahv selline, naudib kui saab nipsu mängida. Trumpi käest peaks seda mehhiko müüri projekti küsima. Väike aed (ca 10x30 m) on saanud kindlaks aga suur aed... Õnneks teeb ta tiiru meie rajakaamerate juurde ja siis ootab värava taga kuni ta uuesti aega lastakse.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Et minu üksikute vahelehõigete pärast päris lolliks ei peetaks, lisan, et endal on olnud kaks snautšerit ning õel koerahulluna 5-6 tõu esindajaid.
Isiklik kogemus ja veendumus on selline, et koera käitumise määrab ära geneetiline baas (kas tõuaretus või looduslik aiatagune ristumine) ja koera tegelik kasvatus.
Enamvähem 50:50.

Füüsiline suurus mõjutab vaid väärkäitumisest tekkivaid tagajärgi. :evil:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
princeAndrew
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas princeAndrew »

Aga on mis on, aga koera ikka ei paluta istuda või valvata
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Eks tõesti sõltub koerast. Näiteks taks on mõõtmetelt väike aga väga lihaseline vorst. Ja täiesti taibukas ning närvisüsteem korras. Nagu ütlesin, meie peres koeri ei koolitatud aga nii krantsidest karjakoerad kui puhtatõulised jahikoerad said alati aru mida peremees soovib ja käitusid nagu vaja. Neurootilisi koeri meile ei juhtunud, kõik olid väga sotsiaalsed ja ka külalised ei kartnud neid.
Kasutaja avatar
paadikapten
Liige
Kontakt:

Re: Baskerville'ide koer (ja muud agressiivsed lojused)

Postitus Postitas paadikapten »

Some kirjutas: 25 Aug, 2023 10:09 Hetkel koera endale lubada ei saa aga on kaks kassi. Pärslane ja Maine Coon. Viimane on tõepoolest kasside Einstein. Äkki tõesti ajumaht loeb?
Kiisud võivad üllatada. Meil oli kunagi selline tore siiamlane. Pisike, jäigi väikseks ja teda võis esmasel pilgul kassipojaks pidada. Aga nutti oli tal palju. Õppis ruttu ära, mis asjad on inimesel riided. Kui ta tahtis mööda säärt üles ronida ja inimesel olid jalas lühikesed püksid, siis alati ta hüppas pükste külge, mitte ei hakanud maast üles kribima. Pikkade pükste külge haakus kohe maast ilma hüppamata. Käega mängides ei kasutanud ta iial küüsi, haaras pehmete käppadega ja mitte kunagi ei näksanud. Juba titena teiste kassipoegadega mängides võttis see kass õpetaja rolli ja lasi nad enda ees söögikausi juurde. Vahel kandis pisikesi asju hambus. Lollusi ei teinud. Kahjuks hukkus akna vahel, kui proovis akna kaudu välja minna.
Praegu on sugulasel kah siiamlane, suur nagu täiskasvanud kass ikka. See kass on väga tuim tegelane. Isegi nii tuim, et sätib end inimese käiguteele ja ei õpi kunagi, kui talle kogemata valusasti saba peale astutakse. Kui arvab, et teda ei nähta, siis teeb lollusi.

Kunagi oli mul üks tuttav, kellel oli kaks kassi. Nendest üks väga valis, kes külla tohib tulla. Oli külalisi, keda ta alati ründas. Ta oskas inimesi kuidagi juba sammude järgi eristada ja läks ründamiseks ukse juurde valvesse. Perenaine pidi siis kassi teise tuppa kinni panema. Minu võttis see kass kenasti omaks.
Vaatame siis, mis siin toimub...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kilo Tango kirjutas: 25 Aug, 2023 9:15 Tõsiasi on see, et igasugused tillukoerad kipuvad olema üsna tohmakad. Mingist piirist alates (sihuke karjakrantsi mõõt) küll eriti vahet ei ole. Borderkollit on läbi aegade peetud kõige nutikamaks koeraks ja ta ei ole eriti suur. Samamoodi on arukad elukad tollerid (mul üks isend kodus). Muidugi ma kujutan ette elavalt, et (arvestades Trummi muid võimekusi) loeb tema vasikas õhtut Nietzschet, prillid ees.

Selliste jaburüldistuste kohta oli kunagi Raimu Aasal nali, kus ta võttis ette kõnekäänu "pikk juus - lühike aru" ja arutles sealt edasi, et sellisel juhul peaks Vasalemmas olema Teaduste Akadeemia.
Miks küll teenistuskoerad on üldjuhul suured tõud? Erandi moodustavad ainult narkokoerad, kuid seal on nõutav ka midagi muud. Miks meie piirivalve ei kasuta küll borderkollit? Miks suurem osa politse-piirivalve-armee koeri on endiselt saksa või belgia lambakoerad?

Mis puudutab "jaburüldistusi", siis loe enda poste natuke takkajärgi ka. Endal on sul mingi vigane arusaam suurte koerte teemal ja siis üritad seda siin kuulutada kui ainuõiget tõde. Küll on "dickie problem" ja nii edasi. Kõlab natuke kadeda vingu moodi minu jaoks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
taara
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

Kapten Trumm kirjutas: 27 Aug, 2023 9:53 Miks küll teenistuskoerad on üldjuhul suured tõud? Erandi moodustavad ainult narkokoerad, kuid seal on nõutav ka midagi muud. Miks meie piirivalve ei kasuta küll borderkollit? Miks suurem osa politse-piirivalve-armee koeri on endiselt saksa või belgia lambakoerad?
Aga valgusta enda põhjendust.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 27 Aug, 2023 9:53
Kilo Tango kirjutas: 25 Aug, 2023 9:15 Tõsiasi on see, et igasugused tillukoerad kipuvad olema üsna tohmakad. Mingist piirist alates (sihuke karjakrantsi mõõt) küll eriti vahet ei ole. Borderkollit on läbi aegade peetud kõige nutikamaks koeraks ja ta ei ole eriti suur. Samamoodi on arukad elukad tollerid (mul üks isend kodus). Muidugi ma kujutan ette elavalt, et (arvestades Trummi muid võimekusi) loeb tema vasikas õhtut Nietzschet, prillid ees.

Selliste jaburüldistuste kohta oli kunagi Raimu Aasal nali, kus ta võttis ette kõnekäänu "pikk juus - lühike aru" ja arutles sealt edasi, et sellisel juhul peaks Vasalemmas olema Teaduste Akadeemia.
Miks küll teenistuskoerad on üldjuhul suured tõud? Erandi moodustavad ainult narkokoerad, kuid seal on nõutav ka midagi muud. Miks meie piirivalve ei kasuta küll borderkollit? Miks suurem osa politse-piirivalve-armee koeri on endiselt saksa või belgia lambakoerad?

Mis puudutab "jaburüldistusi", siis loe enda poste natuke takkajärgi ka. Endal on sul mingi vigane arusaam suurte koerte teemal ja siis üritad seda siin kuulutada kui ainuõiget tõde. Küll on "dickie problem" ja nii edasi. Kõlab natuke kadeda vingu moodi minu jaoks.
Issand Jumal, sa näed aga ei mürista!
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Miks küll teenistuskoerad on üldjuhul suured tõud?
Sest Chihuahua ei jaksa pätti kinni hoida ? :D
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Smith kirjutas: 27 Aug, 2023 15:06
:lol:
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Tollis kasutasime nii labrodore kui retriivereid, väiksemates tõugudest spanjeleid. Peale õpivõime ja mängulusti on oluline kas koera sotsiaalsus - tollikoerad liiguvad inimmassi sees vabalt ja ei tohi tekitada inimestes paanikat või hirmu. See on oluline erinevus politseis või piirivalves kasutatavate koertega võrreldes, neid treenitakse ka ründama ja seal on tõesti suurematel tõugudel eelis.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Smith kirjutas: 27 Aug, 2023 15:06
äkki seepärast, et teenistuskoera puhul on kõrgendatud nõuded loomulikule intelligentsile, õppimisvõimele jne ja need on lihtsalt suurematel koertel paremad :dont_know: :dont_know:

Tolli- ja narkokoerad on nishiteema, peale suurte lõugade on piirivalvekoeral oluline ka kohanemisvõime ja oskus tegutseda iseseisvalt. Ja muidugi õppimisvõime-lihtne koolitatavus.
seal on tõesti suurematel tõugudel eelis.
Kui lõuad või rebimisvõime oluline on, siis sakslasest või belglasest on palju suuremaid ja tugevamaid koeri.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: ivo86 ja 3 külalist