Teiseks - siin foorumis peaks iga postituse tegija olema valmis oma väidet katma mingi viitega allikale, kust info võetud. Tühikargamine ei ole siin kohe üldse mitte teretulnud
Vajadusel ja soovi korral võib teemasi lahutada...
siis jääb küll üle vaid oletada, et ka soadf tunneb sügavat muret oma isiksuse pärast.Reigo ja ajaloolane pole pat. Narwa raamatut lugenud h8bi!
Ja nagu raudrist väga õieti oma tekstis mainis - oma seisukohtade õigsust saab tõestada ka foorumikaaslasi solvamata. Palukski edaspidi sedasi ka teha...raudrist kirjutas:Pean nimelt kasutaja Reigo poolt kasutatud väljendeid normaalsete inimeste vahel (ja eriti avalikus ruumis) suhtlemises sobimatuteks.
Mul on tõesti kahju, kui akadeemilise? (kas tõesti ka Laidoneri Seltsi tegevjuht ja raamatute autor?!) haridusega inimene hakkab kaaslasi nimetama nekrofiilideks (ei pea vist tõlkima, et tegemist on seksuaalhälbe nimetusega) ja nende juttu ilaks ja köhimiseks.
Noored ja ägedad SS-lased saavad siin väiksemategi ütlemiste eest punaseid ja kollaseid kaarte, kuid Reigol tundub olevat immuunsus. Veel enam, need postitused tõstetakse edasigi.
Minu esimeses postituses polnud viiteid, sest pole tegemist tõsiteadusliku artikliga, vaid ainult omapoolse arvamusega, mis tugineb loetule.
Nimelt väidetakse Reino Heina raamatus "Hando Ruus. Kunstnik ja ohvitser" 2000, et "Saksa väejuhatus oli arvestanud eestlaste taganemisega, kui aga seda ei juhtunud, siis tundus asi sakslastele lihtsalt uskumatuna. Lahingute lõppedes tegi kohalik staap vägedegrupp "SÜD" staabile ettekande rindel juhtunu kohta. Staabi juhtkond, teades olukorda rindel, ei saanud uskuda ettekande õigsust ja saatis kohale oma kontrollkomisjoni. Selle komisjoni akti avastasid saksa veteranid arhiivist ja seal seisab kirjas...."
See, mis seal kirjas seisab, sai minu poolt välja toodud.
Mis puutub Keskrindesse ja Lõunarindesse, siis Kursk-Orjoli ja Belgorod-Orjoli ruumis olid tegevad mõlemad vägedegrupid.
Ka Hannes Walter toob oma Riia konverentsi ettekandes ära arvu 7000, mis haarab sisse ka haavatud, kuid ka sel moel ületab oluliselt Reigo pakutud vähem kui 1000 langenut.
Lõpuks lisaksin veel ühe lahingust osavõtnu sõnad :Vaenlase langenuid kokku lugeda oli võimatu.
Kui jälgida nüüd postituste kronoloogiat, siis on näha, et ka minupoolse mitte just kõige lahkema kommentaari põhjustas sellele EELNENUD nekrofiiliaalane solvang teisele kasutajale ja samuti ka vihjamine minu salajastele allikatele.
Lõpuks siis selgus suur saladus. Mina veel oletasin, et tegu on mingi nõukogude poole aktiga... Mis siin ikka kommenteerida: kes tahab, eks püstitagu siis igasuguste kahtlaste aktide põhjal omale laibamägedest puuslikke ja löögu nende ümber tantsu... Ma loodan, et see allegooria nüüd kedagi jälle ei solvanud.Nimelt väidetakse Reino Heina raamatus "Hando Ruus. Kunstnik ja ohvitser" 2000, et "Saksa väejuhatus oli arvestanud eestlaste taganemisega, kui aga seda ei juhtunud, siis tundus asi sakslastele lihtsalt uskumatuna. Lahingute lõppedes tegi kohalik staap vägedegrupp "SÜD" staabile ettekande rindel juhtunu kohta. Staabi juhtkond, teades olukorda rindel, ei saanud uskuda ettekande õigsust ja saatis kohale oma kontrollkomisjoni. Selle komisjoni akti avastasid saksa veteranid arhiivist ja seal seisab kirjas...."See, mis seal kirjas seisab, sai minu poolt välja toodud.
Mis puutub Keskrindesse ja Lõunarindesse, siis Kursk-Orjoli ja Belgorod-Orjoli ruumis olid tegevad mõlemad vägedegrupid.
Need andmed on ilmselt pärit raamatust "Eesti vabadusvõitlejad Teises maailmasõjas" (Izjumi lahingu peatüki lõpp), kus väidetakse, et seda kinnitasid ülekuulamisel vangid. Eks igaüks ise otsustab, kui tõsiselt võtab taolisi teateid... Muidugi on 7000 langenut ja haavatut tunduvalt realistlikum kui 9000 langenut.Ka Hannes Walter toob oma Riia konverentsi ettekandes ära arvu 7000, mis haarab sisse ka haavatud, kuid ka sel moel ületab oluliselt Reigo pakutud vähem kui 1000 langenut.
.Lõpuks lisaksin veel ühe lahingust osavõtnu sõnad :Vaenlase langenuid kokku lugeda oli võimatu
ma ei näe viidet "nõuk.materjalile", mis selle numbri toob. ja kui selline materjal on tõesti olemas, siis miks ei kannata ta eriti kriitikat ?de Armani kirjutas:Sinimägede lahingutes langenute arvuna annab NLiidu materjal 12000 sõdurit, mis ei kannata eriti kriitikat.
mõni teine arvab jälle vastupidi, keda huvitab mingi argumenteerimata arvamus?kuigi Saksa väejuhatus millegipärast kaldun arvama valetab vähem, kui NLiidu oma.
allikas?umbkaudselt jääb see siiski kuskil 5000 ja 10000 mehe vahele.
nsvl-s oli mitmesuguseid dokumente, lisaks parteidokumentidele olid olemas ka muud dokumendid.kuna partei ja valitsus otsustas, et ei ole kadusid. Tegelikult olid NLiidu el.võrgu kommertskaod ca 20%.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist