Trofeekomandod....

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
viiking
Liige

Postitus Postitas viiking »

GNADENLOSE nalja teed ve vaata mees mainib tyri jöge ja tyri raudteesilda...v on sul kell 19.40 postituse ajal juba juhe koos, krt sorry kui vihaseks läksin, eks, aga...lootsin et tead linnast enam kui mina aga, mnjah, kui sa ei tea kus asub isegi Lõuna tn. siis mnjah, kus sa elad v elasid üldse, eks... :shock: :lol:
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Oh seda õigekirja ja lauseehitust.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
viiking
Liige

Õigekiri ja lauseehitus nii nagu siin mõni kirjutab eks...Ja las FRITZ nii kirjutab, eks...Saarlastel on ka ainult ÖLU, polegi õlut :lol: :shock: :lol: :lol:
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

viiking kirjutas:GNADENLOSE nalja teed ve vaata mees mainib tyri jöge ja tyri raudteesilda...v on sul kell 19.40 postituse ajal juba juhe koos, krt sorry kui vihaseks läksin, eks, aga...lootsin et tead linnast enam kui mina aga, mnjah, kui sa ei tea kus asub isegi Lõuna tn. siis mnjah, kus sa elad v elasid üldse, eks... :shock: :lol:
Ma ei saa nüüd aru, milles häda seisab? Oma arust andsin selge viite oma eelmises postis, MILLISEST raudteesillast ja seega ka jõest juttu oli. Või ei andnud?? Lõuna tänavat ma tõesti Türil lokaliseerida ei oska, aga ma ei usu ka eluilmaski, et see midagi minu vaimse stabiilsuse kohta näitab.
Гив Ми Мани
Kasutaja avatar
ormsö
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ormsö »

Vormsil koguti sakslastest jäänud moon algus põllule virnadesse. Siis seisis see seal ikka päris tükk aega ilma järelvalveta. Kohalikud käisid ja lammutasid-võtsid sealt mis andis ja vajalikuks pidasid (vaskkestad, pronksvidinad, konteinerid, trotüüli põllukivide lõhkamiseks jne). Alles 50-ndatel aastatel koguti n kohas kogu see kupatus ca 6-te küngaste sisse ehitatud külakeldritesse (kusjuures toimetama olid toodud ka noored pioneerid) ning lasti õhku. Ümbruskonna põldudel oli aga peale seda kuni kolhoosiaja lõpuni kündmine keelatud. Ka veel praegu on seal lõhkemata tavaari palju, seisavad üsna maapinna lähedal ilusasti virna laotuna. Enamjaolt suht koht ohutud saksa sütikuteta mürsud, bakeliitkorgid otsas. Aga on ka ohtlikke kellamehanismidega isendeid konteinerites ja ilma. Lapsena sai seal päevade-suvede kaupa aega veedetud ja kaevatud. Nüüd on seal ka ikka aeg-ajalt käinud demineerijad lõhkamas kellegi poolt teeääres pinnale kaevatuid üksikuid mürske ja siis kui olen saarel olnud, olen käinud neile ka neid allesjäänud moonaladusid näitamas aga sinna see on jäänudki. Demineerimine olevat kallis töö ja terve piirkonna ohutuks tegemiseks riigil raha nappivat. Oma lastele aga sellest paigast ei räägi ma sõnagi. Tean täpselt mis sealt maaseest väja tuleb ja on tegelikult lausa ime, et nii ise kui ka keegi mu külapoistest ei lennanud omalajal Valhalla poole.
Kasutaja avatar
istorik
Liige
Kontakt:

rofee

Postitus Postitas istorik »

Idavirus üks tore soostunud soot, kuhu trofeekomandod hulgaliselt käsirelvi uputasid, kaasajal jälle teadjadmehed välja õngitsesid ..., sarnane soot oli ka Pärnumaal, mis 1980.aastate paiku maaparandajatele ette jäi, sain sealt isegi korralike dekaalidega saksa kiivri.
Kasutaja avatar
sibul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sibul »

Kus see soot idavirus asub! Kas ma ka tean
viiking
Liige

Ega jah, Türi jõge pole siin teemas vist isegi mainitud, nagu GNADENLOSE PAKUB...poolt oskab lugeda, poolt mitte... küll raudteesild mis asub Pärnu jõel...mees, seda teab igaüks!

Lihtsalt oli küsimus varasemale postitajale et mida ta peab silmas Tyri jõe all. Arusaamatu midagi veel?
viiking
Liige

Aga muideks Lõuna tn kanti tasuks uurida ja selgeks teha kus see asub, sest asjast mäletanud nii mõndagi seal kandis toimunust rääkisid...omal ajal :wink:
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Kui juba on läinud jama ajamiseks, siis Sa Viiking oled ikka üks suur vilosoof ja vigurrääkija, ei suuda enam mitte vaiki olla :lol: Ja nende Lõuna tänavete ja raudteesildede ja Pärnu -Türi jõgedega pole ka niisama, et pistad käe vette-maasse - ja ihaldatud saksa nodi on kohe otsas, kullid peal japuha ! Mis oli - see olnud, aeg ja elu edasi läinud !
viiking
Liige

Ei või olla ikka nii, ma arvasin et ikka igalpool näkkab, vaja ainult tahet :shock: :cry: :roll:
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Ja näkkabki. Mul naabrivana viis vindid metsa ja mattis maha, kui vandid sisse tulid. terve vankri vahe oli täis olnud.
Ise mäletan, kui ta kuskil 1975 tuli vastu, ümberpuuritud berdanka risti jalgratta lenksude peal. Oli mingi relvade kogumise kampaania, tema jälle hiljaks jäänud, viis rondi koju tagasi.
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Vaata, viiking, ma olen oma elust üle 20 aasta Türil ja selle ümbruses elanud ning olen näinud-kuulnud sõjasündmustest sealmail üsna rohkelt. Ma ei saa aru, mille poolest see Lõuna tänav seal nii eriline on? Mulle on igasuguseid huvitavaid asju rääkinud ning esemeid/paiku ka paljude teiste tänavate elanikud, teiste seas ka mitmed mu enda lihased sugulased, kes juhtumisi sõjapäevil kohal olid. Seega tänan soovitamast, eks kui kunagi peaks möödapääsmatu vajadus tekkima, otsin Lõuna tänava üles.
Гив Ми Мани
Kasutaja avatar
sibul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sibul »

Selle pealesõja moonaga mulle tundub,et see mida räägitakse on paljuski nüüdseks pelgalt legendid.
Ei ikka vedelenud neid relvi ikka nii hunnikutes kusagil.mUL Ka esivanem kolis vahetult 45 dal Sinimägede kanti elama ja minu teada oli siinkandi meestel ikka ainult üksikuid korralikke relvi,mida kusagil salaja hoiti.Enamus ikka oli juba ümber viilitud ja puuritud,saetud jne.
Poisikesena omasin ka vaid mõnda toru,milledest mõnest harva pauku võis tulla.
Aga mine tea, reeglina kodudes asju ei hoitud.Isa kunagi rääkis küll mõnest oma peidukohast aga need olevat ikka keegi üles leidnud metsast ja sinnakanti see asi jäigi.
Aga ma ei saa küll teemast aru praegu,mida asja ajate?
kapral
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kapral »

need komandod võisid ju küll kokku korjata,aga...kevade lähen kontrollima legendi,mis räägib nendepoolt hunnikusse aetud moonast,aga jäigi hunnikusse ilma,et oleks isegi põlema pandud.lihtsalt läheduses olev samakavabrik mõjus hävitavalt nende kohusetundele.pidavat olema kõik 155mm-sed.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist