Eesti poisid Afgaan?

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kruuda
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

Lupus kirjutas:Sa ei tea mis koht on Castell?
Äkki tead siis Castelnaudary!?
Vaatasin järgi. Googel annab sinna 4 rügemendi aga mina olin kolmandas.
Tore vahemereäärne linnake pildi järgi otsustades aga ma olen enam kui kindel et ei ole kunagi seal käinud. Meil läks praktiliselt öösel lend mingi proelleritega künnaga kuhugi kõrbe kus saime hispaanlastel varustust ja tolgendasime seal 2 nädalat teadmata miks või milleks. Siis tuli sama küna järele. Treeningud olid meil Bel air nimelises laagris kusagil püreneedes (ma loodan mitte praegu puusse panna aga usun et need olid püreneed ja et olime ilmselt ka hispaanja poolel) aga ei tea kus. Kui üritasin uurida pakuti lahkelt valikut et öeldakse täpne asukoht ja siis tina või ei öelda ja tina jääb ära. Aga ikkagi oleks see rohkem priva jutt. Millest selline huvi?
Viimati muutis Kruuda, 15 Veebr, 2007 12:30, muudetud 1 kord kokku.
Kruuda
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Mulle kohe pakuks elavat huvi, mismoodi NSVL kodanik sai 89 aastal SDV-st lihtsalt Korsikale sõita? Veel enam, et astuda NATO riigi armeesse :shock:

Teiseks langevarjurite üksusesse saab seal vastavalt väljaõppetulemustele, eelnev renomee ei huvita kedagi. Samasugune "noorteaeg" on kõigile ja vastavalt kandidaadi võimetele toimub hiljem suunamine.
Tahad esitada süüdistuse piiririkkumises? Juriidilises mõttes oled vähemalt 15a hiljaks jäänud. Kahjuks mul ei õnnestunudki pääseda langevarjuriks ja eelnev kogemus ei saanudki arvesse tulla. See jäi Idasaksas vägagi poolikuks.

Aga ehk siis juba avaks elulugude teema? see siin on juba kuradi kaugel Afganistaanist. Eestist oli Afkanistanis hulgaliselt poisse ja enamus neist erinevalt minust osales ka 91 Eestis. Tuleks huvitav rubriik kui leiduks neid kes tahaksid seda meenutada. Aga 91 arvatavasti tahetaks ikka.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ei taha, tahtsin hoopis uurida, mismoodi sai Afganistanis äsja sõdinud mees emigreeruda 1989 ja seda eesmärgiga teenida NATO riigi armees.

NSVL passi omanikul 9999-l juhul 10 000st tollal seda luba saada ei olnud võimalik.

Tundub lihtsalt kalamehejutu moodi, et tahtsin veenduda, et asi on tõsi, mitte trollimine.

Muide geograafiast - Bel Air asub kuskil Kalifornias, mitte Püreneedes :roll:
Kruuda
Liige
Kontakt:

Pole kunagi emigreerunud! Tule mõistusele ja katsu välja mõelda kes oleks see 1 sellest 10000 kellele oleks antud õigus tööliste ja talupoegade paradiisist emigreeruda? Ja Idasaksa-sse sain tänu tuttavatele kes seal olid. Tallinnast Berliini saada oli keeruline ja selleks oli vaja uuendada välis passi ehki see ei olnud isegi 3 aastat vana. 89 kargasid ossid taas juba massiliselt üle. Mina ei hakanud teistele riskiks olema ja läksin üksi. Belair oli laagri nimi miks selline ja kus asus ära küsi. Ameerikas kindlalt mitte! Sellel teeb idioot ka vahet kas teda lohistatakse üle vahemere või üle atlandi. Ja mis puutub sinu kiidetud NATO riigi armeed siis korsikal ei küsitud mitte nime vaid kuidas ma ennast kutsun, loodetavalt saad erinevusest aru.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kui sa oleks 89 Saksast üle piir tõmmanud, siis kohalik KGB oleks su sugulased Pagari tn keldrisse jutule kutsunud. 1989 oli siiski sügav vene aeg. No ei veena, ei veena.... :roll:
Kruuda
Liige
Kontakt:

Isiklik

Kapten Trumm sai loodetavalt ammendava vastuse privas ja nüüd
palun moderatoril kustutada kõik minu postitused siin teemas enne kui asjad isiklikuks lähevad. Ei soovi kuulda süüdistusi oma vanemate mitte tundmises või Eestlaseks mitte olemises.
Tänades Olev.
Viimati muutis Kruuda, 15 Veebr, 2007 15:23, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ostius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ostius »

Ei pea end moderaatoriks ega riiklikuks lepitajaks, kuid antud juhul ei tohiks küll kumbki end solvatuks või petetuks pidada. Arvestades asjaolu, et vestluspartnerid näivad teadvat, millest kirjutavad ning nende postitused on väga informatiivsed lugeda, oleks küll väga kahju, kui Kruuda ja kpt Trumm mossitama hakkaksid.

Pealegi: vaadates foorumi minevikku ning Veltu, Leiba Bronšteini jt. "kangelastegusid", siis hetkel on kõik kõige paremas korras.
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Re: Isiklik

Postitus Postitas meesmetsast »

Kruuda kirjutas:Kapten Trumm sai loodetavalt ammendava vastuse privas ja nüüd
palun moderatoril kustutada kõik minu postitused siin teemas enne kui asjad isiklikuks lähevad. Ei soovi kuulda süüdistusi oma vanemate mitte tundmises või Eestlaseks mitte olemises.
Tänades Olev.
Miks seda infot ei või avalikult jagada?
Sesmõttes, ka minul on sama küsimus mis kapten Trummil oli. Kergelt ajas muigama. Et kõik on enamasti siin omad ja infot võib ju avalikult jagada ja kui sa arvad, et kedagi ei huvita, siis vähemalt mina enamasti loen teiste kogemusi küll huviga :wink:
Kruuda
Liige
Kontakt:

Re: Isiklik

meesmetsast kirjutas: Miks seda infot ei või avalikult jagada?
Sesmõttes, ka minul on sama küsimus mis kapten Trummil oli. Kergelt ajas muigama. Et kõik on enamasti siin omad ja infot võib ju avalikult jagada ja kui sa arvad, et kedagi ei huvita, siis vähemalt mina enamasti loen teiste kogemusi küll huviga :wink:
Ma vabandan emotsionaalseks minemise pärast.
Aga tõesti selliseid isiklike/perekondlike asju ei sooviks arutada. Miks siis juba mitte küsida minu naise või laste koha jne. Võiks jaada nagu sõjanduse teema lähedussegi.
Ütleme nii, et mul oli väga vähe elus olevaid sugulasi kelle pärast muretseda või neid keda oleks võimalus taas siberis tasuta käija kottinud. Mind on alati kasvatatud ise hakkama saama ja seda on kogu oma elu teinud ka minu kasvataja.
Ja mis piltidesse puutub siis suutsin isegi mõned leida. Scanin nad võimalusel sisse. Aga nagu ma ütlesin ootan lugupeetud Kapteni elulugu enne.
Mis puutub muigamisse siis naer on tervislik nii et lase samas vaimus edasi! Ei pea hakkama selle pärast isiklikuks minema.
Kruuda
Liige
Kontakt:

Ehk peaks selle elulugudesse paigutama aga praegu riputan siia.
Pilt
Ehk mõni teravsilm arvab ära pildi tegemise koha? See ei tohiks eriti keeruline olla.. :lol:
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Aafrika?
Kruuda
Liige
Kontakt:

Lupus kirjutas:Aafrika?
Vaata pilti :D ja märke.. kalashi kasutab pool maailma
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Märgid on nii udused ,et ei saa miskit aru
Indrek
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Indrek »

oleks nagu mingid mäed taustal?
Another bites the dust
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Need peaks olema türklased. Niiet äkki on Iraak... ?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline