Kajaloodiga tuleks põlvamaale minna. Seal on ka üks huvitav järv. Pole siiani arusaanud mis seal toimub. Kahel korral seal imelikke tegelasi näinud. Jutt käib Koorastekandist.
Kas hüdrolokaator poleks äkki kajaloodist parem otsimisriist. Tavaline kajalood näitab ekraani peal ainult kahte arvu: sügavus meetrites ja vee temperatuur. Aga juba 2-3 tuhande kr. eest saab hüdrolokaatori mis näitab täitsa pilti. Ekraanilt on näha põhi, kalad, värskeltkukkunud lennukid, järvepõhjas elavad suuremad koletised jne. Ainult vesi ei tohi väga mudane olla.
plekkpea kirjutas:Ega's midagi peab kajaloodi üles otsima,(nädala pärast,kui jääd veel ei ole) paadi vette lükkama ja minema järgi proovima.Oma silm on kuningas
Pole kahjuks selle kandi mees, testima lähen Tallinna ligidale.
plekkpea kirjutas:Ega's midagi peab kajaloodi üles otsima,(nädala pärast,kui jääd veel ei ole) paadi vette lükkama ja minema järgi proovima.Oma silm on kuningas
Pole kahjuks selle kandi mees, testima lähen Tallinna ligidale.
Millegi pärast arvan ka, et selles järves tanki küll pole. Geograafiline asend on juba selline, et järve ümbritsevad paksud metsad ja põhiteedest jääb ka järv kaugele. kahelt poolt külgnevad järvega veel kaks teist järvegi - Papi ja Jõemõisa.
vot kui vanemate manu saan uurin täpsemalt.igatahes ühe saksa vindi rondi tõi mulle sealtkandist mängimiseks(õigemini panin selle pihta, sest oli oht et sellest saab toruvõtme osa).oli oma metsaveo traktoriga kuskile kaevikusse kukkunud ja sealt selle leidnud, siis sahaga kaeviku lahti lükanud ja 2 tt salve leidnud .edasi pold viitsind jamada.veel oli mets igast soomust ja muidu metalli täis olnud-nii et lõhu või kummid ära.
siss kirjutas:vot kui vanemate manu saan uurin täpsemalt.igatahes ühe saksa vindi rondi tõi mulle sealtkandist mängimiseks(õigemini panin selle pihta, sest oli oht et sellest saab toruvõtme osa).oli oma metsaveo traktoriga kuskile kaevikusse kukkunud ja sealt selle leidnud, siis sahaga kaeviku lahti lükanud ja 2 tt salve leidnud .edasi pold viitsind jamada.veel oli mets igast soomust ja muidu metalli täis olnud-nii et lõhu või kummid ära.
siss kirjutas:vot kui vanemate manu saan uurin täpsemalt.igatahes ühe saksa vindi rondi tõi mulle sealtkandist mängimiseks(õigemini panin selle pihta, sest oli oht et sellest saab toruvõtme osa).oli oma metsaveo traktoriga kuskile kaevikusse kukkunud ja sealt selle leidnud, siis sahaga kaeviku lahti lükanud ja 2 tt salve leidnud .edasi pold viitsind jamada.veel oli mets igast soomust ja muidu metalli täis olnud-nii et lõhu või kummid ära.
kus täpsemalt??
Üht, teist siinkandis muidugi leida võib ja igat legendi peab kontrollima .
huvitav. ma olen sealkandi metsades ikka kolanud, aga ei ole kyll kunagi sattunud millegi peale, mida saax teise MS-ga seostada. Seepärast olen päris huvitatud, kus täpsemalt seda tavaari vedeleb.
Tähtsal Tartu-Narva maantee suunal suutis 45. kaardiväe laskurdiviis koos polkovnik A.N.Kovalevski liikuva tankigrupiga tungida küll Saare järvadevahelisse defileesse,kuid väljapääsu sealt põhja poole sulges vaenlase tugev vastupanusõlm Saare kõrgendikel.
on seal toimunud sündmuste kohta kusagil rohkem infot?? Teab keegi midagi täpsemat rääkida? Äkki keegi oskab kaardil näidata, kus need kokkupõrked täpsemalt toimusid. Sooviks yldse rohkem teada saada mustvee-saare-alatskivi piirkonnas toimunud sündmustest 2.ms. ajal. Tänud igasuguse info eest.