Võistluskarjääri lõpetanud või mõne võistlemist välistava veaga ratsahobuse saab enam-vähem tasuta, ole ainult mees ja pea teda ülal. Sinna ei ole vaja elegantse sammuga ja 1,60 tõkkeid veatult hüppavat hea sugupuuga ratsut.Kapten Trumm kirjutas: ↑10 Apr, 2025 18:28 Tundke huvi, miks on üks noor ja normaalne ratsahobune täna maksab. Ma arvan, et neid Gas-gas krossirattaid, mida KV ostis, saab korraliku hobuse eest terve kullerimeeskonna jaoks. Vanasti oli levinud seepärast, et neid sai igast talust rekvireerida, täna on neid ikka üksikuid.
Ratsaüksus
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
Re: Ratsaüksus
Seda mitte, aga olin üks viiest Eesti piimakäitlejate liidu asutajast. Nopri on afk Mardile vast arusaadavam. Tuska teeb, et tol ajal ei toetatud tegijaid, nüüd igasugused hobuse, tsintsilja, jaanalinnu ja kitsepidajad saavad toetusi.
Muidu ratsaüksust toetan täiega.
Ole hea ja vaata saatelõiku ning hakka siis kommenteerima - on erahobused, kasutajad vabatahtlikud ning iga omanik toidab oma setukat ise. Hobuse omanikud ilmselgelt on praktikas kogenumad kui "kõikide teaduste doktor".Kapten Trumm kirjutas: ↑10 Apr, 2025 20:04 ...
Tegelt muidugi on hobuüksuse logistika ja ülalpidamine nats keerulisem kui saates paistis - hobune täisjõus püsimiseks ei saa toituda rohust/heintest, vaid vaja on ka kaeru. Et enda hobusega see töötab, aga kui hakata "kroonu hobustega" sama tegema, siis läheb keeruliseks.
See, et ei ole kolonnisõda

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Saan murest aru, kuid seda ei lahendata Kaitseliidu vabatahtlike ratsaüksuse raames...Rebane11 kirjutas: ↑10 Apr, 2025 21:29Seda mitte, aga olin üks viiest Eesti piimakäitlejate liidu asutajast. Nopri on afk Mardile vast arusaadavam. Tuska teeb, et tol ajal ei toetatud tegijaid, nüüd igasugused hobuse, tsintsilja, jaanalinnu ja kitsepidajad saavad toetusi.
Muidu ratsaüksust toetan täiega.

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Uhh, mul on siinsamas unerõngasse tõmbunud üks neljast KL teenistuskoerast, kel endal tõupabereid ei ole..
Ise käin oma veeblipalgast turul ja nii ongi, see ongi vabatahtlikkuse asi = kõik ainid on nõus oma taskust tegema neid asju, mida nad tahavad ning mis on suures pildis abiks.
Kui meile see ei sobiks, poleks ta ka teenistuskoer, vaid jätkaks oma "lihtsalt sõber" rolli.
Hobustega sama asi, kuigi jah, sööda kogused ning maksumus on ilmselt teisest klassist..
Mõnes mõttes oleks küll hea mõte see kopikas teenistusloomadele (ja nende peremeestele) anda halduskuludeks, aga see on teisest küljest äge koht vasakule panna. Või olen ma liiga paranoiline? Hmm, krt, ei usu
Ise käin oma veeblipalgast turul ja nii ongi, see ongi vabatahtlikkuse asi = kõik ainid on nõus oma taskust tegema neid asju, mida nad tahavad ning mis on suures pildis abiks.
Kui meile see ei sobiks, poleks ta ka teenistuskoer, vaid jätkaks oma "lihtsalt sõber" rolli.
Hobustega sama asi, kuigi jah, sööda kogused ning maksumus on ilmselt teisest klassist..
Mõnes mõttes oleks küll hea mõte see kopikas teenistusloomadele (ja nende peremeestele) anda halduskuludeks, aga see on teisest küljest äge koht vasakule panna. Või olen ma liiga paranoiline? Hmm, krt, ei usu

professional retard
Minu arvamus on, et kui läheb kuumaks, siis iga setukas, maastur ja muu ressurss läheb käiku, kui omanikul süda õiges kohas. Või rakendatakse riiklikku sundi.
Selles ma kindel pole, et üks 5000 pealine farm on parem kui 100 50 pealist. Ressurrside hajutamise mõttes. Ja ega mu poisid, tohmanid, peale arvuti muud teha oskagi. Tüüpilised linna lapsed, kuigi osa lapsepõlvest elanud maal. Vajadus käelisele või füüsilisele tegevusele on olnud minimaalne.
Selles ma kindel pole, et üks 5000 pealine farm on parem kui 100 50 pealist. Ressurrside hajutamise mõttes. Ja ega mu poisid, tohmanid, peale arvuti muud teha oskagi. Tüüpilised linna lapsed, kuigi osa lapsepõlvest elanud maal. Vajadus käelisele või füüsilisele tegevusele on olnud minimaalne.
Samas kui vaadata, kuidas rohehulluse/automaksu jm sarnasega jõuliste ja fossiilinäljaste maasturite omamist vaenatakse ja ökoakukünasid promotakse, siis tõesti, mis masinaid kaitsevägi sõja korral rekvireerima hakkab? Ehk ongi üks tubli ratsu etem, kui elektriauto, ja hoopis hobuseid tuleks rekvireerima hakata?

* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline