Veteranid Sinimägedes-Notsni Dosor tõi ajaloo tõe ka kohale!

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
marksman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

selle raamatuga, mida jagati.... neid oli vist isegi 2 (1 valge, teine sinine, misiganes) sinist ma sirvisin natuke..... oli seal juttu Rüütlist, Steinerist........ jne

aga see soust oli ju VENE KEELES..... ja kuidas 1 eestlane midagi sellist ikka loeb....
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Enne järgmise aasta Võidupüha & jaanipäeva võiks terve koorma täie võtta, oleks tore lõkke algatus :D Ju nende ajalooline väärtus on 0, nn Uno Lahe suguste uus eesti ajalugu.
valdo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas valdo »

Wiking kirjutas:Enne järgmise aasta Võidupüha & jaanipäeva võiks terve koorma täie võtta, oleks tore lõkke algatus :D Ju nende ajalooline väärtus on 0...
Väga vale idee!

Igasugused efektsed vaatemängulised šõud jms toimivad just vastupidise efektina - st harimatum ja kergemeelsem osa rahvast hakkab tõesti sel juhul vahetevahel hävitatu sisu uskuma või vähemalt selle vastu tugevamat huvi tundma! Tuletagem meelde "Siioni tarkade protokollide" eestikeelse tiraaži hävitamist - kuipaljuke sellest raamatukesest teadis enne seda hävitamist? Ja kui palju teab nüüd!

Pigem tuleb igasuguste liba-"raamatukeste" eest alati aitäh öelda ning nende sisu mõttega läbi lugeda. Ning ehitada omaenda looming ja teosed üles selliselt, et iga mõtlev inimene, kes on läbi lugenud mõlemad, ei kahtle hetkekski selles, kummas peitub tõde! Et vastast/vaenlast on mõistlik lüüa temaenda relvaga, on ju vana nipp!

Vrd - ka Marxi/Lenini teoseid ei hävitatud, vaid need on raamatukogudes alles. Ja peavadki olema alles, et iga mõtlev inimene saaks lugemisel veenduda, mis värk tegelikult on... Austagem oma vastaseid, kuid põrmustagem nende ideed nende ideede endi abil... "Otsi ikka omale sõpru oma vaenlaste hulgast ning Sa oled suuremeelne ja võitmatu"- tsitaadi päritolu vast ei vaja tutvustamist ;)

Või võtame ühe lõigu filmist "Minu Leninid". "Me ei hakka teda ju füüsiliselt hävitama, ta on lõppude-lõpuks ju minu teisik? Me hävitame ta MORAALSELT!". Geniaalsed sõnad - aitäh Hardi Volmerile ja Ott Sandrakule nende eest!

Ning last not least - tihedad paberipakid a la raamatud ei põle lõkkes üldse, st nende hävitamine seal on paras piin...
Valdo

[b][url=http://tinyurl.com/rattad]Eesti Jalgrattamuuseumi[/url][/b] looja ja eestvedaja
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk tn 9. Maist septembrini oleme avatud R,L,P 11-18, muul ajal kokkuleppel
Tutvustame jalgratta ajalugu eesti vaates, meie seitsmes saalis on välja üle 120 ratta
kuido20
Liige
Kontakt:

OlegA, kas nii on ilus ???

Postitus Postitas kuido20 »

Wiking kirjutas:
Kurb oli vaadata, et Lastekodumäel oli maast välja kistud 2 Sinimägesid tutvustavat viita. Üks oli ära põletatud, teisel aga vars pool põlenud ja maas pikali. Panime ta tagasi püsti. Raske pole arvata, milliselt meelestatud inimesed seda tegi.
.

Kuulge, B-pool, pange siis omad tahvlid lisaks kõrvale, kuidas teiselt poolt asi välja paistis, oleks värk palju huvitavam. Mis üksused sõdisid ja kelle vanaisa surma sai..
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Kuulge, B-pool, pange siis omad tahvlid lisaks kõrvale, kuidas teiselt poolt asi välja paistis, oleks värk palju huvitavam. Mis üksused sõdisid ja kelle vanaisa surma sai..

Maga välja ennast, enne kui midagi üles pudistad :!: :!: :!:
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Rotid ei rahune mitte

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

...et pronkspeletise ümber küll poliisilint aga Sinimägedel seevastu käib hävitustöö vist lausa süstemaatiliselt?

http://www.epl.ee/artikkel/351220
stilett
Liige
Kontakt:

Küsimus

Postitus Postitas stilett »

Kuna kodus on kaabeltelevisioon, siis juhtun päris tihti vaatama ka Vene kanaleid. Aeg-ajalt näidatakse uudistes, et siin-seal Venemaal avatakse memoriaale saksa, ungari jt kunagiste vaenlaste matmispaikadesse (loomulikult mitte Vene riigi raha eest). Ja ei mingit skandaali, keegi ei karju, et miks ja milleks seda tehakse. Kõik on kultuurne ja viisakas. Kohal Saksa saadikud ja kohalikud kubernerid. Eestis tasub aga nt Sinimägedesse panna tagasihoidlik kivike langenud inimeste mälestuseks, siis teame mis sellele järgneb. Dozorid ja Pozorid kohe platsis. Ja kõige kurvem on see, et asi ei lõppe, vaid vinti keeratakse iga korraga üle ja üle.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Meie häda on selles, et meil on siin kari punaseid bolsevikke, aga Peipsi taga elavad hoopis venelased, tundub et nende seas on neid punabolsevikke palju vähem. Iseasi ka muidugi, kui palju sealne press mälestuskohtade rüvetamist bolsevike poolt kajastab.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sasha »

stilett:

no päris nii ikka ei ole.

1. Venemaal on kogu aeg skandaale saksa matmispaikade ümber -- kohalikud protesteerivad. neid riivab see vahe, millise hoole all on ametlikud nö "omad" hauad ja kuidas näevad välja need uued "võõrad". Loomulikult aga kuberneridel on vahva asi välismaalastega tseremooniatel koos käia -- ei imesta, et mälestusmärkide väljaehitamise eelarvetes on sees ka nende huvi arvestatud :)

2. Nendesse matmispaikadesse ei ilmu avamistseremoonia ajaks kohalikud skinheadid. See on oluline vahe, ma arvan. Vähemalt minu jaoks on korraldajate (tahtlik või mitte?) hoolimatus selles küsimuses selge põhjus, miks Eestis sellised "kivikeste tagasihoidlikud panemised" muutuvad provokatsiooniks.

3. Uute mälestusmärkide panemine ei tähenda, et vanad peavad nüüd hävitatud olema. Need, keda sa Pozoriks nimetad, olid kohal just selle sõnumiga -- pangu omad kivid kuidas soovite, ärge aga "meie" omad lammutage. Tegid nad seda nii, nagu oskavad -- ehk kohmakalt -- aga sõnum ise enesest on ju õige.

4. Arvan, et "vinti keeratakse" seni, kui skinheadid on sellistel üritusel osalemas. Ja olen sellega nõus. Meil on vaba maa -- võib koosolemiseks teised kohad ja teised ajad leida. Ja korraldajad võivad seda alati veenvalt seletada. Kui ainult tahe on olemas.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Sasha kirjutas: 3. Uute mälestusmärkide panemine ei tähenda, et vanad peavad nüüd hävitatud olema. Need, keda sa Pozoriks nimetad, olid kohal just selle sõnumiga -- pangu omad kivid kuidas soovite, ärge aga "meie" omad lammutage. Tegid nad seda nii, nagu oskavad -- ehk kohmakalt -- aga sõnum ise enesest on ju õige.
Well, SASHA,

nagu ma korra varem juba tunnustavalt ära märkisin, jutt jookseb sul nobedasti :wink: aga enamasti teemast mööda :? .
Kiites pidevalt oma pozoori vendi :D ürita nüüd mulle lahti seletada seda loomalikku hävitustööd :evil: , mida süstemaatiliselt (ja palju aastaid) teevad sinu inimesed Sinimägedes :?: :?:

Aga palun, püsi teemas - või jäta parem vastamata (mul on, tead, raskekujuline allergia suurvene demagoogia vastu)
:twisted: :twisted: :twisted:
Oleg A
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Oleg A »

Borja kirjutas: ürita nüüd mulle lahti seletada seda loomalikku hävitustööd :evil: , mida süstemaatiliselt (ja palju aastaid) teevad sinu inimesed Sinimägedes :?: :?:

Kus kohast sa võtsid see on Sasha inimesed, ja miks samasuguseid inimesed on pronksõduri vastu... arvesta sellega, et pronkssõduri ümber paigutamine venelastele võetakse vastu nagu sa mainisid LOOMALIKKU HÄIVITUSTÖÖ

Ja kas sa arvad, ja OLED KINDEL, et need kas ründavad sinimägedes mälestusmärki on seotud ND-iga. On sul faktid? Või nägid oma silmadega... või see on siiski fantaasia.
Näiteks Narvas mis oli selline värk saksa haudega.. näitas, et see on lastetegu... Ei ole mingi Dozori liikmed (12 aastased). Aga Haapsalus sel aastal ja eelmisel aastal oli ründasid TUNDMATUD venemälestusmärke... ja keedagi neist pole veel leitnud.
Politsei vist, ei taha, ei viitsi või ei oska töötada selles valdkonnas. Kusjuures selline tunne, et kohalikud inimesed läänemal on pooldavad venehaude häivatimst.
Viimati muutis Oleg A, 17 Aug, 2006 21:50, muudetud 1 kord kokku.
stilett
Liige
Kontakt:

Sashale

Olen ka natuke elus näinud ja natuke reisinud. Haridust ka natuke omandanud, kui kahte kõrgharidust võib hariduseks nimetada.Ja kunagi teeninud olen ka päris pikalt sellises kohas, kus osatakse teha vahet, kes on skinhead ja kes ei ole. See, et teatud grupp noormehi kannab laigulisi pükse, nöörsaapaid, musta värvi jopet ja T-särki, millel on kiri "eesti Leegion" või "Viking", ei tee neid automaatselt skinheadideks. Usu mind, tunnen päris paljusid noori eesti mehi (paljud oma vanuse poolest võiksid mulle pojaks olla), kes kannavad selliseid riidekomponente, puutun nendega kokku ja tean nende vaateid. Ning kinnitan, nende vaaated on skinheadidest või seda enam neofašismist väga kaugel. Ei maksa palja väilmuse järgi teha kaugeleulatuvaid järeldusi. See on lihtsalt nende riietuse stiil. Võib olla on see teatud protest, tavaline noorte inimeste protest selle vastu mis neile ei meeldi ja on vastuvõetamatu. Ja need noormehed ei aja meie linnas taga "mitteeestlasi", ei riku avalikku ja olen kindel, ei käi ööpimedas mälestusmärke sodimas. Praegu aga Sasha sa tegeled stigmatiseerimisega (on selline termin kriminoloogias)! Kui aga võtta ja vaadata ükskõik, milliseid Venemaa uudiseid, siis seal on tõepoolest skinheadide ja imenatside kodumaa. Vaata vahel Venemaa uudiseid, mitu mustanahalist, või nn "võõramaalast" pea iga päev ära tapetakse või vigaseks pekstakse. Nagu sa heidad ette, et kui Venemaal avatakse mõni saksa hauaplats või memoriaal, ei ilmu sinna skinheadid.muidugi ei ilmu, neil muudki teha-peksta ja tappa. Andku Jumal, et meie riigis seda ei sünni. Kirjutan seda täiesti objektiivselt juba sellepärast, et minu Punaarmees sõdinud vanaisa magab igavest und Põltsamaal ja isa, onu teenisid Saksa sõjaväes, puhkavad ka, kes metsakalmistul, kes Soome lahe põhjas kogu perega. Tead, isegi minu abikaasa, kes on sündinud Leningradis ja pole teps mitte eesti soost, keerab ka televiisori kinni, kui sealt hakatakse rääkima sellest, kuidas Eesti provotseerib üht ja provotseerib teist.
Oleg A
Liige
Kontakt:

Re: Sashale

stilett kirjutas:Vaata vahel Venemaa uudiseid, mitu mustanahalist, või nn "võõramaalast" pea iga päev ära tapetakse või vigaseks pekstakse. ....

Andku Jumal, et meie riigis seda ei sünni.

1. noh IGA päev seal ei tappa neid ju ja võib olla isegi ei peksa. Milleks see valejutt, või on oma kindlat infoallikad mis kogub informatsiooni terve venemaalt.
2. Ei sünni täna... aga meie poliitiku abiga sünnib homme
stilett
Liige
Kontakt:

!!!

Okey, okey! Üle päeva on uudistes, et keegi "mitteoma" on ära tapetud või vigaseks pekstud. Ei tea eile räägiti, täna ka, ajapuudumisel ei pea vajalikuks statistikat pidada. Kuigi olen praegu puhkusel ja võiks spetsiaalselt kõiki uudiseid ja kriminaalkroonikat vahtida.Palju kokku tuleks? Usun, et mitte vähe. Pluss arvestades seda, et telekakastis näidatakse vaid tibatillukest aisbergi tippu, võib kurbusega aimata, mis tegelikult toimub.
Oleg A
Liige
Kontakt:

Noh meie 1.3 miljoni elanikuga ja see suur Venemaa. Kindlasti seal neid juhtumid rohkem sada või tuhande kordades. Aga Eestis ka pekstakse rahvuse järgi mitte ni tihti aga juhtub. Veab, et ei surma keegi ei saanud.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist